Sett filmen Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

Spoilers förekommer!
 
En storskurk hotar staden New York och ett osannolikt hjältegäng med fyra individer måste ta steget ur skuggorna för att skydda människorna.
 
Suck och stön... Det var ungefär den känslan filmen gav. Effekterna är helt otroligt dåliga och ljudeffekterna låter som en ren kopia från Transformers-filmerna. Handlingen är usel och Megan Fox är precis lika "blank" och tråkig som hon alltid är. Det vore trevligt om man någon gång fick se henne i en roll där hennes karaktär inte sprang runt och plutade utan faktiskt såg lite realistiskt ansträngd ut ibland. Ja, hennes syfte i denna film är troligtvis att tilltala en del personer genom hur hon ser ut, men det tråkiga är att jag slutat förvänta mig något annat från henne. Så synd när en person blir så type-castad som hon blir. April O'Neal är i grunden en stark och intressant karaktär, men det har de förstört totalt i denna film. Om det är manus, skådis eller en kombination av båda är svårt att avgöra. Det hade inte gjort mig något alls att missa denna film. Det var plågsamt att se. När jag såg trailern så trodde jag att det som skulle vara svårt för mig var att Turtles inte såg ut som de alltid gjort. Men det var nog det minsta problemet i slutändan.
 

Förberedelserna för barnkalaset

Jag tycker det är riktigt kul att planera och förbereda för barnkalas. Som vanligt var det fullt med ballonger då Connor fortfarande älskar ballonger. Sedan var det fiskdammspåsar och godispåsar till piñatan som kunde förberedas. Valde påsar till piñatan istället för löst godis då det var enkelt att se till att det blev rättvist då.
 
 
 
 
Ballonger och lite annat kalaspynt. Ballongerna är köpta från lite varstans där vi hittat lite roliga typer och det övriga pyntet (Marvel-pyntet) är från Barnkalaset.se.
 
Piñata.
 
I varje påse.
 
Fiskdamm.
 
Vilken Mario-figur, PEZ-figur och bil som barnen fick avgjordes av slumpen. Connor fick Buzz Lightyear (PEZ), Goomba med vingar (Mario) och Ramone (lila bil från Bilar).

Andra premien beställd

Yes! Vad kul det är att samla på koder! Nu har jag valt ut en kamera som ser rätt kul ut, ungefär som "gamla" tidens polaroid där bilderna kommer direkt. Det ska bli intressant att se hur den fungerar och jag tror att Connor kommer tycka det han också.
 

Sett filmen Eve of destruction

Spoilers förekommer!
 
Några forskare har upptäckt en källa till oändlig energi. Projektet saboteras av eko-terrorister och då en forskare bestämmer sig för att köra ett test ändå så spårar allt ur och jorden kommer under hot.
 
Helt ok spänning och underhållning för stunden. Den är listad som miniserie, men då jag såg den så var det som en ihopsatt film. Inte helt kassa karaktärer heller. Bäst är Ruslan som spelas av Aleks Paunovic. Huvudansvarige forskaren spelas av Steven Weber och tillsammans med Treat Williams så han troligtvis det mest kända namnet i denna film. Effekterna är stundtals dåliga, så det är bra att det inte är så många effektscener. Inget man måste se, men i brist på annat och om man gillar katastroffilmer.
 

Chips för maskrosbarn

Såg detta på affären häromdagen och eftersom smaken lockade + att de stödjer maskrosbarn så köpte jag en påse.
 
Bra ståndpunkt!

Födelsedagspresent på BR Leksaker

Eftersom Connor är medlem i Club BR så fick han välja en grej där i år igen. Det blev samma sak som ifjol så det var visst en populär grej för honom.
 
Modellera.

Sett filmen Forbidden Zone

Spoilers förekommer!
 
En musikalisk historia om hur en flicka färdas till en annan dimension.
 
Detta är nog en av de mest bisarra filmer jag sett. Den har en röd tråd så när det gäller den grejen har jag sett "värre", men denna film tar priset i utspexad handling, skumma karaktärer, annorlunda miljö och en del psykedeliska outfits. Danny Elfman är nog den mest kända medverkande i filmen, men han är nog mest känd för sin filmmusik. Det är hans bror Richard Elfman som ligger bakom denna film. Kan nog inte säga att det är en film för alla, men gillar ni det bisarra så tipsar jag om en titt.
 

