Dagsresa till Stockholm

Syrran var jättesnäll och bjöd mig på en dagstripp till Stockholm. Det var länge sedan jag var i Stockholm så jag såg verkligen fram emot det. Det började med försening med tåget på grund av att det varit något elfel någonstans. Eller försening... vårt tåg hade ställts in helt, så vi fick ta ett annat tåg som gick 1 timme och 15 minuter efter det vi skulle åka med från Karlstad.

Trots förseningen så funkade allt bra i Stockholm. Jag hade tänkt fråga syrran om hon ville åka Skyview på Globen och vädret var verkligen perfekt för det, men det får vi ta nästa gång istället eftersom vi inte hann nu. Nu blev det Gamla stan, Kungsträdgården, Gallerian, Hötorget och en del av Drottninggatan.

Det var mycket folk överallt! Kom på efteråt, på vägen hem, att kungen har sin födelsedag idag så förstår varför det var så mycket folk kring slottet. De hade "visat sig" på balkongen så som traditionen bjuder. Själv tycker jag inte det är något märkvärdigt med kungafamiljen. Snarare som en gammal kvarleva som egentligen borde vara borta för länge sedan.

Jag kommer inte ihåg alla affärer vi var in på, men några stopp var Sci-fi bokhandeln, Åhléns, Buttericks och BR Leksaker. I Kungsträdgården var det fullt med folk och körsbärsträden blommade jättefint!

Tåget hem avgick i tid och ankom till och med lite före beräknad ankomsttid. Dagens var bokad så vi slapp fixa med mat i Stockholm. Vi fick lasagne med ost och pesto. Mumsigt, men väldigt mäktigt! Jag är helt färdig, men har haft en härlig dag!

Härliga blommor och en jag som kisar mot solen!


Blommorna bildade ett tak över oss.


Inköpen.
1. En ny plånbok då min gamla håller på att ramla sönder (inte min fina Queen då Bella! Den använder jag vid speciella tillfällen för att jag gillar den så mycket och för att den ska hålla.). Och motivet av en kontrolldosa till Nintendo 8-bit passar mig perfekt! (Sci-fi bokhandeln).
2. Ballonger med siffran 2 på inför Connors födelsedag i augusti. (Buttericks).
3. En krukhållare till balkongen (istället för balkonglåda). (Lagerhaus).
4. En fjärilsring som jag inte kunde motstå. (Buttericks).
5. Leksaksmat i varukorg till Connor. (BR Leksaker).

Hackspettar på besök

Det är rena vildlivet hos mina föräldrar. Där får man se många djur. I början av april kollade jag på ett par hackspettar och vad de sysslade med. Hannen satte fast frön i stolpen till fågelbordet och hackade sönder dem där för att äta. Honan gjorde akrobatiska konster för att komma åt talgbollarna inuti en hållare.

Ser ni skillnaden på dem? Hannen är röd i nacken, medan honan är svart.

Tipspromenad och sista Core för säsongen

Idag var det tipspromenad hos mina föräldrar. Jag är med och anordnar det för Bortans IK Dam- och Motionssektionen. Det kom 41 personer, vädret var strålande och det klirrade fint i kassan. Förutom pengar som ska användas till att köpa vinster så går allt till föreningen. Kul att kunna bidra!

Efter mat och vila blev det dags för sista Core för denna säsong och idag körde ledaren hårt minsann. Jag orkade inte hänga med, men jobbade på i min takt i alla fall. Det är en sak som jag gillar med den träning jag gått nu och den ledaren vi haft. Det är anpassningsbart. Helt perfekt för mig!

Katten Stina var med och höll koll.


Efter tipspromenaden fick en ekorre för sig att krångla lite. Som ni ser på översta bilden så fick hen inte riktigt plats i huset som syrran gjort. Lite bättre gick det i det större fågelhuset. Då jag tagit en del bilder visade ekorren rumpan. Ett sätt att säga: "Nu räcker det!" Eller? Hehe...

Tv-serien V

Nu har Robin och jag sett klart på hela miniserien V inklusive The Final Battle. Jag har sett den många gånger sedan jag var barn. Gillar den! Robin hade inte sett den innan. GAH! Hehe...nejdå riktigt så reagerade jag inte. Eller kanske...jo, det gjorde jag nog...haha! Härnäst blir det den lite mindre seriösa The Complete Series. Men den är bra den också! Introt här nedan är från den.

V.


Plastikkirurgi? Bara vid skada

Såg på slutet av programmet Debatt förra veckan då det handlade om plastikkirurgi (vägrar kalla det för skönhetsingrepp eftersom skönhet är olika för olika personer).

För mig personligen så är plastikkirurgi (även "icke-ingrepp" som botox och fillers) helt uteslutet. Enda gången jag skulle vilja ha det vore om jag till exempel var med i en olycka, hade en sjukdom, blev brännskadad eller liknande.

Innebär detta att jag är 100 % nöjd med hur jag ser ut? Nej. Jag har dagar då jag struntar i hur jag ser ut, jag har dagar då jag är nöjd med hur jag ser ut och så har jag dagar då jag är missnöjd. Steg för steg har jag dock arbetat med detta och dagarna då jag struntar i utseendet och då jag är nöjd är numera många fler än dagarna då jag är missnöjd. Jag har upplevt en del "osäkerhetsbakslag" och det här "arbetet" jag haft med mig själv har inte varit det enklaste, men det börjar bli bra. Jag känner mig mycket friare och mer som mig själv nu. Visst så gillar jag att klä mig fint och att ibland, till lite speciella tillfällen, sminka mig lite och fixa håret...det handlar inte om det. Det handlar om att jag inte upplever något tvång. Det är skönt, befriande!

Folk mår dåligt och vill operera sig för att må bättre. En nytt "skönhetsideal" har skapats med plastiga orörliga ansikten, stora plutmunnar och bröst som är för stora för kroppen. Jag har tittat på Real Housewives of Beverly Hills (tror serien heter så) och blir förskräckt över detta ideal. Människorna kan inte röra sina ansikten och deras läppar ser ut att explodera när som helst! Och det anses vara något man ska uppnå? Jag förstår inte...

Jag SKA dock ha så där långt hår igen, men på naturlig väg. Det kommer ta några år i och med att det numera är kring fyra centimeter långt. Älskar det långa håret! Kommer aldrig mer säga att det är dumt mot mig...hehe...

Blodprov och hockeyset

Connor har haft hög feber fyra dagar i sträck idag så det blev läkarbesök. Allt såg bra ut inklusive ett blodprov som togs. Enda att göra är att fortsätta så som vi gjort så ska han långsamt bli bättre. Connor fick ett litet hockeyset av oss för att han är en riktig kämpe. Han har lånat mina och Robins innebandyklubbor ibland så jag tänkte att han nog skulle gilla detta set. Det gjorde han också. Han lekte med det för fullt, trots att han inte är frisk.

Inlevelse har han också.


Lärde honom att säga "Mål", men han sa det varje gång han slog till pucken så det blev många mål det...hehe...

Anmäl er till bloggboken

Påminnelse! Direkt vi kommit upp i 10 anmälda så åker boken iväg på sin resa och sedan hoppas jag listan fylls på tills boken är full. Anmäl er gärna!

Boken väntar på att bli fylld.

