Mera julpyntat

Innan bion idag så bytte jag till julgardin i vardagsrummet. Bävar mig alltid för att byta där för gardinstången är cirka 3 meter lång. Men det gick bra, inga olyckor denna gång.


Snöflingorna till vänster satte jag också upp idag. Har några sådana på köksfönstret också.


Några fina juleljus på bordet i vardagsrummet. Det ena luktar vanilj...mmmm!


Bio New Moon

Spoilers förekommer troligen absolut! Man är ganska van vid det här laget. Att böcker nästan alltid överträffar filmer med många längder. Nu är inte Twilight-böckerna (har läst 2 hittills) några av mina favoritböcker, men de är roande och ibland lite spännande. Den här filmen som är baserad på bok 2 kändes väldigt lång. Om en film engagerar mig så kan jag sitta 4 timmar och tycka att cirka 1,5 timmar har gått, men denna var vääääldigt lång trots att den bara är strax över 2 timmar. Jag tycker den var ytlig och förenklad. Självklart har en film ett annat tempo än en bok och man måste därför göra om en del saker. I denna film tycker jag inte de lyckas så bra ändå.

Något jag störde mig på var att i böckerna är Bella relativt smart, men i filmerna fattar hon verkligen ingenting. I böckerna listar hon ut att Jacob är varg, men i filmen måste hon se det för att fatta. Jag kan inte sluta likna ett samtal mellan henne och Jacob vid ett samtal mellan en misshandlad kvinna och hennes misshandlare (typ pojkvän, make, sambo etc). När Jacob säger att han kan bli arg och skada henne och hon säger att hon aldrig ska göra honom arg. Det låter precis som när en misshandlad kvinna säger att det är hennes fel att hon blir slagen för att hon "gjorde honom arg".

Dataeffekter och slow motion (i stil med kolla vad snyggt jag rör mig i slow motion) fanns det gott om. Inget för mig. Det jag tyckte var positivt i filmen var att Jacob är relativt trovärdig och Bella har blivit något bättre jämfört med första filmen. Det känns som att hon har några fler sidor i denna. Jag ser fram emot att läsa nästa bok för att få veta fortsättningen. Vet inte om jag vågar se fram emot nästa film...


80-talsfest nummer 2!

Igår hade Jörgen 80-talsfest! Folk hade klätt ut sig och det var 80-talsmusik hela kvällen. Härligt! En tävling var det också där man röstade på bäst utklädde. Vann gjorde vinnaren från förra festen, denna gång utklädd till Pinhead från Hellraiser-filmerna. En riktig kul kväll! Tack för festen Jörgen!


Jag var MacGyver. Snygga ögonbryn va?


Pinhead och Freddy Krueger (med svartrödrandig tröja???) var där.


Vad har de fått syn på? Jo, en Pinhead som utförde en liten striptease.


Blev en hel del dans, men tog inte så många bilder då. Folk blev distraherade av kameror, som synes.


On a roll

Var med mamma på Kupan, Röda Korset, idag och serverade kaffe och bröd i 4 timmar. Jag blev helt slut och när jag kommit hem och ätit så var jag tvungen att ta en lur på soffan. Och min handledare (som aldrig träffat mig) på Försäkringskassan säger att jag kan jobba heltid? Hmmm...nåt som inte stämmer här. Var är min smärtfrihet och energi för att orka det när 4 timmars kaffeserverande och sittande känns tungt för kroppen? Kan någon skicka en dos empati och respekt för ens läkares råd till FK?

Nog om det tråkiga. Jag hade väldigt kul på Kupan i alla fall. Det var en del folk där och skygga asociala jag lyckades faktiskt både prata och skämta med dem. Det var nästan som en utanför-kroppen-upplevelse. Jag tittade på mig själv när jag skämtsamt pratade med folk på ett lätt och ledigt sätt. Uhm, tänkte jag. Fick en hel del roliga och söta komplimanger. Kanske är de inte vana att någon i min ålder serverar kaffe på Kupan? Jag hann även med en runda för att kolla på kläder när det inte var något folk. Hittade en t-shirt som jag ska ha på Jörgens 80-talsfest imorgon och en topp som jag tyckte var snygg. Nu ska jag lägga mig i soffan igen och kolla på tv-serien Flashforward.


Ska det regna eller vad menar du?


Knoppar

Julorkidén har fått femton knoppar nu (jag fick den ifjol jul av mamma och pappa) + att två vanliga orkidéer (som har några år på nacken) börjat sätta fart. Kul!


Några av knopparna i julorkidén.


