Bilstol till Connors dockor

Det blev en tur till Charlottenberg idag för att hämta en sak som jag köpt på Köp och Sälj på Facebook. Passade på att skaffa lite andra grejer som saknades här hemma när vi ändå var där. Syrran var också med och Connor var på bushumör så det var nog bra att vi var två. På Rusta testade han skateboard, sparkcykel och crosstrainer och ville inte lämna affären...hehe...
 
Connor blev så glad över saken som jag köpt på Köp och Sälj. En bilstol till hans dockor. En av dockorna fick prova på direkt.

Mycket godis till Connor

Ja, som jag skrivit så firar inte jag påsk men vill lämna öppet för Connor att bestämma själv så därför får de som firar påsk inkludera Connor om de vill och så är det upp till honom. (Önskar alla kunde låta sina barn bestämma själva över sådana grejer och lämna öppet för dem.) Än så länge förstår han inte vad det handlat om förutom att han fått väldigt mycket godis och det tackar han inte nej till...hehehe...
 
Vår nöjda godisgris.

Firar inte påsk

Tänk vad en del folk kan bli paffa och ibland till och med lite griniga om man inte firar sådant som de firar. Detta gäller det som är "vanligast" i Sverige då. Jag tror ingen blir särskilt paff eller grinig om jag säger att jag inte firar Chanukka, men då jag säger att jag inte firar de vanliga "svenska" traditionerna så blir det reaktioner. Kan inte folk bara få fira det de vill och inte bli ifrågasatta? Jag får många gånger förklara varför jag inte firar, men får väldigt sällan svar på varför någon firar. Det är väl så... minoriteten "måste" alltid försvara sig och förklara sig. Men det vore intressant om majoriteten också tänkte till och visste varför de firade.
 
Jag firar inte påsk. För det första så är jag ateist så den kristna biten av påsk är bara inte för mig. När det gäller den andra mer sekulära biten så förstår jag inte grejen med påskkärringar, påskgubbar och allt godis. Jag gillade det inte som barn för jag tyckte inte om att vara målad i ansiktet. Tyckte inte om att få stämplar på händerna heller, men det hör något annat till. Jag gillade inte godis, vilket jag inte gör nu heller. Så, nej, jag ser ingen orsak till att JAG ska fira påsk.
 
Jag håller dock öppet för Connor. Vill någon som firar påsk ge honom ett kort, ett brev, godis eller liknande så är det helt ok. När han blir äldre så kommer han se att en del gör på detta viset och en del gör det inte och han kommer veta att han får välja.
 
Tänk om folk kunde vara öppna och inte reagera defensivt direkt någon gör annorlunda. Det vore skillnad om det skulle skada någon, men jag tror absolut inte att någon lider för att jag väljer att inte fira påsk. Jag ifrågasätter inte dem som firar så, som så många gånger förut, frågar jag mig: "Varför kan inte jag få samma bemötande tillbaka som jag ger andra?"

Hälsat på lamm

Idag var vi och hälsade på lite lamm och deras mammor (och höns) hos en granne till Connors morföräldrar. De var så söta! Ett lamm är flaskmatat så hen var alldeles tam och gosig. Jag blev så glad när en höna kom fram så jag fick klappa henne också. Jag gillar verkligen höns! Vi födde upp kycklingar, eller rättare sagt så gjorde mamma och pappa det, och då blir de sådär handtama och "personliga" eftersom man är med dem från att de kläcks till att de går bort av sjukdom eller ålder.
 
Den flaskmatade trodde att mina fingrar kunde alstra mat. Rejäl sugförmåga och lite vassa tänder så jag har en helt annan sympati för tackorna nu.
 
Den flaskmatade gick fram och gav Connor en puss och då blev han lite paff. Men nu efteråt har han pratat på det flera gånger med ett leende på läpparna.
 
Så söta! Tycker den till vänster ser ut som en liten gremlin...hihi...

Tetris vänder ryggen till

Kan tänka mig att solen värmde ryggen skönt på Tetris igår när han lade sig på detta vis. Det såg lite lustigt ut. Katter som brukar vara så intresserade av allt.
 

Ett fönster till

Det var vackert väder idag så då blev det ett fönster till putsat. Två fönster av fem är alltså vårfina nu. Dammsög även balkongen och torkade sedan trätrallarna med grönsåpa så det doftade gott och blev fint. Efter att ha haft parkbänk i många år (sedan 2004) så kommer den ryka (det vill säga säljas vidare om någon vill ha den) till förmån för bord och stolar så man kan sitta ute och fika utan att behöva balansera glaset och fatet i knäet.
 
Sovrumsfönstrets tur. Så skönt att balkongen är utanför det så man slipper balansera och oroa sig för svindel som när man putsar de andra fönstren. Connor gillade kattgardinen.

Tulos födelsedag

Idag skulle det ha varit Tulos födelsedag. 28 år skulle han ha varit och det är det inte många katter som blir. Han var ändå bara ett par månader från sin 18-årsdag när han fick somna in så han levde ett långt och äventyrsfullt liv. Kan berätta en liten anekdot över ett äventyr han hade. Det slutade bra men var hemskt under tiden.
 
Tulo hade alltid lätt för att säga ifrån med klor eller bett. Han visade direkt när han inte gillade något och man var tvungen att ha ett speciellt handlag med honom. Men ignorerade man honom så kunde han komma fram och bita en i smalbenen. En del personer bet han bara "för att". De gjorde inget särskilt, han gillade dem bara inte helt enkelt. Men så hände något. Tulo försvann. Han var utekatt så det var vanligt att han var borta stunder under dagen, men han brukade komma in till natten för det mesta. Nu var han borta. Flera nätter. Vi gick runt och letade och ropade efter honom när vi inte var i skolan.
 
Jag började frukta det värsta. Att det hänt något och att han dött. Låg nånstans bara... Jag var så ledsen för jag tyckte så mycket om honom. Det gick flera veckor och ingen Tulo. Sedan en dag så hände det. Någon hittade honom. Jag minns inte riktigt om det var mamma... jag har för mig det. Men Tulo var skygg. Han kom inte fram utan höll sig borta vid kraftstationen som låg nära vårt hus. Jag gick dit och lyckades locka med honom hem. Han var illa tilltygad. Det såg ut som att något hade bitit honom runt hela halsen för pälsen var borta och det var sår runt om hela vägen, hals och nacke. Kan ha varit att han blivit attackerad, men han kan även ha fastnat i taggtråd någonstans och kämpat för att ta sig loss.
 