Arbetsprövning på g

Idag var jag på möte med de som driver det som sannolikt kommer bli min arbetsplats att arbetspröva på. Ett sista go från AF behövs, men när vi hade möte senast så verkade det inte finnas något hinder. Det ska bli intressant! Börja i liten skala och öka på antal timmar för att se vad jag klarar. Få arbetsplatsen anpassad också så jag inte behöver få onödigt ont. Det ska bli spännande det här!

Efter mötet kunde jag inte låta bli att köpa en bok som jag lagt ögonen på lite tidigare bland alla andra superfina och roliga saker. En Bokläsarbok. Verkligen så "jag". Arbetsplatsen? Tilde Tryck.

Titel, författare, datum, genre och betyg skrivs om varje bok man läser.

Paket från Bluebox

För någon vecka sedan hämtade jag ut ett paket från Bluebox. Hade beställt en annorlunda kakform som jag tänkte inviga till Connors 2-årskalas. Bluebox var lika gulliga som vanligt och hade skickat med en liten påse godis i paketet. Jag äter ytterst sällan godis, och då bara dubbelnougat eller dumle, men jag uppskattar gesten! Det är sådana småsaker som får en att le.


Fixat fint på persienn

Jag fick detta tipset i tidningen Allas. Först köpte jag en väggdekor som jag gillade från Arts Design på Tradera. När den kommit så var det bara att börja pyssla. Om ni också ska göra detta så har jag två tips:

• Kolla hur persiennen ni tänkt er pynta sitter fast.
• Tänk på att ju mer detaljerad väggdekor ni skaffar, desto mer pill.

Att få loss persiennen var krångligt. Den var fastspikad samt att snören och reglage hade fastnat. Reglaget fick Robin hjälpa mig med och så var det en del "håll"-arbete också...hehe... Troligtvis har persiennen aldrig varit flyttat på sedan den sattes dit (vilket förstås är som det brukar vara).

Efter att den kommit loss så lade jag den på golvet så rakt som det bara gick och dammade av bladen ordentligt med en våt trasa. Vände upp den sidan som vi brukar ha inåt på persiennen, satte dit dekoren, drog loss skyddet och sedan använde jag en vass skärare för att skära dekoren där bladen slutade.

Till sist var det krånglet med att få tillbaka persiennen på plats. Att spika tillbaka den var lätt, men det var mycket pill med att få snören och reglage genom de små hålen. När det äntligen var klart så tog vi ett steg tillbaka och tittade. Riktigt bra! Är väldigt nöjd!

Vass skärare, linjal för att ta bort bubblor och själva dekoren.


Persiennen före.


Under arbete.


Klart!

Inte en orsak att blogga för mig

Nej, jag skriver inte i min blogg eller någon annanstans för att bekräfta någon. Inte ens mig själv. Jag sitter inte här och klappar mig själv på axeln för att: "Nu du Tess har du varit duktig för idag har du *** antal besökare". Jag är inte i behov av bekräftelse. Det behovet försvann någon gång under tonåren.

Mitt behov numera är att dela med mig så att ingen där ute behöver känna samma sak som jag gjorde när jag var yngre. Jag kände att ingen delade mina åsikter, internet var inte så stort då och därför hittade man inte folk med samma åsikter lika lätt som man gör numera. Ta bara exemplet om ateism. Jag hittade det uttrycket i en bok då jag var 18 år. Hade aldrig hört talas om det innan. Så nu skriver jag om allt jag tycker, även sådant som inte följer "mallen" eller "normen" just för att kanske...KANSKE...en yngre jag sitter där ute och känner sig ensam.

Ett annat behov jag har är att försöka förstå folk. Genom att uttrycka mina åsikter och se vilken respons som kommer in på det kan jag lära mig nya saker. Ibland leder det till diskussioner och det gillar jag (så länge som det hålls på en bra nivå utan svordomar, dåliga argument och så vidare. Som dåligt argument räknar jag till exempel: "Du har fel" (utan förklaring) och "Du är helt korkad". Mmm...visst... det där stärker verkligen dina argument.) Sjunker en diskussion till personliga påhopp och skitsnack så vet man att den andra personen inte har något att komma med.

Just på grund av att jag gärna vill förstå folk och lära mig mer om hur det mänskliga psyket fungerar så ställer jag gärna frågor. Det är väldigt svårt har jag märkt, för en del kan ta en ärlig fundering som ett påhopp. Om jag till exempel frågat en troende person: "Varför tror du?", då har det funnits en tendens att tro att jag menar något illa, när jag egentligen bara undrar. Detta har lett till att jag varit tvungen att skriva låååånga förklaringar där jag är tydlig med varför jag frågar och att jag inte nedvärderar och så vidare.

Tror ni internet är missförståndets vagga? Det verkar i alla fall uppstå mycket lättare här där man inte har kroppsspråk, ansiktsuttryck och tonläge att ta till. I och för sig är dessa former av språk hindrade för mig ändå. Min kropp gör ont och därför rör jag inte på mig som många andra. Tonläge har jag i och för sig, men det har missförståtts ibland det också. Hmm...det kanske är lätt att missförstå även "IRL". Vi kanske pratar olika språk allihop?

Vitsippor och sjukdom

Idag var det dags för blomma två i min vårtradition. Vitsippor. Passade på att plocka dem på väg hem från affären. Connor har blivit sämre igen. Det är andra natten som han har feber nu. Att det aldrig ska ta slut på denna sjukdomsperiod!

Snapsglaset från Norge blev en perfekt vas.

Sett filmen The Green Hornet

Spoilers förekommer!

Efter sin fars död slår Britt Reid sig samman med sin fars mekaniker Kato och bildar en maskerad brottsbekämparduo.

Utan Seth Rogen så hade filmen kanske funkat. Men han tröttar ut mig efter bara en kvart. Han är otroligt jobbig och han håller ALDRIG TYST. Visst, det kanske är hans "grej" att snacka mycket men kan han lägga av en stund i alla fall? Kato är otroligt cool och kan allt. Bilarna är snygga och någon actionsekvens gillar jag (där det används riktiga bilar och ingen dataanimation). Handlingen är lam och som sagt så orkar jag inte med Seth Rogen. GAH!

Köp DVD på Ginza

Ekorrars beteende

Hos mina föräldrar har det hållit till flera ekorrar under vintern och våren. De har mumsat på det som bjudits vid fågelbordet. Tror de fara är i närheten så sitter de alldeles blickstilla. När de sedan konstaterat att det nog ÄR fara i närheten så går de från totalt stillasittande till att springa iväg i en väldig fart. Konstaterar de att det INTE är någon fara så fortsätter de bara mumsa.

En av sötisarna som nallat lite på fågelbordet.

Bil i tv-serien Alcatraz

Idag såg vi avsnitt fyra av serien Alcatraz och jag fick bekräftat att jag sett rätt från början. Madsen kör en Ford Mustang GT 390 Fastback OCH den är i samma färg som bilen Steve McQueen kör i filmen Bullitt. Där kammade Alcatraz hem en bonuspoäng från min sida kan jag säga. Världens läckraste bil!

Oh yeah!

Originalet. Se den filmen! Biljakten är underbar och en av de mest kända på film dessutom!

Torsbymârten ifjol kom jag över en helt egen minikopia av bilen.


