Connor har vunnit filmer

Från Egmont och tidningen 91:an fick Connor en vinst häromveckan. Vi fick hämta den på Coop så han tyckte det var riktigt spännande.
 
Epic får han vänta lite med då jag hört att det är mycket fighter i den filmen, men Croodarna hade han redan sett så den funkar bra.

Försvinna i lek

Det Connor kan sitta och leka allra längst med på egen hand är tåg. Brio-tåg, Chuggington och Thomas-tåg - alla tillsammans. När jag var barn hade vi Brio-tåg och jag minns Thomas-tåget från tv. Det var en av mina favoritleksaker och jag kunde också sitta väldigt länge med det och bygga banor. Huh vad jag blev störd om det kom någon och började ändra för mig. En liten boss var jag. Och det ser jag i Connor nu. Intresset, fascinationen och att ingen annan får komma och ändra på något. Sista blir ju lite svårt då för jag tycker fortfarande det är skoj att bygga...hehe...
 
Chuggington-tåg passar också i Thomas-tågets lokstall.

Förklara sig?

Hur kommer det sig att den som är i minoritet alltid har en förklaringsskyldighet, men att de i majoritet inte har det? Man kan ta vilken åsikt som helst som exempel. De som är i majoritet tycker att de kan klara sig undan med ett "det bara ÄR så", medan den som är i minoritet måste förklara sin åsikt och backa upp med fakta och källhänvisningar. Varför? Då ska väl majoriteten göra detsamma?

Paketpåse

Skaffade en paketpåse till syrrans julklapp från Lagerhaus. Direkt jag såg den så tyckte jag den passade bra.
 
"What does the fox say?"

Ugnsstekt fransyska med grönsaker och frukt

I förrgår ville vi testa något vi aldrig testat att göra förut. En hel ugnsstekt fransyska. Jag gjorde även en annan sak för första gången. En sås från grunden.
 
Ingredienser
 
Fransyska
1 gul lök
1 morot
2 äpplen
1/2 gul paprika
Allroundmarinad (två förpackningar)
Salt
Pepparmix
Rönnbärsgelé
Färsk timjan
33 cl öl (vi använde Störtebeker alkoholfri)
 
Till sås
 
Spad från huvudrätten
1 dl grädde
Soja
Idealmjöl
 • Gnid in köttet med kryddorna
 • Lägg i en djup ugnsfast form
 • Klyfta lök, äpple
 • Dela morot och paprika i lite mindre bitar
 • Lägg allt i formen
 • Häll över ölen och lägg färsk timjan på köttet
 • Klicka ut rönnbärsgelé överst på köttet
Klar för ugnen.
 • Ställ in formen i ugnen i 175 grader och låt stå i 2 timmar. Ös var 30:e minut
 • Tag ut steken och skär upp i skivor
 • Sila spadet och häll i kastrull
 • Tillsätt grädde, soja och idealmjöl
 • Koka, smaka av och rör till såsen har rätt konsistens
 Färdigt!
 
Vi åt detta tillsammans med ugnsstekt klyftpotatis med rapsolja och flingsalt strött över. Riktigt gott!

Läst klart: Förlorad barndom av Kathleen O'Malley

Från bokens baksida:
"Irland 1950. Kathleen är åtta år och bor tillsammans med sin ensamstående mamma och två systrar i Dublins slum. När hon blir våldtagen av en granne dras hela familjen in i en rättegång och myndigheterna får ögonen på familjen O'Malleys torftiga hemförhållande. Kathleen och hennes systrar tas brutalt ifrån sin mor och placeras i en ökänd klosterskola som drivs av den katolska nunneorden Sisters of Mercy."
 
När man läser en sådan här bok så önskar man att det var fiktion. För inte kan väl människor vara så grymma. Men det vet man att de kan. Och man vet att boken är skriven av kvinnan bakom dessa upplevelser. Helt sanslöst hur dessa kloster kunde misshandla och hjärntvätta barn in på senare delen av 1900-talet! Religionen och makten missbrukas verkligen. Hur någon människa kan ha ett rent samvete när de utsatt en annan människa för något sådant går helt över min förståelse.
 
Flickorna hade värme, mat och kärlek hemma hos sin mamma och tas ifrån henne på grund av fattigdom och placeras på ett ställe där de knappt för mat, värme och absolut ingen kärlek. Allt detta bara för att mamman är ogift och för att en granne våldtar en av hennes döttrar. Ska barnen och mamman straffas för det? Helt sjukt!

När det gäller skrivsätt så slås jag av hur distanserad författaren är trots att det är hon själv som upplevt alla dessa hemskheter. Kanske är det ett sätt att kunna leva med det, men tyvärr ger det inte boken de känslor som den förtjänar. Historien är hemsk, men berättarstilen kunde ha gjort det mer verkligt. För detta är något folk behöver höra om så det inte händer igen.
 

