Mitt 2011 - en bild per månad

Januari


Gick på babymassage med Connor.

Februari


Connors namngivning.

Mars


Dags för Earth Hour igen.

April


Jag upptäckte den spännande boktrilogin Släktet.

Maj


Den årliga resan till Ullared.

Juni


Vi firade att mamma och pappa varit gifta i 30 år.

Juli


Syrran och jag gjorde en dagstur till Göteborg och var bland annat på Universeum.

Augusti


Connors första födelsedag!

September


Tog högskoleexamen!

Oktober


Halloween.

November


Avslutning på babysim och Connor fick diplom.

December


Jul.

Sett filmen The Green Lantern

Spoilers förekommer!

Testpiloten Hal blir utvald av en döende rymdvarelses ring till att bli nästa Green Lantern och ta dennes plats. Detta innebär uppgiften av att hålla freden i universum och kämpa mot all ondska.

Handlingen är inget nytt, men det funkar någorlunda ändå. Roande för stunden. Dock så tillhör denna film den kategori som jag tidigare skrivit om där det även borde stå "animerad" som genre. Den står under action, äventyr och fantasy, men en väldigt stor del av filmen är animerad så det tar över helt och hållet. Troligtvis är det därför som filmen inte lyckas engagera mig. Dataanimerade saker skrämmer mig inte så varelsen som hotar jorden och allt liv i universum känns bara löjlig. Visst så skulle man kunna säga detsamma om när man använder smink och "dockor", men skillnaden är att de finns på riktigt och skådespelarna kan reagera på något som de verkligen ser. I denna film har man använt en hel massa greenscreen och skådespelarnas reaktioner är ofta tafatta.

Det hela blir ytligt och inte spännande alls. Superhjältefilmer är inte kända för att vara "djupa" filmer, men bättre än detta kan de.

Köp DVD på Ginza

Sett filmen Smurfarna

Spoilers förekommer!

Smurfarna har av en olyckshändelse hamnat i vår värld och måste hitta sin väg tillbaka. Samtidigt jagas de av den onde trollkarlen Gargamel som följt efter dem till denna värld.

Enerverande små idiotiska blå saker! De tecknade smurfarna är stundtals kul, dessa animerade är riktigt tråkiga. Historien är trist och inget av skämten som förekommer är kul. Skämskudden åker fram några gånger, till exempel då Smurfan får säga "I kissed a smurf and I liked it" enbart för att Katy Perry är rösten till henne. Smurfan i sig är inget tillskott i historien. När de andra försöker ta reda på hur de ska ta sig hem så är hon bara intresserad av att prova klänningar. GAH!

Neil Patrick Harris brukar vara bra, men har hålls han tyvärr fast i en väldigt trist roll. Kanske hade jag kunnat se någon charm i filmen om jag varit 7 år, men tyvärr funkar inget för mig nu.

Köp DVD på Ginza

Mina favoritband/artister: Nummer 7

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.

Nummer 7

Tommy Körberg
- den rösten! Jag ryser varje gång jag hör Anthem (och jag har hört den ganska många gånger vid det här laget). Han är en liten utstickare från övriga favoriter eftersom han inte gör sitt eget material, men det är hans stora röst och scennärvaro som får mig att rysa.

Tommy Körberg - The Anthem.


Bästa ljuden

För mig är de bästa ljuden ett barns skratt och en katts spinnande. Det är så härligt att höra och värmer rejält i hjärtat. Vilka är era bästa ljud?

Prrrrprrrprrrprrrprrr...

Demolering av pepparkakshus

Vi hade vårt pepparkakshus i en bokhylla i vardagsrummet och varje gång man kom in där så luktade det pepparkakor. Nu var jag slutligen trött på detta så igår fick Connor riva huset.

Till hjälp hade han sin hammare.


Skorstenen av.


Uppdrag nästan slutfört.

Mellandagsrea utan barn

Idag mötte jag Kimmi och så gick vi på mellandagsrean utan barn. Lite enklare då. Jag fick en del för presentkortet som jag hade på Kappahl och så blev det lite annat också.

Senare på aftonen fick Connor äran att riva pepparkakshuset (eget inlägg kommer senare) och så fick vi besök av Mirja med familj. Full fart hela tiden med barnen! Jag kommer själv ihåg vad kul det var att hälsa på ett annat barn och kolla in alla leksaker den hade. Sa att Robin skulle plocka upp, men medan han höll koll på Connor när han badade så plockade jag bort ändå.

Nu på kvällen har vi spelar Super Mario Wii igen, Robin och jag. Vi är i värld 5 nu.