Vår första potatisskörd

Jag fick en potatis av en vän på födelsedagen. Den har stått på balkongen i en hink med jord och jag har sett hur plantan växt till, men nu trodde jag att det inte skulle bli någon potatis. Den har inte blommat och för några dagar sedan började plantan bli gul. Vad synd, tyckte jag, och började ta bort den. Till min glädje så såg jag dock en del rödaktiga saker dyka upp i jorden. Det HADE blivit potatis ändå! 14 stycken allt som allt. Vad kul!
 
Skörd!

Gjort en Mario-hyllvägg till Connor

Connor har en stor förvaringshylla i sitt rum och det kändes som att den kunde göras lite roligare. Connor gillar Super Mario så valet föll på väggdekor på detta tema.
 
Så här såg det ut från början.
 
 Efter två omgångar med färg.
 
 Jag använde denna färg från Panduro. Sky Blue passade väldigt fint in som himmelbakgrund till Mario.
 
 Längst upp och längst ned satte jag fast dekortejp istället för att måla.
 
 Väggdekoren på och som ni kanske ser så har det även skaffats lite nya förvaringslådor till hyllan som bättre passar in i dess mått. Dessa är från Jabadabado. Connor är jättenöjd!
 
 Skillnaden sida vid sida.

Vatten är skoj

Att Connor gillar vatten är tydligt. Nu senast hjälpte han oss föräldrar att tvätta bilen. Det slutade i ombyte då han själv blev genomblöt. Hans pappa fick sig någon dusch han också, men jag städade invändigt jag, så slapp undan...hehe...
 

Idag skulle min moster ha fyllt år...

69 år skulle min moster ha fyllt idag. Vi skulle ha åkt till henne för att gratta med blommor och en liten present. Men för tredje gången får vi istället åka till minneslunden med blommorna. Vad jag saknar henne! <3
 
Bild från ett annat tillfälle.

Stolpjakt i Åmotfors - check!

Det saknas en stolpe för oss då den var snodd av någon som inte har mycket till liv (det har man inte då man tycker det är ok/kul att förstöra för andra). Annars är vi klara med Åmotfors nu. Robin och jag hade sällskap av Jörgen och Mikaela och det var jättekul! Vi kämpade på i skogen. Känner mig helt mörbultad nu, men det kanske jag inte är ensam om. Tack ska ni ha för en härlig dag!
 
En stolpe var vid en gammal hoppbacke, som nu var helt igenväxt. 
 
 Ute i skogen hittade vi detta gryt där vi även såg färska rävspår. Vi tittade intresserat, men rörde förstås ingenting och sedan gick vi vidare.
 

Läst klart: Nionde grottan av Jean M. Auel

Från bokens baksida:
"Ayla och hennes älskade Jondalar når efter en strapatsrik vandring Jondalars hem i Zelandoniis Nionde Grotta - en stenåldersbesättning i den region vi idag känner som Dordogne i sydvästra Frankrike. Jondalars familj är lycklig över att sonen återvänt men avvaktande mot den unga vackra kvinna han fört med sig. Hennes egendomliga dialekt och hennes tama varg och tama hästar skrämmer dem."
 
Precis som tidigare så skriver jag inte ut allt från bokens baksida då jag anser att det avslöjar alldeles för mycket. Efter en lång färd i förra boken så tycker jag det känns härligt att de äntligen kommer fram och att det äntligen blir mer karaktärer i handlingen. Där finns dock en del karaktärer som bara förstör och är hatiska. Detta är dock realistiskt, tyvärr, för så ser verkligheten ut. Bittra, rädda och hatiska människor som vill klaga på allt och hitta syndabockar så att de själva inte behöver ta ansvar.
 
De "missnöjda" i boken ger sig på och protesterar mot precis vad som helst, bara för att skapa oreda. De är sura och bittra på att livets lott inte varit så lyckosam för dem. I detta stenålderssamhälle tar man dock vara på sina egna, så ingen svälter och ingen lämnas utanför även om hierarkin ändå finns i gruppen. Men som sagt... även när de "missnöjda" får mycket till hjälp och man är noga med att ha med dem i gemenskapen så är de arga. Det verkar som att folks medmänsklighet, tolerans och givmildhet nästan triggar igång deras hat ännu mer. Jag undrar varför...?
 
