En glad Halloween blev det!

Connor och jag klädde ut oss och gick runt till lite vänner. Jag skulle egentligen vara Raphael och Connor skulle vara Mikey, men så tyckte han Raphael såg roligare ut så jag fick lämna över min favorit och vara Mikey istället. Tack till Lina med familj, Mirja med familj och syrran för att vi fick komma och "busa"!
 
Syrran blev med hemåt efteråt för lite fika här. På vägen hem somnade Connor i kärran, men när han upptäckte att mormor och morfar var på plats hemma hos oss blev det fart igen. Han kallade sin moster Marie för sin kompis också. Så gulligt!
 
P.S. Varning för bild 2 nedan om du är jättekänslig! Fingerskada.
 
Busis! Connor fick designa pumpan och jag började skära och sedan fick Robin ta vid då jag skar mig i en finger (typiskt mig).
 
Använde en vass kockkniv vilket gjorde att skadan åtminstone blev "fin" och kommer läka bra. Nageln gick rakt av och sitter ihop uppefter med en liten kant och så skar jag en bit ut också. Tyckte mest jag "smällde" till fingern när kniven slant, men men...
 
Skylten överst har vi haft i många år nu. Det blev lite ballonger dagen till ära också.
 
Det blev enkla kostymer i år. Connor som Raphael och jag som Mikey.
 
 När vi kommit hem hällde Connor ut allt godis och började sortera det.

Glad Halloween!

Önskar en riktigt glad Halloween till er som firar det! Idag ska Connor och jag gå bus eller godis. Utklädda förstås. Får se om det blir någon bra bild. I så fall dyker den upp senare. Connor har sett fram emot det här i flera dagar nu. Ända sedan jag berättade det för honom.
 
För några veckor sedan var en gång i stadsparken pyntad med pumpor. Lite senare flyttades de till en mur vid lekparken.
 
 Riktigt härliga pumpor som lyste så mysigt!

Monterat julklapp

Idag visste vi att mina föräldrar skulle vara bortresta så vi stack dit i hemlighet och monterade upp deras julklapp från oss. Lite nervigt när vi inte visste exakt när de skulle vara hemma, men jag höll lite koll via sms. Poängen var att de skulle bli överraskade och det blev de verkligen...hehe... Vi hann därifrån innan de kom hem så mamma ringde precis.
 
Tidigt för julklapp kanske, men det är nu säsongen för att mata fåglar börjat så vi tyckte att det kunde vara kul för dem att ha den redan nu. Överst är det en solcellslampa och så är det hängare för fågelmat och blommor.

På bio: Gravity

Spoilers förekommer!
 
Två personer kämpar för att överleva i rymden efter att det inträffat en olycka.
 
Det enda jag sett av denna film innan jag såg den på bio var en teaser på tv som i princip inte avslöjade något alls. Det var allt jag visste om filmen och det är så jag gillar det. Gå in helt utan förväntningar och bara få se. Detta var absolut en film i min smak också. Lite väl otrolig ibland, men det är ändå en film. Effekterna är faktiskt otroligt bra, även om jag vid vissa tillfällen ser små tabbar (som till exempel att tyngdkraften syns på Sandra Bullock då och då trots att hon ska föreställa tyngdlös), men det är inget som förstör helheten.
 
Filmen är helt otroligt spännande trots att den är förutsägbar till stor del. Detta visar på att de lyckats med att berätta filmen på rätt vis, för annars kan förutsägbarhet göra att en film blir trist. Sandra Bullock gör nog faktiskt den starkaste roll jag någonsin sett henne i. Helt otroligt bra jobbat av henne!
 
Jag levde mig verkligen in i filmen och totalt glömde verkligheten och det är så jag tycker film ska vara. 3D-effekterna tillförde inte så väldigt mycket. Lite mer djup och någon detalj då och då som var ganska snyggt gjord. Skönt att filmen inte är så lång för då slapp jag min vanliga 3D-huvudvärk.
 
Kan nog rekommendera denna film för alla!
 

Varit till den nya handelsparken

Idag blev det en tur till nya handelsparken i Charlottenberg, men först var vi hungriga så vi åkte in till centrum och käkade på Källmans. Tycker om att åka in till centrum så inte köpcentrat och nya handelsparken tar allt. Sedan släppte jag av Robin och Connor vid köpcentrat för jag skulle till godisaffären för att fixa lite Halloweengodis som Connor inte fick se.
 
Efter att ha hämtat dem åkte vi till nya handelsparken då, där vi kollade in nyinvigda Rusta och nya butiken Dollar Store. Sistnämnda affären var kul att kolla runt i. Mycket billigt!
 
På hemvägen åkte vi förbi Ny kyrka i/utanför Ottebol så vi kunde lägga lite blommor på släktingars gravar. Jag kunde även peka ut var Connors morfar växt upp och det tyckte Connor var kul. Han hade lite svårt att greppa att morfar varit liten bara...hehe...
 
Min mat på Källmans. Gott!
 
 Connor ville testa en slush. Tror han bara druckit det en gång tidigare. Tungan blev blå och det tyckte han var jätteskoj!
 
 Här växte Connors morfar upp.
 
 Överst är det inköp från Dollar Store. Härliga juldoftande tvålar, några "vanliga" tvålar och ett spel till Connor. Köpte även lite Halloweengrejer, men det hamnar inte här än då Connor ska ha med sig det när han går "bus eller godis". På Rusta köpte jag presentrosetter och en praktisk plastlåda som Connor har sitt smålego i nu som ni ser till höger.

Läst klart: Stolthet och fördom och zombier

Från bokens baksida:
 
"Det är en allmänt erkänd sanning att en zombie som åtnjutit hjärna kommer att vilja ha mer hjärna."
 
Detta föreställer alltså en utökad bok av Stolthet och fördom, men nu har man lagt till zombier. Den är ganska roande och karaktärerna är i stort sett desamma. En sak tycker jag är ganska skum och det är att alla britter som haft råd har varit till orienten och lärt sig någon form av kampsport. Skulle något sådant ha hänt som en zombieinvasion i den tidsepoken så tror jag att britterna nog ansett sig själva ha de bästa bekämpningsmetoderna och inte ha rest till utlandet för att lära sig. Visst så fanns Grand Tour redan 1660 för mestadels överklassen, men dessa "bildningsresor" förhöll sig till platser inom Europa.
 
Fast man ska inte vara så sträng mot en bok av fiktion. Den är som sagt roande och även fast jag stör mig en aning på dubbelnaturen i karaktären Elizabeth (den finns inte i originalboken) så är övriga karaktärer riktigt bra, speciellt Mr. Darcy.
 
Jag är väldigt förtjust i originalboken, men tycker inte att denna förstör och "slaktar" den. Jag ser dem som två skilda böcker med samma karaktärer bara. Men är man väldigt petig så kanske man inte ska läsa denna.
 

Fodrade gummistövlar med Pingu

Så har jag handlat på Tradera igen...hehe... Connor behövde ett par gummistövlar eftersom han är på väg att växa ur de han har nu och ett par fodrade sådana var riktig bonus eftersom han då inte behöver ha extra sockor på sig. Oanvända stövlar för 39 kronor OCH det är Pingu på dem. Kunde inte ha blivit bättre.
 
Så här glad blev Connor över stövlarna.
 

