Pälshämnd

Såg nyligen om Ghostbusters 1 och 2. Fortfarande bra filmer! Gillar verkligen en scen där en päls hämnas lite smått på kvinnan som bär pälsen. Personligen tycker jag päls är det absolut fulaste plagg man kan ha (även om det är fejk), till och med fulare än jag tycker att haremsbyxor är.


Loppis 1 augusti 12-19 Bortans Bygdegård

Ta vägarna förbi imorgon vet jag! Då är det loppis i Bortan. Jag och syrran ska vara med och sälja lite igen. Loppisen hålls vid Bortans Bygdegård, också känd som den gamla skolan.


Vägen från Arvika till Bortan, ca 33 km.


Det här gjorde min dag!

Jag följer bloggen Wikipedia - Metros Mästerkatt och under ett antal veckor har en sommartävling pågått där man fått skicka in kattungebilder. Jag skickade in en bild på mig och Tulo (första katten) från 1985 och VANN! Det gjorde verkligen min dag! Blev riktigt rörd och glad! Tusen tack!


Texten blev lite suddig när jag kopierade inlägget, så kolla in länken istället.


Kvarnen i Klässbol

Äntligen blev det ett besök till Kvarnen i Klässbol. Har varit prat på det länge. Jag åt en mumsig fylld smörgås med räkor och ishavssallad. Det är verkligen jättemysigt där och jag kan absolut tänka mig återbesök. Har ni vägarna förbi så stanna till där! Är ni i närheten så är det värt en liten omväg också.


Vi satt på övervåningen och jag passade på att ta en bild när det inte var något folk där. Ganska snart efter att bilden tagits så var det nämligen nästan fullt.


Extra ultraljud i Karlstad och gos med kattungar igår - svimningsanfall på affär idag

Oj, den längsta titeln jag skrivit i bloggen tror jag.

Igår var vi på ett extra tillväxtultraljud i Karlstad. Min mage är lite väl liten så därför var det bra att kolla upp. Bebisen håller normalvikt, men ligger under medel. 2070 gram. Jag vägde "bara" 3070 gram när jag föddes så bebisen var nog lik mig sa barnmorskan. Var svårare att se något på detta ultraljud eftersom bebisen är så stor nu att man bara ser delar åt gången.

Efter det blev det en tur till Väse för ett sista gos med kattungarna där. De har alla tre fått nya hem som de flyttar till i början av augusti när de är över 12 veckor gamla.

   

Under dagen införskaffade vi även en babysitter på köpbarnvagn.se som ligger på Lamberget i Karlstad, kattsand och kattmat på Pets i Ilanda och storhandlade mat på ICA Maxi på Bergvik i Karlstad.

Vi hade besök med oss tillbaka hem och idag skulle vi gå på stan. Det gick fint ända tills att jag gått uppför några jobbiga trappor till en Outlet-butik som ligger ovanpå Kappahl och Lindex. Blev helt färdig och efter några minuter försvann syn och hörsel på mig. Visste direkt att det var tecken på att jag höll på att svimma så satte mig rakt ner på golvet. Hellre det än att ramla ihop. Varje gång jag försökte resa mig blev det samma sak, så Robin fick hämta bilen och köra hem mig.

Efter att ha vilat några timmar blev det bättre, men har sådan huvudvärk nu. Hade tid till barnmorskan på eftermiddagen så blodtryck och allt är kollat så det var helt ok. Kan nog bli så ändå ibland bara. Jag har aldrig varit så nära att svimma förut så det var lite läskigt, men samtidigt känner man sig lite löjlig när man sitter där på golvet och folk går förbi. Jag föreslog för Robin att vi kunde leka klapplek så att folk kunde glo ännu mer.


Charmig kattaffisch

En charmig miniaffisch från min barndom som vi har hängande i vårt tvättrum.


Sommarkattens gråt

Den här vackra dikten får mig att bli alldeles tårögd.


