Tjejkväll på stan

Det har varit otroligt vackert och soligt många kvällar på raken. Idag? Snö, snö och SNÖ. Blöt snö dessutom. Det tog bort lite av nöjet med att gå på tjejkväll. Denna gång gick jag själv. Connor stannade hemma för hans mormor och morfar var här. Jag köpte bara grejer till Connor. Skulle behöva lite nya trosor och hittade snygga på Lindex, sådana där ta 3 betala för 2. Men så kollade jag kön och NO WAY! Kön sträckte sig från kassorna till bh-avdelningen som ligger nästan längst in i affären (är bara en del av barnavdelningen innanför). Så då blev det bara grejer till Connor som sagt.

Utanför Gallerix köade jättemånga barn. Idol-Jay satt visst och signerade där inne. Goodiebags delades ut utanför Lindex till alla tjejer. Jag kom dit cirka 5 minuter efter att de började ge ut påsarna och de var redan slut. Det var rätt så mycket folk trots vädret alltså.

Ryggsäck till Connor. Fick dra lott med möjlighet till 10, 15 eller 20 % rabatt. Jag fick 15.


Hörselskydd till Connor. Blir aktuellt eftersom vi ska på bowling nästa vecka.

Lite second hand

Då jag tog en promenad med Connor idag så hade jag planerat en lite lagom lång sådan. Men så kom vi bort till Volvoverken och där stod en skylt om öppetider för ett second hand-ställe. De har bara öppet onsdagar och lördagar. Idag är ju onsdag, tänkte jag och så blev det en promenad dit istället, vilket betyder en väsentligt längre promenad än vad som var menat. Jag hade aldrig varit dit förut så tyckte det kunde vara kul ändå.

På vägen dit hade Connor och jag "picknick". De senaste dagarna har han varit rätt på klockan med måltider så jag visste att han ville äta runt 13-tiden, därför hade jag förberett en flaska innan vi gick hemifrån. Där satt vi på en parkbänk och tittade på några kråkor som lekte medan Connor åt. Det var ganska mysigt faktiskt, men jag hade glömt en sak. Maten var med, en filt var med till Connors ben, hans haklapp var med... vad hade jag glömt? Jo, en sittdyna till mig själv. Det blev kallt efter en stund på bänken. Men nu vet jag till nästa gång.

Jag hittade en tröja till mig själv och en luftballong till Connors rum. Den ska han ha några gosesaker i tänkte jag. Då vi varit hemma i cirka halvtimmen så slutade Robin jobbet, vilket var skönt för då däckade jag. Ibland är jag riktigt dum som vill göra mer än jag orkar. Men som jag skrivit tidigare i bloggen så VILL jag kunna göra saker jag också.

Gosig tröja med huva till mig (45kr).


Connors luftballong (20 kr). Tvättade den och den har inte torkat helt, därav färgskiftningen.

Läst klart "Penetrering" av Unni Drougge

Spoilers förekommer! Jag har inte tidigare läst något som Unni Drougge skrivit. Som jag nämnt i något tidigare inlägg så läser jag inte så mycket av svenska författare.

Detta står på baksidan av boken:
"Maximilian Frisks allra första installation var att pissa i Duchamps urinoar. Nu planerar han sitt livs konstverk - det ultimata verket som ingen kan värja sig mot. Men inte ens Maximilian kan räkna ut vad genomförandet kan få för konsekvenser. Eller kan han det?

I väntan på konstverkets fullbordan flanerar han runt i Stockholm och reflekterar över folks dårskap och sakers meningslöshet. Framför allt föraktar han alla de kvinnor som själva gör sig till förlorare och blir offer i det samhälle som påstås vara jämställt. Distanseringen är total. När hans flickvän Linnéa blir våldtagen reagerar han med iskyla, för att inte säga cynism. Och inför sin mor känner han bara trött leda
."

Det är en bok man kan bli skrämd och äcklad av, det är en bok som väcker nya tankar men även skapar igenkännelse. Jag blir inte så förvånad över slutet. STORSPOILER! När någon gör något nytt som andra inte är bekväma med så brukar det sluta med förföljelse, hot och våld. Förr i tiden brände man vetenskapspersoner på bål för att de hädade mot guds ord i bibeln. Det är dock något i boken som förvånar mig. Vändningen. Från början känner man avsky mot denna Maximilian, men allt eftersom träder en ny bild in och ens tankar förändras. Boken visar även på en besatthet vid ett visst kroppsorgan (manligt) som en karaktär till och med refererar till som "vapen". Ett vapen mot kvinnor, mot andra män...ett vapen för att få makt.

Denna bok ingår i Nina's bokcirkel som jag deltar i.

Bokens framsida.


Betyg

Rea på rean på böcker

När vi var och handlade idag så hittade jag en bok som det var rea på rean på. Halva reapriset, det vill säga (jag ville bara krångla till det och skriva rea på rean).

101 sci-fi filmer du måste se innan du dör. Står om en hel del bra filmer, men jag är besviken på att de inte har med Highlander.

Tulos födelsedag

Trots att det är över 8 år sedan vår katt Tulo gick bort så tänder vi ett ljus för honom på hans födelsedag. Som ett litet minne. Jag delade trots allt mitt liv med honom från då jag var 5 år tills jag var 22 år.

Härliga Tulo bländad av solen!

Pappas födelsedag!

Idag fyller pappa år så vi var upp och grattade honom! Det var mumsig kycklingpaj, köttfärspaj och (i min smak inte så mumsig) broccolipaj med sallad och honungsmelon som serverades. Vad mätt man blev! Sedan blev det gräddtårta (sötsaker åker ju ner i en annan mage, så oavsett hur mätt man är så orkar man alltid sötsaker...hehe). Connor fick mangopuré och fruktdryck. Purén åt han för första gången upp hela burken av! Och sedan ville han ha modersmjölkersättning på det. Kanske är i en tillväxtfas? Han har ätit gröt som bara den de senaste dagarna också.

När vi kom hem blev det Ullared och sedan En unge i minuten. Jag sitter och gråter till varje avsnitt av En unge i minuten! Jag blir så inne i det och det är så rörande!

Detta fick pappa i present av oss. Behöver jag skriva att han gillar vingummi och skraplotter?

Teman för Firefox

När vi installerade om operativsystemet på datorn så övergick vi till att använda Firefox som webbläsare. Häromdagen hittade jag ett tema som är så otroligt fint! Hittade det på DENNA sida med sökordet Scotland. Så nu pryder det webbläsaren.