Handlat från Oriflame

Det blev en del handlat från Oriflame efter homepartyt.
 
Fotkräm, kajal, ansiktsvatten och ett Rosa Bandet-paket (med duschcreme, body lotion och en kräm) till nedsatt pris där en del av summan går till just den kampanjen.

Vem betalar?

Något som hänt rätt ofta när vi är ute och äter... Det tas för givet att min sambo ska betala. Visst, det är inget som stör mig när det inte är uppenbart vem som ska betala. Folk är kanske uppväxta med den uppfattningen och sådant är svårt att bryta. Men när vi var på en restaurang där JAG lade mitt betalkort i skinnfoldern med notan, JAG lämnade över den till serveringspersonalen och de ändå lade kundens kvitto + det kvittot kortinnehavaren ska signera till min sambo, då tyckte jag bara att det var rena dumheter. Kvinnor är numera självständiga individer och tillhör inte sin pappa innan de gifter sig och pappan lämnar inte bort kvinnan i sin makes "vård". En del har fortfarande bröllop på detta "traditionella" sätt, men det stämmer inte med verkligheten längre.
 
Är det svårt att förstå att den som tar fram pengar/betalkort ur sin plånbok faktiskt är den som betalar?

Sett filmen In the Land of Women

Spoilers förekommer!
 
Carter är trött på den stillastående karriären och när han flickvän gör slut bestämmer han sig för att resa till sin mormor för att spendera tid med henne.
 
Jag förväntade mig inte alls att bli så gripen av denna film. Förväntade mig en lite lättsam romantisk dramakomedi. Och visst förekommer romantik, drama och komedi, men filmen är absolut inte lättsam. Istället är den riktigt tankfull och insiktsfull på sina ställen. Det är kul att se Kristen Stewart i en annan roll än den i Twilight. Förutom Twilight-serien så har jag sett henne i en annan film exklusive denna.
 
Meg Ryan är riktigt bra. Jag tror att det är hon som lägger till det där lilla extra i filmen. Efter ett tag kan jag till och med glömma att hon totalt förstört sina läppar med någon form av injektion eller operation (det syns en väldigt tydlig skillnad jämfört med hennes tidigare filmer). Adam Brody har huvudrollen och han känns som vanligt. Ungefär som Hugh Grant fast amerikansk. Trots att det är en man i huvudrollen så är detta verkligen kvinnornas film. Det är underbart att se hur Carter (Adam Brody) blir en del av deras liv och får lite fler insikter i sitt eget liv. Olympia Dukakis måste jag också nämna. Helt fantastisk!
 

Varit på underbara Arvika Hamam

Måste börja med att säga tack till alla som var där! Det var väldigt trevligt och skoj! Så skönt med värme! Jag tror jag satt i bassängen en timme i sträck till att börja med. Sedan blev det fotbad, ångbastu och lite vila på massagehällen med den vackra stjärnhimlen ovanför (och lite mer bad).
 
Varm ända in i märgen blev jag sedan med för att äta. Vi landade på Thai kök där vi blev proppmätta. En härlig kväll!
 
Bildkälla: Arvika Hamam.
 
Fin meny på Thai kök!

Hjärta på Sillas grav

Idag är det tre år sedan vi var tvungna att låta min katt Silla somna in. Igår var jag till graven med ett kranshjärta.
 

Bytt till vinterdäck

I början av november ska vi till Karlstad tidigt så jag ville gardera mig. Därför blev det byte till vinterdäck redan idag. Man vet aldrig när kylan och halkan kan slå till. Ska inte använda bilen så mycket fram tills Karlstadsresan heller så det kommer inte slita så mycket.
 
För bara några veckor sedan var ett träd på gården så här vackert. Nu är det nästan helt bart.

Nytt ljud och mer plats

Min gamla stereo lade av så då passade jag på att skaffa en lite mindre spelare för att skapa mer plats. Den tidigare stereon kunde spela cd, kassett och lp så det kändes lite synd att nedgradera, men har inte spelat kassett eller lp på flera år och det fick avgöra. Ljudet på den nya är ok, men vill jag ha riktigt bra ljud får jag spela musik på datorn framöver. Cd-spelaren duger dock bra till lite vardagslyssnande. Hade jag haft bättre ställt hade jag köpt en dyrare variant av samma spelare för att få bättre ljud, men nu är jag nöjd att jag ens kunde skaffa en ny.
 
Denna stereo hade jag haft i 9 år.
 
 Så här ser det ut numera. Cd-spelaren hänger på väggen och tar nästan ingen plats.

Skaffat årets pumpa

Igår skaffade jag årets pumpa inför Halloween. På onsdag ska vi skära till den så att den kan stå och lysa på Halloween den 31 oktober. De var inte speciellt små i år... Jag valde den minsta bland dem som fanns och den vägde 8070 gram. Som tur var hade jag kundvagn i affären så jag var bara tvungen att lyfta den tre gånger. En gång ner i vagnen, en gång upp på bandet vid kassan och en gång in i bilen. Sedan fick den snällt vänta där tills Robin kunde bära upp den till lägenheten. Jag skulle absolut ha orkat bära upp den, men då med "bonusen" att jag skulle få väldiga smärtor under kvällen. Inte värt det.
 
Ska bli spännande, kletigt och kul att skära ut ett ansikte i den. I år har vi en väldigt bra kniv också så det borde gå smidigare än förr.
 
Funderar på att göra en sorts pumpagratäng av innandömet.

Sista Pampers-poängen nyttjade

Vi hade kvar några poäng i Pampersklubben och nu blir det inga fler blöjor köpta så då var det dags att utnyttja dem. De räckte till en film.
 
Nicke Nyfiken är Connor riktigt glad i.

Connor och mormor

När Connor var hos sin mormor och morfar en gång för några veckor sedan satt han och mormor och kollade på Piff & Puff. Då säger en av karaktärerna:
 
"Jag ÄLSKAR jordnötter!"
Efter det tar denna konversation plats:
Connor: "Han ÄLSKAR jordnötter."
Mormor: "Ja, det gör han. Men vad älskar mormor?"
Connor: "Connor!"
 
Så sött!

Dagens lunch

Tog fram en fin öring ur frysen igår kväll (uppfiskad i Tuddal, Norge). Idag ugnsstekte jag den tillsammans med salt, citronpeppar, salladslök, regnbågsmorötter och grädde. Det passade riktigt bra ihop!
 
Härliga färger!
 
 Klar!

Jag är mörbultad men musikalen var underbar!

Syrran fick en show i födelsedagspresent som jag skrev om tidigare och jag fick äran att bli med henne.
 
Vi anlände till Stockholm en timme senare än beräknat och åkte ut till vandrarhemmet Skanstull där vi skulle bo. Efter att ha checkat in gick vi och käkade på ett café och därefter var det dags att gå till Göta Lejon. Musikalen var Priscilla Queen of the Desert. Filmen som den är baserad på är fantastisk! Se den!
 
Vi hade riktigt bra platser lagom långt fram. Det vill säga där vi såg allt jättebra, men ändå inte fick nackspärr. Showen var helt underbar! Färgsprakande, härlig musik, bra skådespelare och riktigt fantastiska kläder! Bäst var Björn Kjellman! Han gjorde en mer uppåt Bernadette än filmens, men hela musikalen är mer uppåt än filmen. En riktig feel-good-musikal. Filmen tar upp den lite mer seriösa sidan kring personernas liv. Det finns en seriös underton även i musikalen. Svårigheten med acceptans, trångsynta typer som trakasserar, oron över att vara en bra förälder, svårigheten att hitta den stora kärleken...
 