Bokbytardagen

Sist bokbytardagen var så orkade jag inte dit, men nu blev det äntligen av. Jag slogs av hur mycket mindre det var jämfört med när jag senast var på en bokbytardag (vilket jag tror är cirka 3 år sedan). Jag hade lämnat in 10 böcker och fick tag på 7 stycken, men jag är nöjd. Jag trodde inte jag skulle hitta så många som jag ville ha så jag blev glatt överraskad.

Böckerna jag "haffade". De två som inte syns så bra är "Pinocchio" och "Gömda".

Inkomstklyftan har ökat

Enligt Finansdepartementet har löneklyftan mellan män och kvinnor ökat sedan 2006, med kvinnorna som förlorare. Den har ökat med 40 procent. Vad hände 2006 då? Hmm... Ja... VAD hände....? Jo, Sverige röstade fram den första borgerliga regeringen sedan den senaste blev ersatt av en socialdemokratisk regering 1994.

Texten syns inte så väldigt bra tyvärr. Hoppas ni kan läsa det ändå om ni är intresserade. Annars får ni lämna en kommentar så kan jag maila bilden till er.


Födelsedagsfika och Core

Idag var Connor och jag och firade en kompis som fyllde år. Flera andra kompisar var där också och en liten barnkompis för Connor. De hade dock olika glädjeämnen än så länge, men de lekte litegrann i alla fall. Connor sprang mest runt och studsade en ballong och var överlycklig.

Han somnade direkt i bilen på väg till hans morföräldrar. De skulle passa honom för jag skulle äntligen ta mig iväg på Core igen. Sjukdom har avlöst sjukdom så jag har missat flera gånger på raken. Det kändes idag kan jag säga. Men det var kul! Hoppas det inte blir allt för illa imorgon bara...

Efter träningen åkte jag förbi Gunnarskogs pizzeria och hämtade upp en beställning. Mina föräldrar bjöd. Spelade Bingolotto hos dem och sedan åkte vi hem. Connor somnade i bilen och vaknade bara för att få välling här hemma och så somnade han så gott igen.

Dagens Connor. Invigning av hans skotskrutiga onepiece. Än så länge äter han pinnglass med sked också, som ni ser.

Censur

Jag censurerar vanligtvis inte. När jag skriver så undviker jag dock i största grad svordomor helt enkelt för att jag tycker att det hör till gott språkbruk och "netikett".

Men nu har jag censurerat en grej. Det handlar om en sång i en av Connors böcker. Slutpoängen i sången är fin: "Det spelar ingen roll hur jag ser ut för mamma och pappa älskar mig ändå". Men ditvägen är hemsk! Där räknas ett antal yttre kvaliteter upp och alla benämns som "fula". Låten handlar om ett barn som sjunger om hur fult hen är. Låten lär alltså barn vad som ska anses vara "fult". Bland annat lärs det ut att små ögon, risigt hår, för många tänder, fräknar och utstående öron är "det fulaste som finns".

Jag är medveten om att det existerar en utbredd utseendefixering, men att lära barn vad som "är fult" tycker jag är extremt! Barn ska så länge de bara kan få vara fria från sådant. Påverkan kommer tyvärr förr eller senare, men då föredrar jag senare eftersom barnet då hunnit bygga upp en hel del innan. "Ful" existerar i min värld endast som en tillskrivning för en elak person.

P.S. När jag tänker efter så är inte slutpoängen fin heller. Varför ska ett barn behöva bekymra sig över att "det spelar ingen roll hur jag ser ut för jag blir älskad ändå"?

Klubbdag på Lindex

Innan vi gick till biblioteket idag så var Connor och jag in en sväng på Lindex på jakt efter nya pyjamaser då de han har nu börjar bli lite trånga. De hade visst klubbdag, vilket jag inte hade någon aning om eftersom jag inte var medlem. Blev medlem och fick en pyjamas helt gratis. 99 kronor, jag tackar jag! Det var "Köp 3, betala för 2" som gällde på hela barnsortimentet för medlemmar. Jag köpte fyra pyjamaser, men två av dem hörde ihop. Sedan så fick Connor ett paket med Bamse-serie, sago-cd och ballong. Blåste upp ballongen efter Connors vila idag och han har lekt mycket med den efter det, bland annat med sin moster som kom och hälsade på och hade med sig ballongblommor till oss (passande namn eller hur?). Tack så mycket för blommorna!

Inköpen. Så söta!


Bamse-paketet som Connor fick.

Klädbytardag

Idag gick Connor och jag till Ritz för att vara med på klädbytardagen. Jag hade med fyra plagg som jag fick fyra biljetter för. Efter inlämningen så var det ett tag kvar tills själva bytandet började så vi tog en tur på stan och gick till biblioteket där vi besökte barnhörnan.

Prick 11 var vi vid Ritz igen, då bytet skulle börja. Det var TRÅNGT! Jag såg direkt att jag inte ville dra med barnkärran in där (en tjej hade tagit med sin in och hon blev utstirrad och fick höra en del klagomål) så jag parkerade den vid caféet och bar Connor på armen. Ont ont ont, så jag skyndade mig att bli klar. Lättare sagt än gjort för som sagt så var det trångt och det blev varmt. Jag hade dock tur så jag hittade tre plagg nästan direkt och sedan kollade vi lite på barn- och herravdelningen. Där var det nästan inget folk så då fick Connor gå lite och min arm vila.

Efter ett sista varv inne på damavdelningen så var summan uppe i fyra plagg så då skyndade jag mig att sätta Connor i kärran och så löste vi ut plaggen och gick hem. Riktigt roligt för arrangörerna att det kom så mycket folk! Hoppas att de har en större lokal nästa gång så blir det toppenbra detta! Ett kul initiativ!

Plaggen som blev med mig hem.

Sett filmen Beginners

Spoilers förekommer!

En mans (Ewan McGregor) värld ställs på ända då han nästan samtidigt får veta att hans far (Christopher Plummer) har cancer utan chans till att bli frisk och att han är homosexuell.

En väldigt stillsam film. Vanligtvis är sådana här "vardagsdeprimerande" filmer inget för mig, men det är något med denna som får mig att fastna. Jag blir inte heller melankolisk som jag brukar bli av filmer i denna stil, utan jag blir tankfull. Konceptet med foton och teckningar ihop med Ewans beskrivande röst: "Så här såg glad ut 1955" och så vidare, gillar jag. Det ger filmen en lite annorlunda stil. Att hunden "pratar" är också en kul detalj.

Jag skulle kunna säga att Christopher Plummers Oscar var välförtjänt. Det tycker jag verkligen, MEN jag har inte sett övriga nominerade skådespelare i kategorin "Bästa manliga biroll 2012", så det jag har att jämföra med är tidigare vinnare och rollgestaltningar i filmer jag sett.

Se denna, men var varken lättsinnad eller tungsint när ni gör det. Ett mellanläge tror jag är bäst för är man lättsinnad så är det en väldigt tung film och är man tungsint så kan man kanske bli riktigt deppig.

Köp DVD på Ginza

Ärenden och umgänge

Jag var och lämnade böcker inför bokbytardagen idag. 10 stycken. Hoppas på att hitta mycket kul på måndag, men gör jag inte det så gör det inte så mycket för de böckerna skulle jag ge bort ändå. På hemvägen gick jag förbi Hedlunds blommor för jag hade presentkort där. En krukväxt blev med mig hem. Självklart har jag redan glömt namnet på den, men jag kanske kommer ihåg det någon gång.

