Sommarbesök på Mariebergsskogen!

I onsdags hade vi ett härligt somrigt besök på Mariebergsskogen med Simone, Tilda, Jonathan och Rasmus! Vi hade med picknick och sedan var det lek och besök hos djur innan vi köpte glass på Terrassen. Sist så åkte Robin tåget med tonåringen och barnen medan Simone och jag kollade in Naturum.
 
Plask! Grisarna hade det skönt.
 
 Så otroligt söta!
 
 
 Jag har inte gått på styltor sedan skolan, men tekniken satt kvar.
 
Hjälpte Connor att stå på styltor för första gången.
 
 
 
 
Jag har en känsla av att fågelskrämmorna inte fungerar.
 
 
 
Jättegod glass!
 
 
Bebisar!

Buzzat ProViva Röd Grapefrukt

Nu har jag fått testa ProViva Röd Grapefrukt. Tyvärr var den för syrlig för min smak, men är man glad i citrusfrukter och lemonad så tror jag man finner denna väldigt läskande! Även fast den inte föll mig i smaken så var den väldigt svalkande. #provivarödgrapebuzz #proviva #buzzador
 
Passande att svalka sig med på sin balkong/uteplats.

Samma bild år efter år

Vi tar kort på Connor vid en speciell kattstaty på Mariebergsskogen varje år. Det är så kul att följa hans utveckling för det blir så tydligt på detta vis! Vi var där igår så kommer lägga upp mer bilder därifrån snart, men här senaste och allra första "kattbilden".
 
Bilden från igår. 2017.
 
 Första bilden vi tog vid katten. 2012.

Eget lånekort för Connor

I maj var Connors klass till biblioteket och där fick barnen egna lånekort och en varsin bok. Vi har läst nästan alla historier i den boken nu. Det är en kul blandning med både enklare och lite svårare texter. Connor var så stolt över sitt egna lånekort! Och han hade lånat sin allra första bok också. En bok om katter. Så gulligt!
 

Leksaker som kommer tillbaka...

Om ni är uppväxta på 80-talet så kanske ni minns en docka som var ett muffin? Min syster hade en sådan och jag minns att den doftade gott. Nu är de tillbaka! De finns i olika dofter och färger. När vi var på leksaksaffären efter att Connor haft sitt hälsosamtal på skolan så önskade han sig en sådan. Han valde en som doftar vanilj. Vilken nostalgi!
 
 
Fick en riktig flashback till barndomen med denna.

Midsommardagens tornerspel 2017

Detta har varit en årlig tradition för oss sedan 2013. Wow, vad åren går! Vi tycker det är en kul grej att kolla på och det valfria inträdet går oavkortat till Barncancerfonden. Så fint av riddarna att göra detta! I år tyckte jag det var extra kul! Gycklaren som var med var rolig och han visade sig även vara en eldslukare! Spännande värre! Connor var väldigt imponerad av det. Får väl hoppas det dröjer några år innan han vill testa det bara...hehe...
 
Speakern uppmuntrar alltid publiken att jubla när det går bra och bua när det går dåligt. Som en del av ett skådespel. I år satt det tyvärr några småkillar en bit bakom oss i publiken och buade när det gick bra för de kvinnliga ryttarna (och bara de kvinnliga) och skrek saker när de var mitt i en galopp och skulle utföra moment. Det är INTE så småaktigt man ska bete sig, oavsett vem eller vilket lag man "hejar" på. Jag hade min favorit, men jublade och applåderade när de andra gjorde bra ifrån sig också. En självklarhet tycker jag! Hoppas det var någon vuxen med som kunde prata med dessa barn!
 
Förutom den tråkiga grejen så tyckte jag det var extra kul och bra i år, som sagt. Tur med vädret också! Fast det måste ha varit svettigt åt de fullt utrustade riddarna. Hoppas de fick in mycket till Barncancerfonden! St. Nicolai Riddare är det som gör detta år efter år.
 
Lady of the Lake.
 
 Den Vita Örnen, vars häst senare strejkade så han fick bryta.
 