Det är detta jag gillat mest med dessa böcker. Den mänskliga psykologin. Allt är så detaljerat och välbeskrivet så det känns nästan som att personerna är riktiga människor. Det uppmärksammas alltid att författaren gjort noggranna studier kring historia, natur- och djurstudier (och det uppmärksammas att hon beskriver sex väldigt detaljerat också, men tro mig böckerna fokuserar verkligen inte på den biten så jag förstår inte varför det blivit så stort), men jag misstänker att hon även studerat psykologi. Relationerna och personernas tankeliv beskrivs väldigt bra.
 

Glöm inte datorernas inre!

Jag har försummat min dator. Jobbar vid den och surfar privat på den, men har det senaste året inte tagit hand om den som jag borde. Den ena fläkten började gå dåligt och trots att jag har en fläkt till så blev datorn lite varm. Så häromdagen tog jag tag i det och öppnade den. Varför fläkten fungerade så dåligt var inte förvånande när jag såg det jag såg.
 
Glöm inte att ta hand om er dators inre. Jag har en stationär dator.

Evenemangsstolpe i Köla

Denna gång gällde det Eda Stolpjakt och stolpen stod vid motionsorienteringens start inte långt från Köla Kyrka. Det började ju väldigt bra då vi nästan hamnade i diket på en extremt smal väg när vi mötte andra bilar, men vi tog oss dit till slut. Väl framme så var utsikten fantastisk!
 
Hmm... får putsa linsen på kameran ser jag. Utsikten görs inte rättvisa av en liten kompaktkamera heller. Skulle ha tagit med min systemkamera.
 

Sett filmen Silverlinings Playbook

Spoilers förekommer!
 
Pat har spenderat tid på en psykiatrisk institution och kommer hem till sina föräldrar igen. Han träffar Tiffany som har en annorlunda syn på livet.
 
Jag skrev originaltitel istället för den svenska titeln på filmen då jag tycker att den svenska titeln totalt nedvärderar och löjligförklarar psykisk ohälsa. Den tar dessutom bort hela meningen för just Silverlinings Playbook spelar en stor del i filmen och i dess budskap.
 
Filmen är riktigt bra! Jag förväntade mig inte detta och blir därför glatt överraskad över hur bra den är. Skådespelarna är otroligt bra, särskilt Jennifer Lawrence. Det här är nog bästa rollen jag sett henne i än så länge. Jag gillar hur en grej som inte har något alls att göra med filmen (dansen) används för att föra handlingen framåt och knyter ihop filmens scener på ett väldigt bra sätt. Dansen är inte i fokus. När de tränar så är det samspelet mellan personerna, deras konversation och reaktioner som är fokus. Det känns väldigt realistiskt att det inte är tillrättalagt och "filmfokus" på att få till bra vinklar och bra scener utan man kör på handling och dialog istället. Mycket välgjort!
 

Connor 5 år!

Idag var det alltså släktkalas för Connor. Det är väldigt kul att ha kalas och få besök, men nu är det skönt att det är gjort faktiskt...hehe... Så otroligt sliten... men som sagt så är det kul så det är värt allt! Tusen tack alla!
 
Connor valde tårtor även till detta kalas. Det blev chokladbotten med jordgubbssylt mellan. Vit marsipan, smultronvindruvor, minigeléhallon och chokladpulver som garnering.
 
 Presentsamling (förutom några eftersläntrare som Connor spridit ut lite här och var i vårt hem).
 
 Sparkcykel med två hjul (med Mario-klistermärken på). Hittills har han kört på tre så nu blir det att träna balans.
 
 Spelet Splatoon har han längtat efter! Så fick han även Turtles tandborste, Rainbow Dash (My Little Pony), Smurf-film, Spiderman-bok (från mig och Robin), pysselbok med Pettson & Findus, Disney Infinity-figur (Stitch).
 
 Snackeez (Olof från Frost), dinosaurie-tattoos, bok Lilla Lollo, kort, presentkort, pengar, Turtles pysselbok.
 