Det enda jag tycker de missar är att det faktiskt finns transvestiter som inte är homosexuella. Men, förutom Bernadette, så är karaktärerna mer Drag Queens än transvestiter... Men är alla Drag Queens homosexuella? Jag tror inte det. Fast det är en musikal på 2 timmar. Man kan inte täcka in allt då.
 
Scenen är otrolig! De lyckas föra musikalen framåt precis i filmens anda. Den börjar i Sydney och så tar bussen vid och de besöker ställen som Broken Hill, fastnar i öknen, showar i Alice Springs och klättrar upp på Ayers rock (Uluru). Scenbyten flyter på smidigt och allt är riktigt snyggt gjort. "Divorna" som var med och sjöng tycker jag dock inte tillförde så mycket. På en affisch står Pernilla Wahlgren längst fram, men hon är med väldigt lite.
 
Kan verkligen rekommendera denna! Tror inte man behöver vara hardcore-musikal-fan för att gilla den.
 
Efter att den var över gick vi mot vandrarhemmet och på vägen hittade vi O'Learys, där syrran bjöd på mat. Vi blev lite för mätta båda två...hehe... Vi var tillbaka på vandrarhemmet redan klockan 21 och totalt däckade på vårt rum. Proppmätta och slut.
 
Dagen därpå checkade vi ut, lämnade våra väskor i ett skåp på centralstationen och gav oss ut på jakt. Jag var ute efter en Squeezy-Raphael till Connor, men hade ingen tur. Men han fick Gammelsmurfen och Buttersmurfen (?) istället. Syrran var på jakt efter Body Shop-grejer och hittade det hon sökte plus lite till. Vi köpte oss mat att ha med på tåget. Det skulle bli en lång färd då det gick en omväg eftersom det pågick banarbete mellan Stockholm och Älvsjö. Dock så blev färden otroligt mycket drygare än beräknat. 2 timmar senare än utsatt tid kom vi hem. Jag vill inte se tåg på ett tag nu! Har haft fruktansvärt ont och varit helt färdig så det är därför det inte blivit något inlägg på ett tag.
 
Men som rubriken säger. Mörbultad, men musikalen var UNDERBAR!
 
Bokat frukostpåse på tåget, men det gör jag inte om. Brödet var väldigt fullkornigt och det kan jag inte äta, juicen var apelsin och det tål inte min mage, äpplet var grönt och det blir också för hårt. Yoghurten gick bra i alla fall. Vad jag låter som en riktigt gammal pensionär nu då... hehe...
 
 Vårt rum på vandrarhemmet. Ville nästan ta med mig täcket hem. Det var härligt!
 
 Jag åt ost- och skinkpaj på caféet. Riktigt god! Riktigt skinka och inte sådan där färdigskuren smal pizzaskinka.
 
 Jag köpte ett program med massor av färgglada bilder från musikalen.
 
 Min mat på O´Learys. Pasta Carbonara med vitlöksbröd. Uuuuunderbart!

Madame Tussauds, London, 2004

Första besöket i London för syrran och mig. En del av "dockorna" på Madame Tussaud's var realistiska, medan andra såg mest plastiga ut. Rätt kul att strosa runt och kolla på dem och se hur lång man är i jämförelse med några skådespelare/artister man gillar.
 
Christopher Reeve hängde en bit upp så ingen aning om hur lång han var.
 
 Här var jag tvungen att stå på tå för att nå upp till handen.
 
 En del var/är längre än man tror, medan andra är kortare.
 
 
Mary - Queen of Scots till exempel var rejält lång (bild längst upp till höger).
 

Sett filmen Shutter

Spoilers förekommer!
 
Ett nygift ungt par börjar märka förändringar i foton de tar. Efter att de är med i en olycka i Japan blir närvaron ännu mer intensiv och Jane börjar forska i "spökbilder".
 
Det känns som att det är en remake på en asiatisk film, men jag har inte sett den i så fall. Den är väldigt bra trots att Joshua Jackson inte känns så övertygande. Den som bär filmen är Rachael Taylor. James Kyson är också bra och jag kände igen honom, men kunde inte placera honom. När jag kollade upp det så spelade han Ando i tv-serien Heroes så då är det inte konstigt att jag kände igen honom.
 
Jag tycker filmen bygger upp bra. Den har en kuslig, krypande stämning och en del foton är riktigt bra gjorda. Läskiga! Mot slutet börjar det spåra ur och blir för mycket för att det ska vara kusligt längre. *STORSPOILER* I jämförelse med en hel del andra skräckfilmer så tycker jag att "den arga anden" i denna film absolut har skäl att hämnas. Fy, vilket äckligt beteende från dessa män. Det är inte ofta jag blir förbannad när jag ser skräckfilmer (förutom när jag ser kassa sådana, men då av andra skäl) så jag tycker även att filmen är engagerande. Ovanligt för att vara en skräckfilm.
 

Kurs i Stockholm - dag 2

Lite missvisande titel kanske, för kursen pågick bara under dag 1. Under dag 2 hann jag gå runt litegrann i Stockholm innan det var dags för tågkrångel på vägen hem. Till Karlstad gick det bra, men sedan var det stopp. Ett träd hade ramlat på en ledning mellan Karlstad och Kil. Men det fixades buss till Kil och där stod ett tåg och efter en stund kunde vi åka, så jag blev bara en halvtimme sen hem. Värre för de som väntat i flera timmar redan.
 
Jag slogs av den positiva attityd som Tågkompaniet hade. De var så uppåt och hade en "vi fixar detta"-attityd. Det har inte hänt mig tidigare då något med tåg har krånglat. Jag blev också på mycket bättre humör och när tåget äntligen rullade från Kil så till och med applåderade och jublade folk. Vanligtvis brukar det vara buttra kommentarer som: "Det var på tiden". Så det märks hur bemötande påverkar!
 
Det traditionella spöket hängde utanför Buttericks på Drottninggatan. Inte länge kvar till Halloween nu!

Kurs i Stockholm - dag 1

Den 16 oktober begav jag mig till Stockholm för kurs i REDE. Om ni jobbar på förskola eller skola så rekommenderar jag denna kostnadsfria kurs till er. Egentligen är den till för pedagoger och lärare, men jag fick halka in på en reservplats vilket jag är mycket glad för. Det var en intressant kurs och det var roligt att få en genomgång av några av övningarna i Mini-REDE (som är för barn 1-6 år) och i REDE (som är för barn i klass F-6). Lite lättare att veta hur man sätter igång då.
 
Jag är lite av en resenörd kan man väl säga så jag älskar att åka tunnelbana och ha exakt koll på i vilken ordning stationerna kommer. Det fastnar i huvudet på mig också så jag behöver aldrig "öva" på det. Ett "naturligt" intresse kanske man kan kalla det. För att komma till kursen så åkte jag från T-centralen till Gullmarsplan där jag bytte till Tvärbanan och åkte till Mårtensdal. Känner till området då jag övernattat i en lägenhet vid Sickla Kaj några gånger. Förstår ni, liksom, hur nördigt detta är? Hahaha! Visst så kan folk ha koll på stationer och rutter, men att tycka att det är så roligt. Just den biten menar jag känns lite nördig.
 