Jag sitter här vid vägens kant
ett litet kattebarn
Nyss så var jag i din famn
nu är jag lämnad kvar
Jag såg din bil så blank och stor
dra bort med dig och barn
Jag sitter här
en sommarkatt
när ni drar in till stan


Jag sitter här på stugans trapp
ett litet kattebarn
Jag drar min tass mot dörrens trä
men jag får inget svar
Din stuga är tyst och dörren stängd
och låst med dubbla slag
Jag sitter här och skälver till
och längtar efter mat


Jag sitter här en natt, en dag,
ett litet kattebarn
En sommar var ni allt för mig
ni var min hela värld
Tänk om jag vetat vart ni for,
och vad jag gjort för nåt
som sitter här hungrig,
i ensamhet
som om jag kastats bort

 

Jag sitter här vid Himlens port
ett litet kattebarn
att få ett liv var alltför stort
Jag fick en sommar med sol i päls
och barnens smek
och somnar i en dröm
att vakna upp i någons famn
och inte vara glömd


Ingers dikt om sommarkatten Källa: Wikipedia - Metros Mästerkatt.

Skaffa INTE sommarkatt!!!


Hitta roliga saker 2

När jag hittade "min" ram som jag nämnt i tidigare inlägg så hittade jag även en fin presentförpackning med barntvålar. De luktade gott än!


Jag blir så ledsen och ARG!

En 15-årig katt, älskad familjemedlem i familjen Hedvall, blev i torsdags måltavla för ett par 17-åriga killars "leklust". Med luftgevär sköt de katten i huvudet och katten avled senare av skadorna. De sköt från ett lägenhetsfönster mot Murre som låg och njöt av sommaren på en bänk på gården.

Jag förstår sorgen familjen måste känna. Döttrarna var uppväxta med Murre. Att någon ens får för sig att göra så här är för mig obegripligt. Killarna är skäligen misstänkta för djurplågeri, enligt polisen. Hoppas verkligen de får något straff som får dem att tänka till! Murre finns inte mer och de har orsakat den här familjen totalt onödig smärta.


Hemskt!


Hitta roliga saker

På jakt efter bland annat baby- och barnkläder och saker som finns kvar efter min barndom så har jag gått genom en del kartonger som finns kvar hos mamma och pappa. Det är riktigt kul att gå genom och ibland hittar man riktigt roliga saker. För ett tag sedan hittade jag en ram där man kan gravera in tidpunkt, vikt och längd på bebis. Den var inte ifylld så den tänkte jag ha till vår bebis. Nu senast hittade jag "min" ram med kort och info på mig. Likadan som den första fast silverfärgad istället för guld. Jätteskoj att ha likadana ramar till både mor och barn!


Den tomma ramen.


"Min" ram.


Otroligt fin inbjudan!

Under lördagen kom det en väldigt fin inbjudan i vårt brevinkast. Det var inbjudan till då en kompis barn ska döpas. Vid det tillfället kommer jag vara höggravid och har bara cirka en vecka kvar till BF, men jag hoppas verkligen att vi kan åka.


Det är så fint med "pyssliga" inbjudningar!


Bebisar till and

Andungarna hade växt till sig rejält då vi var och matade dem med lite bröd sist. Tuffa var de också, kom och käkade korvbröd ända framme hos oss.


Mamma var med och övervakade.


"Mmmm...korvbröd."


Besök hos barnmorska

Vid det senaste besöket hos barnmorskan så följde jag inte magkurvan längre. Var 1 centimeter för liten, så på onsdag ska vi in i Karlstad på ett extra ultraljud för att kolla tillväxt. Jag vet att jag är liten, men är inte speciellt orolig för mamma hade också liten mage när hon väntade mig och jag vägde ändå strax över 3 kg när jag föddes. Att magen är liten kan också bero på att barnet redan gått ganska långt ner i livmodern. Inte konstigt att det tryckt nedåt när jag försökt promenera. 

Nu när man gått så långt in i graviditeten så är jag lite nervös för att det ska synas vilket kön bebisen är på ultraljudet. Vi vill så gärna att det ska bli en överraskning! Ska be barnmorskan att inget säga om hon ser i alla fall. För är man inte helt van vid att läsa av ultraljud så är det inte det lättaste att se vad som är vad, så det ska nog gå bra. Ska bli spännande att "hälsa på" igen i alla fall!