Julpyntat

Fönstren i köket, sovrummet och extrarummet är klara nu. Sedan så har jag även bytt dukar i köket, sovrummet och vardagsrummet. Kvar är gardinbyte i vardagsrummet, lite smått pyssel här och där och så granen då som får bli sist. Fast en gran kanske det blir ganska snart. Inte den inomhus då, utan en riktig på balkongen med ljus i. Ska bli riktigt mysigt!


Köket. De där tre lamporna på rad är utifrån förresten.


Extrarummet.


Sovrummet.


Yatzys vinst

Idag hämtade jag ut vinsten som Yatzy fick då hon vann deltävlingen i Kattknäppet i tidningen Kattliv. 3 kg torrfoder från Bilanx. Katterna har fått en portion nu under kvällen och slukade allt.


En väldigt uppskattad vinst!


Projekt garderob

Förr veckan blev jag klar med mitt projekt garderob. Sidan av den var tapetserad så katterna hade strimlat den ganska fint. Det blev till att spackla, slipa och måla. Katterna vill visst inte riva när det är målat, så det är bra. Fast nu gjorde de mig omedvetet en tjänst ändå. Jag är så tacksam för minsta lilla kvadratmeter som försvinner av den äckligt bordellröda tapeten! Ska fixa till rummet, men det får bli i framtiden. För tillfället så är i alla fall en bit borta som sagt.


Tetris ser ut att fundera: "Har de tagit bort en till klösvägg för mig?"


Vackert väder en dag

Under tisdagen var det faktiskt solsken och vackert väder. Dagen efter blev det grått och regn igen. Kunde ha fått vara fler dagar efter varandra, men hann njuta av solen medan den var här i alla fall.


Matade änderna och den enda ankan med lite bröd. Den vita ankan ser nästan ut att lysa i solen.


Många kvackisar, men då brödet tog slut tog deras intresse slut.


Sköldpaddan på Sågudden njöt också av solen.


Jag gillar lekplatsen på Sågudden. Den är så charmig!


S.O.S. Skottland

Detta program går på en lite skum tid (vardagar 19.00) och på Kanal 9 så jag brukar glömma det, men då jag kommer ihåg det så sitter jag som fastklistrad. Det är riktigt spännande och man får se vilket otroligt föränderligt klimat Skottland har. Ena stunden solsken och i nästa 44 sekundmeter blåst och hagel. Kanal 9 beskriver programmet så här:

"Brittisk dokumentärserie från 2008. Hjärteknipande dramer och extrema förhållanden kombineras när vi möter Skottlands räddande änglar. Vi får vara med om de utmaningar som möter kustbevakningen, sjukvårdare och räddningstjänster i ett av världens mest ogästvänliga och isolerade områden."

Tycker det är lite av en överdrift att kalla det för världens mest ogästvänliga och isolerade områden, men trots att Skottland är otroligt vackert och ofta väldigt gästvänligt så är naturens krafter starka. Det kan verkligen slå om på bara 20 minuter också, så oerfarna kan bli lite tagna på sängen. I gårdagens avsnitt var vädret så tufft att de var tvungna att rycka ut och rädda rejält erfarna klättrare också, så det kan verkligen hända alla. Men bli inte avskräckta. Åk gärna dit! Det är underbart! Poängen är bara att ni ska ta hand om er och vara förberedda.


Vackra vyer!


Otroligt hårt väder. Mannen på stillbilden klarade nästan inte att gå i blåsten.


Anonyma publiceras ej

Om du inte vågar stå för det du skriver så blir din kommentar ej publicerad i min blogg. Så enkelt är det! Kedjebrev, SPAM, påhopp och liknande blir ej godkända heller.

Så att svar till en anonym skrivare: Julen firades ursprungligen för att hylla återuppvaknandet av naturen, eftersom ljuset vänder tillbaka efter vintersolståndet. Det fanns versioner där man gjorde en hyllning till Oden som var julens gud för en del (Oden hör till asatron och den är en religion. Jag är inte korkad utan vet att alla trossystem där man har med övernaturliga gudar räknas till religion.) Den jul jag firar är alltså den ursprungliga där man firar naturen och den har inget med övernaturliga gudar att göra.

Det här är första och sista gången jag skriver ett svar till någon som skriver en kommentar anonymt.

Freddie Mercury

Idag är det 18 år sedan världen berövades Freddie Mercury. Så läser jag en ganska positiv nyhet på text-tv. Antalet nysmittade av HIV har minskat med 17 procent de senaste 8 åren. Får hoppas den siffran ökar och att folk som är drabbade av sjukdomen får leva fulla liv.


Freddie Mercury 5 september 1946 - 24 november 1991.


Fruktansvärt!Hoppas ni ser texten! Såg nyheten på text-tv inatt. Jag mådde så dåligt när jag läste det. Det är en av mina värsta mardrömmar, att vara fången i min kropp och inte kunna meddela mig till världen och nu har det hänt en stackare! 23 år låg han fullt medveten medan alla trodde att han låg i koma. Undrar hur han mår? Jag skulle nog ha blivit helt knäpp.