Välkommen till City Hostel. Ett underjordiskt vandrarhem. Bara 400 meter från centralstationen och väldigt lätthittat!
 
För "orb"-älskare fick jag till en fin bild på mitt rum på vandrarhemmet. Fast blänken blev bara för att jag fick med ramen lite i överkant i bilden. Kolla bara nästa.
 
 Här tog jag bilden så att ramen inte hamnade med. Inga "orbs".
 
 Antecknade en del under kursen och så fick vi göra en varsin Apollo-larv.
 
 På vägen från kursen önskade jag att jag hade haft min systemkamera. Månen tittar fram bakom molnen och rakt fram ser ni det belysta Tre Kronor.
 
 Så gôttigt! Kycklingkebab med ris, sås och grönsaker samt slappa i sängen med tv på rummet (inte så vanligt att det finns på rummen på vandrarhem så det var härligt).

Rosa blomma för Rosa bandet

Jag kunde inte motstå så igår köpte jag en blomma till mig själv. Man måste få unna sig lite vardagslyx ibland, tycker jag. Det är en kampanj i affären just nu (jag var på Coop) där 5 kronor för varje såld blomma skänks till Rosa bandet.
 
Det fanns olika blommor, men denna föll mig i smaken. De andra var mildare rosa.

Sett filmen Skyfall

Spoilers förekommer!
 
MI6 attackeras och det verkar vara en personlig hämndaktion mot M. Bonds lojalitet testas.
 
Filmen börjar med den tråkigaste Bond-låt som någonsin gjorts, i mitt tycke. Sedan börjar filmen ganska snabbt. Filmen känns inte särskilt mycket "Bond" utan mer som vanlig action. Det är ok action, men höjer sig aldrig över massan av actionfilmer som finns. Det är första Bond-filmen jag sett med Daniel Craig som Bond och han är väldigt blank och tråkig. Har hört folk säga att detta är bästa Bond-filmen med honom, så eftersom jag tyckte som jag gjorde blir jag tveksam över om det är värt att se de tidigare.
 
Effekterna är hemska ibland. Det märks verkligen när en utomhusscen filmats inomhus i studio och CGI:n är inte särskilt diskret eller snyggt gjord. Jag fick upp hoppet när de åkte till Skottland, men förutom några få utomhusscener på plats så är det mesta filmat i en studio som troligtvis inte låg i Skottland. Trist...
 
Personligen föredrar jag många andra actionfilmer före denna. Bourne-filmerna till exempel tycker jag är riktigt bra. Smarta och bra tempo. Det är nog min "Bond" nu för tiden det.
 

Varit på 80-årskalas

Idag har vi varit och grattat en bekant som blev 80 år. Gosade mycket med hans keliga hund Molly. Connor blev med sin mormor och morfar hem efteråt då jag ska på kurs imorgon. Ska bli spännande!
 
"Kela med mig."
 
 Fin höstutsikt från huset.

Chuggington-bäddset

Tack vare Tradera fick jag detta härliga bäddset för 50 kronor! Bland Connors favoritserier och leksaker just nu. Tänk att ett litet barn kan bli så glatt och tacksamt för sängkläder!
 

Kul med samma leksaker

Jag tycker det är kul när leksaker "kommer tillbaka". Eller när man har leksaker som kan gå i arv. För ett tag sedan köpte jag borgen Greyskull via en Köp och sälj-sida och nu har Connor och jag börjat leka med den. Jag ska kolla genom lite lådor och se om jag hittar mina gamla figurer. Hittills har Connor He-man som jag hittade på loppis i Arvika och Panthor (Skeletors panter) som jag hittade på loppis i Stockholm.
 

Sett filmen Domino

Spoilers förekommer!
 
Baserad på Domino Harvey´s liv där hon överger en karriär som modell för att jobba som prisjägare.
 
Mickey Rourke är riktigt bra och Brian Austin Green samt Ian Ziering (som ska spela sig själva) är hysteriskt roliga och skrattretande (på ett bra sätt). Keira Knightley är dock lika stel och fejk som hon brukar vara. Hon känns inte alls rätt i rollen. Det skulle behövas en mycket tuffare tjej med mer djup. När Keira ska se tuff ut så bara plutar hon med munnen. Hon gör samma ansikte när hon ska föreställa sexig, tankfull och arg också.
 
Filmen är aningen för lång. Den hade lätt kunnat kortas ner och den röda tråden hade kunnat göras tydligare. Vid flera tillfällen i filmen så är det inne på sidospår som gör att den röda tråden helt glöms bort. Verkligen synd för Domino's liv verkar absolut vara intressant nog för film. Om de bara lyckats göra den också...
 

Tillfälliga tatueringar

Connor hade en period när han verkligen gillade tillfälliga tatueringar. Nu har han däremot inte pratat på det på ett tag. Tilde Tryck har lite olika tatueringar så där köpte han några en gång. Om ni har barn, gillar eller har de gillat sådana? Jag minns själv när jag var barn och sådana följde med Kalle Anka-tidningen. Jag tyckte det var skoj. Barn verkar gilla att smycka sig själva med tatueringar eller genom att måla med tusch. En del vuxna fortsätter smycka sina kroppar med permanenta (så gott som i alla fall, trots laserbehandlingar) tatueringar och diverse konst.
 
Undrar bara varför det fortfarande finns så mycket fördomar kring just permanenta tatueringar? Och att en del personer anser sig ha rätten att säga till en annan att "det var bland det fulaste jag sett". Men tur då, för DU behöver inte skaffa en tatuering om du inte vill. Låt den som tycker att det är vackert få ha det utan pikar och gliringar!
 
Några av tatueringarna från Tilde Tryck. Hund på ena armen och katt på andra.

Sett filmen Apflickorna

Spoilers förekommer absolut här och var i texten!
 
Emma och Cassandra är båda med i en voltigegrupp. Deras vänskap urartar mer och mer då de utmanar varandra på både fysiska och psykiska prövningar.
 
Det är egentligen en sidohistoria som engagerar mig mer i denna film. Den om Emmas lillasyster. En brådmogen liten tjej som blir påverkad av sin omgivning på ett negativt sätt. Jag nästan skriker rakt ut när hon ska köpa badkläder för att hon inte längre vill ha bara badbyxor (just den självmedvetenheten förstår jag) och tittar på olika bikinis. Två bikinis är mer som tankini, det vill säga mer täckande och ser mer ut som barnkläder. En tredje är en minimal sak med trekantsbh och leopardmönster. Expediten i affären visar upp de två första neutralt som att de nästan är skräp och om den tredje säger hon: "Den här tror jag skulle passa en sådan tuff tjej som du."
 
Äckligt! Verkligen äckligt! Denna tjej är 8 år och expediten verkligen riktar in henne på en viss bikini. En bikini som hon senare har på sig när hon dansar för en äldre kusin som hon är kär i. Att redan en 8-åring gör sådant och försöker vara "sexig" gör mig förskräckt. Barn härmar vuxna, så har det alltid varit, men det måste ha gått längre nedåt nu tror jag. Det verkar inte vara en rolig grej längre heller utan helt på allvar. För att passa in. För att ha vänner. För att slippa vara ensam. Och att det finns folk som tycker att sådant här är "gulligt", det förstår jag verkligen inte.
 