Eilean Donan Castle utanför Dornie i västra Högländerna av Skottland.

Kortärmad body och presentförpackning

Har förberett lite inför sommaren och skaffat en kortärmad body till Connor. Den är från Sweden Rock Shop. Samtidigt passade jag på att köpa presentpapper därifrån. Har, som jag nog nämnt tidigare, fått lite presentförpackningsdille så samlar på nästan allt pynt jag kan hitta så jag kan göra roliga och fina inpackningar. I Japan anses ofta själva förpackningen vara lika viktigt som innehållet.

Bodyn har en söt liten "hunddrake" på sig.

Gratisgrejer på mässan

Jag tycker det är så otroligt kul att få gratis prova-på-grejer, det erkänner jag. Så direkt någon på barnmässan kom och frågade om man ville testa något så var svaret såklart: JA! En del saker var Connor antingen för stor eller för liten för, men då har man vänner som har barn i passande åldrar. Här är de saker som passade i alla fall.

Lite gratistidningar, reklam, haklappar, klistermärken, målarbok, post-it, erbjudanden, lotion, stark påse etc.


Tygpåse, reklam, tidningar, erbjudanden, reflex, krämer, babyolja, bindor etc.

Barnmässan i Karlstad

Jag har två råd till arrangörerna av barnmässan. Större lokal och separata in- och utgångar. Det var TRÅNGT! När vi skulle försöka ta oss ut möttes vi av en ström människor på väg in. Det hade varit mycket smidigare med separata in- och utgångar som sagt!

När vi (Connor, jag och mina föräldrar) anlände till mässan strax efter 11 idag så möttes vi av en lång kö. Bara att ställa sig i den. Men den gick ganska snabbt framåt faktiskt. Vi var inne på ungefär 20 minuter. Sedan blev det lite svårt att se alla utställare och saker för där inne var det trångt. Vi fick dela på oss ibland för att ha en chans. Strax över en timme var vi inne på mässan och vi hann få med en del prova-på-grejer (kommer ett inlägg om vad vi fick senare). Jag köpte inget för jag orkade inte krångla fram med plånboken bland alla människor. Det fanns väldigt mycket prova-på-grejer för gravida och nyblivna föräldrar. Inte lika mycket till lite äldre barn. Känns som att jag missat nåt eftersom jag inte orkade på mässan ifjol då jag var gravid och illamående.

När vi stod i kön förresten så tyckte nog de framför oss att jag var tokig. I fönstret bredvid entrén stod nämligen en stor Bamse-figur (en sådan där stor dräkt med en person inuti) och vinkade. Jag är inte så glad i sådana så jag sa till mamma att "när jag ser en sådan så får jag en oemotståndlig lust att gå fram och sparka den i magen". De framför oss vände sig om och tittade. De kanske trodde jag menade allvar och såg framför sig hur deras barn blev vittne till att Bamse blir nersparkad av en tjej...hehe.

Efter mässan åkte vi till Bergvik där vi skulle äta lite. När jag skulle byta på Connor så var det kö. När vi står i kön så märker jag att två personer (en man och en kvinna) som sitter och äter har riktat uppmärksamheten mot oss. "Vilken liten charmis", säger kvinnan. Jag tittar på Connor och då visar det sig att han flinar, lipar och skrattar åt dem och är superglad. Vad roligt! Han var rejält övertrött när vi kom hem sedan för på hela dagen hade han bara sovit ungefär 40 minuter på vägen till Karlstad. Han var så trött i bilen på väg hem, men av någon anledning vägrade han att somna. När ögonen föll ihop så tvingade han upp dem igen bara. Jag är också otroligt trött och har tagit mina mediciner så hoppas jag kommer sova gott inatt och vakna inte allt för stel och öm imorgon.

Enda delen av mässan där det inte var så trångt just då.


Connor och jag i restaurangen på Bergvik. Ger honom en liten puss för att han är så snäll. Vi matchade med randigt också...hehe.


Jag åt fläsknoisette med kantarellsås och strips. För enkelhetens skull (var mycket folk här också nämligen) så tog mamma och pappa detsamma, fast mamma petade bort svampen.

Earth Hour

Om mindre än en halvtimme blir det levande ljus och lite god läsning här. Deltar nämligen i Earth Hour. En del tycker att det inte spelar någon roll, men jag tycker det är en härlig påminnelse om att ta till vara på tiden UTAN all elektronik som man blivit så van vid.


Designtävling solhatt Libero

Jag har designat en egen solhatt för barn i Liberos tävling. Delta du också och/eller rösta på någon du gillar!

Länk.

Fiberlan fixat

Här sitter jag med ett förvånat uttryck i mitt ansikte. Det gick nämligen helt felfritt och enkelt att ändra från ADSL till Fiberlan.

Tecknade serier, pizza och bloggfikus

Idag när Robin slutat jobbet så var vi hela lilla familjen och hälsade på Connors moster och hennes sambo. Connor blev fascinerad av hennes marsvin och fick även provleka med Cringer (prins Adams tiger som förvandlas till Battle cat då prins Adam blir He-Man). Vi kollade på den tecknade serien som små. Jag tror jag störde mig på Orko och så gillade jag Evil-lyn och en blå snubbe som hade en krok och en lina så han kunde klättra (glömt namnet tyvärr). Kommer i alla fall ihåg att jag fick den blå snubben då vi var till Ullared och syrran fick Buzz-Off vid samma tillfälle (varför kommer jag ihåg namnet på hennes figur?). Serien väckte en del uppståndelse förresten då den både ansågs våldsam och vara dold reklam för barn (figurerna med tillbehör började nämligen säljas i samband med serien). Numera är väl nästan ALLA serier på det viset...?

"Titta moster! Jag kan rida på tigern!"

När vi kom hem blev det hembakad pizza, men på ett annat recept än det vanliga som jag brukar köra med. Det blev riktigt gott!

Pizzadeg

1/4 paket jäst
2 1/4 ljummet vatten
1/2 dl matolja/olivolja
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
5-6 dl vetemjöl

När degen bakats ut penslade jag den med matolja och så hade vi på fyllning: krossade tomater, skinka, ananas, ost och oregano. Det blev riktigt saftigt med oljan på!

Gottigottgott!

Imorgon ska vi försöka byta från ADSL till fiberlan också. Av erfarenhet vet jag att saker kan krångla så jag kanske inte kommer ha tillgång till internet några dagar. Jag hoppas förstås att det kommer gå smidigt!

