Jultidningsköp

En av Connors kusiner har sålt jultidningar så jag passade på att köpa nedanstående dvd av henne.
 
Ska bli skoj att se! Har nog sett det mesta, men det går att se igen. Gillar Top Gear!

Nässpray - räddaren i nöden

Nu är jag förkyld igen, men denna gång blev det en snorig och nysig förkylning istället. Tacka vet jag nässpray! Vet inte varför, men ända sedan jag var liten har jag avskytt att snyta mig. Det är inte så att jag tycker att snor är så äckligt, utan det är själva känslan när man snyter sig. Är det bara jag som är så här knäpp? Andra verkar inte ha några problem alls med det och en del snyter sig på offentlig plats till och med medan jag helst går undan.
 
Snortråkigt inlägg (hahaha), eller hur... Blir inte så mycket annat när livet just nu består av förkylning.
 
Den bästa räddaren!

På bio: Breaking Dawn Part 2

Spoilers förekommer!
 
Bella vaknar till sitt nya liv som vampyr och mamma till ett annorlunda barn. När Volturi får reda på barnets existens tar Cullens hjälp av vänner från andra vampyrklaner och vargarna för att skydda sig.
 
Det hördes på en del i publiken att de inte läst böckerna. De blev så paffa över en grej i slutet...hehe... Jag tycker de fick till det bra, för i boken är det inte sådan "action" som i filmen. Bokens slut var mest ett antiklimax. Ett enda konstant byggande mot en... *poff* liksom. Dock så upplever jag inte samma byggande i filmen. Det är mer stiltje. Jag har vant mig vid de dataanimerade vargarna, men klarar inte av att barnets ansikte är animerat. Jag förstår varför de gjort så, men tycker ändå inte om det. I jämförelse med de andras ansikten ser det så fejk ut.
 
Jag tycker inte Bella förändras så värst när hon blivit vampyr. En bättre hållning och en självsäker stil. Fast där kan man se vad kroppsspråk betyder för hur man uppfattas. Önskar jag hade bättre hållning. Det jag tycker är allra bäst gjort i filmen är när bebisen visar Bella sitt första minne av henne (hon har förmågan att vid beröring visa minnen). Då höll jag på att börja gråta för det var så fint! Det var även hjärtslitande när Bella ger henne ett smycke med en gravering och en bild på Bella och Edward. Så fint!
 
I boken får man en bättre förståelse för alla karaktärer. Det är med MÅNGA karaktärer i denna del och i filmen blir bekantskapen tyvärr allt för ytlig. I övrigt tycker jag att föregående film var bättre. Det är den jag tyckt bäst om i denna saga.
 

Del 2 av 5: Instrumentala soundtrackfavoriter

Musiken är viktig för en film. Den ska inte överskugga filmen, den ska bara finnas där och förstärka den känsla som det är meningen att man ska känna. Här kommer jag gå genom 5 av mina favoriter, utan inbördes ordning.
 
 
Braveheart - musik av James Horner.

Del 1 av 5: Instrumentala soundtrackfavoriter

Musiken är viktig för en film. Den ska inte överskugga filmen, den ska bara finnas där och förstärka den känsla som det är meningen att man ska känna. Här kommer jag gå genom 5 av mina favoriter, utan inbördes ordning.
 
 
Terminator 2 - musik av Brad Fiedel.

Pyjamasshoppande och månadshandlande

Connor önskar sig (eller nja... snarare så att mamma och pappa önskar) hela pyjamaser i julklapp. Har inte hittat en enda i storlek 92 tidigare, utan bara tvådelade. Men på H&M fanns det till och med ännu större (tack för tipset Mirja). Jag köpte med två stycken till honom, men de kvarstår på önskelistan ändå då det är sådant vi tvättar ofta. Efter det månadshandlade vi och så fick Connor välja antingen en sak i en 10-kronorsautomat eller en åktur efteråt för att han var snäll. Denna gång valde han en åktur.
 
Sköna pyjamaser!
 
Han är mer road än han ser ut...hehe...

Viktigaste dagen?

När jag hört folk med barn säga att deras viktigaste dag är deras bröllopsdag så har jag alltid tappat hakan. För mig toppar ingenting dagen då jag fick barn. Visst har jag ett flertal viktigaste dagar, men skulle jag välja en enda viktigaste dag så är det då Connor kom till världen. Gifter jag mig någon gång så är det kul, men viktigare än Connor? Aldrig!

Renoverar kökssoffa

Idag har Connor, syrran och jag varit hos Connors mormor och morfar. Kökssoffan som jag köpte i Sunne står där eftersom de har ett garage där det inte stör med lukten av målarfärg. Idag har jag varit där och målat och så satte vi fast det nya tyget på locket. Behövs målas en gång till så det får bli någon annan dag denna vecka. Det är riktigt kul att se möbeln förvandlas och bli en helt ny möbel! Ska införskaffa en citattext också och se vad vi har för kuddar som vi kan ha i soffan.
 
Så här såg soffan ut innan. Trodde jag hade kvar bild på den med locket nere, men detta var den enda jag hittade.

Sett filmen Die Hard 4.0

Spoilers förekommer!
 
En hackerliga tar över och stänger ner viktiga funktioner i det amerikanska samhället. John McClane dras av en slump in i konflikten och ligan har ingen aning om vad som väntar dem.
 
Mycket bättre än Die Hard - Hämningslöst! Det som drar ner filmen är effekterna då det är en hel del CGI. Jag tycker att action ska vara på riktigt för då känns det mer. Jag blir inte impad av då bilar flyger runt när de är datoranimerade. Lyckas de göra det på riktigt, DÅ blir jag impad. Filmen är förstås inte särskilt realistisk, precis som det ska vara med actionfilmer. McClane är en riktig hårding som blir skadad hela tiden, men ändå fortsätter.
 
Justin Long är dock inget vidare. Har han bara ett ansiktsuttryck eller? Hans karaktär klankar ner på Creedence Clearwater Revival också så där försvann min förmåga att bry mig. Maggie Q har en liten, men tuff roll. Trist bara att McClane degraderar hennes insats till "snygg, spinkig och sexig". Hon är TUFF. Förminska henne inte! Mary Elizabeth Winstead som McClanes dotter är riktigt bra också!
 
Tycker att filmen var klart godkänd som underhållning för stunden.
 