Lilla Berlin = min humor för det mesta

Hoppas ni ser texten. Jajamen... jag har rätt så torr humor...hehe...

Julpyntat med vimplar

Det var ett tag sedan dessa kom upp, men jag har inte hunnit få med dem i bloggen. Det är vimplarna som vi fick av Tilde Tryck. Det blev riktigt mysigt!
 
Lite olika motiv på vimplarna.

Mina julklappar 2013

Nu ska här läsas och doftas. Mina julklappar.
 
Ramar för cd-skivor, bok Les Misérables, duschkräm, body wash och body lotion, flanellpyjamas, bok The Vampire with the dragon tattoo, bok The Coldest girl in Coldtown, liten bok om mammor, choklad.

Lite närbilder.
 
Boken längst upp till vänster blir nog skoj. En skotsk vampyr med kilt och tatuering....hehehehe... Maria, nu kan jag också läsa Les Misérables förresten.

Connors julklappar 2013

Connor är så nöjd med sina julklappar och har lekt med dem alla nu.
 
Chuggington-tåg, Thomas-tåg med bana, Sulley från Monsters University, sagobok, choklad, radiostyrd bil, Mario-figurer, Rorri-bilar och figurer, bilar och Smurfan med snigel.
 
Badleksaker, målarbok, "blåspennor" och glitterfärg.
 
 STIGA Snowracer Supreme Pro. Nu är det bara att invänta snön.
 
Lite närbilder.
 
 
 
När vi frågade Connor en dag vilken smurf han ville vara så svarade han Smurfan så det var kul att det var Smurfan han fick i julklapp då.

Djurens julklappar 2013

Katterna Tetris och Yatzy och kaninen Pelle fick julklappar som vanligt. En del har de redan mumsat i sig. Förutom det som är med på bilden så fick Pelle även lite färska morötter.
 

Julafton på landet

Igår var vi till mina föräldrar för mat och klappar. Efter en stund så förvandlades Connors sura miner och gnäll till glädje och lek. Han var ganska trött när vi kom fram och somnade nästan i bilen så jag förstår om han inte var glad först.
 
Connor förlekte lite med mina gamla My Little Pony och tog ett snack med tomten. Sedan poserade han på sin största julklapp och när det var dags för utdelning så ville Connor sköta det.

Sett filmen Little Children

Spoilers förekommer!
 
På olika vis korsas vägarna för en hemmavarande fru, en hemmavarande make, en dömd men frisläppt pedofil och en vanärad före detta polis.
 
Filmen är verkligen tankeväckande och intressant! Den visar mycket om vad som pågår i människors psyke och hur de fungerar. Den visar lidande och den visar nöje. Att det är en speakerröst med tycker jag ger ett extra plus. Ungefär som att det är en antropologisk studie vi bevittnar. Skådespelarna är väldigt trovärdiga och det är essentiellt för en film i denna stil. Utan det tror jag att filmen skulle bli långtråkig, så det är verkligen karaktärerna som gör allt.
 
Mycket känns igen, som till exempel fördomarna som mammorna i parken sitter och "skvallrar" om. De har hört ditten och datten om folk, men aldrig själv pratat med dem. Sådana personer har man stött på. En stillsam film som ställer frågor om livet kan man nog kalla detta.
 

Uppdatering om servisen jag fick

Man kan maila Rörstrand för att få veta mer om sitt porslin. Här är svaret jag fick angående servisen som jag skrev om här:
 
"Din servis är tillverkad under andra halvan av år 1966 då Rörstrands fabrik låg i Lidköping. Materialet är fältspatporslin . Dekoren är tryckt med handmålad kant i äkta guld. Rörstrand har under åren producerat runt 8000 olika dekorer. Alla har inte ett eget namn och inte specificerad upphosvman/kvinna. Vi har inga uppgifter på din dekor."
 
Kul att få veta mer, men synd att de inte visste vem som låg bakom mönstret.
 

Kunde inte låta bli... Avengers

När jag var på affären (Coop) och skaffade lite till matsäcken inför senaste loppisen så kunde jag inte motstå dessa duschkrämer. Så läckra!
 
Hulken och Iron Man är mina favoriter. Varför? Mest intelligens där (och då menar jag när Hulken är David/Bruce Banner då).

Vårt firande av vintersolståndet

Som jag skrev i förra inlägget så kom det släkt hit på lite gottigt idag. Det var riktigt trevligt och mysigt! Innan de kom så fick Connor en julklapp. Även jag fick två julklappar. Robin ska få en enda stor julklapp så den gick inte att dela upp tyvärr (vi ger även julklappar den 24:e december eftersom släkten firar då och Robin ska få sin då).
 
Connor öppnar sitt paket.
 