Funderar ni över bloggfikusen? Robin kallade mig det nu ikväll. Vet inte var han fick det från, men när jag tog kort på vår hembakade pizza så sa han bara "Du är allt en riktig bloggfikus du" och så gav han mig en puss. Hmm...

Sett filmen Case 39

Spoilers förekommer! Åter igen en film som fanns i Telias programbibliotek som jag inte hört talas om innan.

Filmen handlar om en socialarbetare som blir mer involverad än vanligt i ett fall med en 10-årig flicka. Hennes föräldrar spärras in för misshandel och mordförsök och flickan får flytta in hos socialarbetaren (Renée Zellweger). Ganska snart börjar mystiska saker att hända med människorna runt omkring. Den lilla oskyldiga flickan sprider skräck omkring sig. Varför ville föräldrarna döda henne? Vad är det för fel på henne?

När jag tänker på själva historien så är det inget fel med den. Men på något vis lyckas det inte i filmen. Kanske fokuserar man på fel saker? En sak som är säker är i alla fall att jag tycker att Renée Zellweger verkligen är HELT fel i denna film. Jag skulle vilja skifta fokus i filmen till de saker jag skulle tycka var skrämmande. Jag undrar om den här filmen kan skrämma någon alls? Kanske en som är nybörjare inom skräck.

Köp DVD på Ginza

Tittat på bebisar och fixat mer presenter

Idag blev det lite rörigt med "schemat" så att säga. Vi var iväg till öppna förskolan en sväng. Det var en del som var trevligt, men det kändes inte som något för oss just nu ändå (av orsaker som jag inte går in på här). Det var ändå kul att se hur Connor tittade på allt och alla. När någon bebis började gråta eller gnälla så tittade han storögt på den. Han fick hålla i en tamburin också på Sångstunden. Ville inte riktigt släppa den vidare sen...hehe. Men som sagt, vi tar det nog lilla lugna med det än så länge. Verkade bli lite mycket stimuli på en och samma gång med alla människor, nya sånger, leksaker överallt, nytt ställe och så vidare. Han var helt överstimulerad efteråt och ändå är han van vid mycket folk och ljud.

Vår lunch blev lite försenad i och med besöket på ÖF. Jag skulle göra maten, men som jag är så pysslade jag med 100 andra saker så till slut gjorde Robin maten. Det blev jättegott! Kycklinggryta med spagetti. Efter maten vilade vi lite och sedan var vi till affären och fixade saker till en välkommen till världen-present. Precis som i det tidigare presentinlägget så kan jag inte skriva vad det är eller visa bild. I fall att.

Robin putsade fönstren i Connors rum och vardagsrummet också. Underbart! En tidigare dag tog jag hand om fönstret i tvättrummet så nu är det bara köket och sovrummet kvar. Blev inget förra året då jag var så illamående och dålig så kan verkligen säga att det behövdes! 2 års smuts på dem, usch!

Nu på kvällen har jag renskrivit mer till uppsatsen. När jag renskrivit teoridelen ska jag skicka in den till min handledare för lite feedback. Hoppas det inte är allt för mycket som behövs ändras på!

Nu längtar jag efter vitsippor!

Bemötande

Jag vill inte att Connor ska bli bemött med:
"Connor - du är pojke! Då gillar du bilar, pang-pang och att brottas och bråka."

Jag vill att han blir bemött med:
"Connor! Vad gillar du?"

Precis så som jag bemöter barn. Är det för mycket begärt?


Ny art: Skottlandstok

Det finns en blomma som kallas för Ölandstok. Visste ni att det finns en ny art som heter Skottlandstok? Fast det är inte en blomma. Det är jag!

Vad annars kan man kalla sig:

 • När man smälter direkt man ser bilder från Skottland?
 • När man ryser av välbehag direkt man pratar om landet?
 • När man faktiskt tycker att säckpipor låter bra?
 • När man tycker att skotskrutigt är bland det snyggaste någonsin?
 • När man önskar att man kunde prata skotska?
 • När man tycker att "lite regn skadar ju inte"?
 • Och så vidare och vidare...

Jag i Glasgow bredvid Glasgow cathedral.

Presentfixande

Idag blev det en presentfixardag eftersom det är flera födelsedagar på g inom det närmaste. Klart och fixat nu till pappa och några kompisar som ska ha gemensam fest i april. På en affär tillfrågades jag: "Är det till kille eller tjej?". Uhm, spela roll, tyckte jag. Spelar väl ingen roll vilken färg presentförpackningen har? Eller bryr sig folk om sånt?

Trodde ni att jag skulle visa vad jag köpt? Då fick ni tji!
Skämt åsido. Ifall någon av födelsedagspersonerna skulle trilla förbi här så är det väl inte särskilt kul att se presenten i förväg.

Tråkhandel som blivit rolig

Det allra tråkigaste man varit tvungen att köpa, i mitt tycke, har varit strumpor. Men jag tror jag ändrat mig nu. Det finns, åtminstone på dam- och barnavdelning, så många roliga mönster och färger numera. Låter som att jag är lastgammal, men jag är 30 år så har varit med sedan 80-talet i alla fall! Lastgammalt för en del kanske...hehe...

Senaste strumpköpet. De nedre till mig och de övriga till Connor. Så söta!

Bebisprat och Amazing Race

Idag var vi till några vänner och hälsade på. Det blev en hel del bebisprat då det snart bara är 1 månad kvar tills de ska ha bebis. Så spännande!

När vi kommit hem så tittade vi på Amazing Race. I detta avsnitt var de i Sverige. Whoho! Förra gången Amazing Race var i Sverige så fick deltagarna göra uppdrag på IKEA samt rulla hö på en åker. Denna gång fick de åka karusell på Gröna Lund, spränga lite dynamit (eller tyda vikingarunor, men alla valde dynamiten) och (JAPP) rulla hö på en åker! Är vi svenskar så kända för vårt hö? Haha! Målstationen för avsnittet var Väsby.

En liten puss till Connor när vi ska bege oss hemåt från våra vänner.

Solnjutare

Nu så här när det börjar dra sig mot våren har solen två effekter. Jag njuter rejält av den då jag är ute, men jag får dåligt samvete om jag sitter inomhus. Hmmm...

Yatzy är också en solnjutare! Lyckades fånga henne på bild då hon precis sträckt på sig så det ser lite roligt ut.

Sett filmen Buried

Spoilers förekommer! En film som utlovar klaustrofobiska känslor.

En man vaknar upp i totalt mörker. Efter att ha fått tag på sin tändare så upptäcker han att han befinner sig i en träkista. Begravd.