Vad som hade hänt honom och var han hade varit får vi aldrig veta, men efter att han kommit hem igen så var han annorlunda. Han blev så otroligt kärvänlig och gosig och han varken bet eller klöstes längre. Jag var så otroligt glad över att ha honom hemma igen! När jag nästan förlorat hoppet så kom han hem.
 
Jag satte blommor på hans grav igår.

Firat pappa

Idag fyllde pappa 60 år så vi har varit där och firat. Hipp hipp hurra! I present av oss, mamma och syrran fick han en resa till Flåm i Norge och en tur på Flåmsbanan tur och retur Flåm - Myrdal. Vi ska också med på den resan och det ser jag verkligen fram emot! Om inte vi hinner med att åka tåg innan dess så kommer det bli Connors första tågtur och det vore häftigt! Den sträckan är nämligen otroligt vacker med en väldig stigning från fjorden till fjället. En sammanlagd stigning på strax över 863 meter på bara 2 mil.
 
Connor gillar att busa med sin moster.

Sett filmen Julie & Julia

Spoilers förekommer!
 
Vi får följa Julia Child's påbörjan av karriären inom matlagning och Julie Powell's bloggutmaning - att laga alla recept i Julia Childs kokbok på ett år.
 
Jag gillar denna film! Tycker blandningen av då och nu är väldigt bra och Amy Adams lyckas verkligen bra i sin roll. Meryl Streep är väldigt bra i sin roll, dock så vet jag inte hur Julia Child var så jag har ingen aning om hon lyckas "bli" henne. Filmen drivs framåt väldigt bra och jag tycker bloggandet är riktigt kul. När Julie (Amy Adams) sitter och skriver något och sedan raderar det för att det blev för personligt så känner jag igen mig. Ibland kan jag skriva något och så överväger jag och beslutar att ta bort det för att det är "för nära" på något vis. Jag vill ha en personlig blogg, men inte lämna ut allt.
 
När jag ser början på filmen så känner jag att det är skönt att inte ha vänner som är som Julies vänner. Det hela verkar vara en enda tävling på prestationer och status. De verkar inte alls umgås för att de tycker om varandra och vill träffas, utan det är bara för att skryta om sitt senaste och försöka bräcka de andra. Jag förstår mig inte på sådana personer och jag bedömer aldrig folk efter vad de jobbar med utan efter hur de ÄR.
 
Kan rekommendera denna film om man är ute efter en liten stillsam filmstund.
 

Tjejkväll på stan

Under kvällen hade Mirja och jag lite barnledigt och tog en tur på tjejkvällen på stan. Det var mycket folk! I en del affärer var det lite väl trångt och självklart hittade jag något att köpa i affären med längst kö (Best Clothes, som tidigare hette Vero Moda). Fick stå i kö en halvtimme. Fast de hade 50% på precis ALLT i butiken också, så då kan man förstå om många vill handla.
 
Mina inköp. En riktigt mjuk tröja som bara fanns i XL, men den var så gooooooooo. Blir som en oversize tröja så det funkar. En spetsklänning/top som jag tänker inviga på pappas 60-årskalas.

Ballonger på stan

Det var lite extra torgdag idag jämfört med de flesta onsdagar. När jag fick sms från syrran om att de hade mârtensballonger så blev det en tur ner. Connor valde en ballong. Helst hade han nog velat ha med sig hela sortimentet, men en ballong räcker...hehe...
 

Klädbytardag 20 april!

Jag blev glad av att höra att de kör en klädbytardag i år igen här i stan. Och ännu gladare blev jag av att höra att de har större lokal. Det var väldigt trångt och svettigt ifjol. Då hade jag dessutom Connor med mig som jag var tvungen att bära på då det var så mycket folk, men i år är Robin ledig då så jag kan gå själv. Jag har redan plockat ut fem plagg (maxantal) som jag inte använt på länge. Det ska bli kul!
 
I år får man lämna in kläder den 19 april mellan klockan 16-17. Det går även att lämna in från klockan 10 den 20 april, men helst ska man lämna dagen innan så det inte blir bråttom med att sortera. Själva klädbytandet börjar klockan 12 den 20 april.
 
Väl bytt!
 
Här är platsen för klädbytardagen. Fast med mindre snö nu då.

Byggt koja

Idag har jag haft huvud- och nackvärk hela dagen. Trodde jag skulle få ont efter tandläkaren igår, men i munnen är det inte alls jobbigt. När Robin var på möte idag så tog Connor och jag det lugnt och byggde en koja i vardagsrummet. Minns med värme när syrran och jag brukade bygga kojor i vardagsrummet hemma.
 
Connor tyckte det var jättekul med en koja. Han fick vänta över en timme tills Robin kom hem och då rusade han direkt till honom och sa: "Connor har byggt koja, pappa titta".

Läst klart: Frost av Maggie Stiefvater

Spoilers förekommer! Del 1 i en trilogi.
 
Från bokens baksida:
"I åratal har Grace betraktat vargarna i skogen bakom huset. Speciellt en varg fascinerar henne - vargen som räddade livet på henne som barn. Hennes varg.
Sam är den vargen och några dyrbara månader varje sommar får han vara människa innan frosten och vintern tvingar honom att förvandlas igen.
Ödet för dem båda samman och nu kan de inte leva utan varandra. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa och för att få stanna hos Grace."
 
Handlingen är intressant! Det märks att boken är mer riktad till tonåringar, så det kanske är därför boken känns så.... "lätt". Men jag tror ändå att det ligger något mer bakom för jag har läst ungdomsböcker förut som varit mer engagerande och välskrivna, som till exempel Vargbröder-serien och Harry Potter-serien. Den här har inget bra flyt i skrivandet och då jag någon gång kommer djupare in i handlingen så känns det som att språket förstör det. Hoppas det bättrar sig i kommande böcker, för jag måste ändå läsa de två uppföljarna då handlingen är, som sagt, intressant i mitt tycke.
 