 Lånehästen var inte riktigt alert den heller...hehe...
 
 Så häftigt!
 
 Dagens vinnare - Fallens väktare. Väldigt värd segern för hon klarade momenten otroligt bra!

Sommarens första dopp! (I badbassäng)

Idag var en härlig sommardag och Connor invigde sitt lilla badland hos sin mormor och morfar. Förutom badbassängen och glidmattan så skulle vi testa en vattenspridare som jag köpte ifjol på Gekås, men som vi aldrig hann köra då. Det blev en dusch för fler än Connor...hahaha... När den sattes igång var jag i källaren och målade på Connors sekretär då jag plötsligt hörde vrålskrik utifrån. Det visade sig att räckvidden på bläckfisken var mycket längre än väntat, så Connors mormor som satt på trappan till altanen blev blöt, likaså fönstren till altanen och taket på skjulet. Det var rejäl sprutt i den med andra ord...hahahaha... Nästa gång vi ska använda den så placerar vi den liiiite annorlunda.
 
Så tacksam för att vi har möjlighet till landet-besök på detta vis!
 
Redo för första doppet.
 
 
 
 
Glidmattan blev en favorit efter att Connor lärt sig tekniken.

Glossybox i maj

Nu har jag hunnit testa nästan allt som kom i Glossyboxen i maj. Kan säga att en sak funkade så bra att jag definitivt kommer köpa på mig fler sådana nu i sommar. Jättebra att ta med när syrran och jag ska på vår lilla Norge-resa till exempel. Jag är så känslig för solen och detta var en solmask som svalkade så otroligt skönt, som ni kan läsa om här!
 
Tatueringarna har jag inte använt än och några rakprodukter fick en vän. Övriga saker har fungerat väldigt bra och då särskilt masken som ni ser högst upp till vänster på bilden.

MacGyver: Trail to Doomsday

Spoilers?
 
En nära vän till MacGyver blir mördad och det leder till en hemlig vapenproduktion i Storbritannien.
 
Lite bitterljuvt så är detta sista MacGyver som jag inte sett innan (om man inte räknar reklamfilmen Mercedes-Benz: MacGyver and the new Citan som jag också gärna vill se). Det är som ett klassiskt MacGyver-avsnitt, men jag tycker att han får mindre användning av det som gör MacGyver just MacGyver i den här filmen. Det är inte så mycket klurigheter och uppfinningar utan känns stundvis mer som en deckare. Ändå klart sevärd om man gillar MacGyver.
 

Härliga färgglada barnkläder!

Inhandlandet av dessa plagg skedde för över 1 månad sedan, men har varit tvungen att prioritera annat. Självklart kan jag inte låta dessa härliga plagg bara glida förbi så nu kommer de här.
 
Den till vänster är Ebbe och de andra två är Villervalla. Köpta på Snövit.
 
 Keps och tröja från Lindex.
 
 Kepsen har regnbågshår insytt...
 
 ...och den blev populär.
 
 Tröjan har öron på axlarna och svans på ryggen. Så sött!
 
 Från Kappahl.

Ett år sedan en fantastisk konsert på Ullevi!

Ett år sedan prick idag. Jag hade en fantastisk resa!

Barnteater i parken

Idag var Connor och jag på barnteater i stadsparken. Blommornas vals hette den och det var Dahlia, Buxbom, Ros, Gräslök och Klorofyll som deltog. Det var annorlunda och skoj! De barn som ville drogs med upp och fick vara med och göra grejer. Här såg jag ännu en sak där Connor efterliknar mig. Han sjönk ner djupare och djupare och drog kepsen långt ner för han ville INTE vara med. När jag sa att man inte måste och han såg flera andra barn som satt kvar så gick det bättre. Han tyckte det var extra roligt när en blomma hoppade ner i fontänen!
 
Det började på gräsmattan framför fontänen.
 
 
Och tog sedan plats både runt och i fontänen.
 
 Tack för showen!