Sett filmen Farsan

Spoilers förekommer! Jag är inte så förtjust i svensk film. Ofta är det inte min sorts humor och alla de oändliga polisfilmerna tröttar bara ut mig. Men denna film hade sina ljuspunkter.

Torkel Peterssons karaktär var härlig! Han fick för sig att hans sambo trånade efter den macho grannen och skulle då själv lära sig att "vara en man" med hjälp av sin vän och anställde Aziz (Farsan). En hel del pinsamma saker tar plats efter "lektionen" kan jag säga. Farsan råkar själv ut för en del pinsamt i filmen och under ett frieri orkar inte jag titta längre utan håller händerna framför ögonen. Det är pinsamt så man mår dåligt. Men hur karaktären sedan hanterar det löser upp situationen. De här historierna är ändå sidohistorier för mig. Det var en historia, som egentligen skulle vara en sidohistoria, som berörde mig mer.

Juan och hans älskade hund Dino. Dino är en gammal hund och han har så ont. När Juan tar honom till en veterinär så rekommenderas avlivning vilket Juan inte går med på. Farsan kommer på idén att Juan ska ta en kull valpar på Dino för att ha "många Dinos" att glädjas åt. Den planen funkar inte så bra och jag blev mest arg på dem eftersom hunden led. Dinos lidande leder till slut till att Juan tar det svåra beslutet att låta Dino somna in så han slipper lida något mer. Det är så otroligt tragiskt! Jag tycker sådant är så sorgligt annars också, men testa att se sådant med graviditetshormoner i kroppen säger jag. Jag förstår precis hur han känner. Man vet att man gör det rätta och att djuret slipper lida efteråt, men det är så otroligt svårt att skiljas från en vän som man haft så länge. Precis som Juan gör i filmen så bröt jag ihop totalt och grät ögonen ur mig då jag var tvungen att ta beslutet och var med då vår älskade familjekatt Tulo inte orkade leva längre. Jag kommer alltid minnas honom med ett varmt hjärta!

Visst är detta en komedi på ett vis, men ibland är den tragisk också. Så förvänta er inte något lättsamt om ni ser den.


Filmens framsida.
Köp DVD på Ginza


Flera i samma sits

Jag är inte ensam om att ha hamnat mellan myndigheter. Det visste jag redan, men när man sedan läser om andra fall så blir man ändå förskräckt. Och detta är inte det värsta, anser jag. Vet ni vad det är? Att man, samtidigt som man kämpar med att ha så ont och må så dåligt som man gör, bemöts av en del folk som att det är MITT fel och att jag är "lat, oansvarig och helt enkelt VILL gå hemma". Dessa människor förstår verkligen ingenting.


Var är empatin?


"Återseende" av vargar

De vargar som vi hälsade på i början av juni på Kolmården var med i dagens avsnitt av Djursjukhuset på SVT1. Fast det var filmat förra sommaren så de var bara små valpar. Så otroligt söta! Del 3 av 10 kommer finnas tillgängligt på SVT Play till och med 9 oktober. Här är länken dit!


En av vargarna som valp.


En av vargarna som 1-åring. Lite större än i programmet, eller hur?


Katter och fjädrar

Båda katterna, men speciellt Yatzy, är väldigt förtjusta i fjädrar. Dock så får de bara leka med lösa fjädrar under uppsikt, för att förhindra att de får den i halsen.


Yatzy i full fart med en fjäder.


Arvikafestivalen 2010

Nu har buandet börjat komma igång angående Arvikafestivalen. Varje år är det samma visa. Det finns en grupp med folk som bestämt sig för att hata festivalen. "Det kostar pengar, brotten ökar, det blir stökigt, ljudet är för högt och så vidare." En del sträcker sig till och med så långt att de säger att festivalen borde läggas ner och att det på det viset blir "rättning i ledet". Vad är det för tänkande egentligen? Jag tycker man borde premiera individualistiskt tänkande. "Rättning i ledet" och "stå inte ut från mängden" känns som riktigt gammaldags tänkande. Någon gång på 90-talet var det en grupp människor som tänkte utanför boxen. De ville ha en festival med musik de gillade, satte igång och så blev Arvikafestivalen till. Liten till en början, men sedan växte den och nu är den känd även utanför Sveriges gränser. En prick på kartan har blivit ett koncept.