Tyvärr så försvinner känslan av klaustrofobi i och med att det ibland görs utzoomningar som gör att instängdheten inte infinner sig. Det är inte en särskilt bra grej att göra, i mitt tycke. Om man gör en film där skräcken ska vara känslan av att vara instängd, levande begravd, då ska man göra sitt bästa för att förmedla just den känslan. Det jag gillar med filmen är att man visar hur man med små medel kan göra film. Man behöver inga maffiga specialeffekter och superhöga budgetar för att klara av det. Nu föll inte den här filmen mig i smaken direkt, men det finns säkert någon som gillar den.

Filmen lyckas ändå på ett vis engagera. Jag vill se slutet för att se om jag har rätt. Just den sista scenen lyckas trots att få fram den rätta känslan. Den höjer filmen en aning. Historien känns lite bekant också... Undrar om jag läst något liknande eller hört en sådan historia berättats?

Köp DVD på Ginza

Connor 7 månader och GRATTIS J & M!

Idag blev Connor 7 månader! Lilla sötisen fick sin favoritpuré (mango) för att fira! Man börjar märka att han har favoritsaker nu. En leksak han tycker lite mer om, en maträtt som är lite godare, en plats i rummet där han jollrar av förtjusning (medan han på en annan plats blir riktigt gnällig), en napp som är godare än en annan (hur det nu går ihop) och så vidare.

Inatt fick vi en riktigt härlig nyhet också! J & M har blivit föräldrar! De blev det igår kväll. Stor lycka till er!

Connor grattades av sina morföräldrar och min moster med pengar, söta kattkort, en gul pyjamas och lila gummistövlar (som han får växa i).

Skulle du välja barn?

Aftonbladet (ta media med en nypa salt) skriver om att fler vill ha möjlighet och kanske till och med åker utomlands för att betala för att få "rätt kön" på sitt barn. Vadå RÄTT kön? Ska man plocka ihop sin egen bebis? Till slut kan man kanske välja att "ja, men hen ska få mammas näsa och pappas ögon". Jag förstår mig inte på det här! Jag var inställd på ett BARN då jag var gravid. Könet spelade ingen som helst roll! En människa är en människa i mina ögon och alla är individer. Jag behandlar inte mina vänner olika på grund av deras kön utan jag behandlar dem som individer baserat på deras personlighet och intressen. Tyvärr är det inte alltid så, vilket jag har nämnt tidigare i och med mina besök till elektronikaffärer. Jag är dock fortfarande lite naiv och hoppas att jag enbart haft otur med affärspersonal. Jag är medveten om att personalen inte känner en och därför inte kan göra en sådan bedömning som man kan med vänner, men man kan i alla fall sluta förutsätta att man inte kan något tekniskt för att man är tjej.

Läs artikeln här.

Små saker underlättar

Häromdagen märkte jag vilken skillnad en liten grej kan göra. Köpte ett bokstöd som jag nu använder till att ställa mitt skrivblock i när jag renskriver på datorn. Tidigare har jag försökt ha det liggande bredvid tangentbordet, liggande i mitt knä, liggande i hyllan precis bredvid skrivbordet och så vidare. Till slut ansåg jag att situationen var ohållbar. Nu när jag använder bokstödet så kan jag sitta och titta i blocket samtidigt som jag skriver. Jag behöver inte böja mig något och inte heller "balansera" med blocket. Mina händer är fria att bara skriva. Tänk vad små saker kan underlätta mycket!

Idag har jag jobbat med teoridelen i min uppsats. Jag har samlat in material sedan slutet av januari och skrivit för fullt. Det jag sysslar med nu är att bena ut allt och renskriva. Samtidigt så har jag börjat lite smått med empiridelen och hela tiden antecknar jag saker till metoddelen (min minst populära del kan jag säga).

Borde ha skaffat ett sådant stöd för länge sedan! Hmm...mitt skrivbord behövs städas också...

Utökad rörlighet för Connor

Connor blir mer och mer rörlig.

Nu är det slut med att han ligger så som han gjorde när man lade ner honom.

Gulligt vilt besök

Mina föräldrar har en söt ekorre som hälsar på dagligen och käkar solrosfrön hos dem. När katten Stina upptäckte den blev hon alldeles spänd. Vad gjorde ekorren? Skuttade orädd upp till Stina på trappan, nästan som för att hälsa. Då ingrep mina föräldrar innan Stina fick för sig att ge sig på den.

Har alltid tyckt att ekorrar är så söta! Det är mamma som tagit bilden.

Varma minnen

En bild som syrran lade upp på sin blogg häromdagen på sig själv i dreads fick mig att minnas en härlig sak.

När jag var cirka 12 år började jag få mina besvär med smärta och värk. Sedan jag var 16 år har jag inte upplevt en dag utan smärta (bara mer eller mindre), förutom en enda gång. De 4 dagar vi spenderade på ön Hainan i Kina. Det var hög luftfuktighet och hög värme (runt 30 grader på dagen). Efter bara en kväll där märkte jag en förändring i kroppen. Den slappnade av! Helt otroligt! Då den gjorde det så märkte jag att min kropp inte varit avslappnad "på riktigt" på många år, trots att jag ibland trott det. Det var en känsla jag hade glömt. Sedan försvann smärtan. Bara så där. Jag var överlycklig! Typiskt nog blev jag förkyld den tredje dagen på ön, men värken kom tillbaka först efter en halv dag tillbaka i Peking. Efter de dagarna har jag haft ont varje dag igen...

Jag i hotellets trädgård. Hotellet låg en liten bit utanför Sanya på ön Hainan. Lite tafatt pose.

Vårpromenad och förare utan koll

Det har faktiskt känts lite som vår under några dagar nu. Snön smälter för fullt och solen värmer. Har varit så härligt att vara ute! Idag var Connor, jag och Mirja med hennes minsting ute och gick. Riktigt härlig promenad och kul att prata om lite allt möjligt. Vi slapp också det otrevliga som hände på promenaden igår då Connor, Robin, syrran och jag var ute. Vi slapp bli blöta!

Det är väldigt blött ute nu när snön och isen tinar. Då gäller det som förare att ha lite koll och visa lite hänsyn. Det hade inte en förare i Agneteberg. Vi gick på trottoaren. Det kom en bil från vardera hållet på vägen. Ingen av dem saktade ner och den närmast oss körde ner i en stor vattenpöl och stänkte ner barnvagnen, Robin och mig från topp till tå. Jag skrek till för vattnet var iskallt! Hann inte kolla registreringsskylten för detta har aldrig hänt mig förut så jag blev så paff. Frågade om Connor blev blöt (Robin hade vagnen), men som tur var hade vi fällt upp suffletten så han var skyddad. Hade han blivit blöt så hade nog arga morsan tagit över i mig så jag hade rusat efter bilen eller något. Nu var det mer som att jag pyrde av ilska istället för att fullt ut explodera.