Försvåra inte barns relationer

När barn leker ihop ända sedan de är riktigt små så behandlas de olika. Barn med samma kön är kompisar, medan barn av olika kön är "kärlekspar". Vuxna tycker det är gulligt att hålla på så, men jag undrar varför de tycker att det är värt att försvåra barns relationer på det viset.

 

Det är inte konstigt om vuxna tycker det är svårt att umgås som kompisar eftersom man redan från tidig barndom får höra att kompisar av det andra könet är någon man är "kär" i och inte bara kompis. Och de som faktiskt blir kära i samma kön eller alla kön måste ju tro att det är något konstigt med dem, vilket det inte är. Kan inte ALLA få vara kompisar och så kan BARNET själv få avgöra om, när och i vem som hen blir kär i, utan att få det pushat på sig innan de ens är blöjfria? 

 

Bild från sommaren 2013.

Bokställ till barnrum

Connor leker inte längre med spisen och lekmaten, men är väldigt intresserad av böcker och det ska läsas ofta. Jag frågade honom därför om vi skulle byta ut spisen mot ett bokställ och det tyckte han om. Vi blev väldigt nöjda med denna där han har sina favoritböcker lätt tillgängligt. Är svårt för honom annars att nå de böcker som står högt upp på en hylla. Han har leksakslådor på hyllorna längst ned i den stora hyllan, så böckerna har hamnat högst upp. Nu funkar det bättre!
 
Bokstället är från Jollyroom och var på rea när vi köpte det. Perfekt!

Fina katten - uteväxt

Jag kunde inte motstå denna fina katt som såldes på Coop Bergvik tillsammans med uteblomma. Den passar fint in på vår balkong!
 
 
Jag minns tyvärr inte vad blomman heter...

Första babypaketet utdelat!

Igår fick jag äran att dela ut det första babypaketet från min arbetsgivare. Så kul! Nu hoppas jag ännu fler nappar på detta <3
 

Connors första skolavslutning 2017

Nu har Connor gått på sitt allra första sommarlov! Så härligt! Hoppas han får så där härliga minnen som man själv har från sommarlov <3 Skolavslutningen var fin och precis så där som jag gillar. En enda psalm (Den blomstertid nu kommer) och i övrigt inget kyrkligt. En blandning av klassiska sommarlåtar och lite mer nutida poplåtar. Connors klass sjöng några egna låtar också. Minstingarna <3 Det var en fin dag! Connor är så nöjd nu. Inga bilder från själva avslutningen kommer här eller någon annanstans på nätet då jag respekterar att inte alla vill det. Detta nämnde även rektorn på avslutningen och det tycker jag är bra!
 
Connor före skolavslutningen, så glad så. Lite nervös för att sjunga på scenen framför folk dock, men det gick bra.
 
 Avslutningsfirande hos oss efteråt.
 
 Connor fick avslutningspresent av oss. Två fidget spinners som han sitter och leker med nu.

MacGyver: Lost Treasure of Atlantis

Spoilers?
 
MacGyver jobbar tillsammans med ett par forskare för att hitta den förlorade skatten från Atlantis, givetvis förföljda av skurkar.
 
Detta är en tv-film som gjordes efter tv-serien och JAG HAR INTE SETT DEN TIDIGARE! Erhm... skriket är ett glädjeskrik...hehe... Själva serien har jag sett flera gånger och en del avsnitt har jag sett ganska många gånger, så det kändes riktigt kul att få ett "nytt" MacGyver att se. Det känns som MacGyver också. Det är äventyr, det är omöjliga lösningar och det är samma karismatiske, smarte och godhjärtade MacGyver. Det som drar ner betyget något är tyvärr Brian Blessed. Han passar bättre i en annan typ av produktion där det funkar mer med den teatraliska stil som han har. Till exempel så spelar han Prince Vultan i Flash Gordon (1980) och där passar han väldigt bra!
 
Filmen kanske inte är något särskilt för folk som inte gillar MacGyver, men gör man det så är den sevärd. Äventyren, pusslen, fällorna, skurkarna...inget av det är nytt utan har regelbundet förekommit i tv-serien, men när man sätter sig för att se en MacGyver-film så förväntar man sig väl ändå MacGyver och det får man.
 