Inköp


Har i flera månaders tid kollat på dessa pyjamaser till Connor och nu kunde jag inte motstå längre. Från Lindex.


Tröja och linne. Köpta på Röda Korsets Kupan.


Köpt på Kicks.


Köpt på Lindex.


Äntligen ett par byxor som inte är jeans. Jeans är favoriten, men vill gärna ha lite variation. Från Kappahl.


Två par fluffstrumpor och ett par knäbyxor, också från Kappahl.


Kjol från Vero Moda.

Sett filmen Bridesmaids

Spoilers förekommer!

Lillian ska gifta sig och har bett sin barndomsvän Annie att vara första brudtärna av fem kvinnor. Detta gillas inte av en av de andra brudtärnorna så en inre tävlan börjar mellan de två där den ene försöker slå ut den andre, samtidigt som hela livet verkar falla ihop för första brudtärnan.

Vissa scener är bara för mycket. Det känns som att de försökt överföra humor à la Baksmällan till denna film, där det för ovanlighets skull är bara tjejer i huvudrollerna. Det är inte min sorts humor. Jag skrattar vid något tillfälle, men överlag tycker jag inte det är en film man skrattar högt och mycket åt. Totalt förutsägbar (men säg mig en amerikansk komedi numera som INTE är det), men den kan vara helt ok att se en gång i brist på annat. Skådespelarna är helt ok. Den som lyckas bäst är nog Jon Hamm som spelar Ted för han är verkligen en superäcklig totalt töntig machoidiot! Om inte han är sådan på riktigt så har han i alla fall lyckats med karaktären för jag riktigt avskyr den typen!

Köp DVD på Ginza

Sett filmen De dimhöljda bergens gorillor

Spoilers förekommer! Filmen är baserad på Dian Fossey's liv och kamp för bergsgorillornas överlevnad.

Dian jobbar som forskare i bergen i Rwanda, där hennes uppgift är att räkna bergsgorillorna för att se om deras bestånd sjunkit. Under sin forskning lär hon sig dock mycket annat om dessa härliga varelser och hon lär sig även en del om människans mörka sidor då tjuvjakt och försäljning av kroppsdelar från gorillorna är något hon får tampas med dagligen.

Filmen är väldigt nedkortad jämfört med boken. Det känns som att man hoppar över en hel del och i filmen verkar det som att hon endast följer en gorillaflock, medan det i boken berättas om fler. Det förekommer mycket mer grymhet i boken, även fast det finns en hel del av det även i filmen. Batwa-stammen framställs dock som mycket mer ensidig i filmen än i boken. I boken berättas om att de faktiskt gör det de gör för att livnära sina familjer, men i filmen framstår de mest som grymma människor som älskar att döda och lemlästa. Så tycker jag i alla fall. Absolut en film man kan se, åtminstone en gång. Sigourney Weaver är riktigt bra!

Köp DVD på Ginza

Aldrig hört denna?

Robin och jag såg filmen Bridesmaids för ett tag sedan. I slutet är låten här nedan med och jag ler igenkännande. Gillade denna låt när den kom 1990 och tycker fortfarande den är rätt härlig. Robin hade aldrig hört den. "VA?" Utbrast jag. Ganska högt kan tilläggas. "ALDRIG HÖRT DEN? Var fanns du då då? Den var en stor hit ju!"

Sedan tänkte jag att sådär kommer det nog bli när Connor blir äldre. Han kommer prata på någon låt och jag kommer säga att jag aldrig hört den och han kommer tycka att hans mamma inte är "med"...hehehe... Inte riktigt samma sits i och med att han nog kommer prata på ny musik och det här var "gammal" musik, men jag drog lite paralleller. Allra värst blir det nog om han kommer gilla hiphop, rap och liknande för det kan jag verkligen inte med och är då verkligen totalt "clueless".


Wilson Phillips - Hold On.


Mellandagsrea

Idag blev den en liten tur på stan med Mirja och hennes familj. Det var fortfarande öppet så passade på att kika på rean på Lindex. Det blev några fynd! Ska ta en tur en annan dag och kolla lite mer tänkte jag. Fick presentkort på Kappahl i julklapp så kanske hittar något där.

Efter promenaden blev Connor och jag med dem hem. Det var kul! Var ett tag sedan sist för det har varit många sjukdomar, jul och så vidare.

3 bodies till Connor (50 kronor styck) och 3 par trosor till mig (40, 30 och 30 kronor).