Gjort affischer för ett event

En vän anordnar ett event för Syriens barn nu på skyltsöndagen efter klockan 14. Så idag har jag gjort affischer och skyltar på arbetsprövningen på Tilde Tryck (som sponsrar med dessa). Det är riktigt kul att pyssla med sånt! Kan säga att jag är en glad amatör på design.
 
Affischen.

Connor duttar bingo

När Connors mormor och morfar var här och spelade Bingolotto så ville Connor också spela. Han fick en egen speciell lott och duttade på för fullt.
 

Julfest (adventsfest) i Tvärud

Idag var Connor, syrran, mina föräldrar, min moster, jag och rätt så många andra på adventsfesten i Tväruds gympasal. En årlig tradition som jag tycker är kul! Connor satt still mesta tiden, men mot slutet fick han spring i benen och ett trotsutbrott vid ett tillfälle. Då märkte jag att det faktiskt hänt en hel del med min personliga utveckling. Jag lät honom ha sitt utbrott medan jag bara fanns där och jag struntade totalt i vad andra kanske tyckte eller tänkte. För bara några år sedan hade jag troligtvis tyckt att det varit "pinsamt", men inte nu.
 
Det var när han kröp runt mellan stolar vid en lottdragning som jag sa till honom att han inte fick göra så för att folk kunde dra ut stolar eller snubbla på honom för att de inte såg honom och då kunde både de och Connor skadas. Efter "förbudet" testade han mig en gång till och försökte göra samma sak, men nej sa jag. Då nöjde han sig med att fortsätta leka ute på golvet istället. Det här "testandet" han håller på med påminner mig en hel del om mig själv som barn. Nu minns jag inte riktigt så tidigt som min 2-årsålder (förutom någon enstaka bild), men minns tydligt hur jag testade, varför jag testade och vad som funkade med mig när jag var lite äldre.
 
Det blev en del inköp och vinster under aftonen. Vi hade inte samma tur som tidigare år då vi vunnit riktigt mycket, men tur hade vi ändå för jag vann två vinster, min moster vann flera och mamma vann en.
 
Sötisen dök bakom en Festis så att han själv hamnade i ofokus...hehe...
 
Översta bilden till vänster: Mina vinster. En lampa och ett brevset.
Översta bilden till höger: Inköp. Fruktpåsen på auktion och marknadsnougat, kakor och äppelmos på brödlotteri.
Nedersta bilden till vänster: Innehållet i Connors paket i paketauktionen. Marshmallows, pärlplatta med pärlor, tidtagarur och två ballongbilar med två extraballonger.
Nedersta bilden till höger: Lampan som jag vann lyser fint i vardagsrummet. Tetris inspekterar.

Sett filmen Friends with kids

Spoilers förekommer!
 
Bästa vännerna Jason och Julie vill ha barn, men inte ha ett äktenskap. De kommer överens om att skaffa barn med varandra och dela 50/50.
 
Jag förväntade mig en komedi, men det är verkligen inte en komedi jag får se. Visst så skämtas det en del och allt är inte superseriöst, men jag tycker ändå att den seriösa tonen finns där hela tiden. En del scener är riktigt obehagliga. Som när Missy och Ben grälar. De är så otroligt bittra och arga. Filmen visar att saker aldrig är så okomplicerade som på papperet. Den är väldigt förutsägbar och redan när den börjat så vet jag hur den kommer sluta. Men skådespelarna är så bra att jag fastnar ändå. De lyckas så bra med sina roller! Med ett undantag.
 
Megan Fox. Hon är lika "blank" som jag alltid uppfattar henne. Kanske är det de trista rollerna hon får, men uppenbarligen ges hon inga seriösa bra roller för att hon passar i mallen för sexig och attraktiv. Jag kanske har missat om hon har gjort något seriöst så tipsa mig gärna.
 
Filmen är stundvis hjärtskärande trots att jag vet hur det ska sluta. Jag vet inte riktigt hur den lyckas med det... Det måste bero på skådespelarna. Den där vänkemin som finns mellan dem är kanske på riktigt så det är därför. De flesta av skådespelarna har gjort flera filmer tillsammans. Lite svågerpolitik vid rollbesättning kanske...hehe...
 

Julmarknad i Brunskog

Första julmarknaden för i år avklarad idag. Det var även första gången som vi var till julmarknaden i Brunskog. Har varit där på Gammelvala förut, men inte under vintern. Det var mycket folk och riktigt kallt. Mycket att titta på, men inte riktigt så kul som om jag hade haft lite mer pengar. Connor fick i alla fall en ballong som han blev jätteglad över!
 
Mycket folk ute, men inomhus var det ännu mer.
 
Connors lycka.
 
Fick träffa valpen Freja också. Robins lillasysters nya hundvalp. Blandning mellan Golden Retriever och Kungspudel. Otroligt mjuk!

Larry Hagman

Larry Hagman var den enda som var med i alla avsnitt av Dallas och nu har han avlidit. För mig är det som att själva serien Dallas har dött nu. Han hann spela in några avsnitt av säsong 2 på den nya serien, så dessa finns kvar att se. Jag har den äldre serien på dvd, förutom sista säsongen och har tänkt köpa tv-filmerna också (som jag faktiskt inte sett). Han gjorde andra roller, men för mig är han J.R. Han var underbar i den rollen! När jag var liten och Dallas gick på tv:n.... oh jag minns det så väl. "Aktuellt" var först, men sedan 21.05 började den välkända signaturen till Dallas att spelas. Satt bänkad varje vecka och även fast jag minns att jag retade mig på elake J.R. så hade det inte varit samma serie utan honom. Larry Hagman blev 81 år gammal.
 

Till minne av Freddie Mercury

Idag är det 21 år sedan denna otroliga artist dog. Som jag skrivit många gånger tidigare så lever hans musik än och idag är en dag att minnas lite extra. Message from Peter Freestone»
 
Bästa rösten enligt mig!
 

Barnskor från Turkiet

En släkting och hans sambo har varit på resa till Turkiet. 25 grader varmt så det lät härligt, dock så kan jag inte vara så mycket i solen eftersom jag bränner mig lätt trots rejäl solskyddsfaktor och att jag mest håller mig i skuggan. Skulle inte tacka nej till värmen i alla fall. De hade köpt med ett par söta skor till Connor.
 