Nu på aftonen har vi umgåtts med Mirja och hennes familj. Det är kul att sitta och prata och så får barnen leka. Nu blir det pizza från Onlinepizza (Pizza via nätet, gratis hemkörning!).

Connor gillar vatten så idag ville han diska. Dock sig själv och med kläderna på. Ja...

Solglasögon från Lensway

Tävlingsinlägg.

Nu närmar sig sommaren, även om man inte kan tro det med dagens kalla, regniga väder i Värmland. Jag tror dock värmen kommer tillbaka snart och då kan det vara schysst att ha ett par bra solglasögon. Jag har mer och mer fallit för kantiga solglasögon och dessa som syns nedan är min typ, med en inte så kraftig "ram".

Har man som jag haft glasögon i många år så är man gärna ute efter en "lätt" känsla både med glasögon och solglasögon. Jag gillar även när de hjälper mot solstrålarna, men ändå inte döljer ögonen helt. Att prata med någon som har solglasögon som reflekterar ens egen bild kan vara lite förvirrande. "Pratar personen med mig eller den bredvid???"

Kolla in dina egna favoriter på Lensway!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Peak Performance - PEAK PERFORMANCE - PPS7-PP1 hos Mylovebasket

Peak Performance


Vad ger dem rätten?

Nätmobbing är precis lika patetiskt som vanlig mobbing. Fast här gömmer sig fega människor bakom sina dator- och smartphoneskärmar och vågar ofta inte ens skriva sitt namn. Skriver de namn så lämnar de däremot ingen mailadress eller annan information. De är fegisar helt enkelt. Folk som får ut något av att vara elaka mot andra är tragiska och kan inte ha mycket till liv.

Nu senast i raden har jag läst om kommentarer som Denise fått. De är fruktansvärda! Dessa människor har även dragit med Denise's barn i det hela och attackerar även dem. Vilken rätt funtad människa attackerar små barn egentligen? Nej, dessa människor funkar tankeverksamheten inte riktigt hos. Varför de lider total brist på empati kan man bara spekulera om, i och med att de alltid är anonyma. Här nedan är en printscreen som jag fått tillstånd att låna av Denise. Jag hoppas ni blir lika chockade som mig, för då finns det hopp!

Patetiskt! Angående rummet så är det jättefint! Och jag berömmer verkligen föräldrar som vill ge sina barn friheten att leka med vad de vill och ha alla färger. Rummet är dessutom färgglatt och inte enbart inrett i rosa som en fegis skriver. Angående hens kommentar om att "du vill väl att han ska bli man" och att han därför inte får leka med dockor eller ha något rosa: Man blir han ändå. Patetiskt att tro att pojkar inte blir män om de leker med dockor. Uppmuntra till mer empatilekar så kanske vi en dag kan minska på denna nätmobbing, mobbing, våld och så vidare.

Bokbytardag på Arvika bibliotek!

Imorgon, den 20 april, kan man lämna in upp till 10 böcker på Arvika bibliotek. Alla böcker är godkända (skön-, barn- och facklitteratur) så länge som de är i bra skick (det vill säga i sådant skick att man själv skulle kunna tänka sig att välja dem). Man får biljetter för dessa och den 23 april är själva bokbytardagen som man kanske kan hitta nåt kul på. Jag har väntat på denna dagen länge, så jag hade redan 10 böcker på hög. Böcker som jag antingen tyckt varit dåliga eller böcker som jag har dubbelt av. Byt ni också! Ju fler desto roligare! Miljövänligt också!

Min bokbytarhög.

Läst klart: Knackarna av Stephen King

Spoilers förekommer!

Bobbi är ute och går på sina marker när hon snubblar över en bit metall. En konstig vibration utgår från den, men Bobbi bestämmer sig för att ignorera den. Det fungerar inte och till slut blir metallbiten en besatthet. Hon börjar gräva och medan hon gräver tar tingestens inre mer och mer kontroll över henne och sin omgivning.

Först känns boken spännande, men efter del 1 blir den väldigt spretig och handlar om många personer. Det perspektiv som hela del 1 handlar om återvänder inte alls i boken och det känns oavslutat. Boken är upprepande och skrämmer inte alls. Jag såg filmen någon gång på 90-talet och kommer inte ihåg så mycket, men av det jag kommer ihåg så skiljer den sig mycket från boken. Jag tror nästan jag tycker att filmen var bättre (väldigt sällan som jag säger/skriver något sådant), men jag ska se om den så får vi se. Boken är en av Stephen Kings svagaste verk i alla fall. Bara snäppet bättre än Geralds lek. Det konstanta bytandet av perspektiv hela tiden fungerar bara om man binder ihop det på slutet, men det händer inte här.

Två grejer tycker jag dock är kul i boken. Bland annat läser en av karaktärerna en Dean Koontz-bok och sedan omnämns clownen som Stephen King skrev om i Det. Det är de enda två gångerna i boken som min hjärna faktiskt spritter till lite. Boken är lååååång! Helt onödigt lång. Flera transportsträckor hade kunnat kortas för längden tillför verkligen ingenting.

Framsidan av boken.


Balkongen mysfixad!

FÖRE

Tog inga före-bilder innan vi fixade balkongen för jag tänkte så här: "Jag har säkert bilder på datorn redan för jag tar ju verkligen kort på ALLT". Nehej då. Nu hade jag fel. Det här var den bästa jag kunde hitta nämligen...från 2010. Men för att beskriva (det som inte syns...gah!) så hade vi en grön matta tidigare.

EFTER


Så här ser det ut numera. Härligt med trägolv! Slipper vi frysa tårna av oss. Lustigt att en enda platta var felkonstruerad förresten (den ni ser som ligger åt "fel" håll). Satte den i mitten så att det ser ut som att vi menat att göra så...hehe... I trähyllan ska våra balkongtomater stå och kanske lite blomster också. Nu väntar vi bara på värmen så vi kan inviga. Vi är inga vindrickare, men om våra vänner vill komma över på lite saft/läsk så är ni välkomna!

Smartaste citatet

När jag läste ett citat från George Clooney om homosexualitet (ska kanske tas med en nypa salt då källan är en skvallertidning) så kom jag att tänka på ett avsnitt av Seinfeld där någon tror att Jerry och George är homosexuella. Deras svar är gång på gång: "Nej, jag är inte gay.... inte för att det är nåt fel med det". Så klumpigt, på nåt vis, och nu framstår det som ännu klumpigare.

Bästa svaret jag läst angående att bli tillfrågad om sin sexualitet. Varför bry sig vilken sexualitet en person har egentligen?

Gulliga djur

Såg en så otroligt gullig sak idag! Önskar jag varit snabb med kameran, men stod bara och tittade istället. Tetris började "skälla" ut mot balkongen så jag gick för att se vad han sett. Inne på balkongen (som är nätad) fanns en blåmes. Den satt på en av katthyllorna och samlade ihop kattpäls för fullt. När näbben var helt full så flög den iväg. Den kanske har nåt bo nånstans. Hoppas våra katters päls är mjuk och varm för dem!

En annan blåmes hemma hos mina föräldrar.

Anmäl er till min bloggboks resa

Jag deltog i Hummingbirds bloggbok och det påminde mig om mitten av tonåren då det var stort att skicka Friendship booklets (FB's) och SLAM's till sina brevvänner som i sin tur skickade vidare. Jag gjorde några egna sådana och fick faktiskt tillbaka en hel del helt fullskrivna. Riktigt kul!