 T-shirt (banan), skjorta (blommig), målarset, pennor, Snackeez, Disney Infinity-figur (Loki), Monster High-docka (från mig och Robin).
 
 Stor häst med ljud (som tål att sitta på) och mindre häst.
 
 Dessa hade Connor spridit ut i lägenheten så jag hittade dem allt eftersom. Två Amiibo (Yoshi och Sonic), en Hello Kitty-keps.

För 5 år sedan...

För 5 år sedan idag, exakt denna tid (14.59) var Connor född. Då var han 47 cm och vägde 2,7 kg. Nu är han 107 cm och väger 16,6 kg. Och tänk vad mycket som hänt på dessa 5 år! Det sker mycket utveckling. Barnkalaset har redan varit, men idag är det släktkalas.
 
Ballongerna och pyntet hänger kvar.

Tredje "evenemangsstolpen" tagen

Tredje i Arvika stolpjakt då. Har tagit en i Eda Stolpjakt också. Idag var stolpen vid Edevi, fotbollsplan i Edane. Vi var en del i Edane som barn, jag och syrran. Pappa hade sitt jobb där under vår uppväxt. Samma företag hade lite olika namn... Tror det hette Uddeholms kraft ett tag och Gullspångs kraft lite senare... Idag åkte Connor, Robin och jag vägen förbi, men huset är rivet sedan många år nu och trädgården runt där huset stod är vildvuxen. Där jobbade även mamma med att klippa gräs och kratta grusgången på sommartid. Då var syrran och jag med. Minns hur vi brukade stå på den stora gruskrattan för att ge den lite tyngd så det blev fina drag i grusgången. Pappa var ofta med så vi kunde vara på hans kontor och kolla på de kartor han gjorde på den tiden. Ja, det är inte konstigt att jag älskar kartor...hehe...
 
Helt underbart väder!

Sett filmen Crazy, Stupid, Love

Spoilers förekommer!
 
En man blir paff när hans fru sedan många år vill skiljas. Han försöker hitta sin plats som ungkarl med hjälp av en annan inbiten ungkarl som lär honom allt han kan om att ragga tjejer.
 
Väldigt stjärnspäckad film och klart bäst är Emma Stone och Julianne Moore! Det är kul att se Marisa Tomei igen och hon är också riktigt bra! Tur är det för jag har svårt för Steve Carell och Ryan Gosling. I just denna film är det ännu svårare med dem eftersom den sistnämnda av dem spelar en riktig mansgris och den förstnämnda söker stöd hos honom och blir lärd hur man är en mansgris, hur man utnyttjar, hur man lurar och ljuger för att få det man vill ha. Rätt obehaglig känsla av "stalking" då och då också. Emma är dock rolig och närvarande från början till slut och slutligen blir faktiskt filmen rolig också.
 
*STORSPOILER* Det känns faktiskt rätt skönt när alla svin får stryk efter ett tag (av varandra kan jag tillägga) och sedan bättrar sig. Att de bättrar sig är så typiskt "film", men eftersom de som sagt får stryk först så blir det ändå bra. Obs, jag är inte för stryk på riktigt utan menar bara att det känns bra i filmen eftersom de betett sig så grisigt som de gjort.
 
Står man ut med en irriterande början så blir som sagt slutet bättre.
 

Utställning Galleri 39

Idag var jag och tittade på Gabriels utställning på Galleri 39. Tipsar alla om att ta sig en titt. Mycket blandat! Öppet till och med 22 augusti klockan 10-16.30.
  • Pärlor
  • Akryl
  • Tusch & akvarell
  • Akvarell
  • Tusch
  • Blyerts
  • Akryl på trä
  • Porslinsfärg på porslin
  • Akryl på sten
  • Trähantverk
Här i bloggen visar jag endast en sneak peak för jag rekommenderar ett besök dit.
 
En del av pärlgrejerna.
 
 Mitt köp.

Fårtårta

I inlägget om Connors barnkalas skrev jag om att jag ville göra en tårta av glassen i år istället för att bara servera den. Så här gjorde jag.
 
Jag gjorde en vanlig chokladbollsmet först, fast minus kaffe. En del som gillar chokladbollar säger att kaffet ger den där specifika smaken, men kan säga att Connor verkligen inte är i behov av kaffe då det är full fart ändå. Därför skippar jag det. Smeten formas till ett fårhuvud.
 