Perfekt smink efter en natts sömn?

Jag undrade alltid över det där med att kvinnorna i speciellt såpor på 80-talet alltid vaknade med perfekt lagd makeup. Nu undrar jag inte längre, för efter att ha kommit hem från en fest nu i höst så orkade jag inte tvätta bort sminket. Morgonen därpå såg det dock fortfarande bra ut. Kvinnorna i såporna var helt enkelt lata och hade en superbra primer! Hahaha! Nu ska jag bara komma på hur deras hår alltid kunde vara perfekt även då de var nyvakna eller då dagarna var blåsiga.
 
Kolla bara in min favorit Pamela Ewing i Dallas. Nyvaken med perfekt ögonmakeup.

Sett filmen Human Centipede 2

Spoilers förekommer!
 
Parkeringsvakten Martin i London älskar filmen Human Centipede till graden av besatthet. Hans dröm är att skapa sin egen mänskliga tusenfoting.
 
Första filmen blev jag inte så chockad av. Visst så var själva idén äcklig, men genomförandet var så kliniskt att jag inte blev äcklad en enda gång. Denna film äcklar mig dock hela tiden! Den är filmad i svartvitt, med några detaljer i färg vilket gör det ännu äckligare. Det är inte det minsta kliniskt utan allt är smutsigt och rått. Vid flera tillfällen blir jag faktiskt fysiskt illamående, något som är väldigt ovanligt då det gäller mig och filmtittande. Jag tål rätt så mycket.
 
Det är en scen med en gravid kvinna. Storspoiler och läs INTE om ni inte vill lägga ett ärr till ert psyke!! Hon försöker fly och lyckas ta sig till en bil. När hon sitter där får hon värsta värkarna och barnet föds. Barnet hamnar på golvet i bilen medan Martin står utanför bilen och bankar. I panik vill kvinnan därifrån och trycker ner gasen så hårt hon bara kan och krossar barnets huvud. Den scenen satte sig verkligen som ett ärr på mitt psyke. Den scenen borde inte ens få existera, vem kommer på något sådant? Jag tror inte jag mått så dåligt av en film sedan jag såg Eraserhead.
 
Med detta så avrekommenderar jag därmed alla att se filmen. Kanske blir ni mer lockade att se den nu. Så brukar det fungera för min del. Det är INTE en bra film.
 

Back to the 80's

Denna låt kom 2009, men jag upptäckte den först nu. Både diggar den och tycker den är roande. Härlig!
 
 

Del 10 av 10: Filmer som alltid...

..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
Döda poeters sällskap. Jag blir så arg och ledsen på speciellt pappan till Neil som förvägrar sin son det sonen vill och istället tycker att det enda värt att satsa på är det pappan vill. Han har sett ut en bana till sin son och sonen får inte vika av från den. Inte ens när han ser hur lycklig sonen blir av det han gör ändrar han sig. Sådana människor alltså. Huh!
 
 
P.S. Det finns förstås fler filmer som skulle kunna vara på denna lista, men jag gjorde ett urval på de filmer jag kom att tänka på.

"Många har sin första fylla..."-kampanjer

Är det bara jag som blir förvirrad när de använder liknande kampanjer oavsett vad högtiden är? Nu börjar de snart komma... "Många ungdomar har sin första fylla på Lucia. Köp inte ut!" Andra tider på året är det: "Många ungdomar har sin första fylla på påsk...Valborg...skolavslutningen...midsommar...", jag tror jag sett sådana kampanjer om de flesta. Det var allt väldigt vad ungdomarna har många första fyllor!
 
Även om kampanjerna är korkade så köper inte jag ut förstås. Förstår inte poängen med att dricka alkohol innan man själv kan köpa det. Vad är det som är så kul med det? Och varför tycker en del det är tufft att supa och festa tidigt? Det var folk som försökte pressa mig till att dricka alkohol innan jag hade åldern inne. Jag vägrade. Tyckte de var löjliga. Ville bestämma själv när jag kände för att testa och inte bli påverkad av någon annan person som tyckte att det var "gôtt att supa".
 
Jag stod emot och testade inte alkohol förrän jag var i "laglig" ålder. Jag tycker inte att jag har förlorat något alls på det. Snarare så är jag glad!

Del 9 av 10: Filmer som alltid...

..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
La vita e bella. Eller Livet är underbart som den heter på svenska. Uppoffringen som pappan gör för sin son är så makalös. Han vill skona sin son från något som skulle kunna vara det mest hemska han någon gång upplevt. Scenen nedan får mig att börja gråta varje gång som pojken ropar MAMMA i mikrofonen.
 

Hälsat på bebis

Idag hälsade vi på hos Mirja och hennes familj för att välkomna nya tillskottet. Välkomnade med en present och en blöjtårta. Glömde ta bild på tårtan, men här nedan ser ni en som jag gjort tidigare. Storebrorsorna fick en liten present de också. Det var så kul att träffas! Har inte kunnat ses på länge nu har det verkat som i och med att vi varit sjuka.
 
En tidigare blöjtårta.

Sett filmen Histeria

Spoilers förekommer!
 
Några skolflickor utsätter skolan för ett skämt, vilket leder till att de får kvarsittning under lovet. De, en vaktmästare och en lärare är de enda som är kvar på skolan. Skämtet visar sig dessutom ha släppt ut en demon...
 
En annorlunda skräckfilm från Malaysia. Eller inte annorlunda egentligen, men tänker man på andra asiatiska skräckfilmer så är den det. Jag förväntade mig något lite mer åt rysarhållet och får istället en splatterfilm med en demon. Jag har sett ganska många sådana, dock inte asiatiska. Rollkaraktärerna är annorlunda än de klassiska amerikanska, men annars går det enligt mallen. Vet inte om jag ska rekommendera den eller inte... Några effekter är snyggt gjorda, men ingen spänning infinner sig...
 

Hämtat kökssoffa och skaffat julblomma

Robin och jag var till Sunne idag och hämtade en kökssoffa som jag hittat på Blocket. Nu står den hos mina föräldrar för jag ska fixa lite med den och har ingen plats för det här tyvärr. När vi ändå var i Sunne passade vi på att köpa med oss en varsin sallad från Pizzeria City. Jag tycker de har den godaste kycklingsalladen där!
 