Djurens julklappar

Som jag skrivit tidigare år: Självklart får även djuren julklappar. Av mina föräldrar fick katterna kattsand, vilket är väldigt uppskattat. Den vi köper är lite dyr, men det är den enda vi testat som inte luktar p*ss och katterna är nöjda med den eftersom den inte fastnar på tassarna (det var ett väldigt skak och liv när vi testade sand som fastnade).

Av oss fick katterna en myntaleksak som Yatzy lade beslag på totalt. Inte oväntat i och med det som hände när det kom med posten.


Kaninen Pelle fick en maskrosblandning och gren- och kvistmix. Det gillades!

Mina julklappar

Här är julklapparna jag fick i år. Är så otroligt glad för dem!

En otroligt gosig och mjuk jacka/tröja (lila).


Två brickor, två förpackningar med fyra stycken minipajformar i varje, refillkort Halebop, pengar, lotter, presentkort Kappahl, örhängen och berlock, doftljus, julpynt (hjärtan, ringar, bockar), handledsvärmare, hela tv-serien Lexx.


SYSTEMKAMERA!! (Har drömt om att ha en sådan sedan jag som yngre såg pappa ta kort med sin, ej digitala, kamera. Efter många år blev drömmen sann.) Choklad och dvd-filmer.


Filmerna är Father Goose (såg den som barn så ska bli kul att se igen), julkalendern Julpussar och Stjärnsmällar (dito) och 25-årsjubileumsföreställningen av Phantom of the Opera.


En vacker ljuslykta fick jag också. Var tvungen att ta separat bild på den då den inte syntes på samlingsbilden.

Connors julklappar

Connor var med och öppnade allt och lekte med mycket. Han var som en virvelvind och ville vara överallt på en och samma gång. Han var så härligt glad trots att han inte sovit något under dagen. Tog kort på alla hans julklappar och ska försöka lista upp alla.

Tre broderade tavlor varav en är fluffig "3D", ett legohuvud, två Duplo-figurer, ett samlartroll, pengar, gosetiger, goseigelkott, pussel, byggklossar, presentkort på Bergvik i Karlstad, gitarr med ljud, baddelfiner med badringar, bok med godnattsagor.


Ytterligare en bok med godnattsagor, skjorta, byxor, mysdress, mössa, dockor (3+ så de får vänta lite), byggplatta Duplo, bäddset, Duplo byggset, stövlar.


Big Bobby-car med hjälm.


Bord och stolar.

Jul hos mina föräldrar

Mamma och pappa bjöd på mat idag och lite senare blev det paketöppning och fika med tårta. Connor var med och öppnade allt sitt och visade även intresse för några av de saker som jag fick. Försökte få honom att sova middag, men han vägrade så han fick vara uppe. Eftersom han inte sovit middag på hela dagen så var det kul att han var så nöjd hela tiden ändå. Det har varit en riktigt härlig dag med ett riktigt Duracell-barn!

Connor envisades med att kulorna var bollar. Direkt han såg dem så pekade han och sa "bôll". Han fick tag i några som han kastade och rullade ett tag innan de försvann under soffan.

En favoritjullåt

Jag är inte så glad i "la-di-da"-jullåtar. Det finns några "söta" bra låtar som funkar även för icke-troende som till exempel Midnatt råder (även känd som Tomtarnas julnatt) som jag nämnde i min jullista. Det är min favorit att sjunga på svenska och med rörelserna till är den kul att leka med barn. HÄR finns sångtext på både svenska och engelska. Och ja, jag vet att många icke-religiösa kan sjunga tradiotonella jullåtar där man nämner gud och Jesus och så vidare för att det är tradition för dem, men det funkar inte för mig. Jag tycker det är fint att det funkar för andra dock, så det är inget jag är emot. Bara jag slipper.

Men tillbaka till ämnet nu då. Som jag nämnde så är "la-di-da"-jullåtar inget för mig och därför är även en favorit den nedanstående. En irländsk "bråkjullåt" gjord med glimten i ögat. Den lyssnar jag på varje jul.

The Pogues featuring Kirsty MacColl - Fairytale of New York.


Kvällen i bilder

Super Mario Bros 3 på 8-bits Nintendo.


Super Mario Bros Wii på...just det...Wii.


Testade andra stället i Arvika som har onlinepizza. Paradiso är pizzerian och de är med i Onlinepizza.se.
Hungrig? Beställ pizzan på nätet!


Som avslutning, ett drygt Bingolotto med lite spel och alldeles för mycket snack.