Tandläkaren

Idag var jag till tandläkaren för att fixa min visdomstand. Tandköttet runt var svullet för det är så trångt åt tanden. Hade det gått att bara dra ut den så hade min tandläkare fått göra det för länge sedan. De två i övre käken är ute sedan länge och det är skönt att slippa dem. Men de två nedre har rötterna kring ansiktsnerven. Vilka typer alltså. Inte nog med att de är onödiga, de ska klänga sig fast i mina nerver också så att det är svårt att ta bort dem utan att bli ansiktsförlamad. Suck och stön!
 
Jag fick två bedövningar idag. En i tandnerven och en i tandköttet. Den i nerven tog minsann! Tandläkaren träffade rakt på så det kändes som att hela kinden brann. Det har aldrig hänt förut så det var obehagligt. Jag domnade bort i halva ansiktet och ena örat. Ett tag kändes det som att hjärnan i sig blev bedövad...haha! Sedan brändes det bort tandkött och så slipades det på visdomstanden och på den framför så att visdomstanden ska få plats att flytta sig framåt lite mer och inte skava på tandköttet. Om en månad blir det återkoll för att se om det funkat.
 
I och med sådana krångliga visdomständer så är det skönt att jag inte är tandläkarrädd i alla fall. Går privat och har en väldigt bra tandläkare! Vi har samma hela familjen, så det är skönt. Nu börjar bedövningen gå ur så jag hoppas att jag kan äta något lätt snart eller åtminstone dricka utan att dregla.
 
Hahahaha... denna syn vore lite oroväckande. I och för sig borde man väl fatta misstankar om man blir fastbunden kanske...?

Filt-tavla med saker

När jag gick förskolan (numera kallad förskoleklass) började vi alla dagar med en filt-tavla där ett barn fick sätta upp vad dagens väder var. Jag minns att det var så kul när det var min tur. Man gick fram till fönstret och tittade på himmeln och sedan gick man tillbaka till tavlan och satte upp den/de sak/saker som stämde.
 
Därför var det mycket av nostalgi som jag köpte en filt-tavla till Connor häromveckan. Det var därför jättekul att upptäcka att han tyckte det var roligt med den. Vi har gjort många scenarion tillsammans.
 
Tavlan och alla tillbehör. Köpt på Bokträdet.

Modevisning med balett och stämsång

Idag var Maria och jag på en modevisning i en bilhall. Ovanligt ställe kan man tycka, men det var en riktigt fin lokal. Förutom modevisning så bjöds det på stämsång från The Hebbe Sisters och balett från Martine Berg. The Hebbe Sisters var med i Talang 2009. Ni kan kolla klippet här nedan. Det är alltså fyra år sedan så yngsta tjejen var 10 år då. De var helt fantastiska på modevisningen! Vilken sång och vilken härlig attityd!

Baletten var underbar! Önskar bara att jag haft en bättre plats så jag sett mer. Martine uppträdde två gånger med två olika scenkläder som var väldigt vackra.

Några av de kläder som visades upp på modevisningen var designade av Stuart Greive som var med i publiken så till min förtjusning fick vi höra lite skotska...hihi...
 
Min look för kvällen.
 
Martine Berg.
 
The Hebbe Sisters.
 
 
Talang 2009. The Hebbe Sisters i semifinal.

Sett filmen The Apparition

Spoilers förekommer!
 
Ett par blir hemsökta av något ondsint som släppts lös vid ett collegeexperiment.
 
Tänk vad hår och ögon kan göra mycket. Sitter och funderar nästan hela filmen på var jag sett tjejen i huvudrollen tills jag kommer på att hon spelar Alice i Twilight-filmerna. Där har hon kort hår och ljusbruna ögon och här har hon långt hår och mörka blågrå ögon. Det är kul att se Tom Felton i en annan roll än som Draco Malfoy i Harry Potter.
 
Filmen i sig bjuder inte på så mycket nytt. Samma historia som man sett och hört många gånger förut. En enda scen ger mig kalla kårar. STORSPOILER! Kelly (Ashley Greene) upptäcker något som rör sig i tvättstugan (vid det här laget har massor av saker hänt så hon förstår att det inte är en vanlig råtta) och blir skrämd av det. Hon springer ut därifrån och slår igen dörren. Letar upp hammare och spik och spikar fast dörren i dörrkarmen. Sedan vänder hon sig om och är INNE i tvättstugan. Då blev jag lite sådär: "whiiiii"! Tyvärr gick det över snabbt och i övrigt bjöds det inte på några rysningar.
 

Earth Hour

Snart dags att släcka ner allt (20.30 - 21.30). En del tycker denna manifestation är onödig och löjlig, men det handlar inte om att göra en direkt skillnad utan om att föra fram ämnet. Det handlar inte om att döva sitt samvete utan om att medvetandegöra. Som vanligt tycker jag folk borde ta reda på lite mer innan de yttrar sig. Vi släcker och har lite levande ljus tända istället och kommer mysa tillsammans hela familjen.
 
Om hela städer släckte ner så skulle man kunna se stjärnhimlen tydligare. Här i stan syns det dock rätt bra ändå, som synes på bilden.

Målade lite Rorri-bilar

Häromdagen skrev jag ut några målarbilder från Rorri's hemsida och så målade Connor och jag lite. Tyckte jag såg lite tendenser i Connor till att vara som jag var som barn. Han verkade bli lite frustrerad när han inte kunde måla innanför linjerna och jag minns att jag reagerade på det viset som barn för att jag alltid ville kunna allt direkt. Kanske inte bästa egenskapen att ärva, men på ett vis var den positiv för mig i alla fall. Den gav mig en rejäl dos envishet.
 
Jag ser det (väldigt förenklat) som att man kan reagera på tre sätt om man blir frustrerad. Antingen kan man ge upp direkt, bli mer envis eller hamna nånstans i mitten. Mitten är troligtvis bäst för att ge upp direkt gör kanske att man slutar att ens försöka till slut och envishet kan faktiskt bli för mycket det också. Jag är ibland alldeles för envis vilket leder till nackdelar. Jag vill inte riktigt inse mina egna begränsningar. En balans vore fint. Jag hoppas att Connor ska hitta en fin balans och att jag kan hjälpa honom om han behöver det.
 