Medan vi väntade på maten var vi in på Coop och där hittade jag den perfekta julblomman till mamma och pappa, så de fick den redan nu i förskott. Det var en röd orkidé. Riktigt fin! Connor var hos dem under tiden som vi var i Sunne och han hade haft jättekul!
 

Sett filmen Good night, and good luck

Spoilers förekommer!
 
Tv-journalisten Murrow (David Strathairn) ger sig i media på Senator McCarthys metoder att jaga kommunister.
 
Bravo Mr. Clooney säger jag! Denna film intresserar och är väldigt bra! Skådespelarna i denna kändistäta film är perfekta. De får chansen att spela roller som inte följer deras "vanliga" mönster och det tycker jag är bra. För att avgöra om en skådespelare är bra så ska hen klara av många olika sorters roller. Visst kan en skådespelare vara riktigt bra på en särskild roll, men det är roligare när de inte blir "type-castade".
 
Hela filmen är i svartvitt, vilket speglar tiden då den utspelar sig väldigt bra. En sak som jag undrar över är blänket i glasögonen. Det är ofta man inte ser ögonen bakom för att ljuset lyser upp glasögonen. Det är sällan man ser det i nyare filmer och jag undrar om detta också var ett medvetet val? Det är i så fall det enda jag kan klaga på för jag tycker att ögonen är det allra viktigaste på en skådespelare. Kan de "spela" med ögonen så att jag förstår vad de tänker, då är de väldigt bra!
 

Störande uteslutning

Satt och väntade på anslutande tåg och i väntsalen där det tidigare hängt tågtider hängde nu ett plakat där det stod: "Kolla våra tågtider på resplus.se". Under denna var en sådan grej som man kan "zappa" med en smartphone för att få info i mobilen.
 
Hur tänker de som totalt utesluter en grupp människor på det viset? Jag och många med mig har ingen smartphone som man kan surfa med. Vi har våra mobiler för ursprungssyftet, nämligen att ringa och skicka sms. Om folk vill sitta och surfa på sin mobil så är det upp till dem, men det är förvånansvärt korkat, av vilka det nu är som bestämt det, att helt ta bort andra möjligheter. Visst så kan man ringa och fråga kundtjänst, men jag har ett visuellt minne och när något står svart på vitt är risken för missförstånd mycket mindre.
 
Helt otroligt att de närmast ankommande och avgående tågen fortfarande får stå på en skärm i alla fall. Skulle inte förvåna mig om det snart står "Kolla närmaste avgång/ankommande på resplus.se".
 
En annan smått skrämmande sak är att när jag tittade runt mig i väntsalen så satt cirka 90 procent av väntande resenärer och surfade på sina Smartphones, varav större delen var inne på Facebook. Hur beroende får man bli egentligen? Lägg ner mobilen, titta dig omkring, BLI UTTRÅKAD, EXISTERA IRL! Det måste inte hända något hela tiden och för att statera ett faktum: Det händer inget ibland och det är helt ok! Du behöver inte vara uppkopplad hela tiden för att existera.

Sett filmen Cabin in the Woods

Spoilers förekommer!
 
Fem ungdomar ska tillbringa helgen i en släktings stuga i skogen. Något konstigt pågår dock och ungdomarna börjar bete sig som stereotypiska karaktärer i en skräckfilm.
 
Handlingen är riktigt intressant, men filmen lyckas inte framföra den på ett bra sätt. Jag vet inte vad som saknas... Genomförande, andra skådespelare, ett annat upplägg...?? I och med att tanken bakom och själva handlingen i sig är bra så tycker jag det är konstigt att man kan misslyckas. Det där med "spelet" och att ungdomarna själva "väljer" (till viss grad eftersom kemikalier är med i bilden) är riktigt bra grejer som skulle kunna gå att bygga på. Kanske förväntade jag mig för mycket då jag brukar gilla Joss Whedons verk.
 

Varit på Arvika Hamam

Nu i afton har jag haft det riktigt skönt på Arvika Hamam tillsammans med goda vänner. Vad varmt det var! Satt och andades djupt i ångbastun med förhoppning om att min bihåleinflammation skulle släppa. Får hoppas det ger verkan. Bassängen var riktigt skön! Där slappnar musklerna av minsann. Men det släppte nog lös något i nacken på mig. Tack för en trevlig kväll till alla som var med!
 
Bassängen.

Sett filmen Hamlet (1996)

Spoilers?
 
Hamlet (Kenneth Branagh), prins av Danmark, återvänder hem till ett förändrat kungarike. Hans far är död och modern är gift med hans farbror, medan kriget närmar sig.
 
Som jag skrev om Othello: Den skådespelare som kan få Shakespeare-prat att låta naturligt är en riktigt bra skådespelare! I denna film lyckas inte riktigt alla. Det känns som att några av skådespelarna "läser" monologer och dialoger. Inte så lyckat i mina ögon. Jag kvarstår även vid min åsikt att Shakespeare lämpar sig bäst för teatern.
 

Läst klart: Mer hårdrock - smink, läder och headbanging

En uppföljare till Hårdrock - rundgång, nitar och nackspärr.
 
Jag har inte läst den första boken och tyvärr blev jag inte så lockad efter denna heller. Visst är det skoj att läsa om både fantastiska och tafatta möten med olika hårdrocksartister, men det var nog inte riktigt min typ av bok. Gillar man Melkers och Mattias radio- och tvprogram så är nog dessa böcker en utmärkt fortsättning på dessa, eller ytterligare en arm kanske man kan säga.
 

Arbetsprövning igen

Idag orkade jag iväg på arbetsprövningen på Tilde Tryck igen. Det blev en kortdag på 2,5 timmar. Efteråt kände jag dock samma smärta bakom ögonen och i huvudet igen. Tog sista dosen kortisonnässpray igår egentligen, men när jag kom hem var jag tvungen att ta en till.
 
Det har släppt en aning nu, men fortsätter det så här så får jag nog kontakta vården igen. *suck* Ska på Hamam imorgon så det kanske släpper om jag sitter en lång stund i ångbastun...hehe...
 
Det gick fortfarande att ta min vanliga väg till jobbet, men vattnet är riktigt nära nu. Hoppas det sjunker undan.

En gångväg precis bredvid min rutt. Syrran har tagit kortet.

Barns fantasi

Häromveckan flög Connor runt i lägenheten och trollade.
 