Så ni som är ute och kör! När ni är på väg att passera någon som går (speciellt med barnvagn) eller cyklar, snälla var uppmärksamma för det var verkligen inte kul att bli så blöt!

Kanske borde göra en skylt där det står "Kör sakta! Arg morsa"? Eftersom folk inte har vett nog att själva förstå att de ska visa hänsyn.

Efterlysning bland vänner

Är ni intresserade av att bli med mig till Kristinehamn till Dr. Fish? Det är Garra Rufa-fiskar som "suger" bort döda hudceller på ens fötter/händer. Bra mot eksem sägs det. Man kan vara 4 personer samtidigt och ju fler desto billigare. För en person kostar det 350 kr, men är man 4 personer så kostar det 250 kronor per person. Man bjuds på fika och frukt under behandlingen.

Om vi är några intresserade så tänkte jag att vi kunde ta min bil och dela på bensinkostnaden. Hör av er! Datum bestämmer vi tillsammans och hör om det finns ledig tid på relax-avdelningen på salongen. Vill ni veta mer? Kolla HÄR!

Uppdatering 23:13 : "...bli med mig..." är ett värmländsk sätt att uttrycka sig (tror jag). Som Ida påpekar i sin kommentar så säger man i andra delar av Sverige "följa med mig".

Nej, inte en sådan här fisk då så ni kan vara lugna.

Sett filmen Brudens bäste man

Spoilers förekommer! En typisk romantisk komedi.

Tom och Hannah är bästa vänner och har varit det i många år. En dag åker Hannah till Skottland genom sitt jobb och där träffar hon "drömprinsen" som friar till henne. Hon tackar ja. Under tiden har lösaktige Tom (en ny tjej varje kväll) insett att han har känslor för Hannah. Han ska berätta det för henne, men hon hinner före och frågar om han vill bli hennes moh (maid of honor) vid bröllopet. Tom tackar ja, men med syftet att få Hannah att förstå att hon inte känner denne skotske Colin så att han själv kan få henne.

Det jag stör mig på i denna film (förutom förutsägbarheten) är att om rollerna vore omvända så skulle tjejen framstå som en desperat slampa. Men eftersom det är killen som har en ny tjej varje kväll så är han "rädd för att inse sina sanna känslor" och innerst inne en riktigt fin kille. "Alla" vill ha honom och alla gillar honom. Det visar väl på vilken skillnad det finns i attityden på hur man ser på män och hur man ser på kvinnor.

Tillbaka till filmen. Direkt de åker till Skottland så bryr jag mig inte om handlingen alls längre. Då sitter jag och bara suger in landskapet och omgivningen. Jag känner mig som nyförälskad då Eilean Donan Castle dyker upp (där jag och Robin förlovade oss). Sedan skrattar jag gott när det inte "stämmer" med landskapet. När Tom rider iväg på en häst så rider han förbi ett monument som ligger vid Glenfinnan. En bra bit därifrån som han började ritten. När de åker till och från Eilean Donan Castle så åker de en väldigt ödslig väg som inte stämmer ihop med hur det är på riktigt. Man kan tro att vägarna i Skottland är små snirkliga vägar där man inte kan möta en annan bil, men de är faktiskt riktigt fina och breda egentligen. Det finns förstås småvägar, men i filmen får man intrycket av att det BARA finns småvägar.

Känner ni för en romantisk komedi utan något nytt så kan jag tipsa om denna på grund av det underbara underbara Skottland! Visst, de skojar lite om det och gör lite narr av det i filmen men inte på ett elakt sätt.

Köp DVD på Ginza

Jag har fått Bloggsvar

För bara några dagar sedan visste jag inte riktigt vad det var. Sedan förklarade ErikaEllinor för mig och så vann jag en inbjudan hos henne. Jag tackar så mycket för den! Bloggsvaret ser ni i höger spalt i min blogg.

Så här ser den ut.

Buskis i Karlstad

Igår var jag, syrran och våra föräldrar på buskis i Karlstad. Det var "Mor till salu" som gick sommaren 2010 på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Första akten var till en början lite seg (det brukar vara så), men sedan satte det fart och blev riktigt roligt! Föreställningen gick på nya Karlstad CCC. Riktigt fina lokaler! Enda dumma var när ALLA skulle ut samtidigt. Det blev knök och kö till rulltrappan (en enda som gick ned) innan de stängde av den som gick upp så folk kunde använda den som vanlig trappa. Något de kanske kan tänka på framöver? Vi stod en bit bort från den stora högen med människor och väntade ett bra tag och det lättade på först när båda trappor gick att använda.

Stefan Gerhardsson var rolig som pastor. Då och då klarade han inte att hålla masken utan började skratta. Då skrattade publiken ännu mer! Jojje Jönsson är alltid rolig och Siw Carlsson är underbar! De andra skådespelarna är inte att förglömma, men de tre nämnda är mina favoriter i detta gäng.


Jojje. Tyvärr stod han aldrig still så att det kunde bli en ok bild.


Karlstad CCC. Vi satt på 1:a balkong så vi var näst högst upp.

Personligt svar

När jag kommenterar och ställer frågor i bloggar så är det verkligen en härlig känsla när bloggaren tar sig tid att skriva något litet tillbaka. Kanske i sin blogg eller som en kommentar i min. En orsak till att man bloggar och kommenterar andras bloggar är, i mina ögon, för att få någon form av respons. Ett utbyte av tankar. Om man skulle ha en enkelfilig kommunikation så kan man lika gärna skriva i en dagbok som inte ligger synlig på nätet. Något jag är riktigt dålig på är att kolla om andra bloggare svarar på en kommentar med en kommentar i samma inlägg. Jag läser en hel del bloggar så har lite svårt att hålla koll på i vilket inlägg jag skrev ibland.

Nu senast fick jag svar via ett nytt blogginlägg med frågor och svar. Ett, i mina ögon, effektivt sätt att svara om man vill. Jag har testat det någon gång och gjort inlägg som svar, men oftast skriver jag svaren i skribentens blogg och om personen inte har någon blogg så skriver jag svar i kommentarerna till inlägget i min blogg.

Mitt senaste svar (mitt är kursivt och svaret bredmarkerat):

"Jag kände igen mig i boken angående det att du varit så illamående och inlagd på sjukhus under graviditeterna.