Huvudhistorien då... jag tycker att den är riktigt skum. Det pågår en maktkamp mellan Emma och Cassandra samtidigt som de säger sig vara väldigt glada i varandra. Rivalitet? Nja... Det som pågår mellan dessa två tjejer känns som mer än rivalitet. Det är mer än en tävling om vem som är bäst, snyggast, starkast... Det är en djupare maktkamp än så.
 
Absolut en sevärd film!
 

Kul med "gamla" bilder

I första albumet som jag skannat bilder från hittade jag även nedanstående bild. Den är tagen på hemresan från Göteborg där jag varit med min syster och vännerna Kimmi och Thora. Vi hade varit på Liseberg bland annat. Jag vet inte exakt när bilden är tagen, men vi gjorde resan någon gång då vi gick gymnasiet så antingen sommaren 2000 eller sommaren 2001.
 
Gamla goda oavancerade kompaktkameran med filmrulle i. Då blev bilderna lite sådär suddiga. Lisebergspåse längst fram i bild...hehe... Jag är antingen 20 eller 21 år gammal på bilden.

Skanna foton och Liseberg 2001

Försöker gå genom mina fotoalbum och skanna in alla bilder som är bra och/eller speciella. Hittills har det bara blivit ett album, men ska gå genom dem alla.
 
Denna bild fanns med i första albumet. Jag åker Flume Ride på Liseberg 2001.

Unicef - Barn på flykt

Flykten slutar här
 

Varje dag tvingas barn över hela världen att fly från förföljelse, förtryck, krig, fattigdom, våld och övergrepp. Tusentals av dessa barn kommer varje år till Sverige. Väl i Sverige ser vi dagligen exempel på att dessa barn får sina rättigheter kränkta. Med detta inlägg vill jag rikta ljuset mot dessa kränkningar och ge barn på flykt en röst.

 

Barnkonventionen är en samling mänskliga rättigheter för barn. Den slår fast att barn har egna rättigheter och ett människovärde som måste respekteras, samtidigt som barn har speciella behov av skydd och stöd. Sverige skrev under barnkonventionen redan 1990, men den gäller ännu inte som svensk lag.

 

Om barnkonventionen gällde som svensk lag skulle beslutsfattare tvingas ta barnets rättigheter på större allvar och kunskaperna om barnets rättigheter skulle öka. Barn på flykt måste få sina rättigheter tillgodosedda. Jag har skrivit under för att göra barnkonventionen till svensk lag. Gör det du också! Flykten slutar här.

 


Min lilla sjukling

Idag fick Connor feber och mår dåligt. Så nu blir det sjukstuga här och troligtvis frånvaro på bloggen om det inte är något väldigt snabbt övergående.
 
Min lille stackare.

En serie i Metro

Sedan Metro började delas ut även här i vår lilla stad så läser vi den nästan dagligen. Det som jag ser mest fram emot är serien Lilla Berlin. Jag tycker att den ofta är så klockren, rakt på poängen och rolig. Tipsar er om denna! De har en Facebook-sida som man kan gilla och serien publiceras även på Metro på nätet.
 
En favorit!

Connor invigde byxor i 70-talstyg

Det var en riktigt varm och fin höstdag i förrgår så vi var ute i lekparken och lekte. Connor invigde byxor som jag köpt från Mormor Anna Design. Så härliga! Ett plus är att tyget är riktigt tåligt.
 

Rejäl lyxkvällsmat

Ska inte köra med sådana här inlägg så länge till. Bara några dagar, om jag orkar. Idag blev det en rejäl lyxkvällsmat. Lövbiff, mos, sparris, tomat, regnbågsmorötter (hemodlade av Connor) och bearnaisesås.
 

Låtar man hört förut som ändrar mening

Jag bytte cd-skiva i bilen ganska nyligen. Vi har en växlare med plats för 6 skivor, så jag bytte ut en. Den nya blev The Corrs - Borrowed Heaven. Första gången låten Goodbye spelas upp sätter den sig rakt i hjärtat. Jag har hört den många gånger förut, men nu handlade den om Sylvia för mig. Just den första gången kom tårarna och jag blir fortfarande rörd varje gång jag hör den, men den börjar bli varmare för mig. Jag är inte troende, vilket jag skrivit om rätt många gånger, men jag tycker innebörden i låten är fin.
 
 "I never thought one day you'd be gone,
away forever more
No one can say, no one could explain
why you were taken

Oh where are you now?
Could I get there somehow?

It's time to say goodbye
Block out the sun and pack up the sky
Don't let my tears start to make you cry
Each time I try to say my goodbye
Try to stop asking why

Tell me it's true, tell me there's something more
Another time for love
One day I'll know, one day I'll be there
Will you be waiting?

Oh where you are now?
Could I get there somehow?

It's time to say goodbye
Block out the sun and pack up the sky
Don't let my tears start to make you cry
Each time I try to say my goodbye
Try to stop asking why
Try to stop asking why... yeah...

Where are you now?
Could I get there somehow?

It's time to say goodbye
Block out the sun and pack up the sky
Don't let my tears start to make you cry
Each time I try to say my goodbye
Try to stop asking why, why
Try to say my goodbye"

Härliga kvällsmackor

Kvällsmat idag blev varma mackor med färskost (vitlök), plommontomater, salladslök, ost och färsk basilika.
 
Slibbigt gott blev det.

Säljer vinterkläder för barn

Säljer föregående vinters kläder nu, sådana som Connor växt ur. Passa på att fynda, de är i bra skick!
 
Följ denna länk för att se närmare på dem.

Soliga höstkvällar

När höstdagarna och kvällarna är soliga så är det härligt, tycker jag. Man blir inte riktigt lika trött och less som då det bara regnar och är grått hela tiden. Några andra som gillar detta är katterna och igår kväll passade de på att njuta av kvällssolen på balkongen.
 
Solnjutare.

Lyxig kvällsmat

Hemmagjord kycklingpaj med salladslök och färsk basilika tillsammans med smörstekt majskolv. Mums!
 

Karuseller på mârten (många bilder)

Idag kom dagen som Connor längtat efter. Dagen då han fick åka karuseller. Det var väldigt mycket folk för vädret var fint och karusellerna kostade halva priset. Vi köpte 10-band direkt så vi skulle slippa köa igen för köerna var inte roliga. Connor hade inte så mycket tålamod i köerna till karusellerna, så det är något att träna på. Han fick åka väldigt många. Sju olika karuseller och en av dem två gånger så sammanlagt åtta turer åkte han. I Äppelmasken var vi tvungna att åka med så där gick två biljetter. Den ville han dessutom åka två gånger, fler om han hade fått men vi tyckte det räckte.
 
Vilken kaxig min han fick till här då.
 

Favoritkarusellen. Oj, vad han skrattade i denna!
 
 
Jag hade lovat Connor att vinna en Super Mario till honom och löftet kunde hållas för 40 kronor. Dessa låg i en gripklomaskin, min favoritgrej på mârten.