Mitt skrivbord på datorn


Så här ser mitt ut. Hur ser ditt ut? Ta en printscreen och visa. Länka i kommentarer i detta inlägg.
Angående bilden: Den tog jag i maj 2007 under en resa i Skottland och det är en bit av området Glen Coe. Så otroligt vackert där!


Klantigt uttryckt eller bara korkat?

Följer serien Ullared. Tycker det är både tokigt och roligt att kolla på. Tidigare har jag tyckt att killen som jobbar på lagret är lite sådär kufiskt mysig. Kristen uppenbarligen, men inte av den påprackande typen. Men i dagens avsnitt gjorde han bort sig i mina ögon när han sa att arbetslöshet är slappt och om han kan ha jobb varför kan inte andra det då. Ja, självklart så väljer alla utan jobb att vara arbetslösa och de går bara hemma och slappar, har det skönt och gör ingen nytta i samhället. (Märk hur meningen dryper av ironi är ni snälla.) Han kallade sig för borgerlig så nu blir det kanske någon artikel där någon från den borgerliga sidan ska förklara att  "nej, så ser vi inte på saken"...haha! Tyvärr är det nog bara önsketänkande från min sida att få läsa sådan komik, för man tar väl inte folk i reality såpor på allvar...Eller gör man det? Jag gjorde uppenbarligen det. Ironiskt, eller hur?


Och regnet det fortsätter falla...


Designa din egen klänning!

På Your Moda pågår just nu en tävling där man ska designa sin egen klänning. Priset är att klänningen görs och säljs i Vero Moda-butiker + ett presentkort på 1000 kr hos Vero Moda. Sista dagen är 13 december så bli kreativa nu! Här är min klänning:Om ni vill betygsätta den, följ länken.


Komplett samling

Idag köpte jag sista reseguiden tillsammans med Aftonbladet. Nu har jag alla.


Förjulsfest

Söndagen spenderades bland annat på en adventsfest i Tvärud, anordnad av Bortans IK. Jag kallar det för förjulsfest istället eftersom advent är kristet och jag är ateist (För er som inte vet så fanns julen i Sverige före kristendomen så den firar jag. Bara för att förtydliga.). Festen som hålls årligen är inte det minsta förknippad med religion utan man har trevligt, köper lotter, köper brödpaket och godis med nummer på till lotteri och bjuder på paketauktion (även paketen har nummer till lotteri). Så dricker man glögg, saft eller kaffe och äter pepparkakor och lussekatter. Jag hade turen att vinna flera saker.


Detta söta gosedjur vann egentligen mamma, men jag fick det.


Från början av eftermiddagen hade jag mina ögon på denna lila pläd. Sedan vann jag som nummer 2 på det lotteriet, pläden var kvar och den blev med mig hem.


Fina lyktor för värmeljus.


Inte alla som har ett cd-fodral som det står Gunnarskog på. Tyckte jag var lite tufft!


Sötnöt

Vet inte varifrån uttrycket sötnöt kommer...Jag brukar i alla fall kalla mina katter för det när de är tokigt söta. Yatzy är en liten sötnöt på bilden här:


Yatzy håller hårt i sin goseråtta.


Jag gillar min tv

Jag har en så kallad tjock-tv och den tänker jag ha tills den går sönder. Konsumtionshetsen och tävlingen i att ha det senaste är något jag fullständigt skiter i, för att vara ärlig. Jag skrattade igenkännande när en av killarna i Lyxfällan yttrade något i stil med "Jag förstår inte varför folk har fallit för det här med platt-tv" och sedan berättade om sin åsikt angående det. Härligt att höra att det finns någon mer i världen förutom jag och den äldre generationen. Platt-tv går nästan att kalla den "nya religionen". Många försöker omvända en och om man är skeptisk eller kritiserar då ska man bevisas ha fel. Lite komiskt när man tänker på det.

Min tv har väldigt bra bild. Jag har sett många platt-tv som uppvisar grova pixlar i gråskala där det egentligen ska vara väldigt mörkt och när någon rör sig snabbare än en sköldpadda så bildas suddiga skuggbilder (detta om man ser på vanlig dvd och ej blu-ray). Stor idé att blu-ray-spelare är bakåtkompatibla när resultatet är så dåligt. Det enda positiva som jag har upplevt är att nyare PS3-spel är väldigt tydliga och skarpa. Stor poäng för mig som aldrig spelar något annat PS3-spel än Buzz Quiz och Singstar liksom. Och varför denna besatthet vid storlek? Sitter man 1,5-2 meter från tv:n så behöver man inte 50".

