Samlat poäng - fick fotbollsdräkt (barn) idag

Jag har samlat poäng via P&G. De har bland annat produkter som Pampers, Ariel tvättmedel och mer. För ett tag sedan hade jag nått en viss nivå och beställde en produkt som kom idag. En fotbollsdräkt till Connor. Han gillade den! När jag berättade för honom att han bland annat kan spela boll när han har den dräkten på sig (varför begränsa sig till bara det, bara för att det är en fotbollsdräkt liksom?) och då sprang han direkt och hämtade en boll. En badboll dock, men det går jättebra det också!
 
Storlek 86/92, men den passade perfekt så mer åt 86 än 92 skulle jag tro (ifall någon annan samlar poäng där och funderar på att beställa samma sak).

Sett filmen The Next Three Days

Spoilers förekommer!

En familjs liv vänds upp och ner då frun anklagas för mord.
 
J*drar vad spännande! Jag blev helt fast i filmen. En enda gång tappar jag koncentrationen och det är under en bilscen med en lastbil inblandad. Det är på grund av de riktigt dåliga effekterna. Men annars används "riktiga" effekter och filmen är mer spänning än action så då funkar det riktigt bra. Jag gillar inte Russell Crowe och han är lika stel och känslolös i ögonen som vanligt. Han klarar sig undan ändå för övriga skådespelare är härliga och handlingen uppväger allt! Liam Neeson gör en liten roll (i trailern såg det ut som en mycket större), men är övertygande. Brian Dennehy är lite av en favorit för mig.
 
Man kan säga att Paul Haggis (som gjort denna film) har gjort ett hat trick för mig nu. Million dollar baby, Crash och nu denna film. Alla superbra! Han har gjort annat bra också, men dessa tre är i topp för mig. Kan rekommendera denna film till alla som söker bra handling och spänning! Den är så genomtänkt! Det känns som att skaparen har levt med denna film ett bra tag och tänkt på allt. Vid en del tillfällen så får jag "Jagad"-känslan och det är en av mina favoritfilmer så det säger inte så lite.
 
 Köp DVD på Ginza

Bjuden på lunch + det blev shopping på Kupan

Syrran bjöd mig på lunch på Mulan idag. Jag har en timmes lunch på Tilde Tryck. Med lite tid över efter maten så blev det en sväng in på Röda Korsets Kupan också. Jag hittade äntligen sådana byxor som jag letat efter så hoppas de passar. Har inte provat dem än. Otroligt sällan som jag provar kläder i butiker. Brukar chansa på min vanliga storlek bara så hoppas jag att modellen inte är konstigt stor eller liten. Det brukar funka bra för jag har haft samma storlek i många år nu.
 
Hittade en gosig tröja för 25 kronor också (byxorna kostade 35 kronor).
 
Trycket på tröjan.

Etikettskapande

Tilde Tryck säljer de etikettark med motiv för lingonsylt, blåbärssylt och kantareller. Idag fick jag göra etiketter för svarta vinbär och röda vinbär. Riktigt skoj! Hittade en svartvit bild på en cd-skiva och den passade fint till svarta vinbär. För att få röda så förstorade jag samma bild riktigt rejält i Photoshop och färgade bären röda. När jag sedan förminskade till normal storlek igen så syntes det inte ens att jag varit där och grejat. Me likey! Jag hade fria händer så jag gjorde dem så att de påminner om min barndoms etiketter.
 
Nu vet ni var ni kan skaffa färdiga etiketter.

Love never dies - Fantomens entré

Jag bara älskar denna entré i Love Never Dies.

Varit djurvakt

Under helgen har syrran varit och fiskat i Norge så jag har varit djurvakt till två katter och två marsvin. Lite plantvakt också, men det behövdes inte så mycket då det regnade en av dagarna. Marsvinen blev överlyckliga av att få gurka, katten Neko blev busig av gos (svansen blev jättetjock när jag gosade med henne) och katten Kitty var svårflörtad, men till slut blev han också riktigt kelig. Han är lite försiktig av sig.
 
Under fredagen passade jag på att kolla på Terra Nova när jag höll djuren sällskap. Neko visade var hon har sin plats.
 
Mmmmm....gurka.
 
På vägen dit en dag träffade jag på en snäcka. De är så söta!

Sett filmen Love never dies

Spoilers förekommer! Egentligen ingen film utan inspelning av ett scenframträdande med den australiensiska rollbesättningen i musikalen.
 
Coney Island, USA. Fantomen har lyckats fly från Paris och har skapat sig ett nytt liv bland cirkusar och karnevaler. Hit kommer även Christine med sin make Raoul och sonen Gustave då Christine blivit kontaktad för att sjunga i en uppsättning.
 
Låtarna och stämningen lyckas inte nå samma nivå som Phantom of the Opera, men det är sällan en uppföljare kan nå upp till föregående film. Därför förväntade jag mig inte det heller. En del låtar fastnar dock och artisterna i denna uppsättning kan verkligen sjunga. Ben Lewis är underbar som Fantomen. Han har så intensiva ögon och spelar ut alla känslor med dem. Han drar in mig i handlingen. Jack Lyall som spelar Gustave har en väldigt fin röst. Jag är kräsen då det gäller sjungande barn, men han är riktigt bra.
 
Jag får gåshud då Fantomen gör entré genom spegeln (igen). Mer dramatiskt än i Phantom of the Opera där stämningen är mer förtrollande. Raoul har blivit precis den torra idiot som jag förväntade mig efter att ha sett honom i den första musikalen/filmen. Jag gillade honom aldrig i den och i denna har han uppfyllt precis det jag förväntat mig av honom. En tråkig, taskig, nedvärderande fyllerist som behandlar både Christine och Gustave som lägre individer. Han är riktigt bitter. Fantomen har dock växt. Han har blivit mindre av en psykotisk "stalker" (dock faller han in i det mönstret litegrann vid ett tillfälle). Storspoiler! Den största förändringen kommer när han får veta att han har en son. Då slutar han sätta sig själv först. Kärleken till Christine är stark, men det är sonen som får honom att bli hel.
 
Köp DVD på Ginza

Tvång?

"Män ska vara män och kvinnor ska vara kvinnor." Ett vanligt uttryck när man diskuterar genus och könsroller med någon som är emot. Själv tycker jag att det låter som ett tvång. Vad gör man om man inte passar in i den förutsatta norm som finns för varje könsroll? Vem bestämmer vad som är ok inom könsmallen?
 
Kommentaren ovan tror jag bygger mycket på rädsla. Rädsla för att något man känner till ska tas ifrån en. Men genus handlar inte om att ta bort. Det handlar om att lägga till. Självklart ska kvinnor få vara normativt kvinnliga och män normativt manliga så länge som de själva väljer det och inte trycker ner någon annan i den processen (med det menar jag att en del anser att "mannen bestämmer" är en norm och den normen kan vara nedtryckande och därför inte något jag tycker är ok). Fast alla andra roller där emellan ska också vara ok och självklart. Varför begränsa sig?
 
"Låt alla vara individer!" Det är mitt motto.

Mysigt på Tvällen

Igår var vi hela lilla familjen + Robins systrar, en sambo, en make och ett barn på Tvällen och åt. Två av systrarna och en make hade fått presentkort på födelsedagen där av oss. Det var kul att vara där allihop! Synd att de inte hade några vildsvin i hägnet bara, men maten var riktigt god. Två dagar på raken med lyxmat, först Olssons Brygga och sedan Tvällen...uj uj uj...
 