 Detta var innehållet i Connors julklapp.
 
 Mina julklappar. Gillar verkligen Hulken! Nu får vi se till att Connor somnar tidigt någon kväll så vi kan se film också. Verkligen velat se The Purge.
 
 Släkten hade med blommor till oss. Så fint!

God jul!

Idag firar vi vintersolståndet. Nu börjar ljuset komma tillbaka! Underbart! Jag längtar alltid till denna dag varje vinter för jag är väldigt beroende av ljus för att ha någon energi överhuvudtaget. Det blir sedvanligt firande med släkten hit på lite gottigt och julklappar. En plats kommer dock stå tom och en plats i mitt hjärta är också tomt. God jul Sylvia! Vi saknar dig enormt mycket!
 
Först ut bjuds det på paj.
 

Stickat skydd - ett klart, ett kvar

Connor har två kärror. Den ena är en paraplyvagn och den är mycket lättare att få med sig nedför trapporna (och uppför förstås), men handtagen i hårdplast har inte varit snälla mot mina händer. Har fått fruktansvärt ont av dem. Så jag bestämde mig för att göra egna skydd. Jag har använt mig av rörskydd som jag tejpat runt och så har jag stickat ett fodral att trä runt det. Nu är ett av skydden klara och kan säga att jag är glad att min idé funkade! Det är stor skillnad mot förut. Så nu gäller det bara att göra ett till skydd så är det klart sen.
 
Till vänster är det färdiga skyddet. I bakgrunden ser ni hur handtaget såg ut från början. Smalt och riktigt hård plast. Till höger är handtaget som tejpats, men som inte har det stickade skyddet än.

Nästa gång jag är till Skottland?

Då ska jag försöka besöka dessa härliga kelpies utanför Falkirk. Till sommaren öppnas det för besökare.
 
Kolla in mer här.

Skojar ni? Överdriven paketering.

Jag har aldrig varit med om en sådan noggrann paketering som detta förrän nu.
 
Det enda som var i kartongen står framför den. Resten fylldes ut med plast. Jag uppskattar verkligen en noggrann och säker paketering för om något anländer trasigt är det väldigt trist, men detta kändes lite lustigt. Lite otympligt att få hem det stora paketet, som dock var väldigt lätt i vikt förstås.

Sett filmen The Orphan

Spoilers förekommer!
 
Ett par som förlorat sin bebis vid förlossningen adopterar en 9-årig flicka. Men står allt rätt till med Esther?
 
En riktigt välspelad film. Det blir ungefär den känslan som i filmer där barn upplever saker och försöker berätta men ingen tror på dem. Fast här är det mamman som ingen tror på. Frustrationen av att inte bli trodd kan jag verkligen relatera till, med tanke på min värk och smärta som väldigt få trodde på i början och som en del fortfarande inte verkar tro på. Fast i filmen handlar det om liv och död och är mycket allvarligare och mer extremt.
 
Vera Farmiga som spelar mamman är toppen! Peter Sarsgaard är jag inte så glad i och jag känner mig lite förföljd för många av de filmer jag sett på sistone har han varit med i. Det är kul att se CCH Pounder igen. Senast var i Cityakuten. Isabelle Furhman gör en övertygande rolltolkning av Esther. Helt otroligt att en 12-åring kan spela både *STORSPOILER* barnslig och mogen. Och nu menar jag verkligen mogen. Det syns i hennes ögon och det är en prestation att klara av det!
 
Skräckkänslan tycker jag inte var så stor under filmens gång. Det var snarare ett intresse av att se fortsättningen och frustration över hur saker utvecklade sig, som infann sig. Fast inte på ett negativt vis.
 

Årets gran färdig

Idag klädde Connor och jag årets gran. Katterna var med och nosade för fullt. Sedan måste de ha gjort något mer för vi var och hälsade på grannarna en sväng och när vi kom hem stod granen inte rakt upp längre... Hmm...
 
Connor tyckte att det var jättekul att klä granen. Ser ni det röda inne vid stammen? Det är en godistomte som Connor ställde dit.

Sugen att se om en favorit

Blev sugen på att återbesöka en favoritserie. Som så många av mina andra favoritserier så lades den ner efter bara en kort tid. En säsong blev det. Lite småfrustrerande när man ser andra kassa serier gå år efter år efter år efter år. Men det är i mitt tycke. Uppenbarligen måste de serierna ha många tittare eftersom de får fortsätta. Sändningstid påverkar förstås. "Mina" serier får väldigt ofta kassa sändningstider. Inte konstigt att ingen upptäcker dem då.
 
 Moonlight promo.

Vackra ljus i stort träd

Var på jobbärende till postens Företagscenter idag och stannade upp en stund för att beundra ett träd precis utanför. Där har man verkligen varit noga med att få ljus överallt. Är ni till ANC i Arvika så ser ni det på gården till höger om postens ingång.
 

