Ny header

Kände för lite förändring så det fick bli en ny header. En av bilderna från den förra fick bli med. Känner mig lite ego som har bilder på mig själv, men det är utifrån mitt perspektiv som bloggen skrivs så det är ändå ganska logiskt.

Bildbeskrivning från vänster till höger:

♦ Fyra tjejkompisar och jag på en bro strax söder om Glencoe i Skottland, maj 2007 (jag syns i min klarblå jacka).
♦ Jag framför scenen då jag och pappa var på 46664-konserten (Nelson Mandela) i Hyde Park, London, juni 2008.
♦ Jag bredvid Freddie Mercury's port för tredje gången i London (samma resa som ovan).

Som svar på en fråga jag fått...It's a kind of magic som det står i/på min header finns där av flera skäl. Det mest uppenbara är för att jag gillar Queen och It's a kind of magic är en av deras låtar. Den skrevs till filmen Highlander, vilket också är ett skäl till att titeln är med. Mitt namn är från både mitt intresse för första och fjärde filmen samt tv-serien och mitt STORA intresse för Skottland och då speciellt Högländerna.

Som ett lite mer långsökt skäl till varför låttiteln står med så är det för att jag vill påminnas om det positiva i världen. Även när tragiska saker händer och allt verkar mörkt så finns det ljuspunkter. Ett önskat friskt barn som föds, ett par som hittar varandra och blir kära, första gången då en tidigare skygg katt hoppar upp till en och vill kela, första vårdagen då fåglarna kvittrar och solen skiner, när den första snön faller, när tussilagon lyser gul i dikeskanten och så vidare och så vidare! Fyll gärna på med mer positiva saker! Saker som får en att känna att "It's a kind of magic"!


Långtur

Idag blev det en riktigt långtur för mig och Robin. Först åkte vi till Karlstad och gick en tur på Bergviks köpcentrum. Efter det åkte vi till Väse och hälsade på Robins lillasyster med barn. Det var jättekul!


Jonathan testkörde vår bil. Klart godkänd tyckte han.


Moa ville också vara med och leka. Skön ställning!

Sedan for vi till Molkom för att se Robins näst äldsta systers nya lägenhet. Den var mysig! Vi hjälpte till att möblera lite. Vad svårt det är när möbler är "för stora"! Men jag tycker det blev mysigt. Får se om det blir ändrat framöver. Jag, Robin och hans syskonbarn Jennifer spelade ett kortspel som hette Chips (vet inte om det stavas så). Det var väldigt kul! Måste försöka övertala kompisarna att vi ska spela det nästa gång vi har kortspelsträff! Sist skulle vi till Munkfors till Robins äldsta syster, men så fick vi höra att hon blivit sjuk så det blev inte av. Avslutade istället med en tur till Sunne för mat.

Nu är jag helt färdig och ska bara krypa ner och lägga mig.


Musiktips

En av mina favoritlåtar med Within Temptation. Jag gillar dessutom när musikvideor är som korta filmer.


Angels - Within Temptation

Lie to me

Kollade på första avsnittet av Lie to me ikväll (onsdagar 21.00 TV4). Det var ett intressant och lockande första avsnitt. Med lockande så menar jag att jag kommer fortsätta kolla. Jag hoppas det fortsätter i samma stil. Serien handlar om en firma som anlitas för att ta reda på om folk ljuger. Tim Roth spelar huvudrollen och det är roligt att se honom igen. Genom olika tester och observationer av kropps- och ansiktsspråk får teamet reda på sanningen. Det väcker tankar. Kanske kan man träna sig i att se om folk ljuger? Jag tror att man kan det, men att vara så duktig på det som teamet i serien...det kan man nog bara drömma om.Bakning

Idag har jag gjort min första sats med Kärleksmums (också kallat Mockarutor). Det kanske verkar konstigt att en 28-åring aldrig bakat sådana förut, men jag har verkligen aldrig varit intresserad av varken matlagning eller bakning. Men det senaste året har jag börjat bli intresserad och testar lite olika saker då och då. En del saker behövs träning till, medan en del saker sitter direkt. Gjorde till exempel en äggröra igår som blev perfekt (ja, jag hade aldrig gjort en äggröra förut heller). Kärleksmumset ser bra ut och smakade bra, men jag har en känsla av att jag krånglade alldeles för mycket då jag gjorde dem så där kommer det behövas träning.


