Firat mitt andranamn

Idag var det Maria som hade namnsdag. Mitt andranamn fast det står före mitt tilltalsnamn, något jag klagat på till mamma sedan jag var runt 9 år då andranamn per logik ska stå som andranamn. Det blev fel inom till exempel vården många gånger innan vi rättade till det. Mitt andranamn står fortfarande först, men nu har de i register på något vis markerat så det syns vilket som är tilltalsnamn. Blev firad med blommor och trissvinst. Vinst på båda lotter vilket inte händer så ofta. Sammanlagt 90 kronor. Whoho!
 

Varit på årlig buskis

Brännvin i kikar'n är på turné från Vallarnas friluftsteater och besökte igår Karlstad CCC. Jag var där med syrran och våra föräldrar. Ensemble var: Jojje Jönsson, Stefan Gerhardsson, Siw Carlsson, Robin Stegmar, Jan Holmquist, Anna Carlsson, Jessica Heribertsson och Jonas Hellman. Jojje tycker jag bäst om och han är stadigvarande i ensemblen från Vallarnas. Siw Carlsson och Stefan Gerhardsson är också toppen! Övriga var nya för mig, men gjorde riktigt bra ifrån sig.
 
En del skämt tyckte jag inte var det minsta roligt, medan annat var helt ok. Bästa buskisen jag sett utspelade sig i nutid och denna utspelade sig 1953. Mer igenkänning i nutida antar jag, för mig i alla fall. Vore skoj med en buskis om 80- och 90-talet. Liten miss att de skämtade om att skaffa pengar från en rik Karlstadsbo och nämnde Christer Sjögren, varav de sedan sa att han inte var född än. Jodå, han var 3 år 1953. Inte var han väl särskilt rik än då, men född var han.
 
Det var en trevlig kväll i alla fall och efteråt avslutade vi med mat hos syrran.
 
På CCC finns en älg gjord av små gosedjur.
 
Info om älgen.

R.I.P. Leonard Nimoy

En legend har dött. Igår dog Leonard Nimoy, mest känd som Spock i Star Trek. Han var min favorit i den serien och i filmerna. Mission Impossible-serien (från sena 60-talet och tidiga 70-talet) och min favoritversion av Invasion of the Body Snatchers (1978). Han jobbade även bakom kameran som regissör och producent. Han kommer bli saknad!
 
Jag kan göra tecknet med båda händerna, Leonard. Precis som du kunde. Live long and prosper!

Sett filmen Final Destination 5

Spoilers?
 
Överlevare från en brokatastrof får lära sig den hårda vägen att ingen kan lura döden.
 
Filmen följer samma koncept som de tidigare. Någon får en syn, varnar folk för katastrof, några lyssnar till personen och överlever. Men bara för ett tag. Döden vill inte bli lurad så den kommer efter dem.
 
Efter första filmen så kommer som sagt inget nytt. De försöker bara hitta på nya sätt att ta livet av folk på så hemska vis som möjligt. Lite av plågeri att se alltså, men ändå fastnar jag. Filmen är faktiskt helt ok. Flera andra i serien har varit mycket sämre än denna. En "olycka" i filmen rör väl lite extra vid mig och det är fullt förståeligt. En av personerna ska göra laseroperation på sina ögon för att rätta till synfel. Har ni sett någon av dessa filmer så förstår ni nog vad som händer. Huh, vad hemskt! Kände att det var tur att jag redan gjort min operation. Tony Todd dyker upp litegrann igen. Gillar honom! Han har en sådan kraftig närvaro.
 
Slutet av filmen förvirrar mig. Den knyts ihop väldigt fint med den första filmen och alltså så betyder det att denna film ska vara en sorts prequel. Hade det bara varit så, då hade jag gillat det för jag gillar samband. Men tidigare i filmen så pratar de om en kille som freakat ut på ett flyg och räddat några från döden och att de sedan dött ändå på olika vis. Det skulle förstås ha kunnat vara en tidigare händelse, men likheterna var för stora med det som händer i första filmen och som alltså händer i SLUTET av denna film... Ja, som sagt... förvirring. Man ska nog inte övertänka sådana här filmer.
 

Redo för simskola i år igen

Nu har Connor valt årets badkläder (han ska för andra året gå på simskola, som i hans ålder är mer säkerhet, plask och lek). En del har sagt att han är för stor för UV-dräkter nu (han är 4,5 år), men själva tycker vi det funkar väldigt bra och struntar i det där med att göra barnen äldre än de är. Jag ska köpa UV-dräkt till mig själv också när jag hittat något jag gillar (jag är solkänslig) och har råd med det. Connors val gillar jag, men det fanns inte i vuxenstorlek tyvärr.
 
Om ni undrar varför vi är så "tidiga" med att inhandla sådant här så är det för ekonomins skull. Det är billigare att handla när det är lågsäsong och då slipper man dessutom stressa med att hitta något när det blivit säsong.
 