Tandläkarbesöket gick toppen!

Igår var jag med Connor till tandläkaren. Det finns en hiss i den byggnaden så självklart ville Connor åka den. Det är en gammal charmig hiss med gallerdörr så jag gillar den jag också. Vi var själva i väntrummet så jag bytte kanal till Barnkanalen. När vi blev hämtade så gick Connor med hur lätt som helst och han gapade så snällt inne hos tandläkaren.
 
Nu har han fått alla tänder han ska ha och hans bett såg jättebra ut. Tandläkaren sa att det syntes att han inte använt napp på länge. Connor slutade med den cirka 2 veckor före sin 2-årsdag så den är sedan länge glömd. Rent och fint var det också. Härligt att höra! Oftast är det Connor som borstar helt själv och han tycker det är kul så det var skönt att höra att det blir bra rengjort också.
 
Connor fick en present hos tandläkaren och när vi kom hem väntade detta på honom. Chuggingtonbana med verkstad och tvätt.

Letar bilder till familjekalender

Vi började för några år sedan att ha en familjekalender med en rad för varje familjemedlem. Riktigt praktiskt! Jag brukar göra en egen på nätet med egna foton. Men jisses vad det är svårt! Bilder på Connor har jag gott om så det är bara att välja och vraka. Bilder på mig är det väl ok med. Bilder på Robin däremot... Han är duktig på att undvika kameran han. Jag får till och med gå flera år bakåt för att hitta tillräckligt många som vi inte redan använt.
 
Under mitt sökande dyker det upp bilder som muntrar upp i alla fall. Som denna lilla charmör här nedan. Första Ullaredsbesöket för Connor (maj, 2011).
 
Hattbaby.

Sett filmen After Earth

Spoilers förekommer!
 
Far och son är enda överlevande efter att deras farkost kraschat på det som en gång var människornas hemvist - planeten jorden.
 
Handlingen är ganska simpel, men filmen blir godkänd i mitt tycke. Jaden Smith är riktigt bra och jag tror att det är det som ger det lilla extra för att filmen ska bli godkänd. Effekterna är väl sådär och det är en sorts äventyrsfilm så man får tyvärr inte veta så mycket om karaktärerna. En lite djupare inblick i Kitais (Jaden Smith) tankar och sinne hade höjt filmen många nivåer.
 

Tjat om "traditioner"

Nu blir det lite gnäll deluxe, så gillar ni inte det kan ni skippa inlägget. Tack!
 
Kan inte alla bara fira sin traditioner och strunta i vad andra gör? Eller om ni inte vill strunta i det, åtminstone visa ett uppriktigt intresse i så fall och inte ett fördömande. Ingen har "rätt". Man firar själv det man tycker är "rätt", men det som är "rätt" för en person är inte "rätt" för en annan.
 
Tänk er in i att vara i minoritet som jag är. Som ateist så firar jag inte kristna högtider, vilket är väldigt vanligt att man firar i Sverige. Det tas för givet att jag firar dessa precis som "alla andra", men bara för att jag råkar vara född och bor i Sverige så innebär inte det att jag tar till mig allt som man "ska" fira. Jag har valt själv och firar det jag kan stå för utan att känna mig som en hycklare. Det får mig att må bra! Varför ska ni bli så bekymrade och irriterade av att jag mår bra av något som inte är som det NI mår bra av?
 
Skippa tjafs, tjat och förbud. Ta reda på lite bakomliggande fakta till era traditioner och lär er VARFÖR ni gör saker istället för att bara upprepa "för att man ska". Sedan kan alla i lugn och ro få fira saker som de vill utan att någon ifrågasätter. Det är min dröm!

Lite pepparkaks- och muffinsbakande

Idag bakade hela familjen pepparkakor och så passade jag på att göra lite muffins när ugnen ändå var på. Connor hittade på lite egna kreationer när han bakade. Till exempel så satte han en svans på en stjärna så det blev ett stjärnskott. Helt utan föräldrainblandning också så jag är så stolt över honom.
 
 
Connor fick välja färg på muffinsen.

Kräftskiva igår

Vi hann aldrig med en kräftskiva i somras så när vi skulle ha en liten sammankomst hos syrran igår tog jag med 1 kilo kräftor. Det slutade dock med att jag åt upp nästan hela kilot själv...hehe... Tycker det är så gott! Tack för en trevlig kväll syrran & Mirja!
 
Mums!
 
 Fin ställning! Goskatten Neko.

Läst klart: Bruce Dickinson av Joe Shooman

Spoilers?
 
En sorts biografi över sångaren, piloten, fäktaren, låtskrivaren, producenten... you name it... Bruce Dickinson, kanske mest känd som sångare i Iron Maiden.