Jullista

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss (WHAT?)
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst

Hur och med vilka ska du fira jul i år?
Vi har ett litet julfirande här hos oss den 22 december (vintersolståndet) vilket är "min" riktiga jul. Sedan firar vi den 24 december hos mina föräldrar som en kompromiss för att "alla andra" firar då. Den 25 december firar vi hos min sambos släkt.

Vad önskar du dig i julklapp?
Önskade mig en enda grej och det mest på skämt eftersom det är en dyr sådan. Men fick senare höra att flera gått ihop och skaffat så därför har jag inte önskat mig något mer förutom att vi alla får vara friska.

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
Slutade kolla på det när jag var runt 10 år. Så otroligt tröttsamt med Disney.

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Jajamen!

Har du firat jul utomlands någongång?
Nej.

Vilket jullåt är den bästa?
Midnatt råder.

Vilken julfilm är den bästa?
Ett päron till farsa firar jul.

Har du varit Lucia någongång?
Nej, aldrig och sedan jag slutade grundskolan och Lucia inte längre var obligatoriskt så har jag inte firat det heller.

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
Ifjol när det var Connors första jul. Vi började öppna paket, men lillen blev trött så vi lade honom i barnvagnen och så sov han en liten stund. När han vaknade fortsatte vi med paketen. Bara känslan av att han låg där och snosade så gott i vagnen var helt otrolig.

Connor påklädd för att åka till mormor och morfar för att fira jul 2010.


Julfika

Igår (den 22 december, klockan har passerat midnatt) hade vi julfika här. Vi fick blomster och choklad. Connor öppnade några julklappar och Robin fick öppna sin från Connor. Connor hade visst en julklapp till mig också, men den anlände idag till affären så jag får den imorgon. Spännande! Robin fick en mugg och en nyckelring, båda med Connors bild på. Connor öppnade ett kort där det stod om en insättning till hans konto (från en släkting) och ett paket med Micki byggklossar (från oss).

Jag var riktigt dålig för ett par dagar sedan så undrade hur jag skulle orka med allt, men fick mycket hjälp och då gick det bra. Är inte återhämtad än, men för bara ett par dagar sedan var jag sängliggande så en stor förbättring i alla fall. Det var trevligt att ha alla här!

Förutom bullar, pepparkaksmuffins och tårta så hade jag bakat vaniljhjärtan. Fast vaniljkrämen jag gjorde (enligt receptet) räckte inte, så några vaniljhjärtan fick äppelmos som fyllning istället. Kommer nog recept någon dag.


Blomster.


Connors klapp.

God jul!

God jul på er! Idag firar vi vintersolståndet och att ljuset kommer tillbaka! Jippi! Jag är inte förtjust i den mörka årstiden (en del saker som till exempel filmkvällar och så vidare funkar bra, men föredrar ändå ljusa tider), så att fira vintersolståndet känns så naturligt för mig!

I afton blir det en liten julfika här och Connor ska få öppna en julklapp. Han har varit nyfiken på paketen, så han kommer nog tycka att det blir kul att äntligen få leka med dem.

Jag har gjort en vintertårta till julfikat.

Tomtefrågan

När jag var barn så var jag rädd för tomten (förutom min andra jul då vi hade första tomten och jag avslöjade pappa direkt). Jag kommer även ihåg att jag tyckte att det var jättekonstigt att just denna konstiga gubbe var okej att krama, tacka och vara glad emot, medan man resten av året skulle "akta sig" för konstiga gubbar. Jag funderade mycket över den dubbelmoralen redan som barn. På grund av mina egna tankar från barndomen så är jag kluven till hur jag vill att det ska vara med mitt barn. Omgivningen och barnets pappa tycker att det ska vara tomte. Jag står och funderar... Tänk om Connor upplever det så som jag gjorde? Fast tänk om han faktiskt tycker det är kul? GAH! Vad i allsin dar ska jag göra?


Julkatt istället? Nja...tror inte vi skulle få julklapparna utdelade då.


Det VAR Jöback

När jag såg livesändningen av Phantom of the Opera så blev jag fundersam när Sarah Brightman sjöng med flera Fantomer... Jag tyckte jag kände igen den "nya" Fantomen, men var väldigt osäker. Nu har jag hört att den nya Fantomen ÄR Peter Jöback, så jag hade rätt.


Han ska spela rollen 6 månader nästa år, när den nuvarande Fantomen slutar i mars. Tyvärr tyvärr tyvärr... han sjunger väldigt bra, men han sjunger inte som Fantomen "ska", i mitt tycke. Hans röst är för nasal och inte så djup som övriga som spelat Fantomen. Om ni kollar klippet nedan så sjunger Jöback strax efter 3.30. Om ni inte hört de övriga Fantomerna tidigare så kan ni lyssna på hela klippet fram tills Jöback sjungit så har ni lite att jämföra med. Jag kanske är petig, men så kan det vara när man verkligen gillar något. Vad tycker ni?