Läst klart: Från man till människa av Vesna Maldaner & Claes Schmidt/Sara Lund

Från bokens baksida:
"Claes Schmidt är marknadschefen som kom ut som transvestit och blev Sara Lund med hela svenska folket 2003. Claes/Sara använder humorn och sin egen person för att bryta upp normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Därför handlar denna bok inte om varför Claes/Sara är transvestit, utom om varför många tycker att det är konstigt."
 
Tycker den här boken var lika fantastisk som föreläsningen, minus en grej. På föreläsningen får man uppleva vilken bra föreläsare Claes/Sara är. Som så ofta med sådana här engagerande böcker så har jag under läsningens gång skrivit ner tankar och åsikter kring stycken som engagerat mig lite extra. Det som är från boken är kursivt, för att skilja det från mina tankar och åsikter. Det kursiva är dock inte rakt av citat utan en omskrivning av bokens material (för att tydliggöra). Jag vill ju att folk ska läsa boken!
 
S. 27 - Vikten av att behandla barn lika.
Claes/Sara berättar om att han och hans systrar var lika älskade, men att mamman visade det på olika sätt. Att hon var mer kramig och pysslig med flickorna och att Claes/Sara längtade efter samma behandling. En del tror att de behandlar barnen lika, men det gör de verkligen inte. Numera finns även forskning som visar detta. Flickor behandlas ofta mjukare och det påpekas hur "söta" de är, medan pojkare ska tåla tuffare tag och är "coola". Undersökningar har visat att flickbebisar ofta bärs nära kroppen vänd mot den som bär, medan pojkbebisar hålls med ansiktet utåt och en bit från kroppen. Den som tror att barn inte påverkas redan från start utan tror att de själva kommit underfund med saker som att rosa är för flickor och blått är för pojkar är inte så insatta i påverkan och bemötande.
 
S. 33 - Ge barnen alla möjligheter.
Programmera inte nästa generation efter vad de har mellan benen. Låt dem välja efter sitt eget huvud. Många pojkar och flickor gillar rosa och för varje vuxen som säger "rosa är en flickfärg" så blir det svårare för pojkarna att själva få välja vilka färger de tycker om. Samtidigt så godkänner man indirekt mobbning eller nedlåtande kommentarer från andra barn mot pojkar som har rosa kläder.
 
S. 46 - Programmering.
Vi programmeras generationsvist, men uppdateringen är upp till var och en. Unga har lättare för att ändra och förändra. Visst ska man inte acceptera allt och vad som helst utan lite vanlig skepticism till att börja med, men en del har missuppfattat hela alltet. Skepticism handlar om att granska något, ta reda på information, lära sig vad något handlar om OCH SEDAN bedöma dess värde. En del avfärdar saker direkt utan att ha tagit dessa logiska steg. Missuppfattningen de har går inte att ändra överhuvudtaget och de är fastlåsta vid vad de tror. Och vad folk tror är inte alltid så som en sak är. Ordet hen är ett perfekt exempel på det. Det finns fortfarande folk som tror att det ska ersätta hon och han, medan det egentligen bara är ett komplement precis som syskon är ett komplement till bror och syster. Vi kommer inte framåt när folk hakar upp sig i en missuppfattning.
 
S. 47 - Kränkt?
Bara den som är utsatt kan avgöra om hen har blivit kränkt eller inte. Ganska självklart kan tyckas. Men det är inte så självklart. Alla anser sig ha tolkningsrätt. Jag har fått höra om att man ska "tåla skämt" och att man är "humorlös" när någon sagt något nedvärderande och sexistiskt till en eller grabbat tag i baken på en (vilket man uppenbarligen ska ta som en komplimang???).
 
S. 62 - I andra kulturer har man inte den hårda könsuppdelning som väst har. Slutsatsen av det: könet kanske inte sitter mellan benen utan någon annanstans och det är fortplantningen som sitter mellan benen. Jo, könet sitter troligtvis någon annanstans tror jag. Men varför anses det vara viktigt att definiera sig som ett kön? Jag ÄR kvinna, men jag vill inte följa en viss utstakad "kvinnoroll" utan jag vill bara vara mig själv. Jag vill inte behöva dela in allt i fack för att se vad jag "ska" gilla och vad som är "rätt". Jag vill vara en individ.

S. 63 och S. 226 - Kvinnlighet sämre?
Kvinna + manlig = ok. Man + kvinnlig = dåligt. Varför anses kvinnlighet vara sämre än manlighet? Flickor får klä sig hur som helst och leka med vad som helst. Det är helt ok. Men pojkar får inte ha vissa kläder och de får inte ha färgen rosa. Leker de med "flickiga" leksaker och "flickiga" lekar så anses det lite "fult". Som jag skrev om förra året så upplevde jag då hur en pappa skrek och skällde ut sin son som visat intresse för leksaker för matlagning, tvätt och liknande på en marknad. "Det där är INTE FÖR DIG. DU ÄR EN POJKE!" skrek han åt sonen som sjönk ihop och såg både ledsen och rädd ut. Självklart tänker han sig för flera gånger innan han visar intresse för något sådant igen (om han någonsin vågar det). En del föräldrar lär sina pojkar att det inte är "fint" och "rätt" av dem att leka med vissa saker och ha på sig vissa kläder och det dessa föräldrar gör är att de lär dem att flickor är sämre, helt enkelt. Därav kommentarer från barn i lekparker som: "Det där vill inte jag leka med... Det är tjeeeeeeeeejigt.... USCH!" Ni föräldrar som gör så, anser ni att flickor ÄR sämre än pojkar? Varför skulle ni annars förbjuda "tjejgrejer" för pojkar? Och det behöver inte innebära ett direkt förbud. Det kan vara att ni inte gillar att barnen leker med vissa saker och barn märker faktiskt detta. De märker om de blir mer uppmuntrade att leka med en viss sak. Sedan påstår föräldrar att barnen lärt sig detta själva. Åter igen... då förstår man verkligen inte den fulla effekten av påverkan och bemötande som barn får redan från då de är nyfödda.

"Varför klär du dig som en djävla kärring?" De som säger det säger samtidigt att det är bättre att vara man. Klockrent igen! Varför är det "bättre" att vara man? Varför värderas det på det viset?
 
S. 73 - Uppfostran.
Idag är forskningen tämligen överens om att kön är en social konstruktion. Biologi påverkar, men bara till en viss del. Sedan är det uppfostran, omgivning och grupptryck som skapar kön. Varför skulle det annars vara så olika i olika delar av världen? Det beror på kultur och på vår syn på vad som är manligt och kvinnligt och vad som "passar sig" för våra kön. Det handlar om norm.
 
S. 82 - Förklara och förstå.
"Jag kan förklara för dig, men jag kan inte förstå åt dig." Det här förklarade mycket för mig. Så otroligt många gånger som jag har förklarat hur tydligt som helst för folk vad vissa saker handlar om. Förklarat samma sak för samma person många gånger faktiskt. Nu förstår jag vad det handlar om. Jag förklarar, men de förstår inte. Det är ungefär som då jag frågar folk om varför de tror på en gud, för jag kan inte förstå det. Jag har fått förklarat för mig, men förstår fortfarande inte riktigt hur folk kan tro. Men vetgirige jag fortsätter fråga och är ändå öppen för att folk tror. En del jag förklarat saker för verkar bara ha vägrat lyssna ordentligt.
 
