Tjejkväll på stan

Det har varit otroligt vackert och soligt många kvällar på raken. Idag? Snö, snö och SNÖ. Blöt snö dessutom. Det tog bort lite av nöjet med att gå på tjejkväll. Denna gång gick jag själv. Connor stannade hemma för hans mormor och morfar var här. Jag köpte bara grejer till Connor. Skulle behöva lite nya trosor och hittade snygga på Lindex, sådana där ta 3 betala för 2. Men så kollade jag kön och NO WAY! Kön sträckte sig från kassorna till bh-avdelningen som ligger nästan längst in i affären (är bara en del av barnavdelningen innanför). Så då blev det bara grejer till Connor som sagt.

Utanför Gallerix köade jättemånga barn. Idol-Jay satt visst och signerade där inne. Goodiebags delades ut utanför Lindex till alla tjejer. Jag kom dit cirka 5 minuter efter att de började ge ut påsarna och de var redan slut. Det var rätt så mycket folk trots vädret alltså.

Ryggsäck till Connor. Fick dra lott med möjlighet till 10, 15 eller 20 % rabatt. Jag fick 15.


Hörselskydd till Connor. Blir aktuellt eftersom vi ska på bowling nästa vecka.

Lite second hand

Då jag tog en promenad med Connor idag så hade jag planerat en lite lagom lång sådan. Men så kom vi bort till Volvoverken och där stod en skylt om öppetider för ett second hand-ställe. De har bara öppet onsdagar och lördagar. Idag är ju onsdag, tänkte jag och så blev det en promenad dit istället, vilket betyder en väsentligt längre promenad än vad som var menat. Jag hade aldrig varit dit förut så tyckte det kunde vara kul ändå.

På vägen dit hade Connor och jag "picknick". De senaste dagarna har han varit rätt på klockan med måltider så jag visste att han ville äta runt 13-tiden, därför hade jag förberett en flaska innan vi gick hemifrån. Där satt vi på en parkbänk och tittade på några kråkor som lekte medan Connor åt. Det var ganska mysigt faktiskt, men jag hade glömt en sak. Maten var med, en filt var med till Connors ben, hans haklapp var med... vad hade jag glömt? Jo, en sittdyna till mig själv. Det blev kallt efter en stund på bänken. Men nu vet jag till nästa gång.

Jag hittade en tröja till mig själv och en luftballong till Connors rum. Den ska han ha några gosesaker i tänkte jag. Då vi varit hemma i cirka halvtimmen så slutade Robin jobbet, vilket var skönt för då däckade jag. Ibland är jag riktigt dum som vill göra mer än jag orkar. Men som jag skrivit tidigare i bloggen så VILL jag kunna göra saker jag också.

Gosig tröja med huva till mig (45kr).


Connors luftballong (20 kr). Tvättade den och den har inte torkat helt, därav färgskiftningen.

Läst klart "Penetrering" av Unni Drougge

Spoilers förekommer! Jag har inte tidigare läst något som Unni Drougge skrivit. Som jag nämnt i något tidigare inlägg så läser jag inte så mycket av svenska författare.

Detta står på baksidan av boken:
"Maximilian Frisks allra första installation var att pissa i Duchamps urinoar. Nu planerar han sitt livs konstverk - det ultimata verket som ingen kan värja sig mot. Men inte ens Maximilian kan räkna ut vad genomförandet kan få för konsekvenser. Eller kan han det?

I väntan på konstverkets fullbordan flanerar han runt i Stockholm och reflekterar över folks dårskap och sakers meningslöshet. Framför allt föraktar han alla de kvinnor som själva gör sig till förlorare och blir offer i det samhälle som påstås vara jämställt. Distanseringen är total. När hans flickvän Linnéa blir våldtagen reagerar han med iskyla, för att inte säga cynism. Och inför sin mor känner han bara trött leda
."

Det är en bok man kan bli skrämd och äcklad av, det är en bok som väcker nya tankar men även skapar igenkännelse. Jag blir inte så förvånad över slutet. STORSPOILER! När någon gör något nytt som andra inte är bekväma med så brukar det sluta med förföljelse, hot och våld. Förr i tiden brände man vetenskapspersoner på bål för att de hädade mot guds ord i bibeln. Det är dock något i boken som förvånar mig. Vändningen. Från början känner man avsky mot denna Maximilian, men allt eftersom träder en ny bild in och ens tankar förändras. Boken visar även på en besatthet vid ett visst kroppsorgan (manligt) som en karaktär till och med refererar till som "vapen". Ett vapen mot kvinnor, mot andra män...ett vapen för att få makt.

Denna bok ingår i Nina's bokcirkel som jag deltar i.

Bokens framsida.


Betyg