Nej, det här är en trohetsförklaring till min "gamla" tv. Den är bara 5 år, men i elektronikvärlden så är det detsamma som bronsåldern (stenåldern är en tv som inte är widescreen och dinosaurieåldern antar jag är svartvit tv). Håll i många år till snälla du! För då när jag till slut måste skaffa en ny så kanske det har kommit en platt-tv som når upp till mina krav.


Min 32" tjock-tv.


Robinson Karibien

Idag var premiäravsnittet av senaste Robinson-säsongen. Det var ok, tycker jag. Inte så värst spännande än. Men tänkte lite på gruppdynamiken. De är indelade i två lag och i ena är det bara killar och i andra bara tjejer. När man sätter många tjejer i en grupp så blir det lätt mycket snack och tjafs, vilket man kan se i programmet också. Detta är ofta något som förväntas när man är tjej. Så otroligt trist. För kollar man till killarna så är det precis lika mycket mobbing och tjafs där, fast det sker på en lite mer diskret nivå. Att killar är mer rättframma och inte snackar skit bakom ryggen som bara tjejer gör (enligt vissa) hamnar också på sniskan. Uj uj uj, vad de pratar ihop sig och snackar om andra.

Jag tror därför inte att det är så otroligt stor skillnad, utan att det har mer med individer att göra. Sedan är attityden annorlunda gentemot vad män gör än vad kvinnor gör. När män snackar skit - då tänker de strategiskt, när män mobbar - då är det bara kamratskap och "boys will be boys" och så vidare. När män blir arga så sänks oftast tonläget medan det på kvinnor höjs. Är det därför kvinnors bråk refereras till som "kackel" eller catfights?

Tjejerna var överlägsna i första tävlingen också. Det gällde smidighet och balans. Killarna trodde de skulle vinna, men sedan när de förlorade så var det "en tävling som gjord för tjejer". Lite dåliga förlorare eller?

Och nu till något helt orelaterat:


Farliga översvämningar i Storbritannien

Värsta översvämningen sedan 1947 i Storbritannien. Nordvästra England och sydvästra Skottland är hårt drabbade. Även i andra delar av södra Skottland är det illa, som till exempel i Falkirk. I Wales märker man också av det. Hoppas alla människor klarar sig! Är väl värre med byggnationer...


Länk till artikeln.


Förlovningsbjudning

Idag har vi haft bjudning för släkten för att fira min och Robins förlovning. Vi förlovade oss 29 september i Skottland och då passade vi på att köpa med oss fullt med haggis. Förutom haggis så bjöd vi på rotmos, potatismos (de två sorterna mos måste man ha för en traditionell haggis-måltid), quorn, veggie-bullar, köttbullar, grönsallad, kokta morötter, morotsstuvning (eller vad man kan kalla det), kex och tre olika såser.


Nu ska haggis tillagas. Jepp, fluffstrumporna är med nu också.


Mums!


All mat vi bjöd på.


Yatzy i en till tävling!

Fick precis veta att Yatzy är med i en till tävling, denna gång som Månadens bild på Kattsajten. Nu blev jag ännu gladare! Syrrans katt Neko var med förra månaden. Här kan man rösta!


Yatzy i final!

Brukar surfa in på Kattlivs hemsida då och då. Det gjorde jag nu och upptäckte att Yatzy är i final i Kattknäppet! Jag skrev tidigare om att hon kommit med i tävlingen. Vad roligt! Jag blev så glad! Nu ska hon få något extra gott ikväll för att fira. Självklart får Tetris vara med och dela. Tusen tack till alla som röstat!

Rösta här om du vill! Yatzy är nummer 7.


Pizzeria Charlie Arvika

Var inne på Pizzeria Charlie idag och hämtade två sallader. Är så förtjust i deras bröd som man får med salladen eftersom det är ost i dem. Många skippar osten i de medföljande bröden har jag märkt. Blev på glatt humör när jag var där vilket jag brukar bli för bemötandet är fantastiskt!

De hade en nyhet. De finns numera på internet och har börjat med utkörning. Whoho! Internetnörd som jag är så blev jag glad. Webbsidan är mer uppdaterad än deras hämtmeny också, så det får bli en titt där nästa gång det blir beställning.


Pizzerian på nätet.


Tillåt mig att skratta


Aftonbladet.se


Nu har männen försökt hitta ett vetenskapligt sätt att undvika att städa. Elektronik påstås försämra spermiekvaliteten så män ska inte använda mikrovågsugnar (förutom på behörigt avstånd), dammsugare och kylskåp om man vill skaffa barn. Jag antar att datorer, tv, mobiltelefoner och liknande tekniska prylar inte räknas till elektronik? För dessa tillbringas en hel del tid med. Sist jag kollade så var detta elektroniska saker, men jag är ju kvinna så jag kan väl inget om sånt.