Första delen av boken berör knappt Bruce utan verkar handla mest om att namnge så många som möjligt inom musikindustrin. Efter ett tag lossnar det dock och fokus hamnar på Bruce. Jag är helt fascinerad av honom. Otrolig sångare, bra låtskrivare, pilot och.... FÄKTARE! Jag har alltid velat lära mig fäktning!
 
Boken är väldigt entusiastisk och det känns som att den är skriven av ett fan. Den kan därför bli lite överdriven på sina ställen. Förutom detta så är det både intressant och skoj att läsa. Den ger inte någon djupare insikt om Bruce utan bekräftar mer sådant man redan har som uppfattning om honom. En bok för fansen, men inget som man absolut inte kan missa.
 

Årets pepparkakshus

Idag blev vårt pepparkakshus klart! Jag satte ihop det och Connor dekorerade. Jag har tyvärr en sådan dag när mina händer släpper saker och jag visste inte om att det var en sådan dag innan vi började med huset, så jag tappade halva taket och skorstenen så det gick i bitar som inte gick att sätta ihop igen. Så på baksidan av huset är det ett halv tak och det får klara sig helt utan skorsten. Men det är inte så noga. Huvudsaken är att Connor är nöjd och det är han.
 
Grön kristyr och pyntgelé ville Connor ha (han är helt tokig i grönt just nu) och så pyntade han med strössel i olika form och färg. Nu väntar vi bara på tomtarna som ska flytta in.

Julklappar som gör gott - UNICEF

Köp julklappar som räddar barns liv

Svårt att komma på julklappar? Vad ska man ge till någon som har allt hen behöver? Nu är det enklare än någonsin att göra något gott. Genom att handla UNICEFs fältprodukter hjälper du barn över hela världen att överleva och utvecklas. I gåvoshopen på unicef.se hittar du allt från vaccin och medicin till fotbollar och skrivböcker. Produkterna skickas till de barn som behöver dem mest och du får ett fint gåvobevis att ge bort i julklapp. Köp julklappar som räddar barns liv!

 


Testare för Nivea

Yey! Jag har blivit med i Niveas testpanel och häromdagen fick jag hem denna duschtvål som jag ska testa.
 
Att få paket på posten är alltid kul!

Unnat mig själv.... ja, vadå?

Jag fick pengar av en släkting som sa att jag skulle unna mig själv något. Vad gör jag? Jo, jag skaffar det där duschdraperiet som jag trånat efter i flera år...hahahaha... Jag skrev om det första gången i början av 2012, men har före det haft ögonen på det i flera år. Så nu när jag fick unna mig, blev det den grejen. Draperiet visar hela Londons tunnelbanesystem och det är rena drömmen för ett kartfreak som mig! Nackdelen är väl att man måste stå på utsidan för att kunna läsa, så jag kan inte studera kartan när jag duschar, men I love it anyway.
 
Connor stod och tittade på den med mig och jag visade var mamma, pappa, moster och morfar hade åkt. Sedan började han peka och sa att han, mamma, pappa, moster Marie, mormor och morfar ska åka grön linje och sedan gul linje. Tänk vad roligt när han blir tillräckligt gammal! Då ska jag åka med honom till London!
 
I vårt långsmala badrum går det inte riktigt att göra draperiet rättvisa, så kolla länken här ovan för en tydligare bild. Åh, vad jag är glad! Detta draperi är så härligt! Den är köpt på drytrend.

Grattat en vän

Nu har vi grattat en vän som fyllt 30 år! Grattis igen Mirja! Presenten var även ett litet projekt. Hittade nämligen en stringhylla, men en hylla hade en djup ful missfärgning och själva stringen var lite naggad och nött. Stringen blev sprejad svart och alla hyllplan tvättades med målartvätt, slipades och lackades sedan med träpanellack. Att det blev just denna hylla beror mycket på att det satt en originallapp om patent kvar på en hylla (den med missfärgningen förstås).
 
Så här såg den ut före.
 
 Och här har vi den färdiga hyllan med rosett och allt.

Sett filmen Frost/Nixon

Spoilers?
 
En återgivning av den riktiga intervjun mellan David Frost och Richard Nixon som tog plats efter Watergate-skandalen och presidentens avgång.
 
Skådespelarna är fantastiska! Det är de som bär hela filmen och gör den väldigt intressant. Jag vet inte hur likheten är mellan dem och personerna de ska föreställa, men jag tycker att de för fram deras ståndpunkter och karaktärsdrag väldigt bra. Det är väl egentligen huvudsaken och inte om de är spegellika.
 