Från Oiidesign.

Bokrea 2015

Idag var Mirja och jag iväg på lite bokrea. Tycker det är synd att de tagit bort nattrean, för det var rätt mysigt att gå runt i affären på natten. Annars tycker jag det är härligt att gå i en riktig affär och kunna titta på böckerna. Det blir inte riktigt samma grej av att handla på nätet (även fast jag gör det också).
 
Årets reaköp. Två böcker till Connor. Jag kunde inte motstå "Jag älskar dig mamma!". Så söt! I "Galopp!" var det häftiga animationer. Till mig blev det "Jag var barn i Gulag", "Gatukatten Bob" och en uppdaterad vägatlas (eftersom jag gillar kartor och ogillar gps p.g.a. att jag inte gillar när någon talar om för mig var jag ska, jag vill ta reda på det själv).

Läst klart: Stad av glas av Cassandra Clare

Från bokens baksida:
 
"Del 3 i The Mortal Instruments: Clary kämpar för att rädda sin mammas liv, men för att få hjälp måste hon åka till Glasstaden, Skuggjägarnas stad i hemlandet Idris. Men att ta sig in oinbjuden i staden är förbjudet enligt Lagen, och att bryta mot den kan straffas med döden...

Kärlek är en dödlig synd och gamla hemligheter kan visa sig vara livsfarliga, när Clary och Jace tillsammans står upp mot Valentine, den ondskefulle före detta skuggjägaren som också är deras pappa..."
 
Med den här boken bättras serien på. Äntligen börjar det bli lite mer på djupet och lite variation. Det är fortfarande tydligt vad som kommer hända och vilka hemligheter som kommer uppdagas, men för lite lättsam läsning tycker jag boken är riktigt bra. Några saker förenklas lite väl mycket, men jag antar att det är för att inte störa flödet i boken. Till slut kommer en sak fram som jag väntat på sedan allra första boken också. Det är lustigt det där. Det är inte bra att avslöja saker för snabbt, men inte heller att dra ut på det. Med tanke på att det finns flera böcker kvar i serien som jag inte läst än, så kan jag inte avgöra om detta avslöjande kom vid rätt tidpunkt eller inte. Det får jag se när jag läst de andra.
 

Nostalgitröjor och pyssel

I söndags före Oscargalan var syrran och jag till några affärer i Karlstad. Jag skulle fixa en grej till årets Halloween och så hittade jag även lite nostalgitröjor till mig och pyssel till Connor.
 
Connor ville pyssla direkt jag kom hem igår.
 
 Det finns roliga saker på TGR.
 
 Nostalgitröjorna. Dinosaurier och My Little Pony. Två av alla de saker jag gillade som barn (därav nostalgin).

Oscarnatt

Sedan 1995 har syrran och jag tittat på Oscargalan live. Vi firade inte med skumpa, utan tog det lite lugnare. I år sändes galan på SVTFlow och SVTPlay istället för på "vanlig" tv. Det var inte en helt bra idé. Flera gånger krånglade bilden, något som aldrig hänt då det visats på "vanlig" tv. Syrrans ena katt Neko blev visad i försnacksprogrammet då man kunde hashtagga Oscarsgalan med sina bilder och kommentarer. Det var rätt kul! Reaktionen från en av "snackarna" var kul. "Prat prat prat prat EN KATT"...hihi...
 
Tycker de gjorde ett helt ok jobb, förutom en av dem. Jag anser att man ska prata FILM och hur skådespelare lyckas i filmer. En "snackare" tyckte visst det var lämpligt att säga att hon inte gillar Benedict Cumberbatch för att han "ser opålitlig ut". Uhm... VAD har det med hans prestationer i film att göra? Har sett honom göra olika roller och i mitt tycke är han en väldigt bra skådespelare och det är just hans PRESTATIONER man ska prata om, inte hans utseende. Att sedan säga att alla som gillar honom är galna är väl inte direkt ett smart samtalsval det heller. Bara för att folk inte tycker som DIG så är de inte galna. Visst kan man tänka det ibland, men att yttra det högt (dessutom i ett program som sågs av många) är oprofessionellt.
 
Galan var bättre än ifjol. Dessa konstanta och täta reklampauser är irriterande förstås, men om man bortser från det och tänker på galan så var den lyckad. Neil Patrick Harris var väldigt bra som värd och han kändes rätt bekväm på scen. Som jag skrivit tidigare så kan han agera, skämta, dansa OCH sjunga. Hela paketet liksom. Galan fylldes av många riktigt starka och rörande tal som träffade mitt i prick om människors rättigheter oavsett kön, sexualitet, hudfärg etc.
 
Min Oscarstatyett var med som vanligt och fick i år sällskap av en Lego-dito. Pytteliten som ni ser.
 
 Kitty sträcker ut.
 
 "Oscarkatten" Neko som blev med på tv. Kolla bilden här.