Så nu har jag också fixat en bloggbok som vill ut och resa. Ni anmäler ert intresse för att delta här i bloggen. När ni anmäler får ni gärna skriva vilken stad ni bor i så vi vet var boken kommer färdas (det är dock inte nödvändigt om ni inte vill). Frakten ligger till att börja med på 36 kronor, vilket ni deltagare får stå för (så ni är med på det redan innan ni anmäler). Hummingsbirds bloggbok ökade fraktkostnaden på allt eftersom boken fyllts mer och mer, men i och med att min bok nu väger 300 gram så tror jag inte den kommer över 1 kg så det innebär att frakten blir 48 kronor som mest.

Turlistan kommer publiceras här i bloggen (namn/smeknamn, eventuell bloggadress). När du har fått boken så kontaktar du nästa person i listan för att få adressuppgifter.

Som en liten extra bonus (och motivation för er att delta) lottar jag ut en vinst bland alla skribenter efter att boken kommit tillbaka till mig fullskriven. Vad vinsten blir är inte bestämt än. Därför får ni som anmäler er gärna skriva exempel på vad som kan vara kul att vinna.

Hoppas ni vill vara med och fylla denna bok!

Framsidan har en bild som jag tog i Skottland 2009.
Det finns gott om sidor att fylla. Häng på!

Äcklad av vad?

När Kimmi och jag var på bio och såg Titanic så undrade jag över en tjejs reaktion på en grej. Hon satt snett framför mig och det är sekvensen då Rose kollar genom Jacks teckningar. Rose bläddrar över till en kvinna som är tecknad från bröstkorgen och uppåt. Kvinnan ligger ner och har höger arm uppsträckt över huvudet. Tjejen snett framför mig på bion utbrister ett högljutt tydligt äcklat: "uuuuuuuuhhhh!" Jag har censurerat ett bröst i bilden, men i och med att det var flera nakenporträtt med i portfolion och det äcklade uttrycket endast kom till denna så antar jag att det inte handlar om det nakna.

Jag har ju mina misstankar om vad det gällde och åter igen blir jag paff över att det naturliga kan ses som "äckligt". Jag reagerade inte ens på det förrän jag tog en extra noggrann titt när tjejen i publiken lät äcklad.

Sett filmen Life as we know it

Spoilers förekommer!

Två singelpersoner får gemensamt vårdnaden om en bebis efter att deras vänner omkommit i en olycka. Svårt nog, men lägg till att de inte tål varandra.

Förutsägbar. Påminner till viss del om filmen Baby Boom från 1987 med skillnaden att här är det två personer som "ärver" en bebis istället för en. Men samma missöden förekommer med blöjor, matning, nattning och så vidare. Josh Duhamel är en "blank" skådis (som jag brukar kalla det då det inte finns något liv i ögonen, inget djup eller liknande). Katherine Heigl skulle kunna väga upp detta (som hon gjorde i filmen Killers), men tyvärr är handlingen så dålig att hon inte klarar det i denna film.

Köp DVD på Ginza

Coolaste plåstren

Yatzy rev ner en blomkruka igår och det hade ramlat ur en pytteliten skärva ur den. Den syntes inte, men jag märkte det när jag fick den i handen. Det blev ett sådant där litet sår som blödde en hel del. Självklart har jag då de coolaste plåstren för att muntra upp!

Goombas är en av plåstersorterna. I förpackningen finns även Piranha plants och Bullet Bills.

Spjälor borta

Nu har vi ett stort barn. Vi har tagit bort ena spjälsidan på Connors säng så nu sover han i något som mer liknar en vanlig säng. Några nätter har han förstås kommit krypande upp i vår säng, nu när han upptäckt den möjligheten. Det är helt ok med oss!

Tetris har upptäckt tjusningen med att sova bredvid. Inget skyddsräcke som ni ser och det gjorde mig lite orolig, men det funkar jättebra.

På bio: Titanic 3D

3D:n var obetydlig. Orsaken att jag såg den var att jag så gärna ville se Titanic på bio igen. Senast var i januari 1998. Idag var Kimmi och jag och såg den alltså. Det blev en passande dag med tanke på att det just idag är 100 år sedan Titanic krockade med/körde in i isberget. Klockan 23.40 ikväll för att vara exakt.

Filmen var lika bra som jag alltid har tyckt att den varit. Dataeffekterna hade förstås åldrats väldigt mycket, men eftersom man inte överanvänt sig av dem så gick det bra ändå. 3D-effekterna lade ett djup i filmen, men var som vanligt inte ett dugg häpnadsväckande. Filmen i sig är dock bra nog att klara sig utan. Jag grät första gången jag såg filmen på bio och har gjort det när jag sett den hemma också. Det kom tårar även denna gång, men nu är jag blödigare. Har sett filmen sju gånger (medräknat idag) och de första sex gångerna har jag som ett klockverk börjat gråta när Fabrizio krossas av en skorsten. Nu började jag gråta av mamman med de två små barnen där de ligger i sin tredjeklass-koj utan möjlighet att ta sig ut...och mamman berättar sagan om Tir Na Nog (mamman spelas förresten av Jenette Goldstein som är en riktig muskelknutte i filmen Aliens).

Musiken är fortfarande underbar och sätter verkligen känsla! James Horner är riktigt bra på det! Det var härligt att få se denna på bio igen! Det är många filmer jag skulle vilja se på bio igen eller sådana som jag aldrig fick chansen att se på bio för att jag var för ung (eller inte ens född). Borta med vinden, Dirty Dancing, Braveheart, Indiana Jones-trilogin (fjärde räknar jag inte), Bullitt och många fler.


Yatzy 4 år igår

Igår fyllde Yatzy 4 år så när vi kommit hem från Karlstad så firade vi henne med Gourmet Gold. Tallrikarna blev renslickade. Tetris fick förstås ta del han också medan vi människor åt människomat.

Det blev även en del lek med studsboll, Yatzys favoritboll.

Årets första på Mariebergsskogen

Djuren har fått ungar på Mariebergsskogen. Det var inte meningen att vi skulle dit idag, för jag är rejält förkyld och ögonen är besvärliga. Men så skulle två av Connors fastrar dit med tre av Connors kusiner så till slut tyckte jag att: "Jo vi åker dit. Roligt för Connor!" Jag tycker förstås det är kul jag också att ses och att se på alla djuren, men hade förstås önskat att jag mått bättre. Det blev ingen extratur ändå för vi var på väg till Karlstad för vår månadshandling. Sjukdomsperioden vi haft nu har flyttat fram handlandet gång på gång så nu fick det äntligen bli av.

Några av djuren.


Dagens Connor. De två mindre bilderna tagna på Mariebergsskogen och den större tagen hemma. Mössan/hatten fick han av oss idag på ICA Maxi.

Sett filmen Killers

Spoilers förekommer!

En kvinna (Katherine Heigl) möter sin drömman (Ashton Kutcher) på en semesterresa. De blir kära och gifter sig. 3 år senare får kvinnan en chock då det visar sig att hennes man tidigare var en lönnmördare och att han nu har ett kontrakt på sitt huvud.