 Bredvid huvudet lägger man en hel 2-liters låda med glass, smetar grädde över den och placerar ut maränger.
 
 Till ögon använde jag godisbitar som ser ut som ögon. Fanns ingen annan färg att välja på i affären så fåret har en släng av "pink eye"...hehe... Glasstårtan var mycket populär.

Connors 5-årskalas

Onsdag den 19 augusti fyller vår älskling 5 år, men sitt barnkalas hade han igår. 14 barn kom och gjorde dagen till en riktigt rolig dag. Fiskdamm och piñata blev det i år. Fiskdamm har vi alltid haft, men en piñata testade vi för första gången. Det var populärt!
 
Årets tårta hade Splatoon-tema. Precis som ifjol så var det Millis tårtor och annat som vi beställde hos. En mycket nöjd Connor sitter i skrivande stund och äter på bläckfisken...hehe...
 
 
Samtidigt som tårtan har vi haft glass även tidigare år, men i år kände jag för att göra en tårta av glassen.
 
Det föreställde ett får, men jag fick många gissningar på andra djur också...hehe...
 
Piñata-dags.
 
 Connor fick vår present på kalaset också. En bältesstol till bilen. Så från och med idag får han åka framåtvänd. Det har han sett fram emot.
 
 Bäddset, kort, pengar, riddare, Lego och flygplan fick han i present.
 
 Och här hamnade jag...haha... Hade sällskap före och efter bilden togs, så jag satt inte och byggde själv. Connor hade fyllt sin kvot och ville inte vara med på fler kort helt enkelt.

Tjo vad det var livat...

Idag har Connor haft barnkalas för på onsdag fyller han redan 5 år. Det kommer inlägg längre fram om kalaset, för nu är jag helt slut. Det var en lyckad dag i alla fall.
 
Vår underbara unge blir redan 5 år i år.

Smultronvindruvor

Häromdagen i affären såg jag något som hette smultronvindruvor. Läste på förpackningen "En extra söt bärlik druva med smak av smultron." Hahahaha aaaaldrig att en vindruva kan smaka smultron, tänkte jag, och köpte med en förpackning eftersom jag inte trodde på det och var tvungen att ta reda på det. Druvorna är mindre än vanliga druvor. Vad paff jag blev när jag smakade på en och det plötsligt kom en smak av smultron! Det stämde! Ju rödare druvan var, desto mer smultronsmak. Jag var tvungen att ropa på Robin och Connor så de också kunde smaka och Robin blev lika paff när det smakade smultron. Connor tyckte däremot att det smakade äpple han...hehe...
 
Ett tips. De var riktigt goda!

Sett filmen Captain America: The Winter Soldier

Spoilers förekommer!
 
Steve Rogers försöker anpassa sig till det moderna samhället när en ny fiende dyker upp. Tillsammans med Black Widow tar han upp kampen.
 
Lite lustigt är att filmen, för mig, är som bäst när Captain America inte är med. Det blir mer intressant då. Captain America är en väldigt "blank" karaktär och Chris Evans är tyvärr en väldigt "blank" skådespelare i mitt tycke. Scarlett Johansson väger upp en del. Hon är en stark skådespelare och hon passar väldigt bra i rollen som Natasha Romanoff/Black Widow. Hon har gjort den rollen till sin för jag har svårt att föreställa mig någon annan i den. Anthony Mackie är toppen som Falcon också. Inte så lik seriernas Falcon, men bra på sitt eget vis.
 
Det jag gillar med Marvels filmer är att de är smart sammankopplade och går in i varandra. Jag gillar när det är sammanhängande och en handling som man får ut mer av än bara en fristående film. Så även fast denna film i sig inte är bland mina favoriter så får jag veta mer om Marvel överlag samt att den fördjupar andra filmer och det gillar jag. Jag har sett serien Agents of S.H.I.E.L.D. (fram tills de flyttade den till annan dag, tid och kanal utan marknadsföring överhuvudtaget) och denna Captain America ger bilden av andra sidan som man bara pratar om i tv-serien och det tycker jag är riktigt bra!
 

Tetris vaccination - check!