Visst är det hemskt att brotten ökar under denna tid, men varför blundar man för att det faktiskt sker brott i Arvika även när det inte är festival? Man säger att det sker så mycket våldtäkter, alkoholbrott och narkotikabrott under festivaldagarna men hallå!! När det inte är festival så sker detta också. Varför uppmärksammas inte det på samma sätt? Det är lika hemskt när det än sker!

Det är mycket jobb att knåpa ihop en festival. Att sedan klanka ner på arrangörerna istället för att kanske komma med konstruktiv kritik är riktigt barnsligt beteende i mina ögon.


På Arvikafestivalen 2009 gillade jag Korn mest. Som jag skrivit tidigare så orkade jag inte på årets festival.


En tur till Karlstad

Idag blev jag med syrran till Karlstad. Det var verkligen mycket folk i centrum där idag. Semestertider antar jag. Börjar bli svårare och svårare för mig att strosa runt för när jag går klämmer lilla bebisen på blåsan. Inte en helt trevlig känsla, men vi gick ganska lugnt runt i centrum så det gick bra.

Efter centrum blev det Våxnäs där jag köpte födelsedagspresenter till en släkting. Har fått dille på att köpa färdigt så många presenter som möjligt för jag har fått för mig att jag kommer bli akut glömsk i september när vi väntar smått. Är det en känsla man ska ta på allvar eller överdriver jag tycker ni?


Dagens matintag blev på Coffeehouse By George där toasten såg så här skum ut. Väldigt god dock! Härligt att sitta på uteservering också. Det är därför bilden är skum. Ett träd skuggade oss en aning.


Hittade äntligen en kalender som föll mig i smaken. Akademibokhandeln.


På second hand hittade jag en bok.


Blev jätteglad då jag hittade dammservetter med doft av gröna äpplen. Har letat länge efter dessa och nu var de dessutom på erbjudande på Rusta så jag köpte 5 förpackningar. De gör städandet roligare och det luktar så fräscht!


Blåsig badstrand och sällskapsspel

Igår följde jag faktiskt med till stranden igen, denna gång en strand i Klässbol strax utanför Arvika. Men det blåste så mycket och vattnet kändes kallt så jag badade aldrig. Låg på stranden och läste istället. Dock är det väldigt sövande att vara på stranden för efter två kapitel däckade jag.


Höga vågor i Klässbol.

Senare på kvällen träffades vi ett gäng kompisar här hemma och spelade sällskapsspelet Bet your brain. Ett riktigt kul spel! Upptäckte att jag är usel både på att mima och att läsa på folks läppar.

I spelet snurrar man fram kategori, ett kort dras och uppgiften ska lösas. Ibland är det frågor, ibland flervalsfrågor och ibland uppgifter som är mer praktiska. Sedan ska övriga lag gissa om man klarar uppgiften eller inte och satsa "hjärnceller" på detta. Först till att få fullt med hjärnceller vinner. Bland de mer praktiska uppgifterna fanns alltså uppgiften "mima följande ord till din lagkamrat. Du får endast svara ja eller nej när lagkamraten gissar." SVÅRT!Bet your brain.


Katters konstiga val av liggplats

Vi har flertalet inbjudande mjuka liggplatser till katterna, men de väljer själva var de vill ligga med lite roande resultat.


Yatzy i papperskorgen.


Yatzy inuti ett par jeans.


Tetris i resburen. När man inte behöver åka nånstans så är den lockande, annars farlig.


Tetris på en kartong full med saker som ska till återvinningsstation.


Hängt upp bonad

Igår hittade jag några hängen till bonaden som jag fick av min moster på min 30-årsdag, så nu sitter den ovanför mitt skrivbord. Jag gillar verkligen ordspråket!


"Man ska inte sörja det man saknar utan glädjas åt det man har."


Förändrad kropp

Graviditeten har medfört mycket kroppsligt. Ibland känner jag inte igen mig själv. Förutom sånt som inte syns, som till exempel värken och illamåendet så har den förändrats utseendemässigt. Det är självklart och man vet ju om det innan, men vilken skum känsla det är ändå.

