Dagsresa till Stockholm

Syrran var jättesnäll och bjöd mig på en dagstripp till Stockholm. Det var länge sedan jag var i Stockholm så jag såg verkligen fram emot det. Det började med försening med tåget på grund av att det varit något elfel någonstans. Eller försening... vårt tåg hade ställts in helt, så vi fick ta ett annat tåg som gick 1 timme och 15 minuter efter det vi skulle åka med från Karlstad.

Trots förseningen så funkade allt bra i Stockholm. Jag hade tänkt fråga syrran om hon ville åka Skyview på Globen och vädret var verkligen perfekt för det, men det får vi ta nästa gång istället eftersom vi inte hann nu. Nu blev det Gamla stan, Kungsträdgården, Gallerian, Hötorget och en del av Drottninggatan.

Det var mycket folk överallt! Kom på efteråt, på vägen hem, att kungen har sin födelsedag idag så förstår varför det var så mycket folk kring slottet. De hade "visat sig" på balkongen så som traditionen bjuder. Själv tycker jag inte det är något märkvärdigt med kungafamiljen. Snarare som en gammal kvarleva som egentligen borde vara borta för länge sedan.

Jag kommer inte ihåg alla affärer vi var in på, men några stopp var Sci-fi bokhandeln, Åhléns, Buttericks och BR Leksaker. I Kungsträdgården var det fullt med folk och körsbärsträden blommade jättefint!

Tåget hem avgick i tid och ankom till och med lite före beräknad ankomsttid. Dagens var bokad så vi slapp fixa med mat i Stockholm. Vi fick lasagne med ost och pesto. Mumsigt, men väldigt mäktigt! Jag är helt färdig, men har haft en härlig dag!

Härliga blommor och en jag som kisar mot solen!


Blommorna bildade ett tak över oss.


Inköpen.
1. En ny plånbok då min gamla håller på att ramla sönder (inte min fina Queen då Bella! Den använder jag vid speciella tillfällen för att jag gillar den så mycket och för att den ska hålla.). Och motivet av en kontrolldosa till Nintendo 8-bit passar mig perfekt! (Sci-fi bokhandeln).
2. Ballonger med siffran 2 på inför Connors födelsedag i augusti. (Buttericks).
3. En krukhållare till balkongen (istället för balkonglåda). (Lagerhaus).
4. En fjärilsring som jag inte kunde motstå. (Buttericks).
5. Leksaksmat i varukorg till Connor. (BR Leksaker).

Hackspettar på besök

Det är rena vildlivet hos mina föräldrar. Där får man se många djur. I början av april kollade jag på ett par hackspettar och vad de sysslade med. Hannen satte fast frön i stolpen till fågelbordet och hackade sönder dem där för att äta. Honan gjorde akrobatiska konster för att komma åt talgbollarna inuti en hållare.

Ser ni skillnaden på dem? Hannen är röd i nacken, medan honan är svart.

Tipspromenad och sista Core för säsongen

Idag var det tipspromenad hos mina föräldrar. Jag är med och anordnar det för Bortans IK Dam- och Motionssektionen. Det kom 41 personer, vädret var strålande och det klirrade fint i kassan. Förutom pengar som ska användas till att köpa vinster så går allt till föreningen. Kul att kunna bidra!

Efter mat och vila blev det dags för sista Core för denna säsong och idag körde ledaren hårt minsann. Jag orkade inte hänga med, men jobbade på i min takt i alla fall. Det är en sak som jag gillar med den träning jag gått nu och den ledaren vi haft. Det är anpassningsbart. Helt perfekt för mig!

Katten Stina var med och höll koll.


Efter tipspromenaden fick en ekorre för sig att krångla lite. Som ni ser på översta bilden så fick hen inte riktigt plats i huset som syrran gjort. Lite bättre gick det i det större fågelhuset. Då jag tagit en del bilder visade ekorren rumpan. Ett sätt att säga: "Nu räcker det!" Eller? Hehe...