Läst klart: Det kallas manshat av Carin Holmberg

Från bokens baksida:
 
"När Carin Holmberg skrivit färdigt sin doktorsavhandling i sociologi, Det kallas kärlek (1993), om könsmaktsordningen bland unga till synes jämställda par, hade hon mycket vrede kvar. Den fick sitt utlopp i Det kallas manshat, en rak och ilsken debattbok där hon visade grundläggande ojämlikheter mellan könen med en rad exempel hämtade ur media. Varför tycker den unge fotografen Jens Assur att jämställdheten "gått för långt" för att hans sambo vägrar att städa? Varför betraktas kvinnliga chefer som "manliga"? Varför får så många feminister frågan om de är manshatare?
 
Carin Holmberg behöver inte läsa mellan raderna i de tidningsartiklar hon behandlar. Hon läser det som faktiskt står. Som hon skriver i sitt förord: "Den bärande tanken i boken är att vi genom att inte lyssna utan enbart höra dels missar tillfällen att förstå, analysera och kritisera könsmakten, dels reproducerar densamma." Det kallas manshat är ett vasst och lättillgängligt redskap för den som vill förstå könsmaktens mekanismer, ett slags handbok i feminism om man så vill."
 
Och en ilsken debattbok gör man verkligen rätt i att kalla det. Mycket som tas upp känner jag igen, så självklart retar det upp. Men jag tycker det är nyttig kunskap ändå. Situationer kanske retar upp en ändå, men genom den här boken och andra verk så får man mer insikt i hur det fungerar och vad man kan göra. Man kommer på sig själv också, vilket är väldigt bra för ens personliga utveckling. Jag kommer här ta upp sådant som jag tänkt lite extra på efter läsning.
 
"Det tycks som att den svenske mannen inte kan skilja mellan vad han upplever som påförd skuld och eventuell egen skam för (andra?) mäns handlingar å ena sidan och ett solidariskt ansvar gentemot utsatta kvinnor å den andra sidan." Det här citatet tycker jag var mycket intressant! Så ofta har jag sett diskussioner spåra ur och inte handla om brottet eller trakasserierna mot kvinnor utan om att man inte ska få "dra alla män över en kam". Jag upplever det som att de män som derailar frågan tycker det är värre med en generalisering än med brottet överlag. Varför är det så? Om man själv inte känner sig träffad, varför gör man då så?
 
"Social konstruktion= lika fast och genuin som en uppsättning gener." Här visar författaren exempel genom hur normer och det som räknats som "naturligt" har förändrats genom epokerna. Mycket av det som formar oss beror på den tid, kultur och plats vi växer upp i. Det är det som menas med social konstruktion. Och i detta ingår könsroller. Jag har aldrig förstått varför man ska "vara en roll". Jag vill välja från hela spektrat och vara den jag är. Jag vill slippa förväntningar på mig på grund av mitt kön. Jag vill slippa höra att jag är okvinnlig för att jag inte gör si eller så eller för att jag gör ditten eller datten. Oavsett vad jag gör, vad jag gillar och hur jag är så ÄR jag kvinna.
 
Män har varit och är normen, vilket gör kvinnan till det "avvikande". Det är en väldigt problematisk formulering som i vissa fall kan bli rent livsfarlig. Den mesta medicinska forskningen har bedrivits på män till exempel. Det har visat sig att många kvinnor har helt andra symtom vid en hjärtinfarkt än män. Många kvinnor har fått lida i det tysta för att "kvinnosjukdomar" som till exempel endometrios inte tagits på allvar.
 
Författaren tar upp hur fritiden kan skilja sig mellan män och kvinnor. Kvinnor gör mer av det dagliga obetalda arbetet i hemmet. Det är något som upprepas varje dag. Männen tar oftare hand om det "tyngre", men mer sällan återkommande arbetet med att byta däck på bilen, klippa gräset osv. Ofta ses det som att män behöver en hobby på sin fritid för att de jobbat hårt, medan kvinnornas "hobby" blir att serva och ta hand om familjen.
 