Gratis fotobok

I förrgår kom fotoboken som jag beställt. Fick den gratis av Fortum och behövde bara stå för själva frakten. Boken är fylld med bilder på Connor, våra katter och vår kanin och titulerad "Det vackra i livet".
 

Ny kyl/frys

Som jag skrev tidigare så har den nya kylen/frysen roliga läten för sig. Här är en före-bild och en efter-bild. Standard på nya kylar/frysar är inte längre platt framsida som vi hade förut.
 
Vår tidigare kyl/frys.
 
Vår nya som fick oss att inse att den förra inte egentligen var vit. Det tog mig cirka 2 dagar att vänja mig vid den nya placeringen av handtag. I början försökte jag greppa där de var förut.
 
Titta vilken ordning! Så här såg det inte ut länge kan jag säga så därför var jag tvungen att föreviga det...hehe...

Sett filmen Extremt högt och otroligt nära

Spoilers förekommer!
 
En pojke förlorar sin far i attacken mot World Trade Center, 11 september 2001. I saknad efter sin far söker han vägar för att få behålla honom nära.
 
En underbar och rörande film! Barnskådisar kan vara lite sådär, men Thomas Horn är väldigt övertygande i huvudrollen! Max von Sydow är riktigt bra! Han är stum i filmen så här kommer det in som jag skrivit om tidigare. Tala med ögonen. Det lyckas han verkligen med! Filmens handling är berörande och man vill hela tiden att historien går framåt och att man får veta mer + att man ska få höra de där inspelade meddelandena på telefonsvararen.
 
En film jag starkt rekommenderar!
 

Underbara barn

Connor har börjat säga tack utan att man behöver säga till honom nu. Det började så plötsligt så man blir fortfarande lite tagen av att han gör det. Så härligt! Han gör det inte hela tiden, men oftast och han lägger alltid till namnet eller titeln på personen också. Som när min moster lade upp lite mer äppelbitar till honom: "Tack Sylla" (hon heter Sylvia), när hans mormor hjälpte honom att få igång tv:n: "Tack mormor" eller när jag erbjöd honom några Cheez Heartz idag: "Tack mamma". Jag blir lika rörd varje gång!
 
Connor i pyjamas och sina sköna tofflor.

Arvikamässan

Så var Arvikamässan avklarad då. Det blev en lång dag och jag känner av det väldigt mycket idag. Skönt att Robin är ledig några dagar nu så jag får ta igen mig. Det var roligt på mässan, det var det, men även roliga saker blir jobbiga efteråt för mig! Det är en del som inte förstår det. De tror kanske att man bara använder sin värk och smärta som ursäkt eller att man bara får ont av sådant man "måste" göra. Så funkar det inte. Det är gånger jag varit tvungen att tacka nej till roliga saker på grund av mitt tillstånd och även roliga saker kan göra ont efteråt. Det är likadant oavsett.
 
Det var mycket folk på mässan! Jag hade möjlighet att gå runt och titta och då blev det deltagande i en del tävlingar, en del gratisgrejer och broschyrer. Jag vet en tävling jag inte kommer vinna i. Man skulle gissa vad tre biloljor var för typ och jag blandade ihop två... Putta golfboll gick inte så bra det heller, men de andra tävlingarna håller jag tummarna för.
 
Bordet där Gunnarskogs Bygdelag hade sitt. Det hade kommit in en del material från föreningar och företag i bygden. Vi hade med nytryckta visitkort för Bygdelaget och ett alldeles färskt Gûnnerskenytt kom dit ungefär 1 timme efter mässöppningen. Bildspel kördes på projektorduken hela dagen.
 
Lite av det jag samlade på mig. Broschyrer, visitkort, godis (choklad som jag köpte och gratis godis från OKQ8), penna, halva priset på biltvätt, erbjudande på klippning, kortlek, rengöringsduk till mobilen och en bok som jag även fick signerad. Boken såldes till mässpris, men jag fick den. Supersnällt! Ska bli intressant att läsa!

Katter och galonisar?

Connor fick ett regnställ efter en kompis häromveckan. Detta blev katterna uppenbarligen förälskade i. Yatzy upptäckte det först och strök sig mot det ordentligt. Sedan kom Tetris och gjorde detsamma.
 
 

Sett filmen Law Abiding Citizen

Spoilers förekommer!
 
En man, besviken på att en av hans familjs mördare frias i domstol, bestämmer sig för att ta rättvisan i egna händer.
 
Yes! Vad härligt med en intelligent och tänkande "bad guy"! Förstår hans frustration över att mannen som mördade hans fru och lilla barn går fri, men tro dock inte att jag står bakom hans agerande. På film - javisst! På riktigt? Nej. Ofta så är det bad guys som är de med flera djup, intelligens och som inte lider av det "good boy scout"-syndromet som många hjältar lider av. Fast många gånger lider de av storhetsvansinne och jag har aldrig förstått varför de alltid avslöjar hela sin plan för hjälten i slutet när man VET att hjälten kommer ta sig undan och använda det mot dem.

I denna film händer inget sådant. Till slut blir STORSPOILER Clyde (Gerard Butler) avslöjad, men fram till dess är det en riktigt underhållande "lek" mellan sinnen. Jag har lite svårt för Jamie Foxx i filmer och har det fortfarande i denna film, men det blir något bättre då han övertygar i en del scener. Han har så kalla ögon och jag tror det är vad som stör mig. Jag gillar när skådespelare kan tala med ögonen. Det är kul att se Bruce McGill igen! När jag växte upp såg jag honom som Jack Dalton i MacGyver.
 
Kan rekommendera denna film!
 

Kom på Arvikamässan!

Imorgon är det dags! Dagen som jag planerat för i ungefär 2 veckor. Är ni i trakterna så kom dit och titta! Det är många utställare i många kategorier. Vilka det är kan ni kolla HÄR.
 
Hoppas vi får igång bildspelet som jag fixat! Bilden ovan är en av de som är med och den tog jag vid utkikstornet vid Ryggestadberget.

Normala kylskåpsljud?