S. 104 - Byta ord.
Inte säga tolerera och acceptera, utan respektera och uppskatta. Visst låter det bättre? Istället för att säga: Jag tolererar och accepterar att du tänker annorlunda jämfört med mig så säger man att man respekterar och kan uppskatta att du tänker annorlunda jämfört med mig. Vilket annorlunda klimat och stämning det blev helt plötsligt!

S. (tappat sidnummer tyvärr) - Tystnad=medgivande.
Säger någon något du anser är kränkande, säg ifrån. Ibland vill man kanske bara strunta i saker och inte bli inblandad. Men efter föreläsningen har jag blivit mycket bättre på att säga ifrån. Jag tänker hela tiden på att om jag är tyst nu, så håller jag med. Mer än så behövs inte för mig.
 
S. 178 - Kläder?
Sedan 1930-talet har män fått vänja sig vid kvinnor i manskläder. Faktiskt. Tänk vad vi numera tar för givet att dra på oss ett par byxor och gå ut. Förr var det provocerande och uppseendeväckande. Nu tänker ingen på det. Men för män är det förbjudet att gå åt andra hållet och ha kjol på sig. De "kommer undan" med att ha kilt dock.
 
S. 179 - Ska män bestämma vad kvinnor ska ha på sig?
Varför ska bara kvinnor dölja sig för att hindra mäns åtrå? Här förstår jag inte varför inte fler män reagerar på hur DE nedvärderas. Det sägs att kvinnor inte ska ha på sig utmanande kläder för att då finns risken att hon blir våldtagen (till och med benämningen "utmanande" kläder säger detta). MEN HALLÅ! Hör ni män inte att det i sådant tal sägs att män är så svaga och inte kan kontrollera sig så att de inte kan hjälpa vad de gör om kvinnor klär sig lätt?

S. 180 - Män och kjol.
För att öka fertiliteten så ska det vara luftigt kring "grabbarna". Kjol är då egentligen helt logiskt för män att ha på sig. I många länder HAR män kjol och klänning, men det hör till vår kultur att man inte får ha det. Vår nutida kultur får jag tillägga för förr hade pojkbarn på sig kolt, ibland ända upp till puberteten.

S. 188 - Höhö-stilen.
När killar kramas måste de dunka varandra i ryggen HÅRT. Inga mjuka kramar för då kan de vara bögar. Jag gillar inte den där macho höhö-stilen jag heller. Den stilen går alltid ut på att kränka vissa personer och att bekräfta för varandra att man är en RIKTIG man. En riktig man för mig är en person som vågar gå mot höhö-stilen.
 
S. 191 - Varför är kön så viktigt?
Forskning visar att det är större skillnader mellan de inom samma kön än mellan könen. Håller med. Varför måste man veta kön? För att sätta folk i en mall? Men om personen inte passar in i mallen då? Hur gör man då? Nej, istället för att behöva tänka om så är det väl enklare att tänka från början och lära känna personen istället för att anta en massa saker bara för personens kön. Det är alltid lurigt det där med att ha kompisar av motsatt kön. Folk misstänker saker. Tror att man kanske är "ute efter" den personen, för folk av olika kön kan ju AAAALDRIG vara kompisar *ironi*

S. 194 - Normer.
Normer är till för att brytas, annars skulle världen stå helt stilla. Exakt! Inget skulle hända om alla bara följde normen och följde tänkandet som gäller nu i vår tid. Hade det inte funnits normbrytare och nytänkare så hade vi inte haft de saker vi nu tar för givna (internet, telefoner, datorer, mediciner, tv, bilar och så vidare) och vi hade inte heller haft kvinnlig rösträtt. Troligtvis hade homosexualitet fortfarande haft stämpeln sjukdom i Sverige om inte någon tänkt nytt. Det var först på 1970-talet som det togs bort som sjukdom, så det var väl på tiden i alla fall.
 
S. 227 - Bråttom bråttom.
Varför har vi så bråttom med att tvinga in pojkar och flickor i respektive könsroll? Det undrar jag med. Många tar reda på kön när de är gravida för att kunna inreda barnrummet "rätt" och skaffa "rätt" färg på kläder och "rätt" leksaker. Släkt vill veta så att de ska kunna köpa "rätt" present. När barnet sedan är fött är det rosa rosa rosa på flickor, gärna med rosett eller hårband i icke-existerande hår, medan pojkar har mörka murriga färger och inte ens får komma i närheten av någon rosett. Vad är folk rädda för? Vad gör det om folk ser "fel" kön på barnet? Bebisen bryr sig verkligen inte, det kan jag lova.

S. 236 - Skillnader i att bryta könsrollen.
Eftersom manlighet anses vara starkare och till mer nytta i samhället premieras det. Det är inte lika lätt att bryta mot könsrollen som man. Många män tror att kvinnor vill ha "riktiga" män. Ja, så är det det där igen då. Själv tycker jag att en "riktig" man är den som är sig själv. Just på det området är det faktiskt mer öppet för kvinnor. Vi har haft byxor på oss i många år nu. Alla har vant sig vid det som från början var riktigt uppseendeväckande.
 
Läs denna bok! Den kan öppna ögonen på de flesta, tror jag!
 

Arvikamârten 2013

Det blev ett varv på stan hela lilla familjen och syrran med obligatorisk irritation på folk. Det vill säga att jag irriterar mig på att folk inte har varken vett eller förnuft ibland.
 
1. De ställer sig mitt i vägen för att prata ikapp med folk de inte sett på ett tag när det är hur enkelt som helst att flytta sig några meter åt sidan.
2. De har med sig hundar som ser livrädda ut.
3. De kör fram med barnvagnar som att de är bulldozers.
 
Trots dessa irritationsmoment så hann vi titta över det mesta. Det blev inte så mycket handlat för jag var bara ute efter två saker och dessa två saker hittade jag. Connor fick en ballong, en fiskeleksak och Turtles-mössa. Nu på kvällen är det fest som jag inte orkar iväg på... *suck*
 
Imorgon ska vi i alla fall ner på tivolit en sväng så Connor får åka karuseller. Det är halva priset imorgon så det är lite mer rimligt än priserna under fredagen och lördagen.
 
Strumpor och ett brett presentband. De enda sakerna jag var ute efter och det enda jag hade med hem. 16 par strumpor för 100 kronor var det.
 
 Ballongen denna gång blev ett tåg.
 
 Sötnosen med Donatello-mössa på sniskan.

Sett filmen The Incredible Burt Wonderstone

Spoilers förekommer!
 
Burt och Anton är barndomskompisar som blivit trollkarlar tillsammans. När deras show ser gammal och trist ut i jämförelse med den nye Steve Gray's nummer måste de tänka ut något helt annorlunda.
 
Enda behållningen med denna film är Jim Carrey. Hans karaktär är helt tokig! Det är väl ganska vanligt i och för sig, men denna karaktär är toktokig. De stunt han gör och kallar för "magishow" är helt stolliga och det är just dem man skrattar och förfärar sig åt. Resten av filmen är ganska platt. Roligt att se Steve Buscemi igen, men som vanligt så skämtas det om hur "ful" han är. Kan han inte få slippa det i åtminstone EN film?
 
James Gandolfini har en roll i filmen, men får inte den plats han förtjänar. Han kan inte göra speciellt mycket med den roll han har tyvärr. Istället så dyker Jay Mohr upp mycket mer än nödvändigt. Finns det någon mer överflödig skådespelare än honom (om man inte räknar Adam Sandler)?
 