Min mat. Tournedos med gräddstuvade kantareller och pommes.
 
Skulle dela efterrätt med Connor, men jag fick äta upp hela istället. Vaniljglass med grädde och vad ett sånt där kex nu heter... Ett glasstokigt barn som tackar nej till glass! Han var fullt upptagen med att leka i lekhörnan.

Mat på Olssons brygga

Igår var det en helt underbar sommardag! Jag tog en lugn förmiddag då kroppen inte mådde så bra. Sedan blev det ett par timmar på Tilde Tryck och på kvällen kom syrran hit och var barnvakt. Robin och jag skulle nämligen ut på bryggan och äta god mat tillsammans med Mirja och hennes sambo. Äntligen var det sommar så jag kunde till och med ha på mig klänningen som Robin överraskade mig med igår (han hade köpt den i Sunne när jag inte var med). Vi hade riktigt roligt ute och maten smakade så gott!
 
Min mat. Entrecôte med pommes och bearnaisesås.

Citat i barnrummet

Förra veckan hittade jag ett väggcitat på Tradera som klockrent beskrev ett av mina motton i livet. Igår hade det kommit med posten så jag satte upp det på Connors garderob i hans rum.
 
"Om man alltid
har roligt
så märker man
inte att man
har roligt
därför måste
man också ha
tråkigt ibland"

Sunne Vattenland 2012

I år var det dags för Connors första besök på Sunne Vattenland. Han har åkt flera kanor, hoppat på en bubbla och lekt i barnpoolen. Vi tog även en tur runt i Floden (som numera heter Piranha Rapids) hela lilla familjen. Med oss på vattenlandet hade vi syrran, Thea, Jörgen och Kristoffer. Vi löstes av lite så jag hann åka en del grejer jag också (sådana som var för stora för Connor). Det var en kul dag! Connor, syrran och jag åkte hem tidigare än de andra då vi var nöjda.
 
Wiiiiii, sa Connor i barnkanan.
 
Connor fick köpa en sak i shoppen för egna pengar. Bubbelhaj blev det. Han var helt fascinerad av hajar efter att han hälsat på Vattenlandets två hajmaskotar Selma och Sune.
 
Helt utpumpad när vi kom hem.

Min mysiga arbetsplats

Eller mer korrekt: arbetsprövarplats. Min arbetsförmåga är under utredning/undersökning och då är jag, som jag tidigare nämnt, på Tilde Tryck. Jag tycker det är en riktigt mysig arbetsplats och idag tog jag lite kort där. Arbetsplatsen är uppdelad i butik och arbetsyta och det är själva butiken jag tagit kort på. Titta gärna förbi nån dag!
 
Lite olika skrivböcker, kort, lyktor, magneter och papperspåsar.

Den största hyllan fylld med skrivböcker. På golvet pappersbuntar och pysselpåsar (perfekt till barnen).
 
Ännu mer skrivböcker, skyltar, register, brevpappersset och Vardagsmirakellappar.
 
Kort, pennor, böcker, bläck och mycket smått och fint. Längst till vänster i bild finns ett hörn med exempel på saker som gjorts på Tilde Tryck.
 
Min arbetsstation. När jag håller på med datorn det vill säga, för jag brukar vara på lite andra ställen också. Stolen har jag fått som hjälpmedel och likaså tangentbordet.
 
Min utsikt.

Inköp i Grebbestad

Det blev lite köp i Grebbestad under gårdagen, även fast grundsyftet med turen inte var shopping. Jag upptäckte även en skylt som det stod Mellerud på så vi tog en sväng förbi Bloms på hemvägen.
 
Grebbestad-öl från Konsum i Grebbestad.
 
Saker till Connor. Förvaringslådorna (det i orange) till Connors såpbubblor, badsvampen som ser ut som en glasspinne, Smurfbollen och jeansen är från Bloms. Bilen med husvagn är från en leksaksaffär i Grebbestad.
 
Gula byxor till mig, köpta på Bloms.
 
Bok med lite tips på maträtter för både små och stora.

Dagstur till Grebbestad (många bilder)

Mitt första besök i detta samhälle. Syrran visste var allt låg då hon varit där flera gånger. Vi hade inte så mycket tur med vädret. Det blåste väldigt kraftigt, men vi klarade oss från regn i alla fall ända tills vi nästan var redo att åka. Det blev besök i en hel del butiker, vi klättrade upp på klippan och tittade på utsikten (och kunde nästan blåsa ner), vi åt jättegod mat och så träffade vi Björn Hellberg. Han var där och signerade böcker så jag gick fram och pratade lite och fick en bok signerad (som mamma och pappa ska få som tack för att de passat Connor). Vad otroligt trevlig han var! Och ett plus till mig som vågade prata och skämta med en främmande människa (för er som inte vet så är jag "socialt obekväm" av mig).
 
Mysiga gator, men inga övergångsställen. Det var mycket trafik så ibland fick man bara springa.
 
En bar med roligt namn.
 
Änderna tog skydd mellan bryggorna. Ytterst gick vågorna höga.
 
Det blåste rejält uppe på klippan! Fick luta mig mot vinden för att inte slås omkull.
 
Men utsikten var värt det.
 
Grebbestad.
 
Björn Hellberg och jag.
 
Syrrans mat på Nautic. Rödspätta med färskpotatis.
 
Min mat. Biff med bearnaisesås och helt underbar potatis! Jag vet inte vad de gjort med den, men den var helt fantastisk!

Läst klart: Freddie Mercury - Den definitiva biografin av Lesley-Ann Jones

Spoilers?

En biografi om Freddie Mercury, sångare i Queen och soloartist som så tragiskt gick bort i AIDS 1991.
 
Jag skulle inte kalla detta för den definitiva biografin. Den är ganska amatörmässigt skrivet och vid flera tillfällen så upprepar författaren exakt samma mening. Det märks att det ligger mycket arbete bakom boken så jag förstår inte varför författaren då inte försökte få slutprodukten bättre än detta. Den berättar inget som jag inte läst tidigare. Jag har läst boken skriven av Peter Freestone och tycker att den täcker allt. Kanske är det därför jag inte blir imponerad av denna bok. Har man inte läst en enda bok om Freddie så kan denna nog vara bra.
 
Det finns bara en enda sak som stör mig rejält, så boken är inte så väldigt dålig. Jag tycker den är medel på ett ungefär. Det som stör mig är att författaren gått före saker och skriver i boken att 2012 hade en storfilm om Freddies liv premiär med Sacha Baron Cohen som Freddie. I och med att detta fortfarande, så vitt jag vet, inte är helt säkert så känns det rätt "fult" att anta en sådan sak och dessutom skriva med den i boken. När 2012 har passerat så kommer boken därmed att innehålla ett faktafel.
 
Bokens framsida.

Kalas för 3-åring

Vi var och grattade en 3-åring idag. Presenterna gillades, speciellt såpbubblorna. Såpan tog slut snabbt. Det bjöds på mycket gott och precis innan vi skulle åka hem blev det fiskdamm. Connor fick en stor påse majskrokar så han käkade för fullt hela bilturen.
 