P.S. Inlägget ska tas skämtsamt för det är väl endast på det sättet man kan bemöta en sådan skämtsam artikel.


Projekt

Har ni märkt att saker är mycket roligare att göra om man kallar dem för projekt? Så är det för mig i alla fall. Sedan så ska projekten gärna ta några dagar och inte bli färdiga allt för snabbt. Innan helgen påbörjade jag mitt senaste "projekt" och idag blev det klart. Jag kallar det "projekt fräscht och grönt badrum".

Det här har jag gjort:

Dammtorkat allt
Skurat badkar
Ställt in en mängd gröna fejkväxter
Finlirat lite med detaljer
Skurat handfat
Torkat vartenda rör
Putsat speglar
Städat inuti badrumsskåpen
Skurat toaletten
Tvättat badrumsmattorna
Skurat golvet

Och här är resultatet i bilder:

       


Tjejmiddag hos syrran

Jag var bjuden till syrran på tjejmiddag igår. Jag, Malin och Jenny. Annelie kunde inte tyvärr för hon hämtar sig efter en operation. Syrran bjöd på morotsoppa med chili och ingefära tillsammans med citron-creme fraiche och färsk timjan. Blev lite spicy efter en stund. Till efterrätt fick vi vaniljglass med kola- och chokladsås. Mums!

Vi såg filmen Den onda dockan (Child's play från 1988) också. Det var länge sedan jag såg den. Hade till och med glömt att Jack Colvin som spelar Mr. McGee i Hulken var med. Efter att vi sett den så hittade syrran ett demo på Playstation store till ett Turtles-spel. Hon testade det och svor, skrek och skrattade som bara den så Malin föreslog att vi skulle filma henne.


Maten!


Syrrans favvo Leonardo dänger en fotsoldat. Min favvo är Raphael.
Vem är/var din?

Tyvärr är blixten med på skärmen där, men om jag tog utan blixt så blev bilderna som nedan.


Dustin home

Bilderna i min blogg är tagna med kameran Canon PowerShot A430 med 4.0 megapixel upplösning och 4x optisk zoom (förutom filmaffischer och bilder jag fått av andra personer förstås). Denna kamera har varit med mig ganska många år nu, tror det kan röra sig om cirka 4-5 år. Men tyvärr är den trogne kameran inte lika stabil längre. Därför ställer jag upp i en tävling som Bubbleroom anordnar tillsammans med Dustin home.

Det är två saker jag har mina ögon på som vinst för att förbättra min blogg.

Det första är en Nikon Coolpix S620 Purple. Den har 12.0 megapixel upplösning och vidvinkelzoom, samt en vibrationsreducering som skulle sitta utmärkt då jag tar kort på mina inte alltid stilla katter. En liten och lätt kompakt kamera som jag kan ha med mig överallt, så som jag har min nuvarande kamera.
Det andra är en Pentax DSLR K-X Blue + 18-55 mm. En kamera för lite mer planerade foton där man har stor frihet med inställningar, känslighet och snabb seriebildstagning. Trots att det är en systemkamera så är den så kompakt att den vore perfekt att ha med på till exempel resor.


Bio 2012

Spoilers förekommer! Det var lång kö när vi kom till bion. Premiär för filmen 2012. Men vi hade bokat biljetter så vi var aldrig oroliga för att det skulle bli fullt. Hamnade bakom några trista ungdomar mellan kanske 18-20 år (hihi...vad sjukt det låter...ungdomar...Låter som att jag är värsta gamla tanten). I alla fall tvingades man stå i kö i 10 minuter och lyssna på när de pratade på hur otroligt ful Robert Pattinson (Edward i Twilight) är. Vem bryr sig? Poängen är inte hur en skådis ser ut, utan hur trovärdiga och bra de är i rollen de spelar. Nu tycker jag att Edward är lite smått tråkig i åtminstone första filmen (eftersom jag inte sett någon annan kan jag inte bedöma mer än första), men vad får folk ut av att tracka ner på andras utseende? Lägg ner! Önskar jag hade haft orken att säga till när de överdrog de första 5 minuterna, men orkade inte med konflikter idag.