Testar Tradera igen

Jag brukar hitta saker att köpa på Tradera då och då, men det var länge sedan jag sålde något där. Nu testar jag det igen så får vi se hur det funkar. Måste sälja en underbar klänning som jag hade på mig på Connors namngivning (enda gången jag använt den), för den passar inte längre. Hoppas att någon annan hittar den och kan få glädje av den!
 
Länken till auktionen.

Grattis till våra vänner till deras tredje barn!

Tredje barnet hos Mirja med familj föddes för snart två veckor sedan. Vi har inte kunnat träffa honom än för vi har varit förkylda. Hoppas vi kan träffas snart i alla fall!
 

Sett filmen Evil Angel

Spoilers förekommer!
 
Sjukvårdaren Marcus blir indragen i ett mordmysterium där en demon tar över kvinnliga kroppar och dödar människor.
 
Legenden/sagan om Lilith tycker jag är väldigt intressant. Att Lilith var den första kvinnan som gud skapade, men att hon vägrade underkasta sig Adam vilket gjorde honom missnöjd så han gick och gnällde till gud som kastade ut Lilith ur paradiset och skapade Eva istället. Lilith var alltså inte bara första kvinnan utan hon var första feministen också. Men självklart så är inte den starka självständiga kvinnan en bra grej i ett patriarkaliskt perspektiv så i filmen demoniseras hon. Hon styr över sig själv, men har ändå ett outtörstligt behov av att "hämnas" och döda.
 
Jag undrar vad Ving Rhames har tagit för beslut på sistone egentligen... Denna och sedan Piranha... huh! För även fast legenden/sagan fascinerar mig så misslyckas filmen kapitalt. Den har några bra effekter, men det är allt. Annars är den förutsägbar, tråkig och seg.
 

Barnsängen "halvriktigt" invigd

Connor sov middag för första gången i sin nya säng idag. Han brukar oftast inte sova middag längre, men nu när han är lite förkyld så behövs det nog.
 
Ser så skönt ut när barn sover.

"Cin" och "klad"

Connor är en liten luring, riktigt klipsk. När han åt penicillin så fick han en chokladbit efter varje dos för att ta bort den äckliga smaken och som belöning. Sedan har han bett om choklad ("klad") dag på dag, men jag har sagt nej. Så fick han en snilleblixt en dag, drog med mig, pekade på medicinskåpet och sa "Connor cin". Han fattade att om han fick medicin så skulle han få choklad efteråt. Åh, jag bara skrattade! Det var så sött!
 
Några dagar efter detta så tittade han på mig när jag tog min dagliga dos magmedicin. Jag förklarade för honom att: "Mamma tar medicin". Dåg log han och sa: "Mamma klad". Jag förklarade för honom att mamma inte tar choklad för mamma tycker inte om det. Då sa han: "Connor klad istället" och sken upp ännu mer. Vilken liten sötis! Han fick ingen choklad dock. Vår inställning är att han kan få det ibland, men inte att det ska bli en vana.
 
På ett dop som vi var på fick alla gäster en chokladgroda. Connor blev överförtjust, men orkade inte äta upp hela grodan. Jag tycker det är bra att han visste när han skulle sluta och inte tryckte i sig bara för att det var gott. Grodan gick självklart att spara så han fick resten några dagar senare.

Sett filmen Niceville

Spoilers förekommer!
 
Skeeter vill göra karriär som journalist och författare och bestämmer sig för att skriva en bok om ett ämne som engagerar henne. Hur hemhjälpen upplever det att jobba för rika familjer och fostra deras barn.
 
En första tanke... Undrar varför man döpte om från "The Help" till "Niceville"? En jämförelse mellan boken och filmen var oundviklig, speciellt eftersom jag gillade boken. För det första så ser inte karaktärerna ut som de beskrivs i boken, men det är inte av någon avgörande vikt. Filmen, om man bara ser filmen, är väldigt bra. Den är välspelad och rätt skådespelare är på rätt platser. Men jag saknar en del saker från boken. Självklart får man en djupare inblick i boken eftersom man kan följa huvudkaraktärernas tankar på ett annat sätt och saker får ta längre tid än de gör på film.
 
Det jag dock tycker att de absolut INTE skulle ha ändrat är slutet på Minny-historien. Den scenen finns med i extramaterialet så SE DEN! I extramaterialet så säger även regissören (tror jag) att den scenen var för tung att sluta med angående Minny och att de ville ha en mer hoppfull scen. BLÄ! Scenen de lagt in istället är patetisk! Storspoiler! Minny är misshandlad av sin man, men när hennes arbetsgivare lagar en brakmåltid åt henne så får hon kraften att lämna honom och ta barnen med sig. Totalt orealistiskt och i och med att verkligheten oftast inte är så "vacker" så tycker jag de skulle ha visat den ursprungliga scenen. Folk måste få se det hemska också och inse saker! Den ursprunliga scenen är att Minny ringer Aibileen från en telefonkiosk. Hon står där blåslagen med sina barn omkring sig och berättar för Aibileen vad som hänt. Aibileen säger stöttande ord till henne och det starkaste ögonblicket: "Keep on walking!" DET ger Minny styrkan att lämna sin man. Och DET borde de ha haft med i filmen!
 
Kan ändå rekommendera filmen, men rekommenderar boken ännu mer.
 

Stickad mössa till Connor

Connors mormor hade stickat en mössa till honom. Jag har vid flera tillfällen påpekat (på marknader och liknande) att det är synd att det inte finns en mössa med Connors namn. Det är inte ett så vanligt namn så... På en marknad fanns ett ställe där man kunde få vad som helst broderat på en mössa, en handduk och liknande, men tyvärr var det för dyrt för oss.
 
Fast nu har Connor, som sagt, fått en namnmössa och den passar perfekt!
 
Så här glad och pigg är Connor trots förkylning. Tänk om man kunde vara likadan!

Bortkopplad från "nätet" - om ett skolprojekt

Läste i Arvika Nyheter om en kille (Alex) som valt som skolprojekt att kartlägga sina vanor på nätet, det vill säga med dator, smartphone och andra virtuella kontaktplatser för att sedan tillbringa fyra dygn utan detta i skogen. Vilket intressant projekt! Jag märker att folk börjar bli mer och mer beroende av sina redskap för att vara på nätet. I och med Smartphones så sitter folk och uppdaterar sin Facebook-status då de fikar, är med barnen i lekparken och liknande. Det blir mer och mer extremt och folk kan till och med känna abstinens om uppkopplingen inte funkar i några timmar.
 