Jag är intresserad av politik, men ibland har det en tendens att bli långrandigt, mycket raljerande och helt enkelt tråkigt. Jag trodde att jag kanske skulle uppleva det när jag såg denna film, men det blev inte alls så. Istället hålls den intressant hela tiden. En film som man absolut kan se om man inte bryr sig om att huvuddelen av filmen utspelar sig kring förberedande av intervjun och själva intervjun. Vill man ha action så är detta ingen film att se med andra ord, men vill man se något intressant så rekommenderar jag den.
 

Tack Memira!

Jag fick en överraskning på posten idag. Ett brev från Memira med två biobiljetter. Vad roligt!
 

Ni gör som ni vill, jag gör som jag vill (nedladdning)

Vad andra gör är helt upp till dem. Jag säger aldrig till någon att de inte får ladda ner filmer och tv-serier. Det gör de som de vill. Men varför ska de försöka övertala mig att ladda ner då jag inte vill detta? Får man inte sticka ut och vägra nedladdning, eller vad handlar det om? Ja, en del saker jag vill se är svåra att få tag på, men jag lägger hellre ner mig på att försöka hitta dessa filmer och serier på dvd eller väntar tills de visas på tv än laddar ner. Det är något JAG väljer. Varför får jag inte göra som jag själv vill?
 
Mina argument till varför jag inte vill ladda ner:
 • Jag tycker inte om detta "bråttom bråttom, jag ska se saker NU NU NU"-tankesättet. Jag tycker snarare att det är en del av charmen att vänta på något. I nya Dallas till exempel så är det cliffhangers i varje avsnitt (precis som det var i gamla Dallas) och jag älskar det! Då blir jag helt: "Åh, vad spännande, vad kommer hända...ååååååh" och så väntar man en vecka och antingen får svaret eller kommer närmare det. Veckan man väntat bygger på spänningen ännu mer och det är just detta som får mig att gilla serier så mycket som jag gör. Att sträckkolla är inte min grej.
 • Jag ser ingen status i att "vara först". Jag ser filmer och serier när jag känner för det och om jag ser en film 2 år efter att andra sett den, vad spelar det för roll? Huvudsaken är ändå vad JAG får ut av det.
 • Jag gillar bio. Är det någon film jag vill se relativt snart så ser jag den på bio, då får jag ut en hel upplevelse av det istället.
Slutsats: Andra verkar ha argumenten att de vill sträckkolla (något jag inte vill), att de vill se något direkt (något jag inte har behov av), att det är av bekvämlighet (jag har inte det behovet heller), att det är enda sättet att få tag på en del saker (och här föredrar jag ändå att fortsätta leta och vänta). Jag förstår dessa argument och tycker det är upp till var och en hur de gör (som sagt). Jag ser dock ingen som helst poäng i nedladdning för mig personligen och jag förstår inte varför detta verkar störa en del.

Loppisfynden igår

Här är sakerna jag hittade till Connor på loppisen igår. Det är så härligt när man hittar saker som inte finns i affärerna längre! Jag hittade även ett sorts hårband till mig själv för 5 kronor, men det blir det ingen bild på.
 
Stora Rorri för 30 kronor. Den vanliga storleken hade Connor sedan förut så den är bara med för att visa storleken på den nya. Den stora pratar dessutom.
 
 Thomas-tågbana för 60 kronor. Katten Tetris är med och leker förstås.

Testar Dettol No-touch via Buzzador

Jag är buzzare för Buzzador och får testa lite produkter då och då samt berätta om dem för er och folk i min omgivning.

Häromdagen fick jag min Dettol No-touch på posten och vi har börjat testa den. Man behöver bara hålla händerna under så kommer tvålen. Ingen pump alltså och det ska minska risken för bakteriespridning. Connor är väldigt glad i denna. Så glad att han tar flera gånger om...hehe... Kan säga att för honom så är denna en riktig uppmuntran till att tvätta händerna.
 

Loppisen i Åmotfors

Det var en väldigt lugn loppis, inte så mycket folk tyvärr. Trevligt var det ändå och jag fick sälja en del grejer så det var mindre att ta med sig hem. Jag handlade lite också, men inte mer än jag sålde så det gick med plus.
 
Min "avdelning".

Sett filmen Love and other drugs

Spoilers förekommer absolut!
 
En ung kvinna med Parkinsons träffar en ung man som jobbar som försäljare av Pfizers mediciner.
 
Jag hade bara hört en sak om denna film innan. "Anne Hathaway visar brösten". Uhm... ja, och? Jag förstår inte riktigt uppståndelsen som blir då en skådespelerska visar brösten. Det är något helt naturligt.
 