Även barnafödande tas upp i boken. Det är föreställningar som ligger till grund för att den som bär barnet är mer kapabel till omvårdnad, inte biologi. Själv har jag burit ett barn, fött ett barn. Jag förstår att man på ett vis får en annan förståelse och kontakt med barnet redan från start än vad föräldern bredvid får. Men jag tror inte det påverkar förmågan att sedan när barnet är fött, kunna ta hand om det, vara nära det och få en anknytning.
 
En sak som är säker genom historien är att saker förändras. En del saker tar sin tid, men det rör på sig.
 
En sak som författaren tar upp som jag själv tänkt på är att i singelhushåll kan både män och kvinnor ta hand om hushållet själva och ta ansvar. När de sedan flyttar ihop hoppar föreställningar in och ansvaret delas stereotypt. Jag har själv sett killar haft sådan ordning i sina egna hem, städat varje vecka, lagat mat och haft kompisar hemma, för att sedan när de fått kvinnlig sambo helt plötsligt "glömma" och "inte se". Jag förstår mig inte på det. Vad händer när folk i heteroförhållanden blir sambos?
 
"Den kvinnosyn män visar i grupp är inte den autentiske mannen." Det här citatet fick mig att tänka. Jag har själv stor erfarenhet av hur killar och män helt kan ändra personlighet om man umgås själv med dem till om de är med en grupp män. Helt plötsligt kan det dyka upp sidor som definitivt inte är smickrande. Eftersom dessa män personligen inte står för dessa värderingar, så undrar jag varför de för fram dem när de umgås i grupp? För om den större mängden av dem egentligen är schyssta killar (vilket jag tror att de är), så borde väl majoriteten vara emot det?
 
"Om samhället nedvärderar det som antas vara kvinnligt ser också flickor ner på dessa egenskaper och arbetsuppgifter." Jajamen. Jag var fast i den fällan i många år. Jag hade mest killkompisar och för att ens få vara med så räckte det inte att jag delade samma intresse, jag var dessutom tvungen att visa aktivt avstånd till allt "tjejigt". Sedan fick jag inte vara med på samma villkor ändå, men det fattade jag inte helt då. Insikter har kommit med mognad. Numera försöker jag ALDRIG tracka ner på det som anses som "tjejigt", även om jag själv kanske inte är så "tjejig" av mig. Jag försöker snarare höja det till något som är bra. Mycket som anses "tjejigt" ÄR faktiskt väldigt bra. Omvårdnad, empati, förmågan att lyssna på andra osv. Självklart ska sådana egenskaper höjas!
 
Och så tar författaren upp en sak som jag faktiskt skrivit om tidigare i bloggen. Det här med att män "hjälper till" i hemmet. Ibland till och med är "barnvakt" till sina egna barn. Och de måste få göra saker i sin takt och på sitt vis för att inte "skrämmas iväg" från att "hjälpa till" mer. Vad är det för sätt? Två vuxna människor bor i ett gemensamt hem, då är det BÅDAS ansvar. Suck... Män anses visst inte vara vuxna nog att ta ansvar kring sådant, men de ska kunna ha chefspositioner, sitta i styrelser osv.? Hur går det ihop?
 
Ett problem är att skuld läggs på kvinnor. Kvinnor ska försvara sig, tänka sig för var de går, att de inte ska gå själva, hur de klär sig, vad de dricker osv. Istället för att män ska ta ansvar för att saker inte ska ske. Varför riktar inte män sin ilska mot de män som gör hemska saker istället för mot de kvinnor som påvisar problemet? Det är åter igen den situation som beskrivs här ovan där det anses värre att generalisera än själva brottet/händelsen. Varför???
 

Nationaldag på Sågudden 2017

Vi blev ett helt gäng med grannar som tog oss ner till Sågudden för nationaldagsfirandet i år. Det var myyyyycket folk! Musikunderhållning, djuren, häst och vagn, tåget Färdinand och medborgarceremoni tog plats bland annat.
 