En actionkomedi efter recept. Det påminner något om en Goldie Hawn-film som jag glömt namnet på. Jag gillar verkligen inte Ashton Kutcher. Han har inte varit något vidare i något jag sett med honom. Han är "blank". Katherine Heigl väger upp detta. Hon är riktigt bra! Karaktären är stereotypisk förstås, men det här är ingen nyskapande film utan bara en lättsam actionkomedi som sagt. Tom Selleck är med och det är en bonus!

Filmen är ganska rolig ibland så den lyckas nog med det den ska. En enda gång suckar jag högt och det är när en väninna till Katherines karaktär säger till henne att om man slutar raka sig så sticker mannen med en annan kvinna. Det vore ett svin till man i så fall som absolut inte vore värd att ha. Men utseendefixering är vardag i Hollywood. Det märks även när mamman till Katherines karaktär säger att hon är glad att dottern äntligen träffat "en snygg man". Ingenting om att han är en bra person, ni har mycket gemensamt, han gör dig lycklig o.s.v. Bara att han är "snygg". Ja ja... Om ni är ute efter en lättsam actionkomedi så är denna sevärd. Även om man ogillar Ashton så är han inte helt odräglig i denna. Bara "blank".

Köp DVD på Ginza

Vårblommor

För mig har det inte riktigt varit vår om jag inte fått följa min vårtradition. Jag ska hinna plocka tussilago, vitsippor och liljekonvalj, DÅ har det varit en riktigt bra vår för mig! Som tur är har vi skogen runt hörnet och alla tre sorter finns där (inte samtidigt förstås, men lite omlott i alla fall). Vårens tussilago hittades dock hos mina föräldrar.

Denna tradition började jag med redan som barn. Runt 8-9 år var jag första gången och sedan har det flutit på.

Kivi & monsterhund

För ett tag sedan köpte jag vår första barnbok från Olika förlag. Nu är jag ännu mer intresserad av att skaffa fler. Det var en riktigt rolig bok! Jag brukar inte gilla rim, men i denna bok var de inte tillgjorda och töntiga. De passade in. Boken har blivit uppmärksammad för att det är Sveriges första barnbok med ordet "hen". Istället för henne eller honom så används "henom" också.

Jag tror tyvärr en del personer kommer bojkotta boken just på grund av deras uppfattning om detta ord. Det är upp till dem. Man är inte tvungen att använda ord. Jag använder till exempel inte en del ord och uttryck, just för att jag inte gillar dem. Kan inte skriva dem här för även skriftligt är det en form av användning så då tar det bort hela poängen.

Det var ämnet (ordet) som jag tror rör upp mest känslor hos folk. Dock så vill jag även påpeka att jag är så glad att huvudpersonen har glasögon UTAN att bli framställd som en tönt. Det är inte ofta jag har stött på det (förutom Harry Potter). Kan ni kanske ge mig tips på karaktärer från böcker och filmer som har glasögon och som inte framställs som den stereotypiska glasögonbäraren?

Framsidan av boken.

Insändarhonorat

Någon gång ibland skickar jag insändare till tidningar. Oftast svar på andras insändare, som denna gång i Hemmets Veckotidning. När jag svarar på insändare så handlar det ofta om folk som uttryckt åsikter om att inskränka andras frihet och att folk ska rätta sig efter vad DE tycker. Lagliga förbud är jag helt för eftersom de finns för en orsak (förutom då det är någon gammal och riktigt löjlig överlevande lag som inte aktualiserats på sisådär 100 år), men att förbjuda bara för att man har en annan smak...nej nej! Alla ska ha rätt att välja fritt där man kan.

Om ni inte kan se texten så fråga gärna så förtydligar jag. Jag tycker det syns, men det kan vara olika beroende på skärm och webbläsare. Jag har signaturen Tess.


Ingen vinst på trissen tyvärr, men kul att skrapa.

Sett filmen Benjamin Buttons otroliga liv

Spoilers förekommer absolut!

En dotter vakar vid sin mammas dödsbädd och blir ombedd att läsa ur en dagbok. Dagboken innehåller en sällsam historia om en annorlunda pojke som föddes samma dag som första världskriget var slut. Han föddes gammal och blev yngre.

Det är något konstigt med färgerna i denna film. Allt känns lite "brunaktigt" på något vis, förutom då handlingen utspelar sig i nutid där allt är väldigt blekt. Handlingen engagerar verkligen. Jag tycker det är fascinerande att se hur livet utvecklas för Benjamin. Filmen är lång, men det känns som att tiden försvinner när man ser den. Det "gamla" sminket är riktigt välgjort och realistiskt. När karaktärerna är unga så används datorer för att "trixa" fram det. Det lyckas inte fullt ut, för ansiktena ser rätt plastiga ut och ögonen är så tomma. Det ger en kuslig känsla.

Jag funderar under nästan hela filmen hur saker ska gå ihop i slutet. Kan Benjamin verkligen bli ett litet barn? När han föds som gammal så är han liten som en bebis och sedan växer han upp medan hans kropp föryngras. Men kan han verkligen krympa och bli ett barn? Uppenbarligen så kunde han det för i slutet är han ett barn. Till slut blir han bebis och när han ligger i armarna på sin före detta flickvän (som är gammal då), tittar på henne en sista stund och sedan sluter ögonen och bara dör...då börjar jag nästan gråta. Mina ögon fylls av tårar. Det blir så tokigt på något vis för om han varit gammal och dött så hade jag tänkt att han hade levt ett fullt liv, men nu när han var bebis så gick det inte att tänka så TROTS att det faktiskt var så. Jag såg bara bebisen och det var fruktansvärt sorgligt!

Köp DVD på Ginza

Regisserad dokusåpa

Tog en titt på Wermland forever nu ikväll och det var det tråkigaste jag någon gång sett. Regisserad dokusåpa? Helknäpp idé! Ursprungsidén med dokusåpor var att fånga "riktiga" människor när de gör vanliga eller helt tokiga saker för att se hur de reagerar. Big Brother är egentligen ett rätt så intressant psykologiskt experiment, i alla fall innan de gav deltagarna en massa lyxgrejer och folk började ställa upp för att bli "kända". Nej, detta Wermland forever kommer mina ögon aldrig mer att landa på.

Mullvaden är enda dokusåpan som jag har tyckt varit kul. Medan gruppen gör uppgifter ska en hemlig mullvad försöka sabba. Övriga deltagare ska försöka lista ut vem mullvaden är. De som är längst ifrån i sina svar i varje avsnitt åker en efter en ut. Mer av ett spel eller tävling än dokusåpa i mina ögon. Och det bästa av allt: ingen utröstning så det blir verkligen en värdig vinnare.

Pyntade på katternas gravar

När vi var och firade pappas födelsedag i fredags (försenat eftersom vi varit sjuka allihop) så hade jag köpt med lite blommor till katterna Tulos och Sillas gravar. När det blir varmare ska jag fixa lite fint där. För en troende så kanske det verkar konstigt att en icke-troende sätter blommor på gravar. Men det är inte alls så konstigt. Jag gör det för min egen skull. För att jag minns allt det härliga man upplevt och vilket underbart djur eller vilken underbar person det var. Om jag sätter blommor på en grav med en släkting som jag aldrig hann träffa så kan jag stå och fundera lite över hur den personen var och hur vi hade kommit överens...om vi hade några likheter och så vidare. Det är bara några minuter, men det är en fin stund. Så man behöver inte tro på nåt efterliv för att sätta blommor på gravar eller för att tänka på de som gått bort.