Födelsedagsbarnet och Connor.
 
Som sagt... mumsigt med majskrokar.

Triathlon i Arvika

Vädret var så underbart igår så vi tog en sväng ner till hamnen under kvällen för att titta lite på triathlon. Vi såg simningen och när simmarna skickade vidare till cyklisterna. Det var ganska mycket folk! En klasskamrat från gymnasiet var med och simmade. Jag har inte ens doppat fötterna i vattnet än. Alldeles för kallt för mig.
 
Jag och Connor väntar på simstarten. Eller nja... jag väntar och han sover. Somnade på vägen dit. Tärningarna som han ville ha på Arvika Yankee Car Meet pryder vagnen.

Simmarna har precis startat och plaskandet är vilt. 400 meter skulle de simma.

De första simmarna på väg tillbaka in mot stranden och plaskandet är lugnare.

Djuren på Sågudden

På vägen hem från Arvika Yankee Car Meet igår tog vi vägen över Sågudden för att titta på djuren som 4H har där. Det var invigning i måndags och Connor har varit där flera gånger, men jag har inte hunnit/orkat tidigare. Det fanns kycklingar! Jag blev så "pipig" när jag såg dem. Får vi hus någon gång så vill jag gärna ha höns, så höns och speciellt kycklingar gör mig glad. Växte upp med det.
 
"Pip, pip, pip..." Så söt!

Så härligt rofyllt på något vis.

En tupprumpa. Hans sätt att visa vad han tyckte om att vara med på bild?

Liten kanin.

Större kanin.

Arvika Yankee Car Meet (många, många bilder)

Idag var syrran, Connors mormor och morfar, Connor och jag till Arvika Folkets Park och tittade på härliga bilar! Åh vad jag blev "sjuk" på en del! Fyllde i röstlappen för fullt (det var olika kategorier). Connor var inte så jätteintresserad, men han såg en katt som han ville rädda till slut. Det är bild på den nedan så ni kommer förstå varför han ville "rädda" den...hehehe...
 
Han blev överlycklig när mormor köpte tärningar till honom också. Han valde dem själv, väldigt bestämt. Jag försökte få honom att välja de mindre, men nehej då. Han SKULLE ha de stora. Det blev även ett par t-shirts till honom. De var i riktigt bra kvalité med fint tryck både fram och bak. (P.S. De första fem bilderna går inte att klicka på, men övriga funkar.)
 Katten som Connor ville rädda.

 
Connor höll hårt i sina tärningar och ville ha sin mosters uppmärksamhet.
 
 
Connors t-shirts och tärningar.

Gamla Lassie-filmer

Igår fick jag nedanstående box på posten. Hittade den från ett ställe jag aldrig beställt från tidigare (Disclord), men allt funkade bra. En av filmerna är den som jag köpte filmaffischen till på loppis i Östmark (Hills of Home). Tyckte att jag var tvungen att ha filmen om jag har affischen...hehe... Lassie come home minns jag varmt från barndomen så den ska bli härlig att se igen! Jag vet inte om jag sett de andra, så det ska bli intressant att se. Kanske känner jag igen någon.
 

Fast i regnet

På vägen till Tilde Tryck skulle jag göra ett ärende på Ramströms. På vägen därifrån började regnet ösa ner och jag hann precis under järnvägsundergången. Där tänkte jag vänta ut det värsta och trodde jag skulle få förbli torr. Tji på mig. Avrinningen fungerade inte så vattnet fyllde på mer och mer. Till slut var jag tvungen att ge mig iväg ändå om jag inte ville stå där och plaska (i vanliga skor). Det var lagom kul.
 
Men väl på Tilde Tryck blev humöret höjt i alla fall. Det är kul att vara där och idag bjöds alla på Hantverksmagasinet på jordgubbspaj. Mums! Jag sorterade och gjorde i ordning paketkort idag. Verkligen ett jobb för pedantsidan av mig...hehe... Det säljs några nya saker på Tilde Tryck nu förresten. Set med tre pennfodral och tidningspapperskassar (gjorda av före detta gatubarn i Indien av gamla tidningar, så det går till bra ändamål). Riktigt häftiga!
 
Regnet bara öste ner.
 
Lite oroväckande när jag såg att vattnet inte rann bort som det skulle. Men så snabbt kan det väl inte stiga tänkte jag.
 
Under två minuter senare så var min sista torra fläck på väg att översvämmas. Cykelhjulet syns i nedre kanten.

Freddie Mercury i balettuppvisning

 Bilden är inget vidare, men jag tycker det är häftigt att se Freddie uppträda på ett annorlunda sätt. Hans scennärvaro är otrolig.

Nostalgi - samlarnappar

Minns ni när det var populärt med samlarnappar? Jag kommer inte riktigt ihåg vilka år det var populärt, men jag gick nog i mellanstadiet så runt 1990-1992 kanske? Kanske har dessa saker återkommit i intervaller senare också, men det var just då som jag samlade. När jag var hos mina föräldrar nyligen så visade syrran att hon hittat våra nappar. Jag blev riktigt nostalgisk! Och nu har jag ett "nytt" armband.
 
En cool accessoar.

Ergonomiskt tangentbord

Igår orkade jag till Tilde Tryck för att arbetspröva. Under någon av veckans tidigare dagar hade mitt tangentbord anlänt. Det är inte samma modell som jag har hemma, i och med att det tangentbordet har en del år på nacken, men upplägget är detsamma. Nu är jag dock såååå sugen på ett nytt här hemma också för handledsstödet på den jag har på jobbet är MJUKT. Tangenternas "inslagning" är också mjukare. Här hemma är de rätt så hårda (har aldrig tänkt på det förrän nu då jag märkte hur mjukt det KAN vara) och handledsstödet är hårdplast. När jag kollat på nätet så har jag upptäckt att det inte är svindyrt, så kanske har jag möjlighet att skaffa det om någon månad. Så skönt för mina händer och handleder! Sedan jag började med delat tangentbord, då jag skaffade det som är på översta bilden här nedan, så vill jag helst inte använda vanliga.
 
Mitt hemmatangentbord. Ett Microsoft Natural Multimedia.
 
Mitt jobbtangentbord. Ett Microsoft Natural Ergonomic 4000. Jag tog bara bort plastplattan under tangentbordet för den gav hela alltet en konstig ställning. Utan den är tangentbordet underbart!

Mammas virkade överkast

Vi har fått låna ett överkast (jag var så trött på de två vi har att växla mellan). Det är den första saken mamma virkade. Varför börja smått när man kan virka ett helt överkast till en dubbelsäng liksom? Haha! Det ser jättefint ut på vår säng!
 
Tetris godkände det också.

En speciell ordning

Häromdagen letade Connor upp de flesta Duplo-djuren och sedan sysselsatte han sig med att arrangera dem. Jag skulle så gärna vilja se hans tankar ibland för att se hur han tänker och vad han tänker. Tror det skulle vara rätt så intressant.
 

Kunde inte låta bli...

Jag skulle på stan och fixa några ärenden idag. Blöjhinkrefill, fickkalender och tröjor till Connor. Fick tag på allt, men bara en tröja till Connor. De roliga tröjorna var allihop tajta upptill och utsvängda nertill som klänningar, hade puffärm eller någon form av volang på sig. De andra tröjorna var enfärgade i marinblått, svart eller grått. Inte så stor variation med andra ord.
 