Dags för Oscargala!

Inatt blir det Oscargala hos syrran. Jubileum då vi började kolla tillsammans 1995. Det ska bli kul! Detta år har jag hunnit se några fler filmer än jag hade hunnit förra året och det är lite lättare att veta vad de pratar om när man gjort det. Neil Patrick Harris som värd kommer bli intressant. Han kan agera, skämta, dansa och sjunga och en sådan mångsidig förmåga brukar vara bra på Oscarvärdar.
 

Firat Connors andranamn

Vi firar namnsdagar, något ni märkt om ni följt min blogg ett tag. Idag är det Hildings dag och Connor heter Hilding i andranamn så då har vi firat. Hans mormor, morfar och moster kom hit på lite fika och Connor utbrast "Jag ÄLSKAR att ha gäster"...hihi...
 
Connor fick ett stort ägg med lite grejer i (en klubba också, men den försvann mystiskt direkt), en Baymax (Big Hero 6) och ett Angry Birds-spel (inte datorspel utan en "riktig" leksak).

Sett filmen Stand up guys

Spoilers förekommer!
 
När en äldre man blir frisläppt från fängelset så möts han av en gammal vän. De ska ha ett sista firande tillsammans innan den ene måste ta livet av den andre.
 
Al Pacino och Christopher Walken gör några av sina bästa roller i denna film. Den är relativt lågmäld i grunden och handlar om relationer. Lite invecklade och komplicerade relationer. Filmen är väldigt fängslande och engagerande. Scenerna vid bordellen är väl de enda som är dåliga då jag nästan blir illamående av hur männen ser på och behandlar kvinnorna. Som tur är så är dessa scener inte så långa och jag försöker fokusera på de bra bitarna. Tyvärr visar man en okomplicerad och nonchalant inställning till gruppvåldtäkt i filmen.
 
*STORSPOILER* När männen stjäl en bil och i bagageutrymmet hittar en kvinna som hade kidnappats och våldtagits så blir hon med och käkar först. Sedan bestämmer sig männen för att hjälpa henne så de hittar de som förövat sig på henne och binder fast dem. Efter det lämnar de förövarna i kvinnans händer tillsammans med ett urval vapen. Visst, det känns bra att hon får hämnd och att förövarna straffas (åtminstone i filmens värld, för IRL tycker jag inte folk ska ta hand om saker själv även fast jag inte tycker att rättssystemet fungerar så bra som skydd för de utsatta), men realistiskt? Nej. Film behöver inte vara realistisk - fine. Men denna film bygger ändå på att det ska vara lågmält och någorlunda realistiskt, så det är synd att det då visar upp en sådan bild.
 
Trots dessa saker som tar ner betyget något så tycker jag att filmen är fängslande och intressant. Och som sagt så gör Pacino och Walken några av sina bästa rollprestationer.
 

Spel hos vänner

Idag var vi över till vännerna M & T och deras barn för att få testa lite Mario Kart 8. Barnen fick spela en hel del, men då och då tog vi vuxna över...hehe... Man ska väl inte sluta spela spel för att man blir äldre, eller hur? Det var riktigt kul! Särskilt "kul" blev det väl när jag under ett lopp upptäckte att jag tittat på fel ruta och alltså trott att jag var en annan karaktär. När jag tittade på min ruta så stod min karaktär bara och gasade i ett hörn...hahaha...
 
Riktigt kul!

En tur till Rokkmakkstugan, Ängen

Synd att man inte kan anpassa mående och ledighet efter väder. Det var tyvärr inte idealväder för en tur till Ängen igår. Men det var kul att se stället igen ändå. Har inte varit där sedan jag gick i skolan så det var läääänge sedan. Robin och Connor hade aldrig varit där. Hoppas vi kan återvända igen då det är bättre väder och underlag! Vi åkte allt lite bob och pulka ändå och hade picknick.
 
Taget uppifrån backen. Husen ligger i slutet av den. Kändes skumt när Connor åkte iväg och försvann i dimman. Konstigt att det var dimma också, för det blåste rätt kraftigt.
 
 Stugan. Stängt p.g.a. vädret tyvärr.
 
 Picknick i grillhuset och Connor har samma besvär som mig att dricka ur de flaskorna som har stor öppning...hehe...Varm choklad och ostsmörgåsar var mums denna dag.

När hjärna och kropp inte hänger ihop

Jobbar jag för långa pass eller gör något annat för länge så brukar det visa sig i att kroppen "kraschar". Jag blir sängliggande och har inte bara enorma smärtor utan kan även få feber på grund av det. För att inte prata på den förlamande tröttheten (INTE samma trötthet man kan få när man gjort något i "lagom" mängd). Därför har jag lärt mig att ta pauser, anpassa tiden och lyssna på kroppen (detta innebär inte samma sak som för en normalfrisk person då min kropp har ständig smärta, jag måste istället lyssna på när smärtan börjar bli för illa).
 