Det var detsamma för mig. Jag fick diagnosen Hyperemesis gravidarum. Var det vad du hade också? Hur orkade du bli gravid igen?
Jag har en son och skulle vilja ha ett barn till, men känner att jag inte orkar med en sådan graviditet igen.

Det stämmer. Du och jag har lidit av samma "åkomma" som gravida.
Min förhoppning var ju att det inte skulle bli lika illa nästa gång jag blev gravid. För läkarna sade att det inte måste vara så.
Men, nu efter mitt tredje barn, där jag också låg på sjukhus. Så har jag insett, att det här är mitt sätt att vara gravid. Så Jag är osäker på om jag orkar bli gravid en 4:e gång. Men det väger ju mot att ge Julia syskon. O syskon väger ju nästan lite tyngre."

Bloggen är Arbogamamman. En blogg jag började följa efter att jag läst boken "Varför gråter inte Emma?" och den är riktigt rörande.

Vällingburk

Idag kom vällingburken från Semper. Om man skickar in streckkoden från ett vällingpaket till dem så skickar de denna fina burk gratis till en.

Här hittar ni mer info.

Ny header

Min förra header såg ut så här:


Det var i somras då jag var gravid. Bilden var lite mer avklippt då den låg i bloggen så magen syntes inte riktigt. Men i alla fall så kände jag att det var dags för uppdatering.

Ni ser den nya här ovan. En bild när jag är ute och går med Connor i kärran. Tack så mycket till Mirja som hjälpte mig att ta bilden på vår promenad idag!

Årets Skottland-broschyrer

Nu var det åter dags för beställning av Skottland-broschyrer (som du också kan beställa HÄR). Man kan även ladda ner filen till datorn, men jag är lite gammaldags av mig och gillar att ha något att bläddra i "på riktigt". Jag fick brevet på posten idag.

I och med att Connor är så liten än så blir det inget Skottland i år. Behöver dessutom rätt så lång tid på mig att spara ihop till något sådant, trots att jag brukar lyckas få ihop ganska billiga resor då jag bokar allt på egen hand på deras egna webbsidor/telefoner (utan mellanhänder). Jag vill verkligen resa till Skottland med Connor om några år. Visa honom varifrån hans mamma och pappa fått inspirationen till hans namn.

Men för tillfället får jag nöja mig med att bläddra i broschyrerna och fantisera. I och för sig en härlig grej det också!

Härliga bilder som gör att man minns sina egna resor!

Utmaning badrumsskåp

Att titta i badrumsskåpet hemma hos någon kompis kanske någon har som "ovana". Här är en utmaning där man skyltar med hur det egentligen ser ut så att ingen behöver snoka och få dåligt samvete efteråt...hahaha! Blev utmanad i denna blogg.

Vad har du i ditt badrumsskåp?
Ta en/flera bilder och lägg upp i din blogg. Kopiera denna text och utmana de personer du vill utmana!
Jag utmanar:

Gaymasen
Bella
Aragornsfru
Ducky

Vill ni inte så är det helt ok!

Mitt badrumsskåp (eller mina egentligen. Har ett vanligt och ett hörn.).

Hörnskåpet.


Ena halvan av det vanliga skåpet.


Andra halvan.

Bebisbesök

Idag har vi haft besök av våra kompisar Anna & Peter och deras bebis. Hon hade växt en hel del sedan sist och hennes ögon följde intresserat en hel del nu. 3 månader och 9 dagar yngre än vår Connor. Vi bjöd på lasagne, vitlöksbröd och sallad med halloumi. Tyvärr så var en del av lasagne-plattorna hårda. Har ni läsare något tips på hur man får alla plattor att bli mjuka? För oss blir alltid någon eller några plattor hårda...

Sedan spelade vi lite Mario Kart, Buzz och pratade en hel del bebis och annat. Det var riktigt kul att ha dem här!

Peter med sin dotter och en Connor som ser väldigt nöjd ut.

Matstolsdyna till Connor

För några veckor sedan fick Connor ärva en matstol som även hans pappa suttit i som barn. Det är en Hokus Pokus-modell som man även kan vända på och använda som skrivbord och gungleksak. Idag kom sittdynan som jag beställt från Little Kids Corner. Den passade perfekt och är riktigt fin! Verkade vara bra smutståligt material också, vilket nog var bland det viktigaste. Blir en del sôl med bebis.

Yatzy inspekterade och godkände den nya dynan.

Tävla om mat för 1 år

Jag är med i Felix tävling där man tävlar om mat i 1 år. Man ska skriva en ramsa och så kan man publicera någon bild. Jag valde en bild på mina pizzabullar och jag är på ett sådant där "taskiga skämt"-humör, så min ramsa återspeglar det.

Här kan ni kolla närmare på mitt bidrag och skapa ert eget.

Hachikô-kväll hos syrran

Nu ikväll var jag till syrran. Hon bjöd på goda mini-chokladsemlor och snacks och så såg vi film. Hachiko - En vän för livet.

Idag hedrar man nämligen Hachikô i Japan. Hachikô var den trogna hunden som väntade på sin husse vid Shibuya station i 9 år efter att hans husse dött. När hans husse levde brukade han möta honom där då han kom hem från jobbet och han fortsatte att vänta. Varje dag satt han där...och väntade.

Filmen är moderniserad och flyttad till USA (den verkliga historien hände i Japan 1923-1935). Richard Gere spelar professor Wilson som hittar en vilsen valp på tågstationen. Han tar hand om den och letar efter dess ägare, men ingen ger sig till känna så Hachi (det japanska ordet för siffran åtta) får bo hos honom och hans familj. Det blir en vänskap utöver det vanliga.

Det påminner en hel del om historien om Greyfriar's Bobby i Skottland. Jag tycker den historien är rörande och denna likaså. Försökte hålla tillbaka tårarna, men till slut rann de i alla fall. En riktigt bra film! Rekommenderar den till alla djurvänner!

Jag fick även träffa en av syrrans nya vänner som hon träffat på karaten och dennes kille. Riktigt trevliga och lätta att prata med! Det blev en riktigt mysig kväll. Enda tråkiga var att Connor redan somnat när jag kom hem.

Mini-chokladsemlorna. Små, men mättande.

Köp DVD på Ginza

En unge i minuten

Vilket underbart program! Jag har sett det brittiska "Livet på BB", men att få se en svensk version innebär mer igenkänning. Ibland satt jag och log och ibland hade jag tårar i ögonen. Tycker TV4 har gjort en fullträff med detta program! Måndagar 21.00. Var det någon mer som kollade?