Igår fick ett bröst för sig att plötsligt läcka något. Det var inte särskilt mycket men ändå... Jag har blivit en kupstorlek större också, har numera C. Längtar tillbaka till mina mindre, det är så varmt och skumt med större. Det har verkligen inte ökat min förståelse för varför en del vill operera sina bröst till bomber. C är inte speciellt stort egentligen, men för mig känns de som det och blotta tanken på att en del frivilligt lägger sig under kniven för att få stora övergår mitt förstånd.

Magen spänner och sträcker. Den är stenhård hela tiden så uppenbarligen var inte mina magmuskler så slappa som jag trodde.

Smalbenen och fötterna blir svullna mot kvällen. Speciellt om jag gått mycket. En kväll såg fötterna ut som att jag stukat fotlederna, så svullna var de. Lite äckligt faktiskt.

Fast jag har inte lagt på mig någon vikt på något annat ställe. Lite trist för jag hade räknat med att få lite mer kött på benen, men det kanske kommer...? Väger nu 55 kg, precis den vikten jag strävat efter då jag inte varit gravid. Fast då skulle den vara lite mer jämnt utplacerad på kroppen och inte enbart vara mage och bröst.

Kroppen är allt en mystisk anordning. Att den klarar allt sånt här....


Sommaren 2009 var mer behagligt varm åt mig, inte pôtthet som gravidsommar 2010.


Utmaning Resebilder

Utmaning till alla som läser detta och har blogg!

Välj ut en, endast en, favoritbild från max 5 resor som du gjort (alltså blir det max 5 bilder i inlägget). Lägg upp i bloggen med bildtext. Det är svårt att bara välja en, men kanske finns någon som ligger lite närmare hjärtat?


Mina resebilder.


Skottland 2007. Syrran och jag utanför ett whiskydestilleri i Elgin.


Kina 2008. Palmkram på ön Hainan.


London 2008. Nelson Mandelas födelsedagskonsert i Hyde Park.


Glasgow 2008. Glada systrar på restaurang där blommorna stal uppmärksamheten.


Skottland 2009. Jag och Robin nyförlovade ♥


Massage på Sköna rum

Idag var jag på en helt underbar massage på Sköna rum i centrala Arvika. Tack så mycket för den presenten Bella med sambo och Jenny med sambo! Det var helt fantastiskt skönt och jag blev helt groggy i huvudet. Det märktes visst också för jag gjorde misstaget att gå in på en affär efteråt och då visste jag knappt vad pengar var...hehehehe...Skulle köpa en liten födelsedagspresent till mamma, räckte fram pengar till kassörskan och frågade sedan hur mycket jag gett henne. Vimsig!


Gult markerar Sköna rum, strax ovanför tågstationen och torget i Arvika.


Arvikafestivalen

Nu har befolkningen ökat i Arvika och den ökar väl lite mer innan festivalen drar igång imorgon. Blir ingen festival för mig i år, inte ens utanför. Orkar helt enkelt inte. Hoppas jag i alla fall kan ta en promenad bort till området och titta lite. Vi bor inte så långt därifrån så...


Ifjol vann jag biljetter och ett campingkit till festivalen. Riktigt skoj!


Katterna blev som frågetecken

Det har varit nästan outhärdligt varmt de senaste dagarna. För att svalka ner katternas vatten så testade jag att lägga i några isbitar. Skulle egentligen ha haft kameran redo insåg jag sedan för vilket minspel det blev hos både Tetris och Yatzy. De undrade verkligen vad som flöt runt i deras vatten. De lutade sig så nära att de påminde lite om Narcissus (ni vet snubben som blev förtjust i sin egen spegelbild i vattnet, ramlade i och drunknade). Till slut började de peta på bitarna med tassarna och verkade tycka att det var en ny rolig lek. Solsting?


Katterna en varm sommardag i min förra lägenhet.


Jag håller med! (Ang. barns valfrihet)

Bambi skrev smart om mobbning, om att hon blir trött på att folk använder mobbning som argument till varför pojkar inte kan ha rosa på sig. Jag håller verkligen med! Varför ska idiotiska mobbare ha makten att bestämma? Varför måste ett barn forma sig efter en mall för att accepteras? Individualiteten måste få finnas!