Jag skulle gärna läsa vad Alex kom fram till i sitt projekt. Det är ett område som intresserar mig, som sagt.
 
Läs mer här.

Bihåleinflammation

Idag fick jag förklaringen till varför jag haft smärta och tryck bakom ögonen, huvudvärk och nackvärk i 6 dagar. Bihåleinflammation. Jag höll på att bli tokig av det till slut, ingen medicin hjälpte, så jag kontaktade vårdcentralen.
 
Jag är inte den som tar kontakt med vården i första hand. En konsekvens av att jag varit i kontakt med många inom det området i och med att jag redan som 11-åring började få problem med värk och migrän. Hade jag blivit bra bemött och i första hand TRODD så hade jag nog haft ett mer avslappnat förhållande till vården, men det var en enda lång kamp mot misstroende i början. Kan än idag möta en del som inte tror på mig när jag beskriver saker och jag undrar vad de personerna gör inom vården. Syftet är ju att hjälpa patienten! Dock så finns det många fler som numera lyssnar och tror på mig, men som sagt så sitter tyvärr det där gamla i... Svårt att bryta det.
 
Nu blir det till att medicinera i några dagar och blir det inte bättre så blir det något starkare. Hoppas det blir bra av det jag fick idag!
 
Fick en fin blomma av mina föräldrar på Halloween. Har inte hunnit lägga upp bild på den förrän nu.

Skulle ha varit katten Sillas födelsedag

Idag skulle Silla ha fyllt 10 år. Igår när vi var till mina föräldrar så satte jag lite blommor vid hennes grav.
 
Gula rosor blev det. Lyser upp så fint i höstrusket.

Firat fars dag

Idag var vi bjudna på middag hos mina föräldrar. Det var jättegott!
 
I snart 5 dygn har jag dock plågats av rejäl värk och tryck bakom ögonen. Har huvudvärk och nackvärk hela tiden. Börjar bli jobbigt och det tog bort lite ork och glädje idag. Har det inte blivit bättre imorgon så kontaktar jag vårdcentralen.
 
Men hade det så bra som jag kunde ändå och det var kul att vara hos mina föräldrar och att gosa med katten Stina. Connor lekte runt för fullt. På hemvägen blev det affären för att skaffa lite som saknas. Connor fick mynt av sin mormor till en automat. Det fanns en ballongautomat vid Palmviken som vi aldrig sett förut så en ballong fick det bli. 10 kronor tycker jag inte var mycket för kolla nedan vad stor den var.
 
Connor ville leka med ballongen direkt.

Fars dag

Grattis på Fars dag till pappor där ute som älskar sina barn. Vi är bjudna på middag hos mina föräldrar så då ska vi fira min pappa och Robin. Fick presenten till Robin i god tid och den är sååååå vacker. På baksidan är det graverat: Jag älskar dig!
 
Härligt fotosmycke!

Fler har invigt barnsängen

Det dröjde inte så länge förrän Connors säng invigdes även av:
 
Yatzy och...
 
...Connor och mamma. Den var lika skön som den såg ut kan jag säga!

Skaffat barnsäng

Connor sover fortfarande i sin spjälsäng (med ena sidan borttagen) inne hos oss. Nja... ofta ligger han faktiskt mellan oss...hehe... Men nu har vi fixat en säng till hans rum i alla fall så när han blir redo att sova där så finns allt.
 
Det blev en Sundvik från IKEA. Jag testade några olika madrasser (är sååå kräsen och förstås lika noga med "rätt" madrass till Connor också) och det blev en Vyssa Vinka till slut. Täcke, kudde, madrassöverdrag, lakan och påslakanset (så fint) skaffade vi också på IKEA. Sängen blev så mjuk och gosig att jag ville krypa ner där själv. Enda nackdelen med sängkläderna är att påslakanet inte har hål där uppe. Krånglar till det lite.
 
Tetris invigde den direkt.

Sett filmen Snövit - spegel spegel

Spoilers förekommer!
 
Den onda drottningen tar över kungariket och Snövit får hjälp av sju dvärgar för att slåss för sin arvsrätt.
 
Jag gillar en sak med denna film och det är drottningens cyniska berättande i den. I övrigt tycker jag handlingen är svag, miljöerna är riktigt fejk (jag vet att det är meningen att det ska vara så, men föredrar realism) och kostymerna är så otroligt överdrivna. Lite som "Femte elementet" möter "Snövit", fast i Femte elementet så funkade de överdrivna kostymerna.
 

Jag vann i Stadsorienteringen

Jag vann i promenaden som jag skrev om i ett tidigare inlägg! Tredje vinst, en bok. Riktigt skoj! Blev så glad när jag såg det i tidningen och nu är vinsten här hemma.
 

Del 8 av 10: Filmer som alltid...

..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
Borta med vinden. Flertalet scener i denna film ger mig klumpar i halsen, men gråten går inte att hålla tillbaka när Scarlett's och Rhett's dotter Bonnie dött och Melanie har efterskickats för att hjälpa de sörjande. Mammy förklarar för Melanie att hon inte är orolig för Scarlett för hon är stark, men att Rhett blivit tokig och vägrar begrava sin dotter. Dottern var mörkrädd och: "Han vägrar lägga henne i det mörker som hon var så rädd för", berättar Mammy och just vid den meningen så brister det för mig.
 
 
Gillar inte låten, men den här videon har de bästa klippen med Rhett och Bonnie. Rhett må vara en tvivelaktig karaktär, men hans kärlek till sitt barn är så underbar och med henne är han alltid mjuk.

Serien Torka aldrig tårar utan handskar

Spoilers!
 
Nu när jag sett hela serien så kan jag uttrycka vad jag tyckte och kände.
 
För det första kan jag säga att jag är riktigt riktigt glad att jag valde att söka som statist till denna produktion. Det är verkligen ett ämne som engagerar mig. Jag hade liiiite koll på vad serien skulle handla om då jag var statist, men visste ändå inte vad som skulle hända och hur det skulle utveckla sig. De scenerna vi spelade in var en sådan liten del av serien så den gav ingen bild av vad som skulle komma.
 