Connor väntade på sin tur i hinderbanan med tåget Färdinand bakom sig.
 
 
 
 
 
Tittut!
 
 

Testat svalkande skön aftersun-mask!

Jag satt utomhus en sväng idag när Connor lekte och trots att jag har solskyddsfaktor 50++ så tog solen. Eftersom jag i senaste Glossybox fick en aftersun-mask så tyckte jag det var ett perfekt tillfälle att sätta den på prov. Och det var fantastiskt skönt! Direkt jag hade på masken så svalkade det. Nu efteråt känns huden fortsatt sval och fräsch, så jag kommer behöva skaffa fler sådana nu i sommar. Ett tips för er som, liksom jag, är solkänsliga. De säljs på ICA Maxi, ICA Kvantum, Lyko.se och utvalda salonger, kliniker och apotek. Ni ser vilken jag använde på bilden här nedan.
 
 
Jag hade den på i en kvart.

Barnkalas på O'Learys

Igår var Connor på barnkalas (och jag var med). Det började med en timmes bowling och sedan blev det mat, glass och tårta. Connor var överlycklig när glassen kom för barnen fick ha på så mycket strössel och minimarshmallows som de ville. Det var ett roligt kalas! Grattis igen Aiden! Och tack för att vi fick komma!
 
 
Burgare med strips. Jo...censuren är inte så fin, men jag lägger inte ut bilder på andras barn utan tillåtelse.
 
 Vi satt i "min" hörna. Basketbilder från tiden då jag tyckte basket var intressant och spännande och följde det nästan slaviskt...hehe... Amerikansk basket VAR verkligen bra på 90-talet.
 
 Maten jag beställde till mig. Mums!
 
 Glassen gick åt snabbt.
 
 Pokémon-tårta. Kul att vår present var Pokémonkort!
 

Dags att bygga på tatuering

Det är inte dags just NU, men inom det närmaste ska det byggas vidare på min lilla tatuering. Jag har länge velat ha något mer där och även få in Connors födelsedatum på ett subtilt sätt. Tatuerare är kontaktad, så vi får se vad det kan bli. Jag har gått till en custom studio så allt görs unikt och personligt. Ska bli spännande!
 
Fokus i bilden hamnade helt fel, men förutom att den inte är så suddig på riktigt så ser ni min lilla ankeltatuering här. Vad det kommer bli för påbyggnad får ni se när det är klart. Enda jag kan säga är att det ska röra sig inom samma intresseområde.  

Shorts och t-shirts till barn

Tidigare år har jag sökt och sökt efter shorts som kunde passa Connor. Den där "lagom" längden har varit svårt att hitta för antingen har de varit väldigt korta eller så har de varit så långa att de sett ut som urväxta långbyxor. Så när jag hittade shorts i perfekt längd långt innan det ens var en tanke på varmt väder så passade jag på. Nu kommer jag slippa "jaga" shorts, åh vad skönt! Det slank med ett par t-shirts också. Min favorit är den med handkontrollen på och Connors är den med Mario och Luigi (2-pack).
 
Från Kappahl.
 
Nostalgi! Från H&M.

Gåva från Dansstudion/Studieförbundet Vuxenskolan

I slutet av denna termin med balett fick alla barnen en varsin t-shirt från Dansstudion/Studieförbundet Vuxenskolan. Så fint och snällt av dem! Har haft riktigt positiva upplevelser av dem med bra lärare som passat så bra med barn!
 

Babypaket till nyfödda Gûnnerskinger!

Min idé fick godkänt av styrelsen som gillade den och nu är den sjösatt! Ett litet "välkommen till världen" för nyfödda Gûnnerskinger (för er som bor lite längre bort så är det alltså Gunnarskogsbor). Sådant här tycker jag är superkul och det var skoj när jag själv hade bebis. Att göra något litet för att uppmärksamma den nya generationen <3
 

RSS 2.0