Igår var vi till veterinären för Tetris årliga vaccination. Han var supergosig och gosade för fullt med veterinären, även när hon gav honom sprutan. Vi håller lite koll på vikten på honom eftersom han från förrförra året till förra året hade gått upp ett helt kilo till 6 kg. Med ett foder som heter Metabolic (som även Yatzy kan äta) så har han gått ner till 5,39 kg. En mycket bra utveckling, tyckte veterinären. Han började med det fodret i april i år. Innan dess testade vi ett Diet-foder, men det funkade inte alls + att det var krångligt att ha olika foder till katterna (även fast de har egna skålar som de alltid går till). De ville nämligen äta varandras istället för sitt eget då. Med samma till båda går det enkelt.
 
Gosisen.

Stolpjakt där vi hittade skogens "guld"

Idag var hela lilla familjen på Stolpjakt igen. Många av stolparna var i skogen och vid en av dem hittade vi kantareller. Blev så paff eftersom jag aldrig "ramlat på" kantareller på det viset utan alltid behövt leta. De fick bli med hem. Sedan så åt vi en del blåbär, lingon, hallon, smultron och odon. Sistnämnda hade jag aldrig sett så jag trodde det var blåbär först, men de var så stora och smakade sötare än blåbär. Kul att lära sig!
 
Skogens "guld".
 
Odon.
 
Nu ska inte Connor med på någon mer stolpjakt för i år (förutom någon evenemangsstolpe som är enkel att ta), men han har tagit 114 stolpar och kämpat på riktigt bra. Därför fick han en liten present när vi kom hem. En Monchichi.

Presenter med tanke

Tiden går så fort så jag har missat att visa dessa presenter som jag fick av en vän. Det ligger en särskild tanke bakom varje grej och de passar verkligen mig, så tusen tack Kajsa!
 
Min Guardian Angel tycker jag mycket om och ordspråket är upplyftande.
 
 Närbild på det vackra halsbandet.

Sett filmen Fyra år till

Spoilers förekommer!
 
David Holst är partiledare för Folkpartiet och kämpar med sin egen självbild då hans politiska karriär inte riktigt går som han vill samt att han upptäcker att han har känslor han inte trodde han kunde ha.
 
Jag blir smått tokig på den extremt kassa ljudkontrollen i denna film! Man hör knappt dialogen och då höjer jag självklart ljudet för att höra och sedan smäller det nästan till då det blir musik och den är otroligt hög. Och i de scener där det är musik och samtal kan man glömma att höra hela samtalet för musiken överröstar. Det stör mig väldigt och påverkar såklart mitt humör inför hela filmen. Även "smågrejer" är viktiga.
 
Filmens handling är både småcharmig och smått ledsam ibland. Det finns tillfällen då jag tycker synd om David. Som *STORSPOILER* när han försöker göra närmanden till sin fru och får avslag för att de "inte är sådana, det vet du ju" eftersom David är homosexuell och han bryter ihop och säger att HAN faktiskt inte visste. Han har precis börjat förstå vissa sidor hos sig själv och så visar det sig att hans fru vetat hela tiden och då blir det en form av chock. David är välspelad av Björn Kjellman. Övriga skådespelare känns tyvärr lite stela. Slutet känns lite för taffligt "knyta-ihop", men filmen överlag är godkänd med undantag för det hemska ljudet.
 

Orkidéarrangemang till mamma

Mamma är väldigt glad i orkidéer och när jag fick syn på en fjäril på Designtorget på centralstationen i Göteborg så började en bild ta form i mitt huvud. Orkidéer och kruka hittade jag på IKEA. Denna får hon idag när hon fyller år. Stort grattis mamma!
 
Planterade om orkidéerna till en stor gemensam kruka där jag även satte fjärilen som drivs av antingen solenergi eller batteri. Sätter man den upprätt så åker den runt och sätter man den lite snett (som jag gjort) så fladdrar den på samma plats.
 
 Rörelsen är, enligt mig, väldigt realistisk.

En rolig familjedag på Arvika Hamnfest

Arvika Hamnfest hade gratis inträde för en familjedag idag. Tivoli, uppträdanden och mycket mer. Vädret var helt fantastiskt! Äntligen en sommardag värd namnet! Det var väldigt mycket folk. Connor åkte tre olika karuseller. Favoriten åkte han två gånger. Samma favorit som han hade i Furuvik.
 