Detta är inte det lättaste eftersom min hjärna INTE fungerar så. När jag påbörjat något så vill min hjärna göra klart. Den kommer upp i varv och vill inte varva ner, den vill göra klart klart klart. När hjärnan inte får göra klart för att den måste anpassa sig efter kroppen så får jag den där irriterande kliande känslan inuti hjärnan (som Sheldon så klockrent beskriver det i The Big Bang Theory). "A scratch you can't itch." Jag brukar få den känslan när något stör mig också så uppenbarligen stör sig hjärnan på att inte få slutfölja sitt schema.

Sett filmen A Long Way Down

Spoilers förekommer!
 
Fyra personer träffas av en slump då de allihop tänkt ta självmord på nyårsnatten genom att hoppa från samma tak. De bildar istället en pakt om att inte ta livet av sig före Alla hjärtans dag.
 
Handlingen låter väldigt morbid och filmen är verkligen det. Men den är morbidmysig på något vis. Man får träffa dessa fyra ensamma personer (några är ensamma trots att de har många personer runt sig) och får veta varför de är redo att gå så långt som att avsluta sina egna liv. Relationerna sinsemellan dessa karaktärer och övriga är intressanta att följa. När media får reda på "pakten" så spårar det självklart ur, som så ofta. Allt blir extremt pressat för personerna som redan tidigare var under press. Ett ganska lågmält persondrama skulle jag nog kalla denna film. Med inslag av det där morbidmysiga och morbidroliga. Toni Collettes karaktär Maureen är den jag följer med störst intresse. Toni lyckas som alltid perfekt i sin rollframställning. Hon är väldigt trovärdig!
 

Second hand är bäst

Igår var vi in på Lilla Kråkan och tittade runt för att se om något nytt kommit in. Det hade det, så tre plagg blev det till Connor. Är så kul när man hittar nåt!
 
Skeletttröjan syns knappt mot bakgrunden. Jag tyckte den var rätt freaky och ännu mer efter att jag läst texten: "Scary Skulls - Don't be afraid. They just want to play." Gaaaaaaaah! Haha! Tror den lyser i mörkret, men har inte testat det än. Huvtröja med Nalle Puh och en kofta som nästan var som en regnbåge hittades också.

Försenade Alla hjärtans dag-presenter till katterna

Jag visste precis vad jag skulle skaffa till katterna. Yatzy försökte nämligen slita upp paketet med julklappen som syrrans katter fick av oss i julas. Jag hade ingen möjlighet att skaffa det förrän idag, så de fick lite försenade Alla hjärtans dag-presenter. De älskade dem!
 
Vad stryker sig Yatzy mot?
 
 En kattmyntafisk!
 
 De fick en varsin förstås för att hålla sams. Tetris kör sin vanliga tåspretarstil...hehe...

Sett filmen Frost

Spoilers förekommer!
 
Vid Elsas krönande till drottning avslöjas hennes magiska krafter och hon flyr från ett dömande folk. Hennes syster Anna ger sig av för att finna henne.
 
Kristen Bell som sjunger Annas roll har verkligen en vacker röst! Jag följde serien Veronica Mars och har gillat Kristen Bell ett tag, men inte vetat att hon kan sjunga så otroligt vackert! Jag vet att den mest kända låten från filmen är Let it go, men jag tycker Kristen hamnat oförtjänt i skuggan av den. Apropå den sången... När Elsa ska "bryta sig fri" och gå sin egen väg så sjunger hon "slut med den perfekta flickan" och så förvandlar hon sitt yttre så att hon, enligt normen, blir ännu mer perfekt. Midjan blir smalare, bysten blir större... Ja, det känns aningen motsägelsefullt.
 
Renen är en härlig karaktär. Den lyckas locka till några skratt. Jag gillar den alternativa familjen i handelsboden. Äntligen börjar Disney inkludera andra familjekonstellationer än mamma, pappa, barn. Det görs så diskret så det är dock lätt att missa om man inte är uppmärksam. Riktigt trist att vargar åter igen får utgöra de "onda" i filmen. Om man bara kunde framställa dem som någorlunda äkta någon gång istället för antingen "onda" eller "romantiserade"... Det framkommer även en del usla skämt i stil med att man driver om "fula kvinnor" och "gråtande män". Newflash: Kvinnors uppgift är INTE att behaga alla med sitt yttre och män har känslor och om de kan visa dem öppet så visar det att de är trygga i sig själva och sin omgivning. Visst så finns både män och kvinnor som inte VILL visa sina känslor öppet och det respekterar jag (jag tillhör själv den skaran). Men ingen man ska behöva känna att han MÅSTE hålla det inom sig för att han är "omanlig" annars.
 