Nu till syftet för inlägget. Ber om ursäkt för sidspåret! Filmen 2012 får betyget godkänt av mig. Det var tyvärr mycket dataeffekter, precis som förväntat. I vissa scener gick det an till och med för mig, medan det i andra såg förskräckligt ut. En scen som jag särskilt tänker på är när John Cusack springer för att hinna ikapp ett plan och bakgrunden bara är för dålig. Woody Harrelson gör en rolig liten roll, men annars känns det som att de enda skådisar som lyckas är Chiwetel Ejiofor (som Dr. Adrian Helmsley) och Zlatko Buric (som egoistiske, rike Yuri Karpov). Den förstnämnda är den enda jag egentligen är intresserad av att följa i filmen. (Familjen som man ska heja på mest känns bara stereotypisk och förutsägbar...tråkig helt enkelt.) Den sistnämnde för att han gör mig riktigt arg, så arg att jag vill dänga skiten ur honom några gånger. Lyckas man framkalla sådana känslor, då har man lyckats med att vara trovärdig i sin roll. En sak som jag blev trött på efter ett tag var alla "close calls" för familjen. Det var ungefär som: "Oh, där klarade de sig precis", "Oj oj, där klarade de sig precis igen" och så höll det på kanske 6-7 gånger. Det hade kunnat minskas en aning.

Letar man efter en regelrätt katastroffilm med alla de vanliga ingredienserna och fullpackat med effekter som löper på i cirka 2,5 timmar...då ska man nog ta sig en titt på denna!Förresten så har Palladiumbiografen i Arvika börjat med Bonuskort nu. Passade på att skaffa ett idag. Så nu ska man samla stämplar. Sjätte biobesöket gratis.


Hittekatten Silla

Idag fyller min lilla (första) hittekatt Silla 7 år! Hon bor kvar hos mina föräldrar eftersom hon inte trivdes i lägenhet. Hon har alltid haft möjlighet att gå ut och trivs så bra med sin kattkompis Stina, så trots att jag saknar henne så mår hon bäst där hon är. Dessutom hälsar jag på ofta.

Silla hittades utkastad i en kartong tillsammans med sina syskon då hon bara var cirka 5-6 veckor gammal. Det var under vintern och -20 grader hade uppmätts under en natt. Flera av syskonen var döda, men lilla Silla hade klarat sig. Då jag var till Xhiro djurhem i Västra Furtan utanför Arvika föll jag direkt för henne så hon fick flytta till mig, samtidigt som syrran hittade Stina. Hennes öde hade kunnit bli detsamma som en del av hennes syskon och som många andra katter som lämnas eller "kastas" av okunniga människor, men istället hittade hon hem och är så gosig och glad!

 
Till vänster: En liten nyinflyttad Silla som aldrig kunde sitta still när man tog kort.
Till höger: Bilden tagen i år. Silla gillar att spana på fåglar, men ibland blir man lite trött så huvudstödet är behändigt att ha.


Nej till päls!

Jag har aldrig gillat päls, men nu tänkte jag att jag gör ett officiellt avståndstagande här i bloggen till päls. Det spelar ingen roll om det är äkta, fejk eller pälsdetaljer. Nej till päls!


"Mummy's smell" står det på bilden. Jag börjar nästan gråta när jag ser den. Klicka för kampanjen.


Retuschering

Inte konstigt att alla har så underbar hy i tidningar (förutom i Se & Hör där de ibland kör med "kolla vad fula kändisarna är på riktigt"-reportage trots att de ser ut som normala människor i just de reportagen). Kolla in denna sida med en före och efterbild.

Veckorevyn

Man ville hålla fokus på sminket, vilket var syftet med bilderna, så därför valde man att retuschera. Så folk behöver inte ha dåligt självförtroende för sin hy egentligen. Det man ser i tidningar är inte alltid på riktigt. Men visst kan det påverka...


Skumma drömmar

Oftast när jag drömmer har jag någorlunda kontroll, men ibland så kan det som hände i nattens dröm (i alla fall den jag kommer ihåg) ske. Drömmen påbörjas med en viss person i en "roll", men sedan byts den ut till en helt annan person som "spelar" samma roll. Måste erkänna att jag blev lite besviken inatt. Det började med Alexander Skarsgård som vampyr, fast till skillnad mot sin karaktär i True Blood så var han riktigt snäll och trevlig dock med samma fula frisyr. Vi umgicks på ett shoppingcentrum och en nöjespark och hade superkul!

Sedan förvandlades han helt plötsligt till Robert Pattinson (Edward i Twilight). Drömmen fortsatte precis som den hade gjort fast med honom istället. Det knepiga var att trots att drömmen fortsatte så lade jag märke till att karaktären bredvid mig ändrades och det var då jag blev besviken...Ville fortsätta umgås med Alexander, har inte drabbats av den här Edward-febern. Antar att man har större immunitet mot den när man är över 25 år....hehehe...

För Twilight-fans

Sista gästen för kommande filmmässan i Stockholm 5-6 december har nu avslöjats och det visar sig att även denna mässa drabbats av Twilight-feber. Gästen är Edi Gathegi som spelar Laurent i första och andra filmen.