Filmen ger mig mer än vad jag förväntat mig. Det är väldigt intressant att följa relationen mellan dessa två. Att se hur det är att ha ett liv tillsammans då en i förhållandet är sjuk. Både hennes sida och hans sida är väldigt intressanta. Jag har inte en sådan sjukdom, men är ändå begränsad och har alltid ont så jag kan relatera till hennes tankegångar. Vem vill vara med en person som är sjuk och "tråkig"? Att hon försöker stöta bort sin pojkvän för att hon har så låga tankar om sig själv och om hur sjukdomen påverkar henne allt mer är så lätt att förstå för mig. Jag har varit där. Jag har jobbat mig förbi det. Något som hon gör längre in i filmen också.
 
Hans sida handlar först om att han inte vill acceptera hennes sjukdom utan han gör henne till sitt "projekt". Han ska finna ett botemedel, en lindring, det har han gett sig den på. Med de tankarna så förlorar de här och nu på många vis. Jag förstår letandet efter något som kan hjälpa. Skulle själv bli överlycklig om det fanns något för mig så jag slapp ha ont hela tiden. Men hela livet får inte gå ut på det. Sjukdomen får inte bli livet utan livet måste finnas i samexistens med sjukdomen, så att man inte blir sin sjukdom.
 
Jag gillar verkligen slutet i denna film. Det är hoppfullt!
 

Kom på loppis i Åmotfors!

För att hedra bortgångne Nelson Mandela kommer 10% av mina intäkter under dagen att gå till hans kampanj 46664 som kämpar för att besegra HIV/AIDS och för att hjälpa de drabbade.
 
Loppisen är 7-8 december, men jag kommer vara med och sälja endast under den 7:e. Det är öppet mellan 10-16.
 
Åmotfors Folkets hus, ingång vid godisstången.

Nelson Mandela

Igår dog en stor person. Nelson Mandela. Så som han kämpat för fred, rättvisa, mot fattigdom och mot HIV/AIDS. Hans fångnummer blev kampanjnamn för kampen mot HIV/AIDS och pappa och jag var på en 46664-konsert 2008 i Hyde Park. Nelson Mandela var där och höll ett tal. Han fick mottaga publikens jubel och applåder. Han fyllde 90 år det året. 5 år senare är han borta. Borta i livet, men inte borta i minnet.
 
"It's in our hands" Madiba! Rest in peace!
 
Bild från Hyde Park då pappa och jag var där. Mandela på väg fram för att hålla tal.

Stormen är här!

Idag var vi för att tända ljus på Connors farföräldrars gravar och sedan gratulerade vi hans faster och kusin på deras födelsedagar. Kusinen fick vi tyvärr gratta på håll då det eventuellt var kräksjuka där och det vill vi absolut inte ha. Sedan tog vi vägen förbi Karlstad och månadshandlade.
 
En halvtimme efter att vi kommit hem var stormen här. Vilken tajming! Nu ryter vinden ordentligt runt knutarna. Hoppas ni allihop befinner er i säkerhet inomhus!
 
Vårt köksfönster. Pynt på insidan, riktig snö på utsidan.

Sett filmen Iron Man 3

Spoilers förekommer!
 
Terroristen "The Mandarin" ger sig på Iron Man och förstör hela hans imperium, men Tony Stark tänker inte ge upp utan börjar bygga upp ett försvar och angrepp för att skydda sig själv, de han älskar och sitt hemland.
 
Mycket bättre än 2:an! Den innehåller bra action, men rätt så bra gjorda effekter. Alla olika dräkter är aningen trist. Jag tycker originaldräkten är den enda "rätta". Den har rätt så bra humor som inte drar ner helheten och det gillar jag. Gwyneth Paltrows karaktär får växa lite, men skulle önska lite mer där ändå. Robert Downey Jr. har växt till sig från U.S. Marshals (där jag verkligen inte gillade honom) och denna karaktär passar honom perfekt.
 

Överraskningsklapp från Tilde Tryck

Idag skulle vi en sväng på stan för några ärenden och då passade vi på att kolla på julskyltningen vid Tilde Tryck nu när tåget var på plats (det fanns inte där på skyltsöndagen). Connor är så glad i tåg att han inte ville gå därifrån. Vi fick en fin överraskning när vi var där. Vi fick välja ett set vimplar i julmotiv och det var en julklapp sa Åsa. Så snällt! Connor hade bara tåg för ögonen då och ville inte välja, så då fick jag äran.
 
Det är olika motiv. Jag ska ta en bild på dem när de sitter uppe också så det syns bättre.
 
 Julskyltningen (bildkälla: Tildetryck på Facebook).

Läst klart: En dag av David Nicholls

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den 15 juli året därpå? Och alla som följer?"
 
Jag såg tyvärr filmen först och den var inte bra i mitt tycke. Långdragen och tråkig. Med boken är det helt annorlunda. Man får en djupare insikt i karaktärerna och genom det så blir historien mer intressant. Det är ändå inte en toppenbok, men helt klart underhållande och intressant för stunden. Förutsägbar tyvärr, men ger en rätt så trevlig resa på vägen dit.
 