Den bortersta blomman står på Tulos grav. De två närmaste står på Sillas grav.

En afton på Tvällen

I lördags åkte vi till Tvällen. Mina föräldrar, syrran, hennes sambo, Connor och jag. Det var meningen att Robin skulle bli med, men med sjukdom inblandat så vågade vi inte riskera att utsätta Connor för det. Connor var nyfiken på ALLT i restaurangen och ville gärna smita iväg till köket och baren. En stund satt han stilla och åt i alla fall. Det var riktigt god mat!

Connors mat. Den jättesöta apan i palmen fick han ta med sig hem så den sitter i en krukväxt på hans rum nu.


Min jättegoda mat! Tournedos med gräddstuvade kantareller och pommes.


Connor gillade lekhörnan i kanske 5 minuter. Sedan var resten av restaurangen mer intressant.


Jag köpte en bok på Tvällen också. Fylld med mumsiga recept och lite annat skoj.

Hälsat på lamm

Ifjol var vi också och hälsade på lammen hos mina föräldrars grannar. I år var Connor mycket mer intresserad och gick fram självmant till fåren för att klappa. Lammen skuttade undan för honom så de hann han inte med riktigt. En härlig vårtradition att få hälsa på dessa små ulliga sötisar!

Härlig färg på denna lilla nyfikna herren (lapp i vänstra örat är hane och i högra är hona).


Sötisar!


De har många härliga hagar att röra sig i. Ser ni närmsta fåret förresten? Hon väntade fortfarande lamm när vi var där. Smällfärdig...hehe...


Vill hålla mosters hand.

Hemma igen!

Nu är Connor och jag hemma igen. Har plockat bort allt som vi haft med oss, valt ut en ny bok att börja läsa i och senare ikväll kanske det blir att ladda upp bilderna från kameran till datorn. Därför borde det börja dyka upp lite inlägg om helgen som gått ganska snart i alla fall.

Katterna har saknat oss.

Sett filmen The Woman

Spoilers förekommer!

Pappan i en dysfunktionell familj hittar en vildkvinna när han är ute och jagar. Han binder fast henne i familjens jordkällare och ber alla i familjken att hjälpa till med att "socialisera" henne.

Det finns flera helt lösa grejer i filmen. På omslaget står att kvinnan är den sista överlevande i sin uråldriga stam och det nämns inte alls i filmen. Det är en bebis med i början som jag inte förstår sambandet med. I familjen där hon hamnar finns en sjuk syster, som inte heller förklaras. Ibland funkar det med filmer som inte förklarar. Jag gillar inte när saker är övertydliga. Men här är det så diffust så det ger motsatt effekt. Istället sitter jag alltså och undrar: Vad i? Jag undrar också hur familjen kan vara helvita allihop, förutom lillasystern som ändå aldrig förklaras som adopterad eller nåt utan ska föreställa en biologisk familjemedlem.

En del scener är riktigt grova. Det är våldtäkt och kannibalism. Det blir för mycket och jag upplever ingen "skräck" som filmen kategoriserats som. Blir det för mycket så känner jag snarare en trötthet som beror på att när man öser in mycket gore så är handlingen aldrig i fokus. Ibland funkar det, här funkar det inte. Den fick mig dock att fundera och jag lärde mig något nytt i alla fall. Kan inte säga vad för det avslöjar för mycket av filmen anser jag.

Köp DVD på Ginza

Det kommer mera...

Connor och jag är inte hemma eftersom magsjukan går på Connors pappas jobb och vi vill verkligen inte ha det h*lvetet igen. Vi campar alltså hos Connors morföräldrar. Eller campar är att ta i då vi faktiskt har en varsin säng och får ligga inomhus...hehe... Men detta leder till att jag inte har möjlighet att ladda upp några nya bilder då kamerasladden förstås ligger hemma. Det blir fullt uppdaterande efter att vi kommit hem igen istället.


Det finns en del roliga bilder här på föräldrarnas dator också. Här står jag vid porten till Freddie Mercury's Londonhus juni 2008. Har besökt den varje gång jag varit i London och har för avsikt att fortsätta med det.


Sett filmen Hereafter

Spoilers förekommer!

Tre personer med helt olika liv i olika delar av världen kämpar med samma frågor...samma behov efter svar. Finns det något liv efter döden?

Jag blev helt lurad av denna film. Det stod thriller på kategori, men den är som ett stillsamt drama. Folk som tror på det som filmen handlar om kanske får ut något av den. Som film i sig tycker jag inte den var särskilt märkvärdig. Inte så sevärd. Jag kan se filmer som handlar om saker som jag inte tror på (hur skulle man annars kunna se fantasy till exempel) och ändå tycka att det är bra filmer, så det har inget med saken att göra. Det är två saker jag gillar i filmen. Effekterna precis i början när Marie har sin "upplevelse" och tvillingarna som med egna sparade mynt betalar en fotograf att ta ett foto av dem till deras mamma, som de älskar väldigt mycket trots att hon har problem och de får "städa upp" efter henne.

Skådespelarna gör bra prestationer i alla fall, men det är något med den som får filmen att falla platt för mig.

Köp DVD på Ginza

Mat på Tvällen

Idag ska syrran bjuda på mat på Tvällen. Ser fram emot det för de har jättegod mat! Hoppas vildsvinen är ute i hagen också så att Connor får se dem för första gången.


Webbsidan finns här.


Kan barn bli dialektförvirrade?

Om mamman pratar en dialekt och pappan en annan...blir barnet förvirrat då? Eller finner det sig naturligt i "sitt språk"? Har funderat lite på det där, för jag och sambon pratar inte likadant (även om vi båda pratar värmländska, men den ena från väst och den andre från öst...då blir det lite skillnad. Om ni inte såg DETTA program så gör det. Jätteskoj!) Connor säger i alla fall boll på "mitt" vis, nämligen bôll. Ska bli intressant att se vad han väljer för uttal på andra ord framöver.

Ack Värmeland du sköna...

Sett filmen Definitely Maybe

Spoilers förekommer!

Mayas föräldrar ska skilja sig. En kväll ber hon sin pappa berätta den sanna historien om hur det blev han och hennes mamma från första början. För att maskera det hela lite så berättar han historien med helt andra namn än vad de potentiella mammorna hade på riktigt.

Jag gillar handlingen, men känsla saknas och kemin finns inte där mellan skådespelarna. I en sådan här film (en riktig dussinfilm egentligen) så är just tajming, känsla och kemi superviktigt (viktigt annars också, men ni förstår nog vad jag menar med att det är superviktigt i denna genre). Maya är charmig (Abigail Breslin), men där slutar utstrålningen för denna rollbesättning. Övriga är tråkiga och stela. En gest som huvudkaraktären (pappan) gör gentemot en av kvinnorna skulle få mig att totalt smälta OM det bara fanns någon gnista. Men det är tomt. Helt värdelös var den inte att se, men jag föreställde mig hela tiden det där som jag saknade.

Köp DVD på Ginza

Läckra t-shirts

Jag såg en reklamsnutt från Gina Tricot där det var med riktigt snygga t-shirts. Lite nya vår/sommarkläder behövs till min garderob så två av t-shirtarna har nu hittat hem till mig. De uppfyllde verkligen mina förväntningar!