Det medföljde en rätt rolig lapp med den nya kylen/frysen. Den visar på normala ljud som kan komma från kylskåpet och för att man ska ha något att jämföra med så visar de något liknande som kan låta så.
 
Kylen/frysen har alltså en fluga i sig, trycker på en lysknapp då och då, stryker kläder (åh vad härligt!), håller en katt gisslan (dock en nöjd katt enligt bilden - Stockholmssyndromet eller?), häller upp vin och käkar kex. Multi-talangfull kyl/frys minsann.

Förbereder inför Arvikamässan

Gunnarskogs Bygdelag ska vara med på Arvikamässan. Det var min idé så jag tycker det är lite extra kul. Senaste veckan har bestått i förberedelser inför mässan och jag hoppas allt ska klaffa. Har fått in mycket material att visa upp i alla fall och mer är på gång. Detta "resekit" som jag sammanställt kommer kanske resa runt på lite andra mässor och marknader också ifall detta blir lyckat.
 
Så nu tycker jag att det ska komma MÅNGA och titta! Det är många olika utställare och inträdet är gratis. För mer information kan ni kolla på Arvikamässans hemsida. Mässan hålls på Olssons Brygga.
 
Välkomna dit! Bildkälla: Panoramio.

Katterna har tagit över Connors sängar

Erhm...ja, Connor har flera sängar för tillfället. En spjälsäng med ena sidan borttagen som står inne hos oss och en barnsäng inne på sitt rum. Men jag tror att katterna använder dem mer än Connor. De ligger i dem ofta och Connor sover helst mellan mig och Robin.
 
Blicken säger: "Men vad ***, låt mig sova ifred utan det där eviga knäppandet!"
 

Tetris är lite mer lågmäld, men verkar ändå säga: "Jag är så trött på det här."

Sett filmen Next

Spoilers förekommer!
 
Magikern Cris i Las Vegas har förmågan att se 2 minuter in i framtiden. En FBI-agent försöker få tag i honom för att få hjälp med ett kärnvapenhot, samtidigt som Cris letar efter en kvinna som han sett i längre visioner.
 
Åh, vad jag gillar denna film! Den är otroligt bra berättad och handlingen väcker verkligen tankar. Nicholas Cage är väldigt bra i sin roll, Julianne Moore likaså (även fast jag till en början har lite svårt för att hon ska vara en tuff FBI-agent när jag oftast sett henne i "mjuka" roller). Det är en väldigt intressant film och jag sitter klistrad efter 5 minuter och kan inte sluta titta.

Det enda som är ett litet störningsmoment är att effekterna stundtals är riktigt usla. Men de varar bara korta stunder, så det går an.
 
Rekommenderar verkligen denna!
 

Fixat lite blommor - fira våren

Nästa vecka är det vårdagjämning. Då är det blommor, blommor, blommor som gäller. Idag gjorde jag i ordning några olika blomkonstellationer och två av dem (de på bilden) blir med mig för utdelning imorgon till mina föräldrar och min moster.
 
Trumpetnarcisser i den ena och pärlhyacinter och trumpetnarcisser i den andra. Trumpetnarciss är kanske mer allmänt känd som påsklilja.

Sett filmen Universal Soldier - Day of reckoning

Spoilers förekommer!
 
John (Scott Adkins) är ute efter Luc Deveraux (Jean-Claude van Damme) efter att Luc har dödat hela hans familj. För att nå honom måste han slåss mot andra UniSols, inklusive Andrew Scott (Dolph Lundgren).
 
Vad är detta för skräp? Jag blir totalt förvirrad av detta våldsamma nonsens utan någon som helst finess eller intressant historia. Klippning och filmande är även det uselt. Vad gör Jean-Claude och Dolph i denna? Att de heter samma som de gjorde i första Universal Soldier gör det bara ännu mer förvirrande för de är inte ett dugg som de karaktärerna. Andrew Scott blev dessutom strimlad i slutet av filmen så hur skulle han kunna vara tillbaka...? Lite vagt nämner de kloning...men eh? Filmen har inget som helst samband med första filmen förutom namnen och att männen är UniSols.
 
Skippa denna och gör er själva en STOR tjänst! Jag såg den bara för att jag var nyfiken på att båda manliga huvudrollsinnehavarna från första filmen var med igen, men det var inte värt det. En otroligt "ful" film!
 

Det fick bli en bilmatta till slut

Jag har tyvärr inte lyckats hitta den plastbilmatta som syrran och jag hade som barn. Därför fick det bli en sådan där "modern" bilmatta som är som en vanlig matta till Connor till slut. Hoppas fortfarande jag ska hitta den andra mattan nånstans, men tycker att jag letat överallt redan. Dock så är det hittills bara jag som lekt med den nya mattan...hehe...
 

Läst klart: Skuggeld av Dean R. Koontz

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:

"Han är död. Rachels före detta man, en ägodelsfixerad typ, blir ohyggligt massakrerad i en egendomlig olycka. Plötsligt försvinner hans lik från stadens bårhus."
 
Det är inte en av de bättre Koontz-böcker som jag läst. Den håller en medioker nivå efter en lovande start. När saker blir allt mer groteska så blir de även mindre skrämmande för mig. Jag tycker att skräck är som bäst när den är smygande, försiktig och att man får ana saker. Koontz brukar skriva den typen av skräck, men i denna bok är det som sagt mer åt det groteska hållet.
 

Basgarderob - skor

Nu har jag skaffat skor som jag ska ha på modekvällen som jag och en vän ska på. Tycker jag har många skor, men inte ett enda par var enkla svarta skor. Ja, jag gillar färg så det är mest sådant jag har förutom vinterstövlarna då, men vill inte lufsa runt i dem på en modekväll. Beställningen kom jättesnabbt och skorna passade. Ska bli kul!
 
Köpte dem från Put Your Feet First som har samlat flera skokedjor på samma sajt. Just dessa skor är från Din Sko.

Sett filmen The Forgotten

Spoilers förekommer!
 
Telly och hennes man har förlorat sin son i en olycka. Telly sörjer och går i samtal hos en psykolog. Sedan börjar folk runt omkring henne glömma att hennes son någonsin existerat.
 