Käkat tårta

Idag var jag till äldreboendet Gunnebo för att överlämna en julgåva från Bygdelaget. Connor fick bli med eftersom Robin jobbade. Röda Korset Gunnarskog hade julfest med musik och tårta och de lämnade också över en gåva. Det känns så härligt att jobba för en förening som vill stötta och hjälpa. Jag anser att det viktigaste med ett jobb är att man trivs och det gör jag verkligen!
 
Connor var som sagt med så vi käkade lite tårta och kollade på akvariefiskar som de har i ett allrum. Till slut började han "simma" på golvet så då förstod jag att det var dags att dra...hehe...
 
Härliga tårtor på rad.

Sett filmen The Omen (2006)

Spoilers förekommer absolut!
 
Ett föräldrapar börjar misstänka att deras son inte är som andra barn.
 
Ja, jag skulle då aldrig anställa Mia Farrow (Rosemary's baby) som barnflicka...hehe... Hon är riktigt kuslig i den här filmen och den enda som egentligen är bra. Övriga kanske i vissa fall klarar sig till ok-nivån, men inte över. Filmen är en ganska exakt kopia av originalet. Fast effekterna är sämre i den nya. Det syns tydligt i till exempel scenen då en präst dör. Mycket bättre gjort i originalet.
 
I originalet fanns en scen som jag inte förstod och samma scen var med här. När de gräver upp graven till Damiens riktiga mamma så ligger där ett skelett av en stor hund. Förstår inte riktigt vad de menar med det... Menar de att en hund skulle ha fött en människobaby? My brain does not compute. Bredvid hunden ligger skelettet efter den riktiga Damien och pappan ser tydligt att den bebisen blivit mördad eftersom skallen är sprucken på ett särskilt vis och han förstår då att någon medvetet placerat den andra Damien hos dem. Så just de bitarna har jag inget problem med att fatta. Jag förstår bara inte hundskelettet.
 

Så envis så...

Connor uppvisade stor envishet en kväll när han inte ville lägga sig. Han var verkligen jättetrött, men ville INTE sova. Inget funkade så då tog jag bara med honom och lade honom. Jag lade mig bredvid. Han låg kvar men det lät ungefär så här:

"Jag VILL INTE sova, jag VILL INTE sova, jag vill inte sova, vill inte sova, vill inte sova, vill inte, vill inte.....vill inte...."
 
Och sedan sov han. Det tog under två minuter. Maken till envis alltså...hehe...
 
Nästan lika envis som sin mamma.

Connors tomtar har kommit fram

När Connor fick tomtarna, julen 2010, så var de större än honom. Nu når han en bra bit över dem. Han fick dem av Sylvia så det var både med värme och sorg i hjärtat som jag plockade fram dem häromdagen.
 

Dokumentären "Stephen Fry kommer ut"

Del 1 av "Stephen Fry kommer ut" visades idag på SVT och ni kan se avsnittet i 30 dagar på SVTPlay, från och med idag. Jag rekommenderar er att göra det! Att öppna ögonen för att en attitydförändring behövs är viktigt. Här har vi nått längre än i andra länder, men det finns saker vi kan göra också. Använd till exempel inte "bög" som skällsord eller som något nedsättande. Det är sådana "småsaker" som skapar attityden som leder till homofobi och homofobi kan vara riktigt farlig! I flera länder avrättas folk bara för att de älskar en person av samma kön. I flera länder så anses "korrektiv våldtäkt" vara ett sätt att "bota" lesbiska kvinnor. Detta är bara några saker som tas upp i del 1 av dokumentären. Se den!
 
Stephen Fry. Kolla hela avsnittet här.

Skyltsöndag

Det blev en tur på stan med syrran och våra föräldrar. Connor är fortfarande snuvig och som det blåste idag ville jag inte ta med honom ut, även fast han är feberfri och har varit det i 3 dagar. Vi gick runt och tittade på gågatan och där köpte jag mârtensnougat till Robin. Räddningstjänsten delade ut lite grejer till barnen, så där fick jag lite till Connor.
 
Sedan var vi in på Nordea och köpte lite lotter i de olika lotterier som Lions hade. Jag köpte fyra lotter på det lotteri där man kan vinna kalkon, skinka och liknande och på varje lott var jag 2 nummer från vinst. Hmmm... Jag köpte även fyra lotter till ett barnlotteri där dragning kommer i tidningen på onsdag. Håller tummarna!
 
En söt häst stod på torget och väntade på barn som ville testa att rida. Tussar i öronen så hen inte behövde bli besvärad över ljud och musik.

Poppa ballonger

Funderar på om det börjar bli dags att poppa Halloweenballongerna nu när julen närmar sig...hehe...
 
Connors sänghörna. Ballongerna från Buttericks håller länge minsann.

RSS 2.0