Slutet är ändå helt ok. Det är härligt att *STORSPOILER??* syskonkärleken räddar dagen istället för en romantisk kärlek. Också en fin "touch" att Kristoff faktiskt FRÅGAR Anna i slutet om han får kyssa henne. Detta är nog ändå den Disney-film som är närmast en "bra"-stämpel för mig (recensionen skrevs före jag sett Big Hero 6) och bara det är egentligen ett bra betyg då jag aldrig gillat tecknade Disney. Connor gillar denna film skarpt och har sett den många gånger så han rekommenderar den.
 

Vår Alla hjärtans dag

Connor och jag tog bilen (Robin jobbade) och åkte först till minneslunden där vi tände ett ljus och lämnade blommor till Sylvia <3 Saknar henne så otroligt mycket! Hon tyckte mycket om blommor.
 
Sedan var vi till Connors morföräldrar där jag satte blommor på katten Tulos grav eftersom det den 13:e februari var 12 år sedan han fick somna in på grund av åldersrelaterade problem. Vi hade med blommor och skraplotter till Connors morföräldrar också samt en present till katten Stina som igår hade bott hos dem i 12 år. Det var rätt present, hon älskade det (kattgodis).
 
Vi tajmade tiden så vi kunde hämta Robin på jobbet på hemvägen. Vi hade köpt med oss pizza från Gunnarskogs Pizzeria och så blev det filmen Sharknado 2 på Kanal 5. Hihihi...
 
Minneslunden. Sylvia <3
 
 Katten Tulos grav.
 
 Stina är alltid gosig. Ett av hennes favoritsätt att spendera tiden är att bli kliad på magen.
 
 Fiskbebisarna hade växt.
 
 Connors Alla hjärtans dag-presenter från sin mormor och morfar.
 
 Connors presenter från Robin och mig. I påsen är det en Super Mario-dräkt.
 
 Detta fick jag av Robin, så nu ska jag boka tid för något jag inte haft råd med sedan i somras och som gör gott för min värk.
 
Fullt med tulpaner till oss från mina föräldrar.
 
 Finns ett bättre och mer romantiskt sätt att tillbringa Alla hjärtans dag än med Sharknado 2? Skulle inte tro det, hahaha...

Sett filmen Jack the Giant slayer

Spoilers förekommer!
 
Jack råkar öppna en väg mellan jättarnas och människornas värld och ett stort krig nalkas.
 
Ytterligare en effektfilm där effekterna inte håller. De är helt otroligt kassa. Är det här standarden för nyare filmer? Jag föredrar när man blandar effekter och endast använder sig av CGI när det är absolut nödvändigt. Då blir resultatet mer trovärdigt. Filmen är stundvis spännande trots att den är förutsägbar (den hade varit det även om jag inte hade läst sagan innan).
 
Nicholas Hoult är egentligen det enda som gör filmen någorlunda sevärd. Det är en skådespelare som jag absolut har ögonen på. Han imponerade redan som barn i About a boy och var väldigt bra som annorlunda zombie i Warm Bodies. Verkligen någon att hålla koll på!
 

Årets Alla hjärtans dag-kort

Skickade ut årets Alla hjärtans dag-kort i god tid till de närmaste släktingarna så det skulle hinna fram till alla före Alla hjärtans dag eftersom det infaller på en lördag i år. Det är ett årligt kort som verkligen är uppskattat. Connor tycker det är kul att bli fotograferad till dem också.
 
Glad Alla hjärtans dag till alla som firar det och en stor kram till alla mina vänner!
 
Årets foto.
 
 
Årets framsida blev en drake med en larv. Riktigt sött! Från Tilde Tryck.

Upplevelsepresenter

Något jag gillar att få och även ofta tar till när det gäller att ge bort presenter är Upplevelsepresenter. För vad håller längre än allt annat? Minnet av något spännande, roligt, avslappnande och/eller mysigt som man gjort antingen själv, med partner, med vänner och/eller med familj.
 
Topp 10 på sajten upplevelse.com tycker jag visar på en bra blandning på saker. Det finns något för de flesta. Om jag inte led av svindel så skulle jag nog gärna testa takvandringen, det verkar så häftigt, och tänk att få köra en Supersportbil! Fast jag skulle vara orolig för att paja den. Den är säkerligen inte billig. Poledance är jag väldigt imponerad av, men jag skulle aldrig klara att hålla mig själv uppe överhuvudtaget.
 
Nej, nu får jag sluta att vara så negativ. Man måste testa för att veta, eller hur? Så angående de saker jag nämnt här ovan... det är bara att börja spara och sedan tuta och köra! Vad skulle ni vilja testa?
 