Min första Kärleksmums-bit!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Mirja.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!

Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!

Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Therese (antar att denna fråga är undantagen från regeln att man inte får skriva sitt eget namn)

2. Ett ord på fyra bokstäver: Tung

3. Flicknamn: Teresia

4. Pojknamn: Tomas

5. Yrke: Tandläkare

6. Färg: Turkos

7. Klädesplagg: Tröja

8. Mat: Tacos

9. Sak i badrummet: Toalettborste

10. Plats/stad: Turin

11. En orsak att vara sen: Trafik

12. Något man skriker: TRÅKIGT

13. Film: Titanic

14. Något man dricker: Thé

15. Band: Trivium

16. Djur: Tumlare

17. Gatunamn: Torngatan

18. Bil: Toyota
19. Sång: Tie your mother down (Queen)


Jag utmanar

Hmm...de har redan blivit utmanade.


Bokrea!

Nu har jag varit på årets bokrea. Gillar verkligen att gå och titta på böcker vid midnatt! Blev lite fundersam först när jag gick mot bokaffären då det var så lugnt. När jag kom fram var jag tredje på plats. Då var klockan cirka 23.45. Det dök upp några till innan det öppnade. Så där gick man omkring lugnt och tittade på alla böcker. Lyfte sedan på huvudet efter kanske 5 minuter och det var tjockt med folk. Var kom alla ifrån? Det blev fyra böcker allt som allt för mig, men på bilden nedan är det bara tre för en är present så den kan jag inte visa. Boken längst till höger med en katt på var på ombyggnadsutförsäljningen så den fick jag för 26 kronor.


Mina fynd på bokrean.

Galamys

Inatt satt jag och syrran som planerat uppe hela natten och såg Oscargalan. (Bilderna nedan är alltså tagna av mig och visar även omgivningen av tv:n för i detta inlägg vill jag visa min personliga upplevelse av galan.) Den var mycket bättre i år än ifjol och Hugh Jackman passade som värd. Han sjöng flera gånger och dansade för fullt. Jag har aldrig sett honom dansa på det viset så jag blev lite paff. Finns det något den karln inte kan göra?

Hugh Jackman i rutan.

Det var två saker i programmet som störde mig och det är lika bra att få dem ur vägen direkt. När de visade In Memoriam så åkte kameran fram och tillbaka så ibland var det svårt att läsa namnen och se bilderna på de som visades på skärmen och så var Beyoncé med och sjöng...igen. Hon har varit med på flera års galor och sjungit och jag är så trött på henne. Jag har aldrig gillat hennes röst, men kan tolerera henne för att jag vet att många andra beundrar och gillar henne. Men år efter år efter år efter år...har de ingen annan att byta med någon gång?

Nog om det. Jerry Lewis fick specialpris som jag tycker han förtjänar. Han är en rolig komiker (och dessutom skribent, musiker och regissör) som dessutom gör mycket gott för barn med muskelsjukdomar. Så kul att se honom ta emot priset!

Jerry Lewis.

Vi hade lagat örtkyckling och satt och mumsade på det samt snacks och godis under galan. Scendesignen var helt fantastisk i år och det glittrade för fullt. De komiska inslagen var oftast roliga och tacktalen tilläts faktiskt dra ut något på tiden. Men det är alltid så att de "stora" kategorierna får ta längre tid. Troligtvis på grund av att folk som tittar inte så ofta vet vilka ljudeffektskaparna är medan de vet vem den manliga huvudrollsinnehavaren är. Pär och Orvar gjorde också ett bra jobb i Stockholm-studion. De var tysta när galan visades och pratade bara emellanåt när det var reklam i USA. Tummen upp för dem!

En del av den vackra scenen syns.

 
Då och då under natten hade vi sällskap av katterna Kitty och Neko.