Oj oj oj, vad jag gillar denna film! Den får mig att tänka och jag tycker handlingen är fascinerande. Man får inte alla svar och det gillar jag verkligen. Tycker inte om övertydliga filmer. Skådespelarna är väldigt bra och de ger ett "äkta" intryck (det vill säga att jag ser dem som karaktärerna och inte som skådespelarna). En tankeväckande film!
 

Idag blev det varm smörgåstårta

Receptet på varm smörgåstårta hittar ni HÄR, men idag modifierade jag den en aning. Gjorde den till exempel dubbelt så hög, bytte ut purjolöken mot salladslök och lade till en halv röd paprika. Det blev riktigt mumsigt!
 
Innan den åkte in i ugnen.
 
Efteråt. Yummy!

Biljetter till modevisning

Fixat biljetter till en modevisning som även har lite annat att bjuda på. Det ska till exempel vara en balettuppvisning och det ser jag fram emot! Är även nyfiken på vad det bjuds på för tilltugg. Jag har en fascination för Hors-d'œuvre...hehe... Kul att du blir med Norrlandstösen!
 
 
Det blir nog skoj!

Man tager vad man haver...

Utan den där extra grejen på dragkedjan är det vääääldigt svårt att dra upp och ner den. Stövlarna är i övrigt hela och fina så då fick det bli ett gem som draghjälp.

Jaha?

När jag läser nedanstående så undrar jag bara: Vem är det som säger att man måste äta upp allt på tallriken på en gång? Man äter tills man blir mätt och är det något kvar som är värt att spara så tar man lite folie över det och äter vid senare tillfälle. Varför proppa i sig bara för att det finns liksom?

Sedan handlar inte allt om vilken kroppsstorlek man har utan om förbränning. Jag har mycket högre förbränning än min sambo till exempel.
 

Börjat vårputsen

Solen sken idag så jag fick lust att putsa köksfönstret och byta gardin till den jag köpt på Erikshjälpen sist vi var dit. Självklart blir det alltid likadant... när solen väl skiner på fönstret så är det randigt och alla skavanker syns, men det är i alla fall renare än vad det var från början. Barnhandavtrycken och kattnosavtrycken är borta för en stund också, så det är alltid något.
 
Efter det fick jag sms från Mirja som undrade om vi ville med ut i lekparken så då blev det en sväng ute. Skönt med solljuset, men KALLT. När vi var hemma igen så hände det som visas på bilden längst ner.
 
Skulle egentligen ha väntat tills solen gick ned så ljuset blev bättre, men tycker det ser lite mysigt ut så här också. Nya gardinerna.
 
Connor totalt däckade på köksgolvet, jättetrött! Klockan 18!!! Yikes, jag ska väcka honom när det gått en halvtimme så han inte är uppe hela natten sen.

Connors nya tåg (härliga Tradera)

Jag gillar verkligen Tradera! Visst så finns där oärliga personer och andra som inte sköter sig, men överlag tycker jag det är en bra sida där man kan hitta de där lite annorlunda sakerna. Häromdagen kom ett paket med posten. Connor blev så nyfiken på vad det var när jag sa att det var till honom. Han blev överlycklig över tåget Duncan från "Thomas och vännerna". Den passar ihop med hans BRIO-tåg så han satte igång att köra direkt. Han kallar det för Thomas-tåget än så länge, för enligt Connor heter alla tåg i serien Thomas.
 

Barnkalas

Idag var vi på barnkalas. Det var Pippi-tema och mycket ballonger överallt. Barnen fick hämta sin sockerdricka i trädet, precis som Pippi. Det tyckte Connor var kul! Tack så mycket för allt, födelsedagsbarnens föräldrar!
 
Connor gottade sig rejält.

Sett filmen Wanderlust

Spoilers förekommer!
 
Efter att George förlorat jobbet så har han och Linda inte längre råd att behålla sin lägenhet i New York. De undersöker olika bomöjligheter och hittar av en slump ett kollektiv.
 
Förutom några få skratt och en underbar Alan Alda (kan han vara något annat?) så är denna film förutsägbar och trist. Jennifer Aniston och Malin Åkerman är inga favoriter hos mig och de är precis som vanligt i denna film. Paul Rudd brukar vara bra, men är det inte här. Man kan tycka att kollektivets sätt att leva och tro är extremt, men efter att ha sett "Tre mil norr om Molkom" så förvånar inget mig längre.
 
Kanske gillar man denna om man gillar Jennifer Aniston för hon är precis som hon brukar, men i och för sig är det inte det enda som betyder något. Jag kan gilla filmer med skådespelare jag inte gillar om filmen bara är bra nog. Det tycker jag inte att denna är.
 

Connor anmäld till årets mikrolopp

Connor tyckte det var kul att vara med och springa i mikroloppet ifjol så vi kör igen. Nu är han anmäld! Ifjol hade han just börjat springa då det var dags för loppet så det ska bli kul att se honom i år för nu har han fullt med spring i benen. Om ni vill anmäla er eller era barn till de olika loppen så går det att göra HÄR. 6 km för vuxna, 1,3 km för barn mellan 7-12 och 420 meter för barn under 7 år.
 

Vinst till Connor

Igår fick Connor en fin vinst på posten. Det var hans mormor som varit snäll och skickat in hans namn i en tävling i Hemmets Veckotidning.
 
En söt sköldpadda var vinsten. Jisses vad glad Connor blev när vi sa att det stod hans namn på det tjocka kuvertet och han fick öppna det.

Familjetur

Idag skulle jag hämta en Rorri-bilbana i Årjäng, som jag köpt på Köp och sälj Värmland på Facebook (ett riktigt kap). Hela familjen blev med och det var roligt! Vi var på ÖoB, åt pizza på Citypizzerian och besökte Årjängstrollet där Connor åkte kana på trollets svans. Han pratade om trollet nästan hela vägen hem.
 
Connor är mest förtjust i skinkan på pizzan.
 
Kanan Connor åkte syns lite till höger.
 
Bilbanan var en riktig hit kan jag säga.

Ny "kryddhylla"

En hylla kan man inte riktigt kalla det, men nedanstående lösning var perfekt till de färska kryddor vi har + diskborsten. Istället för att ha en stående hylla på bänken som vi var tvungna att flytta på varje gång vi skulle torka så är detta även väldigt praktiskt.
 