Jag får nog kolla nätet istället. Dock så kunde jag inte låta bli ett par byxor som också inhandlades. Dyker det någon gång upp något i kul färg, mysig form eller lite "annorlunda" så passar jag på. Som man ser med situationen på tröjor så gäller det nog att passa på direkt det finns något bra, i och med det vanliga tråkiga utbudet. Det fanns en hel del härliga bebiskläder nu, men den storleken är sedan länge urvuxen här.
 
Plaggen som inhandlades.

Yey! Jag vann en dag på Sunne Vattenland!

Jag tävlade i tidningen Tryck och idag fick jag ett brev på posten om att jag vunnit. Inträde + åkpass i Sunne Vattenland valfri dag under sommaren 2012. Yey! Vad glad jag blir för vi har tänkt åka dit! Då har jag råd att köpa mig en god kycklingsallad från Citypizzerian i Sunne på hemvägen.
 
Så kul så kul så kul!

Man KAN förändra!

Nu är jag glad! Jätteglad! "Pfft...över en sådan löjlig grej", kanske en del kommer tänka, men då får ni tänka det. Jag bryr mig inte, för jag är jätteglad ändå!
 
För ett tag sedan uppmärksammade jag att det på Gekås stod "Mössa" på prisskyltarna med mössor i blått, rött och så vidare medan det vid de rosa mössorna stod "Flickmössa". Fler än jag reagerade på det och jag uppmärksammade även en del personer om detta inne i ett forum på Facebook. Det blev en väldig diskussion på Gekås-bloggen och nu igår kom följande inlägg:

"Bloggredaktionen 16 juli 2012

Hej alla bloggläsare!

Vi på Gekås Ullared läser alla kommentarer och har följt diskussionen om flick/pojk-kläder här på bloggen. Vi vill tacka för ert engagemang och för att ni tar er tid att ge oss denna feedback! Vi håller med om att t.ex. benämningarna "flickmössa" och "flickstrumpor" är onödiga att skriva ut. Vi tar till oss av kritiken och kommer se över och ta bort onödiga könsbestämningar av produkterna på våra prisskyltar.

Välkomna hit! :)"

Yey! Det är bara en liten grej, men jag är ändå så glad! Att ha varit med och påverkat känns BRA! Och bara för att det finns "större" frågor så ska man inte strunta i de "mindre"! Ett TACK till Gekås för att ni lyssnar!
 
Bild från årets besök i Ullared.

Värk och humör

Idag har jag haft en riktigt jobbig dag med intensiv smärta i nästan hela kroppen. Efter en hel del medicin så kan jag nu vara uppe i alla fall, men smärtan ligger där hela tiden i skuldror, nacke och huvud. Riktigt störande! Men vi fick nu på kvällen besök av två av Connors fastrar och den enes sambo plus två av Connors kusiner och det var roligt! Vi har också blivit bjudna på kalas och det blev jag riktigt glad för.
 
När jag har extra ont så är jag mer lättirriterad och "tar mig" lättare av saker. Kan tycka att allt går emot mig och så vidare. Så dessa "småsaker", som ett trevligt kravlöst besök, en inbjudan och lite skönt snack med kompisar kan vara riktigt trevligt. Det höjer psyket.
 
Trädet som mamma fick i födelsedagspresent för nåt år sedan växer stadigt.

Skrapat triss för insändare

När en insändare kommer med i tidningen Allas får skribenten trisslotter som honorat. "Veckans" får en extra grej. Jag fick en insändare med igen så har skrapat lotter nu. Ingen vinst tyvärr, men kul att skrapa. Denna gång handlade insändaren om att jag inte behöver en smartphone och att jag inte bedömer människor efter prylar de äger utan hur de är.
 
Min insändare. Ser ni signaturen Tess i någon tidning så är det mycket möjligt att det är jag. Det är alltid min signatur.

Utveckling i rasande fart

Igår frågade jag Connor om han ville gå ut med kärran. "Ja", sa han och då sa jag att jag bara skulle ta på mig jeansen så skulle vi gå ut. Gick till sovrummet och ombytet tog inte lång tid. När jag kom ut i hallen så möttes jag av nedanstående syn. För första gången hade Connor klättrat upp och satt sig i kärran själv och var jätteglad.
 
Jag är verkligen glad att jag, utan att tänka, alltid lägger i bromsen på kärran.

Balkongmys

Igår kväll grillade vi och när vi var riktigt jäsiga av maten myste vi på balkongen.
 
Tetris, jag och Connor.
 
En första liten tomat på väg i vår balkongodling.

Tur med sightseeing-tåg

Idag var Connor och jag med Mirja och hennes familj för att åka tåget som går runt här i stan under sommaren. Det blev en skrämmande färd. Tåget gick snabbt och vagnarna slängde hit och dit, speciellt vår eftersom vi satt längst bak. Vi undrade först om det var en tillfällighet, men senare märktes det tydligt att chauffören gjorde så med flit för att det skulle vara skoj. Det var inte skoj! I ett sightseeing-tåg ska man inte kastas runt som en vante med sina små barn. Då tycker jag man ska köra ansvarsfullt. Så där kör inte den andra chauffören (vet inte om det är fler än två, jag har sett två). Har i alla fall påpekat detta för arrangörerna nu och hoppas att man ska våga åka någon tur till i sommar. För vanligtvis är det riktigt kul.
 
En bild tagen innan hastigheten blev hög. Då var vi upptagna med att hålla i oss. Connor ser väldigt road ut...hehe...

Ny kategori

Har lagt till kategorin "Åsikter". Funderade först om jag skulle lägga till genus, jämställdhet, religion eller något sådant, men kom på att jag skriver ungefär lika ofta om dessa grejer (+ några ämnen till). Därför fick det bli en kategori med alla åsikter. Jag har lagt dit en del av de senare inläggen, men jobbet med sortering pågår än. Jag har en hel del inlägg att gå genom.

Sett filmen Tucker and Dale vs. Evil

Spoilers förekommer!

Tucker och Dale är på väg till en nyligen inköpt stuga i skogen där de ska rusta upp den och semestra. Deras semester blir dock störd av några snobbiga collegeungdomar.
 
En heltokig film som verkligen spinner på idén med fördomar till det extrema. Den är riktigt rolig ibland och väldigt tokig. Trots att det skojas och drivs som bara den så tycker jag att filmen har ett allvarligt budskap i grunden. Det där med hur tokigt det kan bli med fördomar och hur en sak kan se ut på ett helt annat sätt än menat för att man har förutfattade meningar. Jag gillar filmen! Även fast jag ibland får samma känsla som med Mr. Bean när missförstånden blir för många. Då vill jag bara att de slutar ställa till med mer missförstånd...haha...
 
Jag kan verkligen rekommendera denna film om man vill ha en lättsam, skojig film med en hel del blod och gore!
 
Köp DVD på Ginza

Elviscafé i Östmark (många bilder)

Jag är inget fan av Elvis. Tycker några låtar är bra. Det var dock intressant att åka till Elviscaféet med lilla familjen och syrran idag. Jag gillar verkligen den stilen på inredningen och det var en härlig uppvisning av memorabilia! Kan tipsa alla som är i Värmlandstrakterna om ett besök här, oavsett om man gillar Elvis eller inte. Jag åt en smörgås och så fick jag smaka på syrrans amerikanska våffla. Den var supergod!
 