Testa kändisfrisyrer

Vecko-revyn kan man ladda upp ett kort på sig själv och testa olika kändisfrisyrer. Jag gillar verkligen sådant så jag var där 1 sekund efter att jag hört talas om det. Här nedan är några resultat. Jag använde samma bild till alla. Ser ganska tokigt ut då bara Gwyneth Paltrow matchar min hudton någorlunda (mitten). Ashley Olsen (vänster) är något brunare och Jessica Simpson (höger) syns det väldig skillnad på. Vilken tycker ni är bäst och vad tycker ni om mig som George Clooney då? *garv*


Jumper

En intressant actionfilm! Den var väldigt kort (1 tim 25 min med eftertexter), men jag tycker att de fick med det väsentliga. Det känns som att uppföljare och/eller prequels kan bli aktuella då det känns som att man enbart rörde vid ytan av något större. Trots det så fick jag ingen känsla av att filmen var ytlig, vilket annars lätt är fallet med actionfilmer. Jag rekommenderar den!

Köp DVD på Ginza

Oscargalan natt till måndag

Sedan 1996 har jag och syrran suttit uppe hela natten och sett Oscargalan live. Natt till måndag är det åter dags. Klockan 23.55 börjar sändningen från Röda mattan och själva galan ska börja 02.40 på Kanal 9. Programvärd är Hugh Jackman som varit med i filmer som till exempel Australia, X-men, Oklahoma och Kate & Leopold. Hoppas den är bättre än ifjol! Ifjol kändes det som att de stressade genom hela galan för att hinna färdigt i tid. De som fick Oscars blev avbrutna av orkestern i sina tacktal nästan direkt de börjat. Om någon pratar längre än 1 minut så kan jag förstå om de vill stressa på, men efter 5 sekunder? Lite överdrivet. Hoppas även de svenska kommentatorerna håller mer tyst. Att kommentera det som sker när ingen annan talar är helt ok, men att uttrycka sina personliga åsikter kan de göra på sin egen tid. Alla tycker olika om film och jag vill inte höra vad "experter" anser.

Jag ser i alla fall fram emot galan. Vi ska fixa något gott att äta under natten och så får man gå och lägga sig när solen gått upp. Mysigt! Det är en fin tradition vi har. Ser ni på Oscargalan och gör ni det i så fall live eller sammandraget några dagar efter? Har ni någon rolig eller mysig tradition till galan?

Färdigkollat tv-serien Hulken

Man får inget slut i tv-serien för den blev helt plötsligt nedlagd. Men vet i och för sig inte om de lyckats få till ett bra slut heller. Jag har ett alldeles eget perfekt "slut" i mitt huvud så det får väl duga. Nu har jag alltså alla 5 säsonger av Hulken. Nästa steg: Skaffa den med svensk text också. Vill gärna kunna visa den för eventuella framtida barn så att de inte blir så totalt besatta vid de otroligt kassa cgi-effekterna som en hel del av dagens barn och ungdom är. Avskyr när någon direkt avfärdar "äldre" material för att det "måste vara dåligt när det är gammalt". Visst ser man ibland när hulkens gröna färg färgar av sig på någon eller något, men vad gör det? Det ligger en charm över "levande effekter" som aldrig kan återfinnas i datakonstruerade opersonliga ting. Sedan så har dataeffekter en tendens att "ta över". Jag gillar det subtila och tycker att handlingen ska ha övertaget.


Banner's allra första Hulk Out.

Det blommar

Min äldsta orkidé blommar igen! Jag fick den på födelsedagen 2004 och det är fjärde gången den blommar nu. Är väldigt förtjust i växter och skulle gärna lyckas med en grön balkong något år. Det var svårt på förra stället för där sken solen på balkongen från förmiddag till kväll och det blev stekhett. Får se hur läget är på balkongen här i nya lägenheten under sommaren. Vet att det är eftermiddags- och kvällssol, men det är svårt att på förhand veta hur varmt det blir där så det blir till att vänta och se. Blir i alla fall ett "Projekt grön balkong 2009" så får vi se hur lyckat projektet blir.