Kollat på karuseller och matat änder

Vi tog en promenad ner till tivoliplatsen förut för att se vad årets utbud av karuseller är på mârten. Skönt att vi bor så nära! Vi hade även med bröd som änder, duvor, måsar och kråkor glatt glufsade i sig.
 
Connor pekade ut fullt med karuseller som han vill åka, men detta var som tur var inte en av dem. Denna får han absolut inte åka, den är jättehög!
 
 Brödkaos. Alla ville ha.

Connor döpte en Monchichi och må dåligt över barnfilm

Connor har en Monchichi. Det hade även jag som liten. Nu kom Connor med sin Monchichi häromveckan och sa att den hette Gnällis. Jag undrade var han fått det namnet ifrån och då sa han att det var Gnällis från Smurfarna. Och jag började nästan gråta. I avsnittet om Gnällis så är Gnällis en råtta/mus som Smurfan tar hand om för hen är sjuk. Gnällis blir bättre först, men sedan går det inte bra och Gnällis dör. Jag tycker det är så otroligt sorgligt och jag verkligen ogillar det avsnittet av Smurfarna. Varför mår jag så dåligt över barnfilmer egentligen? Huh! De är riktigt hemska och så ska de vara lämpade för barn?
 
Connors Gnällis.

Happy Birthday sis!

Idag har vi varit och grattat syrran som fyller år! Hipp hipp hurra! Hela lilla familjen och mamma och pappa lade ihop till present så vi ska skicka iväg syrran till Stockholm på show.
 
Hoppas du kommer gilla den!
 
 Och en liten blomma från oss. En Hoya Kerrii.

Min härliga J.R. Ewing-tröja!

I förrgår kom tröjan med posten! Så härlig! Den är från en kampanj på Teespring.
 
Nu kan jag visa att jag är ett Dallas-fan. Riktigt skön tröja!

Oriflame homeparty

Nu ikväll kom det lite folk hit för ett Oriflame homeparty. Tack för presentationen Camilla och Frida! Och tack för att ni kom mamma, Maja, syrran, Jenny och Maria. Jättekul att ni kunde och ville! Jag tyckte det var skoj att sniffa på allt och det mesta...hehe... Handlat blev det och så fick jag en gåva eftersom jag var värdinna. Roligt! Connor var också med och satt så stilla och lyssnade. Vid ett tillfälle så berättade han till och med vad en produkt var till för, så han hörde verkligen och förstod. Han var på sitt allra bästa humör.
 
Jag bjöd på lite tilltugg. Två sorters kex. På bilden är det pesto, körsbärstomat, mjukost, räkor och dill. På det andra kexet var det färskost, minimozzarella, tomat, räkor och dill. Hade även kakor och en smulpaj med äpplen. Förstår inte varför sådant är så kul att göra när man väntar besök, men inte ett dugg kul annars...hehe...
 
 Min gåva. Mascara, fotlotion, duschcreme och två prover (foundation och dagkräm).

Kollat ögonen

Igår var hela lilla familjen till Karlstad. Vi skulle passa på att handla efter att jag gjort en grej. Ni kanske läste om att jag på Arvikamässan nappat på en förundersökning inför laserbehandling av synfel... Det var den jag var på igår. Kan säga att undersökningen var grundlig. Vi gick genom historik, sjukdomar, mediciner och så vidare. Sedan gjordes ett syntest. Jag fick även testa vilket som är mitt dominanta öga. Detta visste jag inget om sedan tidigare och det var riktigt skoj! Nu ska jag försöka komma ihåg att göra detta test på alla jag känner...hehe...
 
Att mäta ögontryck var lite obehagligt. Det "puffade" en stark vind rakt mot ögat. Första gången hoppade jag till för jag visste inte vad som skulle hända. Andra gången hoppade jag till IGEN. Det trodde jag inte eftersom jag var beredd. Men jag har bra reflexer! Trycket var bra! Efter det gick vi till ett annat rum till en annan maskin där min hornhinnas tjocklek mättes. Det var inga svårigheter. Jag skulle bara stirra på en röd lampa och inte blinka. Fast när optikern sa: "Nu får du inte blinka", vad tänker man på då? Jo, att blinka förstås. Min hornhinnas tjocklek var mycket gynnsam för laser. Fin och tjock!
 
Slutresultatet? Jag är en lämplig kandidat för FS-Lasik. Känns så skönt att ha fått svar på det! Jag har länge undrat om det skulle funka för mig. Men jag kan inte boka någon tid för laserbehandlingen. Ekonomin sätter stopp. Så jag hoppas att det ska ljusna framöver, för vilken dröm det vore att vakna på morgonen och SE. Ni som gör det, ta det inte för givet! Uppskatta ert seende!
 
Efter undersökningen mötte Connor och Robin upp med mig. Connor var jättetrött då han gått upp tidigt på morgonen så det blev ingen stillsam matstund när vi åt på en pizzeria i centrum. Förutom efter en stund, för då somnade han vid bordet. En kvinna kom fram och pratade med oss och sa att hon förstod för hon hade själv tre barn, som numera var vuxna. Härligt med folk som förstår!
 
Connor var dock riktigt glad lite senare då han och jag lekte kurragömma bland kläderna på Coop Forum, Bergvik. Jag gömde mig och trodde att jag inte syntes, men Connor är liten så han kunde gå under klädsnurrorna och skrämde nästan vettet ur mig när jag förväntade mig att han skulle komma runt hörnet och han kom fram under istället. Det tyckte han var riktigt roligt den lilla busungen. Att skrämma mamma på det viset...hehe...
 
Somna på en pizzeria...javisst funkar det.

Tjejkvällen på stan

Mirja, Lina och jag gick ner på stan för att se vad tjejkvällen hade att erbjuda. Inne på Best Clothes (tidigare Vero Moda) var det väldigt trångt och lååååååång kö. 50% på allt i affären lockade många. På andra ställen var det mer eller mindre folk, men alltid plats i alla fall. Jag gillar verkligen inte trängsel. Jag fick poffa en ballong på Tilde Tryck då jag handlade och fick en vinst. Sedan blev det en hel del kollande på andra ställen och lite shopping.
 
Tilde Tryck hade pyntat fint!
 
 Köpte choklad-duschkräm i present till Robin på Affection/Mansion (den luktar verkligen choklad), ett skrivblock till mig på Tilde Tryck (etiketterna vann jag), ett resekit på Blom, strumpor till Connor på Kappahl och så fick jag parfymprov på Affection/Mansion.

Sett filmen Ghost Writer

Spoilers förekommer!
 
En författare ska skriva en före detta brittisk premiärministers memoarer och upptäcker hemligheter som sätter hans liv i fara.
 
Denna film är riktigt spännande och lyckas hela tiden hålla spänningen. Vore jag en nagelbitare så skulle jag säkerligen ha bitit på naglarna under tiden jag såg denna. Skådespelarna är riktigt bra och övertygande. Historien förs framåt på ett bra sätt. Inte för snabbt och inte för långsamt och även om man anar hur saker och ting ligger till så är man aldrig helt säker. Slutet kommer dock helt plötsligt och oväntat.
 

RSS 2.0