 

Tennisarmbåge OCH golfarmbåge

Jag var till min läkare häromdagen för en kontroll. Frågade om en skarp smärta jag upplevt i vänster arm de senaste månaderna (erhm... ja, jag söker inte läkarhjälp så snabbt...jag erkänner...har en bunt dåliga erfarenheter samlade på hög som är svåra att bli av med trots att jag verkligen har en BRA läkare nu). Min läkare undersökte och klämde och hittade exakt rätta punkterna (som läkare brukar ha talang för). Smärtan sköt från armbågen ner i handen som domnade bort direkt. Det var nerver i kläm och dessa problem var visst typiska för tennisarmbåge (på ena sidan armbågen) och golfarmbåge (på andra sidan). Så jag måste ha tränat sport som bara tusan i sömnen då, för golf har jag aldrig spelat (för I minigolf gör man inga svingar) och tennis testade jag en enda gång för x antal år sedan. Jag kanske snart är proffs!

Njutit av solen

Idag lekte Connor ute i lekparken med kompisar medan solen sken. Jag och en vän passade på att lapa sol och det var riktigt varmt och skönt. Vi var inte de enda. Som ni ser på bilden här nedan så passade Yatzy på hon också.
 

På bio: The Theory of Everything

Spoilers förekommer!
 
Om Stephen Hawking och hans relation till sin fru.
 
Jag hade förväntat mig mer kring teorierna och forskningen, men blev ändå inte besviken av att det visade sig vara ett drama mest fokuserat på relationerna i Hawkings liv och hur han hanterat sjukdomen ALS. Det var en väldigt berörande film och jag tycker det är helt otroligt att Hawking av läkaren "fick" 2 år att leva, men fortfarande lever efter många år. Att han fått 3 barn som han fått se växa upp och att han fått fortsätta att dela med sig av sitt otroliga sätt att tänka till världen. Han verkar även ha en riktigt kul humor!
 
Filmen är väldigt välgjord och lågmäld. Skådespelarna passar ytterst bra i sina roller och särskilt Eddie Redmayne gör en väldigt trovärdig insats som professor Hawking. Han har helt övertygat mig nu, eftersom jag inte ens kände igen honom trots hans stora roll som Marius i filmen Les Misérables som jag verkligen gillar. I den filmen var jag inte övertygad om att han var så bra, men nu har han lyckats få mig att tycka det. Han är helt otrolig i denna!
 

Connors första tur på skridskor

Som med mycket annat så trodde Connor att han skulle kunna åka skridskor på en gång. Hur mycket jag än pratade på att det är sådant man får träna på så trodde han det skulle bli enkelt. Det ser enkelt ut på tv ju. Nu har han gjort sin första tur i alla fall. Mer på baken än på fötterna, men han blev inte helt avskräckt i alla fall så det är bara att försöka igen.
 
Jag stod på ett par skridskor för första gången på flera år. Det var vingligt till att börja med, men efter en stund gick det skapligt bra. Jag har aldrig varit någon höjdare på att åka, men har tagit mig framåt i skaplig takt och det kom tillbaka efter en stund på isen. Det var riktigt kul! Eftersom man mest använder benen så funkade det bra för min värk också, då mitt värsta område är överkroppen.
 
 
Stor och fin isbana som vi var till tillsammans med några av grannarna.

Sett filmen De glömda själarnas ö

Spoilers förekommer!
 
14-åriga Lulu, hennes lillebror och mamma flyttar till en liten stad. Efter att hennes lillebror sett ett konstigt ljus så börjar han bete sig annorlunda och syskonen upptäcker sedan något mystiskt och farligt som händer på en ö strax bortom staden.
 
En dansk äventyrsfilm med lite skräckinslag, men skräck i den bemärkning så att den är barntillåten (eller åtminstone har 11-årsgräns). Skrämmande blir den aldrig, men handlingen tycker jag är helt ok. Skådespelarna är väldigt stela och känns inte realistiska och det tar tyvärr ner stämningen en del. Hade det hållit måttet mer så tror jag detta hade kunnat vara en kul familjeäventyrsfilm. Det presenteras inget nytt i denna film och den enda sak som skulle kunna vara skrämmande är istället det mest irriterande, *SPOILER* och det är fågelskrämman. Det är dock kul att se lite annan film än brittisk och amerikansk (som det oftast blir för mig).
 

Skäggig snögubbe

Eller snarare ett försök till skäggig snögubbe. Jag har fantasi, men sedan är jag tyvärr inte så praktisk lagd så jag alltid klarar att genomföra det jag föreställt mig. Det är detta sätt som gjorde att jag redan som 6-åring började tycka illa om att rita och måla. För att jag aldrig klarade att få fram det jag sett i huvudet. Alldeles för självkritisk, jag vet.
 
Till ämnet nu då. Vi var på Sågudden idag och umgicks med Kimmi och hennes barn och det var där jag fick för mig att göra en snögubbe. Sedan blev det lite prickskytte med snöbollar också. Det var härligt att vara där idag! Varmt och solen sken. Skönt att få lite ljus. Roligt att ses också!
 
Det blev ett glest, men långt skägg. Näsan är inte den traditionella heller, men i brist på annat fick det bli en lång pinne. Connor var kritisk och sa att han kunde göra en bättre, men när jag sa att han fick visa mig så tappade han lusten.