Först tog vi en sväng runt området och såg bland annat Jörgen Jönsson spela någon ny sport som kallades paddelboll.
 
 Connors favoritkarusell.
 
 Favoritkarusellen gick så snabbt så han blev lite uttråkad i denna.
 
 Min härliga älskling visar upp en påse som han fiskade upp innehållandes ett gosedjur och ett uppblåst svärd som hans pappa vann åt honom.

Sett filmen Megashark vs. Mechashark

Spoilers?
 
En ny jättehaj hotar mänskligheten och amerikanska regeringen bygger en stor mekanisk haj som ska kunna bekämpa den.
 
Jag har alltid undrat över det där med att hajar hotar mänskligheten. Men stanna bara på land så är ni trygga liksom...? Om man nu inte sett filmerna Snow Shark och Sand Sharks då...hihi... Som jag skrivit om tidigare så kan B-filmer ibland vara bra. Och är de inte det kan de ibland vara hysteriskt roliga så man skrattar mycket åt allt det dåliga. Denna film är ingendera. Den är bara usel i precis allt. Väldigt värd att missa!
 

Du behöver inte gilla det...

...men du behöver inte heller nedvärdera det. Nu är jag vuxen och rätt så trygg i mig själv så om någon säger att musiken jag gillar, kläderna jag har på mig eller liknande är skit så kan jag hantera det. Ok, du tycker något annat än vad jag tycker. Det är respektlöst, det är det. En del beter sig på det viset tyvärr. Men jag kan hantera det. Däremot blir jag ledsen när barn inte får lära sig att inte nedvärdera det andra barn väljer. Det leder till detta respektlösa beteende som en del håller kvar vid även som vuxna. Det att ens eget val är det enda och andras är "sämst", "världelöst" och "fel".
 
Jag säger ofta till Connor att han väljer det han tycker om och att han inte ska bry sig ifall någon annan säger något negativt om det, likadant som han inte ska nedvärdera någon annans val, som han personligen inte gillar. Ingens val är sämre! Alla behöver inte gilla samma saker och det är helt ok. Men varför verkar det finnas ett behov att nedvärdera det man själv inte vill förknippas med? Med barn så hör jag tyvärr ofta pojkar nedvärdera det "tjejiga". Det verkar höra till pojkrollen att ta stort avstånd från det "tjejiga" för att tjejer är "sämre", "värdelösa" och "fel". Visst låter det sjukt? Tjejer är verkligen inte sämre, värdelösa eller fel. Men det är så det blir. Det sker när det "pojkiga" värderas högre, det sker när vuxna uppmuntrar sina pojkar att ta avstånd från det "tjejiga", det sker när killkompisar hånar varandra genom att säga saker som "du sparkar boll som en tjeeeeej". När ska detta sluta? Det kommer inte sluta av sig självt. Det är något vi vuxna konsekvent måste jobba med. Och vet ni vad... det innebär inte att barnen ska behöva göra eller ha på sig något de inte vill ha. Det innebär bara att de ska lära sig att visa respekt för andra barns val och förstå att inget är sämre.
 

Sett filmen That's my boy

Spoilers förekommer!
 
I sina tonår blev Donny pappa till Todd. Han fostrade honom själv tills Todd blev 18 år. Nu har de inte setts på många år, men så dyker Donny upp strax före Todds bröllop.
 
Jag förväntade mig inget annat när det är Adam Sandler så humorn är förstås otroligt låg. Filmens handling är fruktansvärd! Man "okejar" otrohet, att män beter sig som svin (för att det är så coooooolt.... blä!) och annat hemskt beteende. Man drar sig inte för att skämta om allt så länge som det håller låg nivå. Det är incest, otrohet, elev och lärare, behandla kvinnor som köttstycken och så vidare. Nej tack. Det är verkligen inte min humor. Någon gång borde jag lära mig och helt enkelt sluta se filmer med Adam Sandler, men jag tror väl lite naivt att han någon gång ska växa upp. Jag har en snart 5-åring som är mer mogen.
 