Flera knoppar på min äldsta orkidé.

Choklad i håret

Jag och syrran var till simhallen på klassiskt sim förut och då hade hon med en snabb och intensivreparerande inpackning som jag fick testa i mina toppar. Så nu luktar mitt hår choklad. Produkten heter Bed Head Chocolate Head.


Kattbeteende 3

Jag har lagt märke till att när katterna äter så lägger Tetris sin svans över Yatzys svans. Idag lyckades jag fånga detta på bild. Lustigt!


Grizzly man

Spoilers kan förekomma. Denna dramadokumentär handlar om Timothy Treadwells liv och död. Han spenderade mycket tid bland björnarna i Alaska och han och hans flickvän blev 2003 dödade av en eller flera björnar. Vilken morbid film! Man har hört en hel del om detta så man vet redan innan vad som hänt, men jag blev störd av fler anledningar än det. Jag kände inte till Timothy något innan så jag trodde att det skulle vara en film som handlade om hans bidrag och vilken nytta det gjort för djuren. Men istället handlade det om hans psyke och hur han tokigt nog behandlade vildmarken och björnarna som en lekplats och lekkamrater. En, enligt mig, smartare kille berättar om att när han växte upp i Alaska så undvek björnarna människor och människorna undvek björnarna. När Timothy vande björnarna vid mänsklig närvaro så gjorde han alltså mer skada än nytta.

Det jag tycker är mest grymt i filmen är när det berättas om att hans flickvän var rädd för björnar och inte ville vara där, men stannade för Timothys skull. Han själv säger många gånger i filmklipp att han älskar björnarna och att det inte finns någon annan plats han hellre skulle vilja vara och om han skulle slippa återvända till "människornas värld" så skulle han vara glad, men som jag ser det är hans beteende ansvarigt för inte bara hans egen utan även hans flickväns död. Jag önskar att jag inte hade sett denna film....


Inside (À L' Intérieur)

Spoilers kan förekomma. En riktigt obehaglig film! När jag läste handlingen blev jag intresserad för det lät som en psykologisk thriller, något som jag gillar. Det var en psykologisk thriller, men dessutom var det rena festen i gore och våld. Jag trodde aldrig att de två kunde kombineras (det vill säga psykologiskt och gore), men uppenbarligen fungerar det. Jag är inte en känslig person och brukar tåla mycket våld och blod på film. (Det är på låtsas så då anser jag att nyhetssändningar är värre eftersom det är på riktigt.) Men kombinationen och intensiteten i denna film gör att till och med jag tycker det är rejält obehagligt.

Effekterna är stundtals väldigt realistiska och de är väldigt snyggt gjorda måste jag säga. Jag brukar kunna se hur saker är gjorda, men det var flera stunder i denna film där jag undrade hur de gjort det. Den är inget för lättäcklade (eller normaläcklade) och absolut inget man vill se om man är gravid. Alexandre Bustillo gör verkligen en rejäl kickstart som manusförfattare och regissör (tillsammans med Julien Maury) och det märks att han är ett stort fan av giallo- och slasherfilmer.Roligt ord

När jag kollade på I survived a Japanese game show i söndags så hörde jag åter igen ett engelskt ord som jag tycker låter heltokigt. Blev nyfiken och letade upp det så här presenterar jag nu det roligaste ordet jag någon gång hört inom det engelska/amerikanska språket.

Flabbergasted
= as if struck dumb with astonishment and surprise.
Den svenska översättningen av ordet är inte lika kul. Det kan betyda paff (förvånad) eller flat (oförmögen att handla, dumt eftergiven).

Shopping i Charlottenberg

Idag var jag och syrran till Charlottenbergs shoppingcenter. Jag kunde tyvärr inte shoppa eftersom jag har lite dåligt med pengar just nu, men det är i alla fall lite kul att gå och titta. Det blev åtminstone en god pizza och så köpte jag med lite munkar och annat gott som vi har förtärt nu ikväll.


Nostalgi-låt

Min favoritlåt med Kylie Minogue är denna duett med Jason Donovan. Videon är smörig, men Kylie är så söt i den och låten får mig att bli riktigt nostalgisk. Mysig!