Efteråt blev det en sväng in på en närliggande loppis som var STOR. Jag hade kunnat gå där och kolla länge, men Connor blev otålig. På vägen hem stannade vi till i Torsby och kollade runt lite.
 
Elviscaféet.
 
Connor åt glass på caféet.
 
Pink Cadillac.
 
Snygg!
 
Hahaha! Connor gör "Elvisläppen"!
 
Ingången.
 
I Torsby är de snälla mot hundarna.
 
Matstund i Torsby. Connor diggar sin nya gitarr som vi köpte till honom på en leksaksaffär där.
 
Det blev lite strumpor för mig inne på en affär.
 
Och på loppisen hittade jag en häftig gammal originalfilmaffish från en biograf.

Djur i naturen

Sent en kväll landade en jättestor duva i en tall bakom vår lägenhet. Det kanske inte syns på bilden, men den var mycket större än de "vanliga" duvorna som man brukar se på torg.
 
I och med den vita fläckan så gissar jag att det är en ringduva. "Ringduvan är den största av de europeiska duvarterna med en kroppslängd uppemot 45 centimeter. Vingspannet varierar mellan cirka 65 och 80 cm och fågelns vikt uppskattas till mellan 400 och 550 gram." Källa: Wikipedia.

Regnig dag och filmkväll

Connor och jag hann med en tur ner till lekparken mellan skurarna i alla fall. Annars har det mest varit en slappdag.
 
På kvällen kom Maria hit. Vi käkade pizzabullar, sallad, jordgubbar, chips och popcorn (gottade oss rejält) medan vi såg på uppföljaren till Phantom of the Opera - Love never dies (recension kommer senare). Kan som korthet säga att Ben Lewis som spelade the Phantom hade underbar ögonintensitet.
 

Inte "traditionell"...eller?

Jag undrar lite vems tradition man ska räkna som traditionell? Det verkar vara ett allmänt accepterat begrepp. "Självklart ska vi ha kvar skolavslutningen i kyrkan. Det är TRADITION.". "Vi ska gifta oss i kyrkan. Vi är inte troende men det är TRADITION.". "Vårt barn döps i kyrkan. Vi är inte troende men det är en sådan fin TRADITION.". Och så vidare...
 
Jag undrar varför folk håller på så här. Varför inte säga, helt enkelt, "vi gör på detta vis för att det är vårt VAL.". Jag blir så trött på detta "traditionandet". Som att det ska vara "finare" på något vis. Sedan förstår jag inte varför folk inte förstått att man kan ha minst lika fin ceremoni utan kyrkan om man inte är troende. För mig är själva tanken på att göra något i kyrkan om man inte är troende riktigt riktigt fel. Det känns hycklande. Nu får jag förklara för det kan lätt missuppfattas. Jag pekar inte ut icketroende som deltar i kyrkliga aktiviteter som hycklare, men för mig känns det hycklande. Jag kan inte göra något som jag inte fullt stöttar. Nu menar jag de valmöjligheter man har. Då det gäller olika "måsten" som vi alla har så är det en helt annan grej.
 
Sedan är jag så svårt kluven till en del saker. För att nämna ett exempel: Jag vill inte ha skolavslutningen i kyrkan. Men ibland är det största och enda lokalen med plats för alla elever som finns i ett område och då anser jag att man kan använda kyrkan, men bara som lokal. Det vill säga så ska präst eller annan religiös person inte få tala, läsa ur religiös text eller sjunga psalmer. Men varför skulle prästen INTE få tala. Det är HANS kyrka med hans religion? Ska man verkligen kunna utnyttja en lokal UTAN det som automatiskt tillhör lokalen? Jag vet att JAG vill slippa att höra religiösa ord vid en skolavslutning (det är skillnad om jag är på någons bröllop/dop/begravning eftersom det då är den personens val och jag respekterar det). Jag var så trött på det och psalmerna när jag gick i grundskolan. På gymnasiet (vi hade för långt till kyrkan) och universitetet slapp jag sådant i alla fall.
 
Det jag tycker är mest tråkigt med detta "traditionande" är att om man INTE följer det trots att man uppfyller en viss yttre norm så blir det direkt ett ifrågasättande. "Varför firar du inte....?" "Varför gör du inte som alla andra?" Och så vidare. Varför får man då inte ifrågasätta "traditionandet"? Har jag någon gång gjort det så är jag bara "konstig". Varför har folk så svårt att förstå att det finns de som inte vill delta i samma saker? Varför anser folk att det är helt ok att ifrågasätta de som gör annorlunda, medan det inte är ok att ifrågasätta "normen"? Jag tycker det ska vara lika. Ingen ska se ner på någon annan för att de väljer annorlunda. Det är INTE mindre fint att inte ha en kyrklig ceremoni. De som vill får tycka att kyrkligt är fint, men det som är utanför kyrkan är absolut inte mindre värt.
 
Till min fråga i rubriken då. Enligt många är jag inte traditionell då innebörden är att följa en tradition som funnits länge (ett exempel: kvinnan byter efternamn då hon gifter sig. En sak jag aldrig skulle göra.). Men traditioner förändras, så jag kanske tillhör en annan tids traditionella...? (Till exempel: Det verkar som att en hel del som gifter sig numera behåller sitt efternamn, tar båda efternamnen eller byter till ett helt annat släktnamn.) Sedan kristendomen kom till Sverige (för lite mer än 1000 år sedan) har folk gradvis börjat följa dess traditioner mer och mer och dessa har bakats in i de traditioner vi redan hade så att folk numera tror att jul enbart är kristen. Men vi hade traditioner redan innan detta. Några har försvunnit och några har, som sagt, bakats in i nyare traditioner. Traditioner är en trygghet för många. Något att känna igen. Men att inse att inte alla måste ha samma traditioner tycker jag är ett modern tänkande. Jag har traditioner. Vi firar födelsedagar, namnsdagar, jul (inte den kristna) och lite annat. Vi skapar våra egna traditioner inom familjen och vi vet att det är just våra traditioner och att inte alla gör som vi.

Hur gör ni? Följer ni några traditioner och varför? Har ni egna?

Ballongblomma i blomning

Ena dagen var det en knopp och sedan var den fullt utslagen. Min första blommande ballongblomma, som jag fått av syrran.
 
Knopp.
 
Fullt utslagen.

Tilde Tryck

 
 
Arbetsprövar på Tilde Tryck och det drivs av två varma, roliga och härliga personer! Deras produkter är vackra och mycket personliga! Det gör att få gjort nästan allt man kan föreställa sig hos dem. Personliga inbjudningar, kort, böcker, broschyrer o.s.v. Toppenställe!
 
 
 
Visst är det aningen störande när man upptäcker slarvfel EFTER att man redan skickat ett omdöme. Det ska stå "går" där det står "gör". Gillar verkligen detta ställe!

Återkollat serien Ebba & Didrik

Jag såg denna serie för första gången då den gick på SVT när jag var barn. Det var första gången den sändes, den kanske har gått i repris någon gång... Ifjol sommar var jag på loppis och hittade serien på dvd. Sedan har den legat här och jag har inte hunnit kolla på den, men nu har jag gjort det. Vilken nostalgi! Det sköna 80-talet! Ja, serien började sändas i januari 1990 första gången, men det innebär att den var inspelad på 80-talet så därför kan jag skriva så.
 