Det här med "vacker på både in- och utsidan"...

Någon får nog förklara för mig hur kommentaren "du är vacker på både in- och utsidan" ska tolkas. Jag kan inte annat än se den som förolämpande. För vad spelar utsidan för roll? Varför måste den sidan med i komplimangen? Jo, jag vet att utsidan spelar en viss roll, men för mig så ÄR en person vacker på utsidan om hen är vacker på insidan. Och då kan man helt enkelt bara säga att personen är vacker. Varför påpeka både in- OCH utsida? Det är, i mina öron, som att säga att om du inte ÄVEN hade en vacker utsida så skulle det inte spela någon roll. Nu är jag en person som tolkar bokstavligt och det är därför jag undrar om någon kan förklara kommentaren för mig på ett annat vis då jag har svårt att greppa den.

På bio: Big Hero 6

Spoilers förekommer!
 
En varm relation växer fram mellan hälsovårdsroboten Baymax och Hiro. När saker inte visar sig stå rätt till så bildar de ett team tillsammans med vänner för att bekämpa faran.
 
Det verkar som att Disney alltid följer rutinen med att någon/några ska dö precis i början av deras filmer. Som jag brukar säga: Barnfilmer är oftast grymmare än vuxenfilmer. Detta på grund av att när folk dör i till exempel actionfilmer så är det oftast skurkar eller personer i periferin, medan i barnfilmer så ska de alltid introducera karaktären först och få en att tycka om den och känna för den innan de tar livet av den.
 
Roboten Baymax är supercharmig och karismatisk! Han gör hela filmen! Hans oskyldiga personlighet som vill alla väl är underbar. Hans sätt att göra "näven" får mig att skratta mer för varje gång...hehe... En del humor riktar sig till lite äldre publik, men det finns mycket för de yngre också. Connor älskade filmen och levde sig in i den väldigt mycket. Han ställde några enstaka frågor till oss och blev ledsen vissa gånger, men ändå inte skrämd. Huvudkaraktären Hiro är väldigt mänsklig. Han visar sina känslor och är väldigt klipsk, samtidigt som han vid några tillfällen faller för vreden inom sig. Jag tycker om den biten eftersom det är mycket det som gör honom mänsklig. Att han kan både lyckas och misslyckas.
 
Det här är den första animerade Disney-filmen som får ett klart godkänt betyg av mig.
 

På bio: Kortfilmen Feast

Spoilers?
 
En mans kärleksliv genom ögonen på hans hund via måltid efter måltid.
 
Denna kortfilm visades före Big Hero 6 på bio och det är jag glad för. Den var verkligen charmig! Väldigt få ord yttras i den och allt är från hundens perspektiv. Den var så välgjord och på bara några få minuter får man en stor historia. Det är roligt att se hundens reaktioner på olika mat och det hunden gör ungefär i mitten av berättelsen är så rörande att jag blir tårögd. Djurberättelser alltså... Det är något med dem som rör mig.
 

Rolig biofest

För ett tag sedan kunde man köpa biljetter till filmen Big Hero 6 på ICA Kvantum här i stan för bara 25 kronor/styck. Max 3 per kund gällde så vi fick en varsin så både Robin och jag kunde bli med Connor. Tidigare har vi bara kunnat vara en förälder med honom på bio. ICA hade ordnat lite roliga grejer på bion och alla besökare fick en varsin påse med sig hem. Det var en specialvisning med bara ICA-kunderna. Roligt när de hittar på sådant! Hoppas det blir mer framöver! Connor stortrivdes och tyckte mycket om filmen (recension kommer från mig i ett senare inlägg).
 
 
Popcorn är det som gäller på bio tycker Connor.
 
 Även vuxna fick en påse med sig hem med lite gottigt.

29 småbebisar

Fiskyngel alltså...hehe... Vi var hos mina föräldrar igår och jag såg något litet som rörde sig i akvariet. Sedan en till orange prick, en till, en till, en till etc. När jag hade fått syn på en så var det inte svårt att hitta de övriga. 29 stycken var det. 27 stycken lyckades vi fånga in och sätta i en skyddad del av akvariet. 2 stycken undkom oss hela tiden.
 
De är verkligen inte stora än. En halv centimeter ungefär, en del mindre än så. Snabba och svåra att fånga in.

Läst klart: Stad av aska av Cassandra Clare

Från bokens baksida:
 
"Del 2 i serien Mortal Instruments. Clary Fray önskar att livet bara kunde återgå till det normala. Men vad är normalt när du är en demondräpande skuggjägare, vars mamma ligger medvetslös i en magipåverkad koma och du plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna? Clary försöker dra sig undan från skuggvärlden för att kunna hänga mer med Simon (är han kanske mer än en vän?), men Jace tänker inte släppa henne så lätt. Och den enda chansen Clary har att hjälpa sin mamma är om hon söker upp Valentine, den ondskefulle skuggjägaren som mördat hennes morföräldrar - och dessutom är hennes pappa ..."
 