P.S. Jason Donovan är förresten engelska/australiska rösten till Buzz i frågesport-spelen.

Alla hjärtans dag

Glad Alla hjärtans dag på er allihop oavsett om ni är singel eller har pojkvän/flickvän! Jag anser att alla hjärtans dag inte enbart är för romantisk kärlek utan även för vänskapskärlek och familjekärlek. En stor kram till er alla!


Zozo

Spoilers kan förekomma. Hade inga förväntningar på denna film eftersom jag knappt visste vad den handlade om. Men det blev en glad överraskning, den var fantastisk! Filmen gjorde mig både glad, ledsen och arg. Den handlar om killen Zozo och hans liv i krigsdrabbade Beirut i slutet av 80-talet. Han och hans familj försöker få komma till Sverige och genom första halvan ungefär så är Sverige räddningen. Där finns inget krig och inga sönderbombade byggnader utan det är vackert och rofyllt. Men livet i Sverige visar sig vara svårt. Ett språk som är svårt att lära sig, en annorlunda kultur och sedan det som gjorde mig kokande arg....mobbare. Det finns tyvärr en klunga i alla skolor.

Mobbing är något som gör mig så ledsen och arg vem det än är som blir offer för det. Så när Zozo, som inte kan svenska så bra, säger till några översittare att han inte förstår dem när de hackar på honom och "ledaren" smäller till honom och kallar honom korkad för att han inte kan svenska, då skulle jag nästan kunna bli våldsam. Men då skulle jag i så fall sjunka till mobbarens nivå och jag skulle i vilket fall som helst inte nå fram till denne. Det kanske är därför jag blir så otroligt arg. För att det ligger en hel del maktlöshet och frustration bakom. Om någon hade en effektiv metod som fungerade mot mobbing så skulle det väl inte fortfarande vara så vanligt? Det bästa man troligtvis kan göra är som Zozo i filmen. Ignorera beteendet.

Måste även nämna att jag gillade kycklingen som Zozo tog hand om i sitt land innan flykten till Sverige. Den talade med Zozo så jag tolkar det som att den symboliserade någon del av Zozo själv. Tyckte det var lite sorgligt när han lämnade kvar den, men på samma gång är det logiskt. Om kycklingen symboliserade en del av honom själv så är det självklart att den delen blev kvar i hemlandet. Om jag var tvungen att fly från mitt hemland så skulle en del av mig alltid finnas kvar här ändå. Nu är klockan mycket så jag hoppas att jag inte svamlat allt för enormt. Rekommenderar denna film starkt i alla fall!


Köp DVD på Ginza

Wall-E

En ologisk söt film om roboten Wall-E som är den enda kvar på jorden efter att människorna flytt från det enorma sopberg och miljöförstöring som man skapat. Det ologiska är inte skräpet och miljöförstöringen. Tyvärr är den delen helt logisk. Det ologiska är att roboten har känslor och tycker om att samla på olika nostalgiska prylar. Men men...det kan man nog se förbi. Jag tycker absolut inte att detta är en barnfilm. Inte så att barn inte kan se den, men jag tycker faktiskt den är mer riktad till vuxna på något vis.

Det är väldigt lite dialog i filmen. I början knappt någon, vilket är lite kul eftersom det inte är så väldigt vanligt. Animationerna är snyggt gjorda, men jag saknar "riktigt"  tecknat. Allt fler animerade filmer görs på datorn och charmen från de äldre handmålade tecknade filmerna saknas. Nu har jag aldrig varit så förtjust i just Disney då, men det finns tecknat som inte är Disney också. Se denna film om du inte redan tröttnat på miljödebatten. Då kan den vara mysig och intressant!


Köp DVD på Ginza

Vinterdag

Det blev en tur till Munkfors för att gratulera Rasmus (ett av Robins syskonbarn) som fyllt 6 år i början av februari. Där blev det en del pulkaåkande innan vi grillade korv över öppen brasa medan lite lätt snö föll på oss. Var en riktig vinteridyll, förutom att jag frös om händerna. Här nedan lägger jag in lite bilder från när vi åkte pulka, när vi leker med Rasmus födelsedagspresent och även en hel del vinterbilder som blev tagna av mig och Robin på vägen hem. Det var ett ställe på Fryksdalshöjden där träden var helt vita, till och med stammarna och det var så vackert!