Samtidigt som jag känner igen serien från barndomen så ser jag på den med nya ögon. Jag ser saker som jag inte tidigare sett och tänkt på. Jag reagerar på ett litet annat sätt. Ibland är det "farligt" att återse barndomsserier för att de inte håller måttet för vad man har i sitt minne. Men jag tycker denna serie håller. Jag mindes den som längre, men allt känns längre när man är barn. Sommaren var en evighet då, men numera känns det som att man kan blinka och missa den till exempel.
 

Never Ending Story

Jag går och längtar efter att Connor ska bli gammal nog för att se film och just nu är mitt sug inne på Never Ending Story (originalet). Missförstå mig rätt. Jag älskar att han är liten också och vill inte att tiden går snabbare, men samtidigt finns så mycket att se fram emot. Dock så får jag tänka på att han kanske inte alls blir filmnörd som hans mamma och pappa.
 
Jag såg inte filmen som barn. Jag såg musikvideon. Lyckodraken skrämde mig rejält. Jag tyckte att den var såååå hemsk. Mycket hemskare än det "onda" vargdjuret som är med. Vet inte varför, för numera tycker jag lyckodraken är så otroligt söt och charmig. Har sett filmen flera gånger som vuxen och den är så otroligt charmig och välgjord. Härliga effekter! Den kan också vara otroligt sorglig. Hästen i myren tar tag i mitt hjärta varje gång.
 
Musikvideon jag såg som barn. Never Ending Story - Limahl. Otroligt härlig låt! Hmmm... vad många gånger jag använde ordet "otroligt" i detta inlägg...hahaha!

Sett filmen Super 8

Spoilers förekommer!

När ett gäng barn/ungdomar spelar in en egen film under sommaren 1979 blir de vittne till en intensiv tågkrasch. Men kraschen är bara början...
 
Precis i början undrar jag hur jag ska klara mig genom denna film. Ungarna är irriterande och tågkraschen är alldeles för överdriven (och dataanimerad). Men någonstans efter det vänder det. Jag tror det är Elle Fanning som jag fastnar mest för. Hon är riktigt bra! En scen i filmen påminner mig mycket om E.T. Killarna springer nerför ett flertal sluttningar på husens bakgårdar medan det är fullt med militärer runt omkring. I E.T. cyklar killarna nerför ett flertal sluttningar på någon form av byggplats medan det är fullt med militär runt omkring. Det gav samma känsla. En sak som hade varit kul i filmen... om de hade bytt ut huvudkaraktären till en tjej. Tänk att äntligen få se en äventyrsfilm som denna med en tjej i huvudrollen! DET hade varit något det. Men de kör i samma trötta spår med en kille.
 
Han är dock bra, så missuppfatta mig inte. Rymdvarelsen är dåligt animerad. Riktigt trist när man äntligen får se "saken" och den är en sådan besvikelse. De skulle ha behållit den i skuggorna. I slutet är det en scen som får mig att bli tårögd. Storspoiler!!! Huvudkaraktären har hela tiden haft med sig en silverberlock som var hans mammas (hon dog 4 månader tidigare i en arbetsplatsolycka). När rymdvarelsen återskapar sin farkost blir den magnetisk och drar till sig det mesta. Berlocken dras ur killens ficka och han greppar tag i den. Den öppnas och inuti är det en bild på mamman med sin son då han var nyfödd. Riktigt liten pluttig bebis och mamman ser så glad ut. Det är nog mitt mammahjärta som blöder då, för jag blir alldeles rörd. Speciellt då killen släpper taget om berlocken och den flyger iväg. Huh...jag ryser!
 
Står man ut med en del gnälliga ungar i början av filmen och en del dåliga effekter så rekommenderar jag denna film! Det är "gammaldags" äventyr.
 
 Köp DVD på Ginza

Fixat Connors 2-årspresent!

 
De fixade växlarna på min cykel utan kostnad och snabbt! När jag senare var där och kollade på och till slut köpte trehjuling (två besök) så bemöttes jag väldigt trevligt och serviceinriktat. Jättebra ställe med bra kvalité på grejerna!
 
 
 

"Bestämma" ett barns religion?

Jag har just sett ett avsnitt av Gravid i höga klackar som jag spelat in. I avsnittet diskuterar/bråkar ett par om vilken religion deras kommande barn ska ha. Mamman är katolik och pappan är jude. Jag slås av hur konstigt jag tycker det är att föräldrarna väljer detta åt barnet. De bestämmer åt barnet och jag funderar på hur de reagerar ifall barnet i äldre ålder bestämmer sig för att ta avstånd från deras tro?
 
Jag är själv döpt i svenska kyrkan. Inte på grund av en religiös familj utan på grund av att det var "tradition". En del anser att det fortfarande är "tradition", men om man avviker från detta så ses man inte längre som helkonstig. Det positiva med mitt dop är att jag kunde gå ur svenska kyrkan när jag blivit äldre (något jag också gjorde). Jag är ändå inte helt bekväm med att jag är döpt och konfirmerad (också något framtvingat av "tradition"). Det känns så fel för mig. Jag skulle ha velat vara "fri" redan från början. Jag skrev fri inom citattecken för att jag menar inte att folk är "fångar" i kyrkan (de flesta har valt det själva), utan jag menar att jag skulle inte ha haft "något" alls utan ha fått välja fritt i äldre ålder. Det är så jag tänker med mitt barn. Vi hade en sekulär namngivning och när han blir äldre får han välja helt själv.
 
Sedan finns tyvärr en del nedvärderande bibeltexter som till exempel: "Den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in” (Mark 10:13-16). Det finns flera tolkningar förstås (som med allt i bibeln), men för mig låter det som att man redan från att man är spädbarn måste acceptera gud för att ha tillgång till himmelriket efter ens död. Eftersom denna text ofta är standard vid dop så har det stärkt min tolkning, anser jag. Jag tycker inte om sådana nedvärderande saker då jag anser att alla får välja fritt och jag har tron på att de flesta föräldrar faktiskt vill sitt barns bästa.
 
Därför undrar jag varför folk egentligen behöver bråka om religion. Varför inte låta saker vara och låta barnet bestämma själv? Det finns starka troende som tror att om barnet inte döps så hamnar det i skärselden om det skulle dö, det förstår jag. Men som sagt...om barnet växer upp och tar avstånd från religionen...kommer föräldrarna då att acceptera det? Är deras kärlek villkorslös eller gäller den bara när barnet går i de fotsteg som föräldrarna vill att barnet ska gå i?

Utförsäljning i Tväruds skola

Idag skulle syrran och vår lilla familj upp till Connors morföräldrar. Då passade vi på att åka förbi Tväruds nedlagda skola för i den äldre skolbyggnaden är det utförsäljning på en hel del grejer. Det är lite olika öppet, så jag ska hålla koll för kanske blir en sväng till för det fanns så mycket att kolla på.
 
Inköpen. Karlssons klister, prydnadsstenar, ljus som ser ut som stenar (eller som syrran sa: stenar som ser ut som ljus...hihihihi), en krona till Connors maskeradlåda, en badboll och ett pysselset med vattenfärg, tusch och kritor.