Denna bok fortsätter i samma spår som den första. Karaktärerna börjar bli lite mer utvecklade, vilket är bra då detta ändå är del 2. Egentligen ska det inte krävas flera böcker för att få karaktärerna att "sitta", men om flera böcker var planerade från början så kanske syftet var att undanhålla en del till att börja med. Åter igen märks att handlingen riktas åt en annan målgrupp än den jag tillhör. Det märks särskilt tydligt på att de karaktärer som är kring min ålder beskrivs väldigt stelt, stereotypiskt och ytligt. Det är de yngre huvudkaraktärerna man ska känna och bry sig om. Finner dock boken rätt roande och lättläst. Det går snabbt att komma genom den och jag saknar något som jag inte riktigt kan sätta fingern på.
 

Födelsedagskalas och loppisfynd för mor och son

Idag var vi och grattade en kusin till Connor som fyllde år. Åt jättegod smörgåstårta och fick hälsa på hans nya hund Messi. Sååååå otroligt söt! 75% chihuahua och 25% papillon. Vi var till Connors farföräldrars gravar och tände ljus och sist blev det en tur in på Tidafors loppis.
 
För att vara en valp så var han lugn, men busade för fullt med Connor som fick igång honom rejält.
 
 Loppisfyndet för Connor. En saccosäck med Turtles på.
 
 En tavla i min smak. Gjord delvis av klockdelar, föreställer Tower Bridge i London och är gjord 1980.

Sett filmen Sharknado

Spoilers?
 
En orkan drabbar Los Angeles efter att den sugit upp en hel massa hajar först.
 
Hahahahahahahahaha... ja, ungefär så var denna film för mig. Den är så usel, så kass, så... så.... hysteriskt rolig! Jag förstår att denna film nådde kult nästan direkt. Den är verkligen helt tokig! Jag höll nästan på att smälla av utav skratt i scenen *STORSPOILER* då karaktären Fin (Ian Ziering) kastar sig in i käften på en haj. Effekterna är också totalt usla och handlingen... hehe... ja, vilken handling? Men ibland lyckas dessa B-filmer roa mig och då anser jag konceptet lyckat.
 

Intyg för bokslutskurs

Ytterligare ett intyg att lägga till meriterna. Kul!
 

Det är ni som lär barnen

När ni från början skaffar en typ av saker till flickan och en typ av saker till pojken så lär ni barnen att "så här ska det vara". Barnen följer sedan ofta det de fått lära sig. Men det är era preferenser, inte barnens. När barn, särskilt pojkar, klankar ner på saker som anses vara för det andra könet så borde ni se det som ett problem. Inte se det som att "ja, se vad biologiskt det är för pojkar att gilla si och flickor att gilla så".
 
Om din pojke älskar bilar och bara vill ha bilar - fine! Men då han klankar ner på dockor och ser det som äckligt, fjantigt, larvigt, töntigt, "tjeeeejigt" och så vidare så klankar han ner på andra barns val. Skulle mitt barn göra det så skulle jag prata med honom om att "alla barn får leka med det de tycker om och det är ingen som har fel. Det är ingen som gör sämre val så länge som valet gör dem själva glada." Varför anser ni det vara bra om barnen nedvärderar en typ av leksak? En del av er verkar till och med stolta över att era pojkar tar avstånd från sådant ni anser är "tjejigt". De måste inte leka med det om de inte vill, men varför behöver de säga att den leksaken är så "dålig"? Ska pojkarna växa upp till män som tycker att det är ok att se ner på det som anses vara kvinnligt?
 
(Ja, jag skriver mest om pojkarna för att det är mindre tillåtet för dem att leka med vad som helst. Jag har aldrig hört någon skamma en flicka om hon leker med något "pojkigt", men jag har ofta hört folk bli arga och "tillrättavisa" sina pojkar då de leker med något "tjejigt". Ibland är det inte raka tillrättavisningar utan visas mer i stil med suckar, rullande med ögonen, pikar o.s.v. om att det är så "hemskt" och i stil med "höhöhö, stackars pappa tycker inte om att se sin son klä ut sig till prinsessa", men barnen märker detta också. Det är INTE humor!)

Charlottenbergstur

Igår var vi till Charlottenberg för att fixa några ärenden. Efter bara en stund började jag må dåligt (p.g.a. min smärtproblematik) och när jag mår dåligt har jag sämre tolerans för folk, tyvärr. Därför blev det lite för mycket för mig, men jag bet ihop så vi fick gjort det vi skulle i alla fall så fick jag krascha när vi kommit hem.
 
Förutom de ärenden vi hade så hittade jag dessa tröjor till Connor på Cubus. Han hade valt ut dem på nätet i förväg.
 
 Samt en spännande påse från Panduro.
 
 Som innehöll lite smått och gott.

RSS 2.0