Skådespelarna tycker jag var toppen! Allihop, även de som spelade "dumma" roller, för dessa "dumma" roller var väldigt realistiska då det faktiskt fanns och finns sådana människor. När Stefan Sauks karaktär talar om för Benjamin, hans sons pojkvän, att han inte kan komma på begravningen för "vad skulle folk tänka", så ryser jag av obehag. Den där meningen: "vad skulle folk tänka" är något som finns än. Istället för att stå rakryggad och backa upp sin son och hans val av älskade så tog de fegisvägen och valde att dölja varför Rasmus dött. Och den personen han älskade fick inte ens vara med och säga farväl.
 
För mig är sådant obegripligt. Jag försöker förstå hur sådana personer tänker, men jag fastnar vid frågan: "Varför bryr de sig så mycket om vad andra tycker?" Jag vet att människor kan vara riktigt elaka och de kanske var oroliga för hur det skulle påverka deras liv, men jag säger då det: om människor inte tål detta så är de inga vänner att ha. I avsnitt två så tror man att allt är ok med Rasmus familj. De finns där till skillnad från Benjamins föräldrar som är Jehovas vittne och därför avsäger sig all kontakt med Benjamin på grund av hans läggning. Jag tycker det är så tragiskt när föräldrarna kommer förbi med blommor och tårta att bjuda sin son på. Hans egen begravning. Då gråter jag. Att föräldrar kan göra så. Att de hellre har sin tro än sin familj...uh...
 
Det är en tung serie som stundtals har sina lätta stunder. Fick ha näsdukarna redo flera gånger. Något som tog mig hårdast var dock när katten står och skriker ute i trappuppgången medan hens husse tar sitt eget liv för att han precis fått beskedet att han har HIV. Hela den proceduren. Han fick beskedet och var lugn. Han pratade i telefon med en väninna från teatern där han spelade och sa att han skulle komma ut och fira en bra föreställning och han var lugn. Bara katten störde hans sinnestillstånd och fick lugnet att nästan ge vika. Katten åkte ut i trappan och han gick lugnt vidare och hängde sig själv.
 
En serie jag verkligen kan rekommendera! Jag ska läsa böckerna!
 

Vackra kökshyllor!

Ytterligare en grej som var med i paketet från Home Shop. Bårder till hyllor. Köpte bara en förpackning för jag ville se hur de såg ut. Jag blev riktigt nöjd så nästa gång det ska beställas något från Home Shop så kommer det slinka med en till förpackning så vi får bårder på alla hyllor.
 
Så här fint blev det! Lite rörigt skåp, men men...
 
Jämförelse med ett skåp utan bårder. Rörigt där också, nämen se på det...

Smyckeshållare örhängen

Det kändes som att jag var i en butik med örhängen förut. Mitt paket från Home Shop hade nämligen kommit och däri fanns bland annat en snurrbar smyckeshållare för mina örhängen. När jag såg den i katalogen så kände jag bara att: "JA, den måste jag unna mig".
 
Nu när mina örhängen inte längre ligger i en bunt olika askar och små lådor så hittade jag till och med sådana som jag inte visste att jag hade. Förutom dess praktiska sida är det en riktigt fin prydnad.

Det heter DATOR!

När jag åkte tåg nyligen så satt det ett par tjejer tvärs över från där jag satt. En hade sin laptop med sig och pratade om den. Hon sa "data" om den hela tiden.FEL!
 
Data är informationen som lagras på datorn och datorn är själva maskinen. Före 1970-talet sa man data (som en förkortning av datamaskin), men nu är benämningen dator och har alltså varit det sedan långt innan jag föddes. En hel del säger fel och det är en sådan i-landsgrej som stör mig. Det heter DATOR, säg rätt!
 
Första datorskärmen som jag köpte. Den tog ganska mycket plats och var större än själva datorn.

Sett filmen The Rum Diary

Spoilers förekommer!
 
Journalisten Paul Kemp (Johnny Depp) åker till Puerto Rico för att jobba som frilansare på en lokaltidning på 1960-talet, där han upptäcker att de rika invandrarna har marginaliserat lokalinvånarna.
 
Jag tycker att filmen är ok, men den engagerar mig inte så värst. Det är konstigt för ämnet som tas upp ÄR engagerande, men filmen lyckas inte dra in mig. Det känns inte som en av Depps bättre roller heller och övriga skådespelare är ganska "blanka".
 

Nöjesparksfoton

Det har blivit en del roliga och tokiga bilder från Liseberg och Gröna Lund genom åren. Har censurerat en del personer ifall ni undrar över ringarna. Vet inte om de vill vara med så...
 
Kållerado, Liseberg.
 
Lustiga Huset, Gröna Lund.
 
Lustiga Huset, Gröna Lund.
 
FlumeRide, Liseberg. Märkligt nog felstavat på det officiella kortet...
 
FlumeRide, Liseberg. Jag får en facelift till det extrema på denna bild.
 
FlumeRide, Liseberg.

Sett filmen Kommissarie Späck

Spoilers?

En seriesjälvmördare härjar i staden och Kommissarie Späck och hans kollega Grünvald får uppdraget att lösa fallet. Till sin hjälp får de nytillkomne Irene Snusk.
 
Total parodi på svensk polisfilm. Jag missar en del av det hela eftersom jag inte sett en enda svensk polisfilm. Svensk film intresserar mig inte så ofta och filmer om poliser låter verkligen inte lockande. Speciellt inte när de, som med Beck, gör en hel drös med filmer. Dock så kan jag skratta åt denna film ändå. Även om skämten som är riktade mot förlagan Beck går mig förbi så finns det en del allmänna skämt och parodier som funkar ändå. Jag minns andra överdrivna parodier jag sett som Nakna pistolen-filmerna, Titta vi flyger, Laddat Vapen och liknande och tycker det är kul att det gjorts en svensk sådan film.
 
Förstår inte varför den är barntillåten ändå. Jag tänker på en specifik scen då jag undrar över detta, men kan inte säga mer än att det innefattar Späck och Snusk i en annorlunda situation (så jag inte spoilar filmen för någon). Har man en tendens till den där rätt fjantiga överdrivna parodi-humorn så funkar denna filmen. Det finns parodier som, i mina ögon, är riktigt usla som Scary Movie, Not another teen movie och liknande, men denna går efter det "gamla" receptet.
 