Sett filmen Paranormal activity - Tokyo Night

Spoilers förekommer!

Haruka återvänder till Japan efter sin studietid i USA med två svårt brutna ben efter en trafikolycka. Fast i en rullstol har hon sin bror till hjälp då deras pappa är i en annan stad och arbetar. Ganska snart efter att Haruka kommit hem börjar mystiska saker att hända. Saker flyttar på sig och går sönder. Hennes filmintresserade bror bestämmer sig för att övervaka hemmet med några kameror.
 
Filmen känns väldigt lik de övriga Paranormal activity-filmerna. Lite samma saker händer så början känns som en upprepning. Jag gillar dock förklaringen till hur denna film hänger ihop med de andra och jag gillar slutet. Det är ett par saker i slutet som verkligen ger mig rysningar. Jag är väldigt uppmärksam, speciellt då det gäller skräck, så för det mesta ser jag hur de gjort saker, men en grej i slutet missar jag totalt och det är just den saken som får mitt armhår att resa sig, TROTS att jag ändå förväntade mig att något skulle hända.
 
Storspoiler!!! Det är när Haruka kastat sin bror genom ett rum så att han landat på golvet. Just som han vaknar till en aning så kommer hennes huvud upp precis bakom hans liggande kropp. Jag såg inte ens när hon kom in i rummet och jag såg ingen klippning i filmen. Kanske lade det till lite extra spänning att tjejen som spelar Haruka är japansk och filmer som till exempel Ju-on the Grudge har satt spår i mig.
 
Om ni är villiga en någorlunda lång transportsträcka i början så tycker jag ni ska se denna film.
 
Köp DVD på Ginza

Loppis- och second hand-runda

Tre loppisar och ett second hand-ställe blev det på Mirjas och min runda idag. Sammanlagt har jag handlat för 142 kronor och för det fick jag: en klädhängare (barn), en bok (första Grottbjörnens folk), ett par skor (till mig), ett par badskor (till Connor) och en barntoalettsits. Badskorna tänkte jag att Connor kan ha när vi ska till Sunne Vattenland så han inte bränner sig under fotsulorna (något som jag gjort flera gånger då vi varit där) eller trampar på något olämpligt.
 
Skorna jag köpte till mig själv. De körs i tvättmaskin nu, men om snöret inte blir vitare så tänkte jag köpa nya i någon kul färg.
 
Klädhängaren till Connors rum. Härliga färger!

Sett filmen Oslo 31 augusti

Spoilers förekommer!

En dag i Anders liv. Som ett slutled i sin drogrehabilitering tillåts han åka in till Oslo för en arbetsintervju.
 
Filmen är välspelad och välgjord, men väldigt melankolisk. Med ett sådant ämne så är detta ganska självklart, men jag var inte riktigt upplagd för denna mängd dysterhet. Filmen blir väldigt "vardagsdeprimerande", även fast den egentligen bara visar glimtar av vardagen. Det är människorna som passerar Anders som tillför detta. "Minnesbilderna" precis i början av filmen är charmiga och sorgliga på samma gång. Det är riktigt vackert! Filmen i helhet är ganska tung och väldigt tänkvärd.
 
Köp DVD på Ginza

Leksaksaffär och middag

Connor var riktigt duktig angående en grej idag så han fick välja fritt i leksaksaffären, en grej från Robin och mig och en grej från mormor och morfar. Trots en leksaksaffär med massor av grejer och att han har fullt med bollar hemma så är det bollar som gäller. Trots försök att visa andra saker, så blev det därför ännu fler bollar som fick bli med oss hem...hehe...
 
Nu på aftonen har vi haft min moster och syrran här på middag. Vi bjöd på ost- och skinkbakad kyckling med ugnsstekt delikatesspotatis och sallad. Vi åt strax efter 16-tiden och jag är fortfarande mätt. Ovanligt när det gäller mig för jag blir snabbt hungrig igen.
 
Connors val på leksaksaffären. En liten basketkorg med boll och en stor boll med några figurer på.
 
Salladen innehöll isbergssallad, körsbärstomater, fetaost, jordgubbar och örtagårdsdressing.

Tv-serien V - lägeravsnittet (originalserien)

Jag såg tv-serien V för första gången som barn. Sedan dess har jag sett miniserien och The Final Battle flera gånger, men inte den följande fortsättningen. Därför fick jag nu se ett avsnitt som jag aldrig sett förut. Avsnitt tre. Det var riktigt kul att få se mer av tv-serien! Dock så blir det lite konstigt när man sedan ser fjärde avsnittet och märker ett "fel" i sammanhanget. Förklaringen på IMDb är:
 
"The third episode, "Breakout", was rejected for network broadcast due to its violence. It was eventually shown, however, when the series was rerun after its cancellation. A continuity error is created when the episode is watched in order with the rest of the series, however, as the fourth episode was rearranged so that Ham Tyler and Kyle meet for the first time, even though they had already met in "Breakout".

När man läser om att avsnittet inte fick sändas på grund av våldet så förstår man hur tv förändrats genom åren. Detta avsnitt skulle kunna räknas som barnprogram med dagens mått. Det är lite skrämmande att tänka på hur avtrubbade folk blivit. Och hur blir det i framtiden?
 
När det gäller min egen avtrubbning så har jag ända sedan barnsben kunnat skilja på fakta och fiktion. Jag är väldigt avtrubbad när det gäller film (har dock tagit några steg tillbaka efter att jag fick barn), men tycker att en vanlig nyhetssändning kan vara fruktansvärd och tragisk. Det tyckte jag även som barn. När jag pratat med vänner så verkar det vara så de flesta upplever det.
 
V - som det såg ut på 80-talet. Då serier fortfarande hade personlighet, karisma, handling och det där lilla extra.

Underbar sommardag med äventyrsbad för Connor

Vi var ut på landet hos Connors morföräldrar idag. Det blev en sväng till Gunnarskogs hembygdsgård först, där vann Connor och jag några saker. Efter det blev det mat och sedan den efterlängtade invigningen av Connors äventyrsbad. Det var många grejer att blåsa upp, men som tur är så hade vi en pump. Connor blev jätteförtjust i det och badade tills han började huttra. Då tyckte jag det var dags för honom att komma upp, men han var inte lättövertalad. Sedan sprang han sig varm och sparkade boll.
 
Det blev självklart glass på hembygdsgården.
 
Häftig bassäng! Det var denna vi köpte på Rusta. Det följde även med 6 bollar, vilket var perfekt för bollälskaren Connor.
 
Tygpåsen köpte jag på hembygdsgården. Sedan så vann jag ett frukostset och så vann Connor och jag matchande filtar.
 

Tavelhyllor i rummen

Det blev några tavelhyllor på IKEA sist vi var där. Tittade på vanliga hyllor, men de går ut så långt från väggen så det skulle se tokigt ut med tanke på var vi tänkt ha dem. Smala tavelhyllor blev därför idealiskt.
 
Sovrummet före.
 
Sovrummet efter.
 
Connors rum före.
 
Connors rum efter.

Liiiiten ekorre

Det är en liten ekorre som brukar hålla till i lekparken här. Skulle tro att det är en som inte är fullvuxen för den är verkligen liten.
 
Önskar jag hade zoomobjektiv, men inte helt illa ändå med tanke på att jag stod på vår balkong högst upp och ekorren satt så långt bort i lekparken som den kunde. 30 meter är det nog i alla fall.