Övriga gäster på mässan är Edward Furlong, Michael Ironside, Doug Bradley (Pinhead i Hellraiser) och Jeremy Bulloch (Boba Fett i Star Wars). De två sistnämnda har jag träffat, men det hade varit väldigt kul att träffa Michael Ironside. Han har gjort en del coola grejer och jag växte upp med honom som Ham Tyler i tv-serien V. Tyvärr blir det inget besök på mässan för mig i år då jag helt enkelt inte har råd. Jag får hoppas att Ironside kommer tillbaka någon gång.


Helgpassare på djurhem + Fars dag

Idag var jag och syrran till Djurskyddets djurhem utanför Karlstad för att vara helgpassare för första gången. Det kommer vi fortsätta med! Sysslorna bestod i att ge katterna mat och vatten, städa upp i burarna och ta bort i kattlådorna. Samtidigt så umgicks man mycket med katterna, gosade och pratade. En del var skygga så man tog det lugnt med dem, men en skyggis började faktiskt slicka på min hand. Han var en riktig sötis!

Det var fullt med kattungar där också. Älskar katter så jag blir glad när jag har katter runt mig, men samtidigt så finns en tragisk sida i det hela. Detta är katter som vanvårdats, kastats ut, varit sommarkatter och så vidare. Men de har tur! De hamnade på djurhemmet och har en chans att hitta nya hem. Många katter får tyvärr aldrig chansen, utan dör i det vilda.


Djurhemmet är riktigt fint med stora burar + uteburar till de flesta burarna. En del av burarna var dessutom sponsrade av olika företag som till exempel NWT, Bodyshop, S.A.T.S. m.fl.


Skylt som jag föll för utanför djurhemmet.

När vi kommit hem tog jag en tupplur. Sedan åkte vi till föräldrarna för att fira Fars dag. Mamma hade lagat jättegod mat! Pappa fick sin Fars dag-present i somras när vi var på Gotland, då jag och Robin bjöd på middag på Värdhuset Lindgården. Så mätt och trött som jag varit så har kvällen tillbringats med Robin framför tv:n.


Söta katter

Tänk vad katter är duktiga på att få en grå dag att bli ljusare. De får en att le och skratta och precis när man behöver det så hoppar de upp i knäet eller stryker sig mot ens ben. Imorgon gör jag och syrran första skiftet som volontärer på Djurskyddets djurhem utanför Karlstad. Att det ens finns hemlösa katter är oförståeligt för mig. Hur kan man totalt strunta i ett liv och lämna det vind för våg?


Tetris gillar att bli kliad på magen, men bara på hans villkor förstås.


Yatzy gillar att krypa in i saker, som här i min tröja som jag hade lagt ner på soffan.


Tetris rusar alltid till balkongdörren om någon går till sovrummet för då tror han att han ska få gå ut.


Yatzy tycker att ALLT går att ligga i. Även papperskorgen.


Film Drag me to hell

Spoilers kan förekomma! Stundtals var denna film riktigt rolig! Skrämmande lyckas den inte vara tyvärr, eller det beror nog på personen som ser den. Jag blir inte skrämd av sådana här amerikanska skräckfilmer längre tyvärr. Men det innebär inte att jag inte tycker att de kan vara roande eller bra. Denna var som sagt rolig ibland. En scen med en get var überrolig och en annan scen som Robin och Adam satt och var äcklade av skrattade jag rejält åt. Anledningen? Just den scenen var så typisk Sam Raimi (ni vet han som gjorde Evil Dead)!

I vissa scener reagerade jag ungefär som när jag såg Död snö - jag skrattade och applåderade. Det är ett bra betyg från mig, på det viset visar jag att jag uppskattar scenen. Man ska helst inte se skräck med mig om man är ovan för då kanske man tycker det är en konstig reaktion. Transportsträckorna i filmen var däremot dryga. Flera av skådespelarna kändes inte övertygande. På grund av det sjönk betyget på filmen. En film ska, i mina ögon, inte vara beroende av "actionscenerna" utan ska kunna bäras enbart på snacket och handlingen. Det klarade inte denna. Tyvärr användes dataeffekter lite väl mycket också...På en del ställen hade det varit väldigt enkelt med en "riktig" effekt och det hade gett ett bättre resultat. Har effektskapare blivit lata, tappat fantasin, glömt hur man gör riktiga effekter eller alla ovanstående?

Slutet gillade jag dock skarpt!