Stången med hinkarna köpte jag på Köp och sälj Värmland på Facebook.
 
Jag älskar att ha grönt omkring mig så att ha det även vid diskbänken är uppiggande. Luktar sååå gott!

Bokrea på Miljömyran

Var in en sväng på Miljömyran idag och DET kallar jag bokrea! 1 krona styck för böckerna! Begagnade då förstås, men det har jag inga problem med så länge de är i fint skick. En del tar verkligen hand om sina böcker medan andra egentligen verkar ha haft dem till mycket annat än att läsa...
 
Dessa tre böcker blev det. Minns inte om jag redan har boken längst till höger, men för en krona var jag villig att chansa.

Rolig barnmat

För ett tag sedan ville jag testa att göra en viss "rätt", men så glömde jag bort det tills idag. Så då tänkte jag att det var bäst att jag gjorde det direkt innan jag glömde det igen.
 
Jag tog okokt spagetti och körde genom korvbitar, sedan kokades det som vanligt och resultatet ser ni på nedersta bilden. Tänkte att det skulle vara kul för Connor, men vad säger han? Jo: "Det sitter fast i korven, ta bort det.". Jahapp...

Sett filmen Den innersta kretsen

Spoilers förekommer!
 
Edward Wilson blir anställd av CIA i dess tidiga skede i mitten av 1900-talet.
 
Vissa tillfällen tråkar filmen ut mig, men överlag tycker jag den är intressant. En del saker är riktigt hemska och jag skulle verkligen inte vilja ha Edwards jobb. Jag skulle aldrig sätta jobbet framför familjen. Alla skådespelare är riktigt bra och speciellt Eddie Redmayne (Les Misérables) visar framfötterna. Jag undrar fortfarande över en sak i slutet av filmen. Matt Damons karaktär är så svår att tyda så jag vet inte vad han gjort och vad han menar när han *STORSPOILER* kramar om sin son efter att hans fästmö dött på vägen till bröllopet (det vill säga blivit kastad ur ett flygplan då det befanns högt upp). Han kan vara uppriktigt ledsen och oskyldig, men han kan också ligga bakom det. Någon som sett en detalj som avgör frågan?
 

Uppdaterat sytillbehören

Ja, nu när jag går på ett Hantverkscafé så ville jag ha något mer än det lilla rese-syetuiet som jag vann någon gång på högstadiet. Dessutom så pajade jag TRE nålpåträdare under måndagens café. Har skaffat ersättare till Vuxenskolan och Helena nu + tre stycken till mig själv så att jag kan råka paja någon mer...hehe...
 
Detta kit är från Jysk och kostade 60 kronor. Det innehåller allt som illustreras på boxen och allt är i härliga färger.

Supportertröjor undanbedes?

Varför gör man det? Är folk verkligen så tarvliga att de börjar bråka om någon har "fel" tröja?
 
Att det ska behöva gå så här långt tycker jag är bevis på att människor är löjliga (obs, inte arrangören som har förbudet, utan löjligt för att det är personer som betett sig så att förbudet uppstått.)

När Connor får välja...

Connor hade fått lite pengar av släkt för att skaffa sig något han ville ha. När han fick välja fritt blev det följande saker (efter lite om och men då han plockat på sig lite fler saker...hehe...).
 
Wallstickers, olika muggar (dessa saker från Jysk på rea) och ett BRIO-tåg som går på batteri (från Lekhörnan) var Connors val.
 
Connor har satt upp sina 3D-stickers på dörren till sitt rum.

Sett dokumentären Bully

Äntligen fick jag se denna dokumentär som jag skrev om redan HÄR.
 
I denna dokumentär får vi följa flera barn och ungdomar i deras liv där de får utstå hån och mobbing. Vi får även följa deras familjer och familjer till andra barn och ungdomar som tagit livet av sig på grund av mobbing. Vi får följa deras kamp mot mobbing.
 
Denna dokumentär engagerar verkligen! Jag blir både arg och ledsen och skulle bara vilja skaka om några av personerna som är med. Jag förstår inte hur en människa kan anse sig ha rätt att utsätta andra människor för sådant. Och de som står tyst vid sidan av... När det gäller andra elever så är de nog rädda för att själva bli utsatta, men de vuxna??? Jag förstår inte vad de vuxna har för ursäkt. De verkar inte engagera sig på riktigt utan ger bara en massa tomma löften.
 
I en del fall till och med DELTAR de vuxna i mobbingen. En tjej som heter Kelby berättar om när en lärare skulle prata inför klassen och började med "Pojkar, flickor, *paus*, Kelby". Vad är det för beteende? Självklart beter sig eleverna svinigt när till och med de vuxna gör det. De vuxna ska sätta exempel och vara bra förebilder. De ska inte ge sig in i och delta i detta låga beteende!
 
En rektor tvingar en kille att skaka hand med sin mobbare för att det ska "vara över". Det syns att mobbaren inte menar ursäkten och den mobbade vill inte ta honom i hand, men tvingas göra det. Ska man tvingas mottaga en oärlig ursäkt?
 
En mobbad tjej fick en dag nog på skolbussen när elever hackade på henne som vanligt. Hon drog fram en pistol som hon snott av sin mamma. Inga skott avfyrades. Hon fick spendera tid på en ungdomsvårdsanstalt och genomgå en rättegång för kidnappning av X individer på bussen, där hon frikändes. Mobbarna gjordes inget åt. Vuxna personer sa till och med att ingen mobbing kan få en att göra något sådant hemskt. Visst så var hennes metod hemsk, men hon var frustrerad och hade verkligen fått nog av den dagliga terrorn. Det gjordes inget åt mobbarna!
 
"Kids will be kids, boys will be boys" är ett återkommande mantra från skolpersonal i dokumentären. Som att det ska försvara att skolorna inte reagerat och agerat hårdare mot mobbingen. Till exempel: Dagen efter att Tyler begått självmord genom hängning så kom det elever till skolan med snaror kring halsen, för att håna. Det gjordes inget åt det!
 