Det var svårt att välja för det fanns många snygga, men det blev prärie- och universummotiv till slut.

Ballonger på stan

Vi tog en tur ner till stadsparken till änderna eftersom vi hade en del bröd till dem. Vet inte om änderna fick så mycket dock, för det var fullt med tärnor och fiskmåsar där som svärmade över brödbitarna. Efter det gick vi en sväng på stan där Connor köpte en ballong för pengar han fått i krya-på-sig-present. Mycket folk överallt!

Connors ballong. Han hade svårt att bestämma sig, men till slut sa han tydligt "DEN" om denna.

Stoppa utförsäkring!

Om ni, liksom jag, tycker att det gått för långt i behandlingen av sjuka människor så ta er en titt på denna sida. Ta er en titt om ni inte förstår situationen också för då kanske ni får lära er något nytt.

Jag har skrivit under i empati för alla drabbade där ute. Jag är också drabbad så jag vet i förstahand hur jobbigt och kränkande det är att bli misstrodd och "jagad". Ni som följt min blogg har kanske läst om min situation. Att inte bara ha konstant smärta och en ovanlig trötthet, utan även behöva kämpa för att bli trodd. Jag vill kämpa för att kunna leva så "vanligt" som möjligt och då behövs stöd, inte ifrågasättande och illa bemötande. När jag läser historierna på denna webbsida så känner jag verkligen med de drabbade. Hur kan det ha blivit så här i "moderna" Sverige?

Connors kort och presenter

Själva så firar vi inte påsk, men om någon annan gör det och skickar kort och/eller presenter så är vi bara glada. Connor ska dessutom ha valfriheten att både fira och inte fira...hur han nu vill göra när han blir äldre. Så vi håller helt öppet. Idag fick han både kort och presenter. För att förtydliga så brukar vi skicka kort och/eller presenter vi också, men på andra högtider och dagar som vi firar.

Connors kort sitter på kylskåpet där han når dem och kan titta på dem. Han fick även Duplo och ett påskägg med lite mumsigt innehåll. Han äter inte godis än, men ostbågar gillar han.

Connor i leksaksaffären

Efter att jag varit på en workshop om stress idag så mötte Connor och Robin upp med mig på stan. Connor är frisk nu så det var dags för honom att få välja en grej i leksaksaffären för att han varit en sådan kämpe, tagit blodprov, haft dropp och allt annat.

Han får välja helt fritt. Jag släpper ner honom i leksaksaffären och han försvinner direkt till bollarna. "Bôll, bôll, bôll". Han tittar på dem allihop och tar sedan tag i en och kämpar en liten stund tills han får ur den ur kassen där den ligger. "Bôll", säger han överlycklig och börjar direkt leka med bollen. Så den fick det bli!

Bollen Connor valde.

Sett filmen The Runaways

Spoilers förekommer! En film baserad på Joan Jetts och Cherie Curries karriärer.

1975 strävar Joan Jett efter att bilda ett punkband med bara tjejer. En manager nappar på idén och börjar jobba med att hitta tjejer. Som sångerska hittar han 15-åriga Cherie Currie och efter en strävsam början får bandet kontrakt och åker på turné i Japan. Cherie får nästan all uppmärksamhet vilket leder till en splittring i bandet.

Det är ingen spektakulär film. Kristen Stewart är riktigt bra som Joan Jett, men annars är detta en film som bara passerar. En del bra låtar förstås, men det krävs mer. Med ett enda ord skulle jag nog beskriva filmen som "ordinär". Det känns som att man hade kunnat göra mer.

Köp DVD på Ginza

Supergullig omtanke!

Idag fick vi ett paket på posten från våra vänner Anna med familj. En uppmuntran för att vi varit sjuka och att Connor varit på sjukhus. Jag blev så rörd! Det var verkligen gulligt av er! Tack så mycket! Hoppas vi kan ses snart!

Connor började bläddra i boken direkt.

Sett filmen Paranormal activity 3

Spoilers förekommer!

Nu går vi tillbaka i tiden till 1988, då systrarna Kristie och Katie var små. Se hur allt började.

1988? Tjenare. Bildkvaliteten i filmen är till och med bättre än i de två föregående filmerna som utspelar sig i nutid. Historien är tunn. Några scener är lite läskiga, men efter ett tag spårar det ur med häxor och trams. De hade absolut kunnat ha en coolare förklaring till varför systrarna hemsöks i nutid. Det enda plusset i filmen är som sagt några läskiga scener. Eftersom man ÄR kamerapersonen på ett vis så blir händelserna mer nära och effekterna är riktigt bra. Tyvärr så gör inte dessa få scener filmen särskilt sevärd.

Köp DVD på Ginza

Fotoutmaning Dag 25

Sista dagen. Valfri bild.

Connor ute och går i lekparken.

Det ska börjas...

...i tid. Nja...ibland lyckas man bara ta kortet i rätt ögonblick.

Lyckades tajma kortet så det ser ut som att Connor kollar på tv:n också.

Krya på sig-presenter

Idag kom Connors mormor hit och passade honom medan jag var på ett möte. Hon hade med krya på sig-presenter till honom. När han blir piggare så tänkte jag ta med honom till leksaksaffären och så får han välja fritt vad han vill ha för något där för att han varit en sådan kämpe. "Tjuvstartade" dock litet idag för efter mötet var jag till Lindex och köpte lite nya sköna kläder till honom.

En nalle, en morgonrock, vykort och en slant hade mormor med idag.


Mysdressen har jag kollat länge på och nu blev den inhandlad. Rulebreaker står det under R. Tröjan som ser ut som en baseballjacka har ett B på sig. Byxorna är i caprimodell med hjärtan på knäna och den gröna färgen riktigt lyste mot mig i butiken. Sköna byxor så om de sitter bra på Connor så kanske det får bli något mer par i en annan färg.

Fotoutmaning Dag 24

Nyaste bilden på mig själv. Det måste vara denna som jag skickade in till en tävling där man kan vinna presentkort till kläder och heminredning. Tävlingen var att visa sin favoritoutfit.

Jag gillar enkla kläder, då är jag som mest bekväm.

Kattleksaker

För ett tag sedan skaffade jag kattleksaker till Bellas katter och när jag såg hur de gillade dem så tänkte jag att jag skulle skaffa sådana till våra katter också. Det har gått ett tag nu, men igår passerade vi dem i affären och då kom de med hem. Katterna blev överförtjusta! Jag har aldrig tidigare sett Yatzy lämna balkongen för att gå IN och leka...hehe...

Tetris fick tag i en först och slickade fjädrarna helt blöta.


När Yatzy blivit inlockad med en boll verkade hon mest vilja äta upp den.

Plantor på posten

Detta är första gången jag beställt plantor på posten. Var till affären och hämtade dem igår. Oftast gynnar jag lokal handel, men bara för att testa nån gång så funkade detta bra. Härifrån beställde jag.

Så här levererades plantorna. Nu är de planterade i krukor och ska vänja sig lite innan de planteras ut på balkongen.

Fotoutmaning Dag 23

I all hast.

I all hast när håret känns hemskt kan det vara skönt att bara slänga ihop det i en hästsvans. Lite svårt när man inte har så mycket hår än kanske...hehe... Connor försöker sätta fast hårsnodd på huvudet.

RSS 2.0