En dalahäst

Jag var kattvakt till tre väldigt charmiga katter förra veckan och när katternas familj kom hem så fick jag denna fina häst och ett kort med ord som värmde. Så gulligt!
 

Läst klart: Stäppvandringen av Jean M. Auel

Från bokens baksida:
"Ayla och hennes älskade Jondalar lämnar Mammutjägarnas land för att söka efter Jondalars eget folk som har sina boningar vid inlandsisens kant. På hästar de tämjt och med en varg som sällskap ger de sig ut på en strapatsrik resa över vindpinade stäpper i istidens Europa."
 
Hittills den tråkigaste och drygaste boken i serien. De är nästan konstant på vandring och första delen av boken handlar mest om beskrivningar av naturen och världen omkring dem. Det är väldigt intressant till en början, men dras ut lite längre än nödvändigt i mitt tycke.
 
Det är när de träffar andra människor som jag tycker det är mest intressant. Mänsklig psykologi är något som fascinerar mig. Jag är glad att Wolf fortsätter att följa Ayla. Det är en mycket trogen och intressant följeslagare paret har i den vargen. Tyvärr känns boken mest som en väntan. Man väntar hela tiden på att de ska nå sitt mål. Det är förstås realistiskt att det tar sin tid och att de upplever mycket längs vägen, för det är en bra bit att färdas.
 

Ytterligare klockren beskrivning

Än en gång kommer ett citat från Orange is the new black så spoilervarning för säsong 2, avsnitt 7.
 
En fånge har suttit väldigt länge i fängelset och några andra försöker förklara datorer och internet för henne. Hennes reaktion:
 
"All information i världen finns i ledningar? Och ändå är folk korkade."
 
Oj, oj, vad den kommentaren satt rätt. Det räcker tyvärr inte med information. Folk har svårt att hitta den. Folk har svårt att vara källkritiska. Folk går hellre på enbart sådant som stärker deras tidigare fastställda världsbild och/eller åsikter och nonchalerar det som säger något annat. Det verkar mer handla om att folk bedömer information efter hur mycket de håller med om det som sägs, än om saker som var informationen kommer från, vem som säger det, om det finns bevis och så vidare.

Mopedrally med rekord i antal deltagare

Idag var Connor och jag för att titta på mopedrallyt i Allstakan. Nästa år hoppas jag på att jag är frisk och kan delta. 123 deltagare så det var rekord. Ifjol var det 97 stycken. Roligt att många hittat dit och hoppas ännu fler hittar nästkommande år. I år var 10-årsjubileum sedan föreningen BIK tog över rallyt.
 
Min lille plutt har verkligen växt om man jämför med bilderna från ifjol. Sötisen! Fikat var fortfarande det viktigaste för honom.
 
 För mig är det mopederna.
 
 Connors favorit.
 
 
Jag hittade ingen klar favorit utan hade flera stycken jag gillade. Väntar på att få se en Honda MB5 på rallyt nån gång. Alltid med någon/några MT5, men aldrig MB5.

Sett filmen Boy A

Spoilers förekommer!
 
Jack har precis kommit ut i samhället igen efter att ha avtjänat ett straff för ett brott han blivit dömd för som barn.
 
Eftersom jag såg denna precis efter The Amazing Spiderman 2 så gick det inte att undvika en jämförelse av rollerna då Andrew Garfield har huvudrollen även i denna. Denna roll passar honom mycket bättre än Peter Parker. Här känns han obekväm, udda och lite "off" och det passar perfekt för karaktären i denna film. Filmen är lågmäld och visar flera hemska öden. Historien är väldigt intressant, men jag stör mig tyvärr på den dåliga medvetna suddigheten som gjorts här och där i filmen. Jag har vanan att se helhetsbilden, särskilt eftersom jag är inbiten rysartittare (där händer det ofta saker i bakgrunden så man måste hålla koll där samtidigt som man kollar förgrunden för att hänga med i handlingen) så det irriterar.
 
Handlingen är som sagt väldigt intressant. Vilken hemsk sak att leva med och när har en människa sonat för tidigare brott och försyndelser? Vad hände egentligen? Filmen slutar med väldigt mycket obesvarat. Ibland kan det funka, men jag tycker inte det gör det i denna film.
 

RSS 2.0