    
Lek i snö och inomhus.

   
   
Vinterbilder.
Robin ville även ta bild på mig så jag är med på en liten kant.
(Robin har tagit bild 1, 2, 3, 7 & 8. Jag har tagit bild 4, 5 & 6.)

God mat och umgänge

Igår blev jag och Robin bjudna till Lisa och Adam på mat. Det blev mumsig kyckling och ris. Efter det spelade vi plump och jag förlorade (det vill säga hamnade sist), vilket jag nästan alltid gör. Man kan sitta med så bra kort och tro att man kan ta många stick, men så sitter någon med flera trumfkort och då är det kört. Nästa omgång kanske man har urusla kort, men så tar man fler stick ändå för att de andra också har usla. Kul är det i alla fall! Vi fick en tidig Alla hjärtans dag-present också. En vaniljtvål som Lisa gjort själv. Den doftar jättegott och föreställer två barnänglar (det finns ett speciellt namn för dem, men har hjärnsläpp just nu). Jag och Robin hade tänkt likadant och hade med tidig Alla hjärtans dag-present till Lisa och Adam. Ett decoupage-ljus som jag gjort och ett litet blomskott som jag piffat till lite.


Alla hjärtans dag-present till Lisa och Adam.


Alla hjärtans dag-presenten som vi fick.

Kattbeteende 2

Kan bli en riktig följetong om katter och deras beteende.Yatzy spanar på fiskar.

Ett UFO i New York (Meet Dave)

En smårolig film där Eddie Murphy spelar flera roller igen, men denna gång är det inte så störande som i till exempel Den galna professorn där han spelar alldeles för många roller. Här spelar han en rymdfarkost som ser ut som han själv och kaptenen över denna farkost. Det som är lite trist med filmen är att man spelar på stereotyper (som i så många andra filmer). En homosexuell man måste vara på ett visst vis, ungen som är "hjälten" måste vara mobbad, mannen med storhetsvansinne måste vara tråkig och så vidare och så vidare. Det hade varit kul med en annorlunda karaktärsbeskrivning för en gångs skull, men det kanske är för mycket att räkna med från en komedi. Den roar i alla fall så är man ute efter något lättsamt så fungerar det.


No country for old men

En intressant film! Väldigt bra skådespelare som känns trovärdiga. Även fast filmen är ganska våldsam så kändes det som realistiskt våld. Det var inte fullt med "snygga-vinklar-och-slow-motion-när-vi-skjuter-mot-motståndarna"-scener. På det viset känns denna film mer seriös än många actionfilmer. Den har nog blivit omnämnd i filmvåldsdebatter kan jag tänka mig. Men min mening är att om någon blir inspirerad av att göra något våldsamt av en film eller av musik, så fattas det något i de människorna från början. Film och musik är en enkel syndabock när det egentligen är vård och social omsorg som man ska satsa på. Det behövs resurser dit.

Är du inte lättäcklad och inte har något emot att tempot inte är superhögt, då rekommenderar jag denna film! Fast vad är poängen med Javier Bardems frisyr?Köp DVD på Ginza

Nya avsnitt Sarah Connor Chronicles

För några dagar sedan erkände TV6 att de gjort ett misstag och visat avsnitt 1 säsong 1 istället för avsnitt 1 säsong 2 som var meningen. Egentligen så sa de att det berodde på "tekniskt fel" vilket visar att de har humor i alla fall, för det är helt klart ett vanligt enkelt misstag. Idag, torsdag klockan 20.00, blir det därför nytt avsnitt av serien. Jippi! Jag längtar! Summer Glau som spelar Cameron i serien har blivit lite av en favorit. Det är så kul att se henne gå från målinriktad terminator till smått vilsen tonårstjej.


Jag vill ha den lila jackan som Summer Glau har i flera avsnitt!
Skapa din egna tv-tablå helt gratis!