Några dagar senare läste jag något i tidningen Vi föräldrar (nr. 9 juli 2010), sidan 50, angående något liknande.

"Som 2-åring älskade Olle kläder och precis som många småsyskon såg han upp till sin storasyster Sara på flera sätt. En dag ville han också ha en av Saras klänningar, och det var inte svårt att hitta en urvuxen i Olles storlek. Olle älskade den och ville snart inte ha något annat än fina klänningar på sig. Olles föräldrar tyckte mest det var praktiskt att han kunde ärva sin storasysters kläder, men omgivningen var inte lika förstående och kom med många fördomsfulla kommentarer. Tänk om han skulle bli homosexuell eller transvestit? Efter att ha vridit och vänt på saken kom Olles föräldrar fram till att så länge som Olle ville ha klänning skulle de stötta honom helhjärtat. Dock kanske han ibland behövde skyddas från att bli kränkt i sin identitet, men inte genom att ta bort klänningarna. Olle fortsatte att vara fin i sina klänningar tills han var 5 år, då klänningarna åkte av utan någon särskild förklaring eller dramatik. Idag är Olle 6 år och ser ut som de flesta pojkar i hans ålder. (...)"

Jag tänker inte leva i rädsla för att mitt barn kan bli mobbat! Jag tänker tillåta det att utveckla sin individualitet och jag kommer skydda det mot trångsynta människor (och försöka så gott det går att förklara saker för barnet). Jag kommer visa att man inte behöver anpassa sig efter en viss mall, utan att man är värdefull som man är! Jag kan ibland få höra att sådana här saker inte får gå till överdrift, men för mig är det en riktigt viktig fråga. Går man egentligen till överdrift om man helt enkelt vill att ens barn ska få vara sig självt? Gör inte alla (eller i alla fall de flesta) föräldrar det de anser är bäst för sina barn? Varför ska då inte jag få göra det jag också?

Loppis

Loppisen blev lyckad för min del. Fick sålt en hel del och hittade även några fynd själv. Vädret var riktigt underbart! Trots att vi satt i skuggan så brände vi oss dock både jag och syrran.


Vårt ställe.


En liten tjock grön spindel byggde nät på vårt parasoll. Jag har lyckats träna bort en del av min spindelfobi, men närmare än så här går jag inte.


Mina fynd för dagen. Två böcker, svart vinbärssaft från Olivlunden i Gunnarskog och burkbröd (tror jag det hette).


Snabbdopp och grillkväll

Första doppet utomhus för i år, kanske också det enda. Orkade i till axlarna så det kanske inte räknas till dopp. Uj, vad kallt det blev åt magen! Det blev snabbt upp igen. Sedan blev det desto varmare och mysigare med grillning på Viksholmen. Där njöt jag, Robin, Thea och syrran av solen och god mat! På vägen tillbaka kollade vi på lite sothönor med ungar och en skäggdopping som ruvade på ägg. Så söta!


Härligt väder för grillning!


Sothönor med bebisar. Ville inte skrämma dem genom att gå närmare.


Loppis 10 juli kl. 10-16 Järperud i Gunnarskog

Imorgon är det då dags för loppisen. Hoppas det kommer mycket folk och att de är köpsugna! Titta förbi om ni kan och vill. Jag och syrran ska ha bord utomhus så vi hoppas på fint väder. Jag ska sälja något inom de flesta kategorier. Dvd, tv-spel, leksaker, böcker, prydnader, hushållsgrejer, scarves, samlarsaker, kuriosa, djurtillbehör med mera. Har även en stor fyndlåda där allt kostar 5 kr/st!


Bild från förra loppisen.


Band/artister jag saknar

En del har splittrats, en del har avlidit och en del säger att de har uppehåll. Oberoende av skäl så har vi här några band/artister som jag saknar att höra något nytt från. Har du något band/någon artist du saknar?

Freddie Mercury (Time)

Behöver denna man egentligen en presentation?The Corrs (Breathless)

Syskongruppen från Irland. Andrea, Sharon, Caroline & Jim.Point Break (You)

Boyband från Storbritannien.Erasure (I love to hate you)

Synthpopgrupp från Storbritannien. Glada nyheter! 7 juli i år gick de in i studion igen för ett nytt Erasure-album!