Sett filmen Earth vs. the Spider (2001)

Spoilers förekommer!
 
En väktare som jobbar på ett biologiskt/kemiskt labb blir så förtvivlad efter att hans kollega blir dödad att han injicerar sig med en vätska i förväntan att bli den superhjälte som han samlar serietidningar om.
 
Filmen har bara titeln gemensamt med originalet från 1958. Handlingen är helt annorlunda. Filmen är tyvärr riktigt tråkig, trots en intressant grundhandling. Skådespelarna lyckas inte lyfta det och även Dan Aykroyd känns blek. Specialeffekterna är dock riktigt bra stundtals. Kanske för att Stan Winston Studio ligger bakom de flesta och för att man använder sig av puppeteers.
 
 Köp DVD på Ginza

Connor gillar isglass

Tidigare var det bara gräddglass som gällde, men på sistone har Connor börjat gilla isglass också. I tron om att det var en glass i likhet med Twister (som Connor gillar) så köpte jag Rullo på Glassbilen senast. Den var likadan fast ungefär dubbelt så stor. Gigantisk med andra ord. Tror till och med vuxna skulle ha problem att orka en hel. Connor gillar dem dock! När han inte orkar mer så låter jag resten av glassen smälta ner i en djup tallrik och så dricker han upp det senare. Så inget går till spillo.
 
Så nöjd med sin jätteglass!

Köp och sälj-personers ovana

När jag kollar runt på Köp och sälj-sidor så märker jag en ovana som en del säljare har. De skriver att leksaker eller kläder är för flickor eller pojkar. Till exempel: "Tjejoverall storlek 68". För mig är det BARNkläder och BARNleksaker. Jag tror faktiskt att köpare är fullt kapabla att välja vad de vill köpa utan att det ska preciseras kön på sakerna. Sedan när har saker kön förresten? Jag tappar hakan ganska ofta över hur folk resonerar.
 
Jo, faktiskt. Jag har nämligen fått för mig att folk är lika öppna kring detta som jag, men det är ett vanligt misstag vet jag. Läste om det när jag pluggade psykologi på universitetet. Att vi tror att andra resonerar som vi och blir förvånade när de inte gör det. Vi är medvetna om att folk har olika smak och liknande, men gör ofta misstaget att tro att andra har samma värderingar som vi (det mer djupare). Nu skulle jag gilla om jag kunde peka på precis vilken bok och var i boken som detta står, men det var ett tag sedan jag läste dem. Det står om det i någon av Social Psychology av David G. Myers eller Psychology - The Science of Mind and Behavior av Michael W. Passer och Ronald E. Smith.
 
Trots att jag alltså läst om att människor har en tendens att missta andra för att dela deras värderingar så gör jag samma sak själv. Trots att jag är fullt medveten om detta så fortsätter jag alltså att bli förvånad över folk som resonerar som att "vi väntar en flicka så vi har inrett ett flickrum och köpt en massa rosa söta grejer", "nej, min son kan absolut inte leka med dockor" och "det är genetiskt att pojkar gillar bilar och maskiner". Är det konstigt att jag, trots full medvetenhet, fortfarande blir förvånad över detta? Vad tror/tycker ni?
 
Min önskedröm är att alla människor ska bli sedda för de individer de är! Att ingen ska känna sig tvingad att följa en viss mall (förutom allmänt vett som till exempel att man ska visa hänsyn, något jag tycker saknas i samhället och som jag vill se mer av, men folk verkar tycka att andra saker är viktigare än detta). Ingen ska antas gilla något eller vara på ett visst sätt på grund av sitt kön, för vet ni vad? Bemötande skapar ett beteende. Förväntas till exempel en pojke vara mer aggressiv än en flicka, så brukar det till slut bli bekräftat eftersom pojken bemöts på det viset och har den förväntningen på sig. När han sedan agerar ut på ett aggressivt sätt så står det en grupp personer där och nickar och säger: "Ja, det var ju väntat från en pojke". Ge barnen en chans!

Pyssel för barnen på Sjövinden

För en liten tid framåt är det möjligt för barn att pyssla på Sjövinden på Hantverksmagasinet i Arvika. Jag var med och hjälpte till lite där idag. Tilde Tryck ligger på Hantverksmagasinet och jag arbetsprövade idag. Jag gjorde pysselskylten bland annat. Det var skoj! Så nu kan förälder eller annan vuxen som är med barnen titta runt lite i butikerna medan barnen pysslar!
 
Jag använde denna bild och så gjorde jag en ruta där det står: "Pyssel - rita, måla, klistra, klippa" (kommer inte ihåg om det var exakt den ordningen, men de orden i alla fall).
 
Här är originalbilden till bilden ovan. Jag tog den innan jag skulle hem på lunch och hemma så valde jag Filter, Pictorialisering och Seriefigur i programmet PhotoScape. Lite fininställningar och sedan blev den som ovan och jag tycker det blev ganska häftigt. PhotoScape är riktigt bra när man, som jag, inte har råd med PhotoShop.

Grillade marshmallows

På midsommar grillade barnen marshmallows så jag fick testa min allra första sådan. Jag gillade det inte. Det var för sött och sliskigt för mig. Vad tycker ni om grillade marshmallows?
 
Kladdigt blev det också.

Invigt elgrillen

Har tagit det väldigt lugnt idag. Behövde det efter gårdagen. Connor var dock lika pigg som vanligt, men sedan vilade han över 2 timmar under dagvilan så lite trött var han nog efter igår. Under aftonen hälsade vi på Mirja med familj. Härligt att sitta och prata lite. När vi kom hem därifrån invigde vi elgrillen som vi köpte på ICA Maxi. Den funkade jättebra!
 
Mums mums!

Sett filmen Our idiot brother

Spoilers förekommer!

Livet har inte gått så bra för Ned. Efter att ha blivit släppt från fängelse får denna naive man bo växelvis hos sina tre systrar, där han lyckas ställa till med diverse röror.
 
En trååååååkig film! Jag blir dessutom så arg på systrarna! När en av systrarna får veta att hennes make är otrogen så påpekar hennes systrar (HENNES SYSTRAR) att det nog inte är så konstigt för att systern inte längre klär sig snyggt, inte använder linser, sminkar sig, fixar håret och så vidare. Systern är tvåbarnsmamma och den yngsta är 5 månader gammal. Så de säger att det är HENNES fel att maken är ett otroget svin!? Patetiskt! Jag ville gå in i tv:n och göra "tusen nålar" på systrarna som sa det.
 
Blir också arg när brorsan påstår att "alla små pojkar slåss" och menar att mamman ska vara ok med det. Är det bara jag som tycker att våld är fel ÄVEN när det gäller pojkar? Pojken börjar på en karatekurs och det ser jag inget fel i för det är en kontrollerad, disciplinerad sport, men när brorsan pratar på att slåss så känns det som att han menar något helt annat. Som att det är genetiskt bestämt att pojkar slåss och att de måste slåss just för att de är pojkar. Patetiskt!
 
Paul Rudd brukar vara bra, men här är han bara tråkig. Adam Scott är helt ok, men allra bäst är Rashida Jones. Hon är den enda som gör något som är värt att se! Hon är underbar!
 
 Köp DVD på Ginza

RSS 2.0