Inte riktigt avslappnande...

"Åh, varm skön jacuzzi, frisk kall luft och en spektakulär utsikt", tänkte jag först då jag såg denna bild. Sedan såg jag kameran som är riktad rakt mot badet. Gulp! Inte så avslappnande längre.

Andra vanor vid förkylning

Connor är förkyld. För att hålla honom lite i stillhet så att kroppen får vila (full fart annars) så valde vi att visa lite film för honom. Det var ett par dagar sedan och nu är beroendet där redan. Han älskar verkligen att se på filmerna! Nicke Nyfiken och Smurfarna är favoriterna.
 
Enda nackdelen är att han vill växla mellan de två hela tiden. Efter fem minuter så kommer han och vill ha den andra dvd:n. Om man byter så dröjer det bara några minuter innan han vill byta tillbaka igen. Efter att ha bytt fem gånger satte jag ner foten och sa att han fick bestämma sig för en och den fick det bli för jag tänkte INTE byta igen. Oj oj...
 

Connor matchar bilen

Kläderna smälte in väldigt fint med bilen...hehe...
 
Vår härliga sötis!

Leonard Nimoy och Bilbo

Försöker hålla förväntningarna låga inför filmen Bilbo, men kan inte låta bli att längta lite. Under tiden som jag väntar på biopremiären i december så roar jag mig med följande:
 
 

Spindelfobi borta

Alltså, jag vill inte gärna "leka" med de där riktigt stora håriga spindlarna, men själva fobin som jag haft (även för småspindlarna som vi har här i Sveriges natur) är så gott som borta. När jag läste psykologi så läste jag om två olika metoder för att bli av med fobier. Det ena var desensibilisering som handlar om att utsätta sig för det man har fobi för (under kontrollerade former). Jag funderade lite på det, men sedan läste jag om att fobier ofta har grund i en annan rädsla. Att till exempel spindelfobi, som jag hade, var en effekt av en annan rädsla och att man genom att bli medveten om denna rädsla skulle kunna bearbeta det och bli av med fobin.
 
Det tyckte jag lät som en mycket bättre lösning, då den föregående mer lät som en "quickfix" som inte löser det egentliga problemet. Senaste tiden (senaste året det vill säga) har jag jobbat på detta och gått genom eventuella rädslor jag kan ha som kan ha utlöst detta. Och vad jag blev förvånad när jag gick, från en dag till en annan, från att ha denna irrationella rädsla mot spindlar till att inte känna det alls. Jag hade kommit på min grundläggande rädsla! Bara att vara medveten om den tog alltså bort min spindelfobi. Själva rädslan vill jag inte skriva om för den är alldeles för personlig, men vilken vinst jag har fått genom att upptäcka den!

Del 7 av 10: Filmer som alltid...

 ..."gets me". Det vill säga alltid får mig att gråta. Oavsett hur många gånger jag ser dem.
 
The Death of the Incredible Hulk. En lite annorlunda film på min lista och en del tycker säkert det är töntigt. Men för mig är det inte det. Jag växte upp med Hulken-serien och när filmen kom där Hulken dör så var det en barndomshjälte som dog. Dr. David Banner har varit och är en av mina favoritkaraktärer och han var perfekt porträtterad av Bill Bixby. När David säger "I am free" i slutet av filmen så brister det för mig varje gång. Filmen kom 1990 och 3 år senare dog Bill Bixby, alldeles för ung, i cancer.
 
 

Löjlig oacceptans...

...för andras firande.
 
Jag har åter igen i år fått läsa en del åsikter om Halloween. Folk som anser att vi inte ska fira det, att det bara är kommersiellt (vad är då inte jul??), att det är löjligt och så vidare. Folk har rätt att tycka vad de vill angående denna högtid och andra. Men då folk vill "bestraffa" de som firar, DÅ blir jag arg. Har läst kommentarer som att "Jag ska hälla en hink kallt vatten på de som kommer utklädda till mig och tigger godis", "Jag ska skälla ut de som kommer hit" och liknande. Vad är det för fel på er?
 
Låt folk få fira och ha kul, även om ni inte vill delta! Det finns saker som jag inte firar, men jag går inte runt och hotar folk som vill fira dessa saker. Om ni inte vill ge godis om någon kommer förbi så funkar ett enkelt: "Ledsen, men vi firar inte Halloween." Varför måste ni bli otrevliga och taskiga bara för att det är en sak ni inte "tror" på?
 

Läst klart: Niceville av Kathryn Stockett

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:

"När Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter universitetet, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler.
 
Men Skeeter har förändrats. Hon har författardrömmar och reagerar allt starkare på de orättvisor hon ser omkring sig i 1960-talets Södern. Genom sitt arbete på lokaltidningen träffar hon två svarta hemhjälper - Aibileen och Minny. Tillsammans bestämmer de sig för att skriva en bok som skildrar verkligheten bakom de fina fasaderna i Jackson, staden som de kallar Niceville.
 
De skriver om hur de svarta kvinnorna har förnedrats och diskriminerats, men också om deras drömmar, längtan och hopp. Det är ett farligt arbete som kommer att förändra deras liv för all framtid."
 
Det tar några kapitel, men sedan är jag fast. Skulle gärna ha sträckläst den om jag haft tid för när jag inte läste i den så gick jag och funderade på vad som skulle hända. I och för sig så kanske det fördjupade själva läserfarenheten. Jag tycker den är välskriven och välberättad. Karaktärerna i boken är verkligen levande och när den tog slut så blev jag lite ledsen för jag ville fortsätta följa dem. Jag blev alldeles tårögd när jag läste om (STORSPOILER!) hur Aibileen till slut måste sluta på sitt jobb och hur äldsta barnet i familjen (kring 3 år gammalt) blir förtvivlat för att det haft mer kontakt med Aibileen än sin egen mamma. En mamma som dessutom spenderar sin mesta tid med att tillrättavisa, straffa och ignorera barnet. Varför skaffar man barn då egentligen?
 
Kan verkligen rekommendera denna bok! En del saker är verkligen sjuka! Tur att det funnits nytänkare så som Skeeter, så att människor inte stagnerat i detta gamla fördomsfulla tänkande. Tyvärr finns det kvar en del människor i det "tänket", men vi har ändå rört oss framåt. Fast nytänkare behövs än!
 

RSS 2.0