Hur har de råd?

Brukar surfa runt lite bland bloggar för att se om jag hittar något intressant och om det finns någon mer blogg värd att följa än de man redan följer. Något som slagit mig är hur många det är som har systemkameror. Ofta är det riktigt unga personer också (kanske runt 14-17 år). Hur har de råd? Jag har inte råd med en systemkamera. Skulle väldigt gärna vilja ha en, men är väldigt nöjd med min kompakta digitalkamera också såklart.

När jag var runt 14-17 år kunde jag bara drömma om sådana dyra saker som systemkameror, cd-spelare (mp3 hade inte kommit än på den tiden), dvd-skivor, dyra kläder, dator och så vidare. En del saker kan jag fortfarande bara drömma om. Är många ungdomar så "well off" numera att de kan ha allt? Hur stämmer det ihop med utanförskapet som man läser om och att många lever i, enligt Sveriges mått, fattigdom numera? Är det så att klyftorna ökat så rejält att det är antingen eller? Antingen har man allt eller så har man knappt något? Vad tror ni?

Smitarkatten Yatzy

Under tisdagen satte pappa upp nytt nät på balkongen här. Det fick bli ett stabilt kycklingnät eftersom Yatzy var duktig på att göra hål i nylontrådnät. Nu SKA hon inte kunna smita, men självklart har vi bara öppet när någon av oss är hemma och vi tittar till dem med jämna mellanrum.


Yatzy spanade in och testade nätet överallt under tisdagen. Tetris är ingen smitare så han brydde sig inte.


Badlek

De hade/har badkampanj på ÖoB så Robin fick en liten present av mig när vi var där sist. I måndags före vår fotosession testades presenten. Jag kunde tyvärr inte delta med min mage. Hoppas på en riktigt fin sommar nästa år, då ska det bli leka av.


Presenten var en vattenkana på nästan 5 meter.


Besök hos barnmorska

Idag fick jag träffa min nya barnmorska. Hon var trevlig och verkar bra! Magen växer som den ska och allt såg fint ut, utom blodvärdet som sjunkit en del sedan början. Blev rekommenderad att köpa blutsaft. Har tänkt testa det efter tips från kompisar, men samtidigt varit lite rädd för det ifall det smakar konstigt (i och med att jag är illamående). Men men...det får bli nåt test framöver. Känner mig lite svag och det kanske beror på blodvärdet.

Bebisen har lagt sig med huvudet nedåt nu, men det är ruckbart. Har hon eller han bråttom eller? Kan väl aldrig vara bekvämt att ligga nedåt i 9 veckor till (eller mer om jag går över)? BM sa att de sällan vänder sig uppåt igen vid den här tidpunkten i graviditeten. Nu fick jag i alla fall förklaringen till varför det tryckt mer neråt än vanligt, min urinblåsa märker det tydligt.

Fotosession "gravid"

Har inte råd att anlita någon studio, men med en vacker miljö, en bra kamera och en sambo som kan ta kort så behövde jag inte det heller. Jag blev faktiskt överraskad över att jag blev nöjd med nästan alla bilder vi tog under måndagen. Jag är väldigt självkritisk. Miljön som vi sett ut var i alla fall Treskogälven precis hos mina föräldrar. Älskar natur och vatten så det kändes helt rätt! Robin till och med satte sig ner i älven för vissa kort, gullet! Ska välja ut något favoritfoto och rama in. Troligtvis blir det ett i present till mamma och pappa också, men de ska nog få välja ut ett själva. På fotona är jag 30 veckor och 6 dagar gravid. Klänningen hade jag som studentklänning 2002.

Här är några smakprov:


Var tvungen att spexa lite för att slappna av framför kameran.
VeteranMC-rally i Gunnarskog 4/7

I år regnade det tyvärr så det var inte lika många deltagare som vanligt, men det var skapligt ändå. Pappa ställde upp med den gamla Cyclemastern, så som han gjort i flera år nu. Men i år var det lite extra kul för han vann titeln "Publikens charmigaste ekipage"! Jag orkade bara vara där några timmar för sedan började jag känna mig svag i benen och huvudet. Hann i alla fall med att ta kort och skriva lite inför min artikel om rallyt i Gûnnerskenytt (lokaltidningen) och köpa lite lotter.