Läs mer om programmet här.

Jakt på barnmössa

Vi märkte tidigare idag att säsongen för vintermössor är på gränsen till över. Det fanns nästan inget urval alls. Det var riktigt dåligt med färger också, fast det kanske det alltid är? Det var begränsat till blått, lila, rosa och vitt. Det fanns i några andra färger, men då var de så tunna.

Connor har växt ur de mössor han hade och en del andra har han inte växt ikapp än. Så vi var tvungna att hitta en "mellanmössa". Det blev till slut en vit med något mönster på och inbyggt vindskydd precis vid öronen. Men hör på detta! Den kostade över 200 kr! Jag tyckte det var väldigt dyrt för en mössa. Speciellt en barnmössa som så snabbt blir för liten. Men Robin insisterade på den så den fick det bli.

Jag kunde inte låta bli ett reaplagg på Lindex heller. 50 kr för ett jättefint och mjukt linne. Connor blev också förtjust i det. När han fick hålla så satt han och strök kinden mot det och log. Gullet!

Det var färgen som drog mina ögon till plagget, men det var dess mjuka tyg som avgjorde köpet.

Skaffat boken "Till mitt barnbarn"

På bokrean hittade jag ett exemplar av "Till mitt barnbarn" till kilopris. Nu har jag skickat efter en bok till. De måste få en varsin, mina föräldrar. Har kollat lite i den jag hittade på bokrean och det är verkligen utförligt och mycket skoj om hela livet. Det fanns även ett kapitel som skulle handla om mig och hur jag var som barn. Ooops! Där kanske Connor kan snappa upp något otyg...hehe...

Boken.


Kaxig.

Jag deltar i chipstävlingen

Blandade ihop smaker som jag gillar, designade påsen och döpte skapelsen. Ni kan göra era egna chips ni också och/eller rösta på någon smak ni tycker låter god. Följ bara länken här nedan.

Här kan ni också tävla!

Vad har hänt med tryggheten?

Igår när vi var på väg till affären så hörde vi någon skrika vid Polishuset. Idag läser vi om att det igår, precis runt den tiden, inträffade ett knivbråk precis i närheten av där vi bor (kanske hade den skrikande personen något med det att göra). Flera skadades. Det bor många barnfamiljer här och just det området där bråket inträffade är ett härligt naturområde som barnen kan leka i. Det hände mitt på dagen! Jag vet inte vad jag ska tro längre...

Uppdatering 2011-03-07: Personen som skrek var en av de knivskurna.

The Ark i Karlstad

Igår kväll åkte jag och syrran till Nöjesfabriken i Karlstad för att se The Ark. Det var fjärde gången jag såg dem, men eftersom de ska ge sig nu så kändes det bra att få vara med på början på avslutet (Ola Salo nämner under kvällen att Karlstad är första stoppet på deras avskedsturné).

Jag fick visa legitimation vid entrén. 18-årsgräns. Det börjar faktiskt bli lite löjligt tycker jag. Jag blir 31 år i år. Vakten såg lite ut som att han ville sjunka genom marken också när han såg mitt körkort.


17-åring...?
(Kvällens outfit var t-shirten som jag köpte på första konserten med The Ark 2001.)


För 11 år sedan slog de genom. Då var jag 19 på väg att bli 20. Det tog några lyssningar, men sedan satte sig It takes a fool to remain sane på hjärnan. Den texten är underbar!

En rolig sak hände under framförandet av den låten på Nöjesfabriken. Jag sjöng med och så märkte jag att Salo hoppade över en fras. "Jaha, det där kommer han märka", tänkte jag och då han kom mot slutet av meningen så gjorde han det. Han tystnade, skrattade till, skakade på axlarna, tog en paus och fortsatte på texten efter den felplacerade biten.

Ljudet var inte så bra under första låten, men det rättade man snabbt till. De spelade låtar från alla skivor och hade lite mer tyngd på det äldre materialet, till min förtjusning. Då det gäller scenljus så är det en sak jag inte gillar. När det är blå strålkastare eller blå lampor. Av någon anledning så blir min syn jättesuddig då. Detta gäller bara blått. Vid vanligt ljus ser jag som vanligt och likaså vid rött ljus. Vid grönt ljus ser jag däremot tydligare än vanligt. Skumt!

Avskedstalet som Salo höll var riktigt fint och han poängterade det där med att följa sitt hjärta och inte bry sig vad folk tycker. Precis det jag försöker leva efter och faktiskt har blivit bättre på att leva efter de senaste åren, fast jag kan fortfarande bli irriterad om folk vägrar lyssna eller med missvilja kritiserar en. (Det är skillnad på att tycka annorlunda och att medvetet kritisera bara för att.)

Vi var hemma runt 2-tiden på natten och då var det gott med lite mat som jag förberett och sedan sängen.

Folk gjorde lite försök till handhjärtan.


Blått sken = no no.

Enligt önskemål. Mer bilder från The Arks spelning.


Sett filmen Pandorum

Spoilers förekommer! Jag kan vara lite skeptisk mot framtidsfilmer. Därför började jag kolla på denna med lite misstänksamhet.

Jorden överbefolkas. Resurserna räcker inte till. En grupp med "nybyggare" skickas iväg ut i rymden mot planeten Tanus, som man via sonder har upptäckt är snarlik jorden. Resan ska ta över 100 år så man sover i kryosömn i pass. Men när en man väcks från sin djupa sömn upptäcker han att något är fel. Han har sovit längre än vad han ska och varken dator eller annat elektriskt fungerar. Vad har hänt och är han ensam?

Min reaktion till denna film slutar på ett nästan neutralt stadium, fast det väger över lite till det positiva. Historien i sig är tankeväckande (med tanke på hur mycket mänskligheten har utökats bara under 1900-talet så är det skrämmande tankeväckande). Det finns även med några scener mot slutet som jag gillar. Vill inte avslöja vad för då tycker jag att jag avslöjar alldeles för mycket (även om jag varnat för spoilers).

Skådespelarna är ok. Effekterna likaså. De här "monstren" på skeppet känns lite "för mycket", tills man får förklaringen till varför de existerar. Det blir till en intressant detalj. Jag tycker att man kan kolla på denna!