Ofta så skuldbeläggs offret. "Ja, men hen är lite udda/konstig/asocial så det är ingen överraskning". Vad i...?? Man ska kunna vara sig själv och VÅGA vara sig själv utan att det ska finnas folk som anser sig ha rätt att trycka ner en! Skolorna ska vara trygga och det är skolans uppgift att se till detta. Skolan är ett lärosäte, men hur mycket lär sig en elev som ständigt oroar sig för vad som ska hända nästa rast eller nästa idrottstimme?
 
När ett barns föräldrar ifrågasätter hur deras son blir trakasserad på skolbussen så kontrar rektorn med att hon minsann åkt med den bussen och att barnen var goda som guld. Vad tror hon? Självklart sköter de sig om någon håller koll på dem. Busschauffören ingriper aldrig, stannar aldrig bussen. Jag minns när jag åkte skolbuss. Var det någon som misskötte sig så stannade chauffören bussen och sa till. Bussen åkte inte vidare förrän det var lugnt. Varför kan de inte göra det? Om de är rädda för vad eleverna kan tänkas göra mot chauffören om den lägger sig i, då borde de väl ändå fatta att det är fel någonstans??
 
Tycker alla ska se denna dokumentär! Kolla även in: Stand for the silent.
 

Hantverkscafé igen

Andra veckan på raken som jag kunde gå på Hantverkscaféet på Studieförbundet Vuxenskolan. Riktigt kul! Skönt att kunna sitta och prata och fokusera på handarbetet, för det blir inte riktigt samma sak hemma. Måndagar 18-20 på Vuxenskolan, Arvika för de som är intresserade att hänga på!
 
På vägen hem passerar jag ett kusligt upplyst träd. Det är kanske nåt speciellt med trädet eftersom just det är upplyst bland en massa andra som inte är det.

Experiment i tvättmaskinen

Häromdagen fick Connor lite hallon. Han gillar att äta hallon och blåbär. Sedan började jag i lugnan ro (trodde jag) plocka in alla matvaror i den nya kyl/frys som vi fått eftersom den gamla spruckit i listerna (vid sådana tillfällen är det skönt att bo i hyresrätt). När jag var klar upptäckte jag vad Connor sysslat med.
 
Han hade lagt hallon i tvättmaskinen och för hand snurrat trumman runt runt runt. Jag fick köra en tom tvättmaskin helt enkelt för att vara säker på att kläderna inte får fläckar framöver.

80-talsrockfest

Kläderna blev jättebra, sminket blev precis som jag tänkt mig, men håret.... det gick verkligen inte att få "upp" med de produkter jag hade. Jag våfflade håret längst in och sedan sprejade jag med en hård spray som inte skulle tynga ner håret (stod det) och så tuperade jag. Det var högt och fint i kanske 2 minuter och sedan lade det sig platt. Men men... looken överlag blev lyckad!
 
Jag älskar 80-talsmusik så det var verkligen "min" musik hela kvällen. Värden bjöd på gott tilltugg och alla var verkligen 80-tal, vilket gav en härlig känsla. Lägenheten var superfin och allt var verkligen 80-tal! Sådant som kom efter 80-talet, som till exempel platt-tv var borttaget kvällen till ära och i hyllan stod vhs. Enda som "bröt" av lite var att musiken spelades via USB.
 
Det är så kul med temafester!
 
 
Min look
 
Det fanns en gitarr på festen.
 
Tingeling ville också vara med. En egen stol skulle hon ha också (som ni ser på översta bilden). Hon är så kelig.

Kramiga djur

I förrgår när vi var inne på PETS i Ilanda på väg till Karlstad så tittade vi såklart på djuren. Några degus/degusar/degu (vad är plural för detta djur egentligen?) var så gosiga mot varandra.
 
De halvsov och lyckades ändå hålla balansen på pinnen.

Handla med barn

När vi skulle till Karlstad igår så stannade vi i Ilanda för att handla kattsand, spån och hö på PETS. Då tittade vi in i butiken bredvid där de säljer lite allt möjligt. Connor hittade leksakerna snabbt och började stapla grejerna på varandra och sa att han skulle köpa det. Det är inte dyra saker där, men det ska inte handla om pengavärde utan om själva tanken så jag sa till honom att han fick välja EN grej. Det blev lite velande fram och tillbaka, men till slut bestämde han sig för en grej och gick nöjt med den till kassan.
 
Han valde en helikopter för 19 kronor.
 
Orsaken till besöket i butiken. Connor behövde verkligen nya strumpor då han växt ur nästan alla han har. Hittade många härligt färgglada!

En rolig dag på Leklandet, Karlstad

Hela lilla familjen mötte upp med Connors kusiner Rasmus och Jennifer på Leklandet i Karlstad. Rasmus hade fyllt 10 år så vi bjöd honom på det (och mat efteråt som han fick välja). Connor älskade Leklandet och ville självklart vara där det var högre åldersgräns också. Rutschkanorna åkte vi med honom så det gick bra, men fritt fall och spiralkanorna fick han absolut INTE åka. Jag åkte alla spiralkanor och de blev man rätt blåslagen i och fick stötar (fast de var roliga ändå...hehe).

Ibland var det svårt att hänga med för Connor bara klättrade iväg och det var lite trångt på sina ställen. Han hade så roligt! Han gillade till och med vattenfontänen där vi drack vatten. En sak som vi märkte, som vi ska tänka på nästa gång vi ska dit, är att det är väldigt bra att ha många tior med sig. Skåpen kostar tio kronor per gång man låser och så fanns det en del spel.
 
Kan säga att jag som vuxen hade otroligt kul jag också! Har absolut kvar barnasinnet...hehe... Efteråt åt vi mat på Napoli. Pizzan där är SÅ god! Connor åt riktigt bra, testade till och med pizzasalladen som han aldrig varit intresserad av tidigare. Det var en riktigt rolig dag, även om jag förstås blev sliten också och fick väldigt ont.
 
Connor på en snurrgrej.
 
Connor leder vägen.
 
Jag är redo att åka min favoritkana. Jag kallade den för regnbågsbanan. Vid sista guppet så flög man.
 
Alla utom Robin (som står bakom kameran) åker regnbågsbanan.
 
Jennifer, Connor och Rasmus. Så länge som Connor höll någon bredvid i handen så kunde han åka själv.
 
Så här glad var Connor efter Leklandet.

RSS 2.0