Jag har hört med en släkting angående lån av veteranmoped så nästa år, om jag orkar, tänkte jag ställa upp. Rallyt går inte ut på att komma först utan man visar upp sin moped eller MC och så åker man två rundor där man svarar på tipspromenadfrågor och utför olika moment som till exempel balansgång och pricksäkerhet. Lite mer om MC-rallyt.

Lite lustigt förresten att "veteranarna" hunnit ikapp mig. Det fanns en del mopeder och MC som var yngre än mig i år.


En trehjuling som jag tyckte var tuff.


Dagens vinster: Röd löpare och duktyngder. Mamma vann handduken som jag fick och syrran vann ritblocket som LC fick (det är så vi kallar vår bebis just nu. Första bokstaven i både flick- och pojknamn.).


Present till BM

Den barnmorska som jag haft fram till juli har varit riktigt positiv, stöttande och härlig. Hon ska vara mammaledig så mot slutet av min graviditet får jag byta. Jag har i alla fall gjort en liten present till min "avgående" BM för att på ett litet vis visa min uppskattning. Får se när jag får den till henne...


Decoupage-ljus med babyhänder och hjärtan.


Tok-katt

Vi har förstärkt kattnätet på balkongen vid sidorna där Yatzy lyckats göra hål tidigare. Men tror ni det hjälpte? Nejdå, idag smet hon in till grannen igen. Mitt i nätet hade hon pressat sig genom och efterlämnat ett stort nytt hål. Totalt värdelöst kattnät! Nu får det bli en stabil ram med kycklingnät istället.


Leka oskyldig efter bus är denna tjej duktig på.


"Gammal" favorit

Igår hörde jag en låt på bilradion som jag inte hört sedan 1990-talet. Visst är det kul när man "återupptäcker" låtar? Har du någon sådan låt? Och kommer du ihåg min? (Kan spelas nedan.)


Robert Miles feat. Maria Nayler - One & one.


IKEA-shopping

Det blev en hylla, en dörr, dörrhandtag och en korg på IKEA. Detta för att ha något ställe att ha babykläder på när det väl blir dags. Mamma skaffade en matstol i sin favoritfärg blått med tillhörande bordsbricka. Den ska mina föräldrar ha hos sig är det tänkt.


Yatzy invigde korgen direkt. Den ska vi ha babystrumpor i.


Texten "Ubi bene ibi patria" (Där du trivs, där har du ditt hem) är från Panduro. Till höger ska handtaget sitta, men det får bli fixat vid senare tillfälle eftersom vi inte har någon borrmaskin.


Kunde självklart inte låta bli att lägga in babyfiltar, lakan, strumpor och en sovpåse. Vaggans planerade plats är till vänster om hyllan.


Med på löpsedel

I dagens Arvika Nyheter är artikeln om mig med. Lite hemskt känns det att se sig själv på bild i tidningen, men jag tycker det är viktigt att det uppmärksammas att det faktiskt finns de som hamnat "mellan två stolar" trots politikers enträgna påståenden om att "alla får hjälp och ingen blir utanför".


Helsida i tidningen. Länk till artikel.


Löpsedel.


Aktivitetslekhus till katt

Jag tycker det är så kul att köpa eller göra saker till andra och även till djur. På senaste turen blev det denna fina grej till katterna.


Klösbräda på ena sidan huset.


Leksaker på andra sidan.


Mysigt sovställe under (+ en leksak i mitten).


Fokus på det goda

Jag mår inte bättre, utan kämpar på med min värk, trötthet och illamående. Men i och med att jag skriver så mycket om det i mitt arbete med boken så känner jag att jag i bloggen just nu vill fokusera på roliga saker, hur litet det än må tyckas. Detta för att få en bra motvikt mot det hårda arbetet att gå genom allt det svåra då jag skriver boken. Jag tror att boken i slutändan kommer bli en bra bearbetningsprocess för mig. Nu vet ni i alla fall hur saker ser ut så att ni inte blir förvånade över om mina inlägg i bloggen ett tag framöver kommer vara mest positiva.


RSS 2.0