Köp DVD på Ginza

Litet barn blir stort

Idag invigde vi sittdelen till Connors barnvagn. Han tittade storögt omkring sig och verkade gilla att se sådant som han inte sett när vi haft liggdelen. Efter ungefär halva promenaden somnade han och sov hela vägen hem. Sittdelen får ett klart godkänt betyg. Den går att vända både bakåt och framåt. Vi valde bakåt till att börja med eftersom vi vill ha uppsikt när han är så liten. Den lilla suffletten gick att fälla fram ganska långt och den har ett "soltak" i plast. Sittdelen har fempunktsbälte och en båge fram så bebisen sitter stadigt. Fotdelen är för tillfället helt uppfälld, men går att fälla nedåt då barnet växer.

Såg riktigt mjukt och skönt ut med åkpåsen!

Blåmärken

Får ni lätt blåmärken? Jag får det. Ibland vet jag inte var de kommer ifrån. Jag känner självklart när jag smäller i något hårt, men ibland stöter jag bara in i saker och märker inte av det något värst. Därför vet jag inte vad jag gjort när blåmärket väl dyker upp. Just nu har jag ett fint på knäet som jag fick då jag tappade kaffekannan och ett fint på låret som jag inte har någon aning om.

"Blåmärke är en liten blödning under huden som uppstår när ett blodkärl brister. Märket ser blått ut när blodet läcker ut i vävnaderna intill." (Källa: Vårdguiden.)

Ointressant för många kanske, men jag tycker det är intressant att läsa lite sådan info. Jag har alltid undrat över varför ett blåmärke är blått när bloden är röd. Fast ibland är blåmärket rött, gult och grönt också.

Fick ett litet blåmärke på handen efter att de stack fel när de skulle sätta dropp på förlossningen. Då hade jag ont av förlossningsarbetet och märkte inte av att de pysslade med min hand alls. Därför tror jag att det är så jag får mina flesta "okända" blåmärken. Min kropp är i ett konstant smärttillstånd och när det är en jobbig dag så registreras inte smärtan som ger upphov till blåmärke.

Evenemang på torget

Idag var det något skridskodisco på torget här i stan. Så här såg evenemanget ut från vårt köksfönster, då jag tyvärr ej hade möjlighet att bevittna det på plats.

Superproffsig bild eller hur? Hehe...

Min kamera är tillbaka!

Vad jag saknat den! Jag som tagit bilder på Connor nästan varje dag. Nu har jag alltså haft ett uppehåll på ungefär 3 veckor, för de bilder jag tar med mobilen blir inte lika bra. Idag kom även den inspelningsbara dvd-spelaren med hårddisk. Nu ska jag bryta mot Jantelagen lite. Jag lärde mig alla funktionerna på 5 minuter. Jag känner mig duktig! Robin jobbar kvällen idag så han har inte testat den än, men jag gillar den och det blir troligtvis jag som använder den mest så det är väl bra.

LG Model RH387H.

"Pajstim"

Så uttryckte sig mamma igår och jag kan inte annat än hålla med. Jag och Robin är inne i ett pajstim just nu och tyvärr inte av den goda ätbara sorten.
 • Först pajade min digitalkamera (på reparation)
 • Sedan krånglade datorn (fixad)
 • Efter det pajade skrivaren (ersatt med ny)
 • Denna vecka märkte vi att bilen låter konstigt (ska kollas)
 • Igår pajade min dvd/vhs-spelare (beställt ny inspelningsbar dvd-spelare med hårddisk)
 • Samtidigt så krånglar Robins mobil konstant
Varför ska allt hända samtidigt?

Enda som fattas eller?

Connors namngivningspresenter

Snart 1 månad sedan namngivningen nu, så här kommer bilder på presenterna som Connor fick. Tusen tack till alla som kom! Ni hjälpte till att göra dagen speciell! (På en del bilder är några foton censurerade för att jag respekterar att en del personer inte vill vara med på bild i bloggen. Då det gäller Connor så har jag och sambon kommit överens om att han får vara med på bild ibland i bloggen då båda godkänt bilden).


Första blogginkomsten

Ja, inte kan jag leva på bloggskrivandet i alla fall. Men allt extra är plus brukar jag säga och är tacksam för det jag fick igår för mitt samarbete med Double.net. 119,20 kronor fick jag utbetalat. Det ni! Cirka 105 kronor försvann till skatt och arbetsgivaravgifter. De pengarna hade suttit trevligt de också, men som sagt så är jag glad ändå. Jag skriver i denna blogg som en hobby för att jag tycker det är kul, så att få någon krona för att ha kul är inte alls illa!


Hyperemesis gravidarum

Jag fick en fråga via mail häromdagen angående mitt graviditetsillamående, varför det inte gav sig utan varade hela graviditeten.

Jag blev diagnostiserad med hyperemesis gravidarum. Cirka 2 procent av alla gravida kvinnor drabbas av detta. Det innebär att man producerar för mycket graviditetshormon med resultatet att man kräks nästan hela tiden. Jag personligen fick inte ens behålla vatten till slut. Jag blev sängliggande hemma innan läkaren äntligen fattade att jag behövde vård. Hade då gått ner 6 kg och vägde 46 kg. Mina provresultat var INTE bra. Jag kunde knappt röra mig utan att kräkas.

Jag blev inlagd på centralsjukhuset i Karlstad och fick många liter dropp på grund av uttorkning och näringsbrist (det mesta genom en centralvenkateter som sattes in under mitt nyckelben), något som inträffar för alla med denna diagnos om de inte får hjälp i ett väldigt tidigt skede. Det är dock svårt eftersom det tar ett tag att få diagnosen.

Efter att ha varit inlagd på sjukhuset där jag fått upp närings- och vätskenivån i kroppen och läkare testat sig fram tills de hittat en medicinkombination som funkade för mig så klarade jag mig hemma, fast med mycket hjälp. Jag mådde fortfarande otroligt illa, men tack vare medicinen så slapp jag åtminstone att kräkas hela tiden. Det var ungefär från vecka 14 som kräkningarna började komma mer sporadiskt istället för efter varje måltid (eller vattenklunk).

Det positiva med denna diagnos är att risken för missfall är minimal! Det tycker jag är helt otroligt med tanke på hur mycket jag gick ner i vikt och hur dåligt jag mådde. Men så är det.

Något lustigt är att en del studier har visat på att ju sämre man mår desto mer sannolikt att könet på bebisen är en flicka. Jag fick en son.

I början av förlossningsarbetet ville de att jag skulle äta och dricka något. Orkade bara dricka litegrann i och med illamåendet (jag hann inte ta några mediciner mot det innan vi var tvungna att åka in till Förlossningen). Direkt efter att Connor fötts så var illamåendet som bortblåst.

RSS 2.0