Köp DVD på Ginza


Film Djävulen bär Prada

Spoilers kan förekomma! En otroligt ytlig film som inte lyckas charma mig. Jag kan gilla en del ytliga komedifilmer och romantiska filmer (och ibland är filmerna både ock), men denna saknar något för mig. Kanske är det irritation över att Anne Hathaway's karaktär anses "ful", ha en väldigt ful stil och sedan när hon blir en kopia av alla andra mode- och trendtjejer så blir hon plötsligt respekterad. Meryl Streep gör dock en bra rollprestation som den totalt olyckliga, hårda chefredaktören för en modetidning.

Jag skrev om att jag tycker Biltema är en tråkig affär, mode och trender är överlag ett tråkigt ämne! Jag gillar att kolla på kläder och hitta på lite egna outfits och sådant, men att följa trender och slaviskt ha på sig det "alla andra" har på sig samt att det ska vara svindyra märkeskläder...ARGH! Så mycket snyggare när en person har på sig något de trivs i och som de kanske hittat på H&M eller Second hand istället för "det är det senaste från Lagerfeldt såklart". Nu har jag inget särskilt emot Lagerfeldt, det var bara första namnet som ploppade upp i huvudet på mig.


Köp DVD på Ginza


Det snöade på oss idag...

Jag, syrran och mamma var ändå en tur till Karlstad. Behövde bromsok och bromsskivor till bilen så det blev en tur till Biltema. Jag ber om ursäkt till er som gillar den butiken, men för mig personligen är det nog den mest tråkiga butik som finns! Inget fel på grejerna där, när man väl behöver sånt, men absolut inte en butik jag gillar att gå i och titta på saker.

Så efter den nödvändiga trippen in där fick vi få upp våra nöjesmätare på SIBA, ICA Maxi, Mama's Pizzeria och IKEA istället. Julklappar blev köpta och lite grejer inhandlades även till min och Robins förlovningsbjudning för släkten om några helger. Mer om det när det närmar sig. Kunde förstås inte motstå att köpa med något litet tôl till katterna. På hemvägen tittade vi in på Pets vid Ilanda så att kaninerna fick mer hö och spån.Lite av en favoritbutik den där ICA Maxi.


Yatzy lade beslag på den lilla IKEA-råttan direkt jag kom hem och släppte den inte förrän hon somnade.


Jag & Lasse Brandeby

Det är jag och Lasse Brandeby, sa jag förut till Robin. Jag satt och såg på serien Stockholm Arlanda på TV3 och där dök Lasse Brandeby, Fredrik Belfrage, Hans Mosesson och några till upp. De skulle till Örnsköldsvik och golfa tror jag.

När Lasse pratar med teamet så säger han ungefär att "många tycker att det är långtråkigt på flygplatser, men jag tycker det är väldigt intressant att titta på alla människor. Det finns så många olika och alla är på väg någonstans. Spännande!" Det är precis så jag brukar säga. Jag kan sitta och bara titta på folk och inte ha långtråkigt alls, medan andra håller på att klättra på väggarna. Visst är den där igenkänningsfaktorn kul? När någon annan säger precis samma som man själv sagt eller tänkt?


Syrran sitter och väntar på en flygplats i Kina.


Halloween genom åren

Tog en liten titt på hur jag sett ut på Halloween genom åren så här får ni se bilder som kanske kan framkalla ett litet skratt. Alla år är inte med. En del år på grund av att det helt enkelt inte varit fest det året och en del har jag ingen aning om var de tagit vägen. När jag ser på första bilden så ser jag att de 4 kg jag lyckats lägga på mig sedan dess faktiskt syns som tur är. Lite mer vuxen tycker jag att jag ser ut numera också. Det krävs verkligen gamla bilder för att man ska inse sådant. Jag var 21 år gammal 2001 förresten.


SPAM

Jag har fortfarande samma mailadress som jag hade då vi skaffade internet för första gången hemma 1995. Detta på grund av att jag skaffade en "ordentlig" mailadress direkt så den känns seriös när man ska skicka seriösa mail, men den är ändå inte stelt opersonlig. Jag vill helt enkelt inte byta.

Men självklart så får man en massa skit för det. Då pratar jag om SPAM. Jag vet inte hur många mail jag får dagligen angående mediciner, förstoringar av kroppsdelar (inklusive delar som enbart män har) och "grattis, du har vunnit". På telefon har vi NIX vilket fungerar bra förutom att företag som redan hade ens nummer kan ringa och försöka sälja mer tidningar till exempel. Finns det någon liknande tjänst till e-post? I och för sig så kanske det är för sent eftersom jag redan får så många sådana här skräpmeddelanden...Har testat virusprogrammens och mailprogrammens spam-stopp, men då har även riktiga meddelanden försvunnit. Not good!


Halloweenfesten!

Runt 40 pers blev vi på festen och ganska många var utklädda. Synd att man inte hann ta kort på alla...Jag låter bilderna tala nu. Tack till alla som kom!

            


RSS 2.0