Hancock

Vad konstigt det blev. Denna film hade en intressant handling och hade kunnat bli riktigt bra! Charlize Theron brukar vara helt underbar och en del effekter var gjorda på det "gamla" sättet, det vill säga på riktigt och inte i en dator (fast en hel del gjordes i dator också). Men filmen var helt oengagerande och platt. Med den handlingen hade man kunnat göra en riktig höjdare. För att klargöra vad jag menar så skulle jag vara tvungen att avslöja mer om filmen än vad jag vill. Jag anser till och med att en spoilervarning inte räcker, utan väljer helt enkelt att inte berätta.


Göteborg och Edguy

Morgonen den 2 februari började resan mot Göteborg. Förutom jag själv så var Annie, Pernilla och Kenneth med. Väl framme i Göteborg köpte vi baguetter på Subway och inväntade Dick som kom med ett tåg från Småland. När vi sedan skulle till Nice Bed and breakfast och checka in så blev jag glatt överraskad över att det låg så nära det vandrarhem där jag bott så många gånger. Det innebar att jag kände till området väldigt bra, men att jag samtidigt fick utöka min mentala karta över Göteborg eftersom det ändå låg cirka 2,5 kvarter utanför "mitt" område. Vi blev dock inte så glada när vi såg att slutspurten bestod av en rejält brant lång backe, men vi tog oss uppför den.Annie och Kenneth förfestar på Kenneth's och Dick's rum.


Före konserten gick vi och käkade på Monte Bianco som hade den godaste Margherita jag någonsin ätit! Sedan drog vi bort till Trädgårn där konserten skulle vara. Det var två förband: H.E.A.T. och All Ends. Strax efter klockan 21 gick Edguy på och det var rejält röj nere på golvet ibland. Jag höll mig därifrån för jag ville kunna se något och de flesta är längre än mig på hårdrockskonserter. Lokalen var inte så stor så jag såg väldigt bra en bit längre bak. De spelade tyvärr inte min favoritlåt Sacrifice, men de spelade en massa annat bra! Efteråt var vi väldigt trötta så det blev tillbaka till Nice. Så skönt att sträcka ut på sängen.

Dagen efter drog jag tidigare från Nice än de andra. Hade Movieline i sikte, ett ställe som är ett måste att besöka för både mig och sambon Robin när vi är i Göteborg. Det blev några filmer där. Köpte When worlds collide och Gullivers Resor (tecknat som jag och syrran såg som barn) till mig själv, en Gullivers resor till syrran och Watchers (baserad på en Koontz-bok) till Robin. När primärmålet var avklarat så gick jag runt lite här och där på smågator och kollade i affärer tills jag till slut kom till Kompassen. Gick runt lite där och avslutade med en tur på Nordstan. Blev lite småköp, mest på rea.


  
Under mitt strosande i Göteborg hittade jag en del roliga saker.


Till tågresan hem hade jag införskaffat kycklingspett med ris på Nils Kebab på Nils Ericsson-terminalen. Har blivit standard att göra så när jag är i Göteborg. Den är helt underbar! Det finns ett sushi-ställe som har samma sak, men de är nyttiga medan man på Nils Kebab kan få rätten indränkt i sås vilket är min grej.


Hamam

Igår var vi en grupp på 15 personer till det turkiska badet här i Arvika, ett så kallat hamam. Äntligen fick jag också bli med! Alla tidigare gånger då det varit bokat så har jag varit sjuk eller bortrest, men nu gick det bra. Det fanns ett varmt bad, en ångbastu, ett fotbad, massagestol, varm stenhäll för massage med lampor föreställande en stjärnhimmel i taket, tehörna och mera. Så mysigt och varmt! Rekommenderar ett besök för alla som bor i närheten av Arvika. Besök webbsidan på: Arvika Hamam. En kul detalj med stället. Allt är gjort av återvunnet eller närproducerat miljövänligt material.


Te- och myshörna.


Robins syskonbarn har kul i bassängen.


Lisa & Adam myser i hörnet.

RSS 2.0