Från 25-årsjubiléet.


Vi Föräldrars-omslagstävling

Ni med barn kan skicka in bild och tävla i Vi Föräldrars-omslagstävling nu. Man kan även rösta på andra bidrag. Connor är med och tävlar. Tyvärr så måste man vara med på Facebook för att rösta.

Rösta och tävla här.

Sett filmen Allt för min syster

Spoilers förekommer! Baserad på boken med samma namn.

Anna har fötts för en speciell orsak. Att vara donator till sin sjuka syster Kate. Nu är Anna 13 år och vill inte längre. Hon anlitar en advokat för att hon ska få rätten till sin egen kropp.

Jag blev besviken! Det är ganska ofta man blir det när man läst boken innan man sett filmen. De har tagit bort en del karaktärer, de har ändrat på en del karaktärer, de har ändrat på handling och slutet är precis tvärtemot boken. Och ingen av ändringarna är bra. Jag saknar den "gode man" som väljs ut för att göra en uttalan om Annas förmåga att veta vad hon gör och "gode mans" relation till advokaten. Jag saknar att den äldre brorsan inte är så "förstörd" som i boken. I filmen är han mer "fint" förstörd. Domaren är i boken en man och i filmen en kvinna. Det gör väl ingen större skillnad, men när man i filmen pratar på att domaren brutit ihop efter att hennes 12-åriga dotter dödades av en rattfull förare så pratar man nedsättande om det, som att domaren blivit hysterisk och om man trampar fel så kan hon bryta ihop igen. Om en man har en "meltdown" så hör man inte så ofta om "hysteri". Tycker det är sak samma så varför man behandlar det på två olika sätt är för mig skumt.

Jag tycker även karaktären Anna är mycket mognare och mildare i boken. I filmen verkar hon som en trotsig liten unge. I boken beskrivs även att Anna ofta tas som äldre än sin syster för att hon är större och att Kate är sjuklig. Det misstaget kan man INTE göra i filmen. Anna ser verkligen mindre ut.

Läs boken istället!

Köp DVD på Ginza

Connor 16 månader och amatörpepparkakshus

Idag blir Connor 16 månader (eller har blivit egentligen eftersom han föddes klockan 14.59). Vi har varit och hälsat på min moster med en julblomma, dock hann den inte bli så stor som jag ville. Jag har satt egna hyacintlökar, men de växer långsamt. Sedan fick Connor stanna hos sin mormor och morfar. Jag har en jobbig period med värken och smärtan så behöver få en chans att återhämta mig någorlunda och eftersom Robin jobbar dag två dagar till så fick vi lösa det på detta vis. Connor kommer hem imorgon afton i alla fall så det blir inte så länge. Hinner ändå sakna honom många gånger om.

På torsdag har jag julfika för närmsta släkten så hoppas få en chans att baka lite till det. Idag orkade jag fixa till pepparkakshuset. Det blev amatörmässigt deluxe, men jag gillar det ändå.

Tomtar, tomtar överallt.


Vid hörnet smyger en tomte på en annan, helt ovetande om att denne är beredd med en stor snöboll.


En tomte sticker ut huvudet genom fönstret och frågar en inkommande tomte om denne vill ha glögg.


En tomte har fastnat i skorstenen då han försökte härma sagans jultomte.


Tre tomtar håller på att bygga en snökoja, men en av dem är lite lat och försöker komma undan jobbet med att rulla bollar.

Blombebisar till er

Har några stycken skott av Elefantöra som söker nya hem. Är någon intresserad så hör av er! Kan inte posta sådana här så det gäller mina vänner och bekanta.

De har stått i några veckor nu, så tror de rotat sig. Fyra stycken är det som söker nya hem. Har flera stycken på gång också, så det blir fler framöver.

Barnkalas och onlinepizza

Idag var Connor bjuden på barnkalas i Gunnarskog. Det bjöds på goda grejer och det fanns en piñata för barnen. Connor var mest förtjust i alla bollar som det fanns att leka med. Boll var hans femte ord efter mamma, pappa, lampa och katt och det är numera det ord som han säger allra mest...hehe...

Under kvällen har vi sett på finalen i The Amazing Race, säsong 16 (ett favoritprogram) och när halva programmet gått testade vi för första gången Onlinepizza som pizzeria Charlie numera har. Det funkade riktigt bra! Pizzerian heter numera Comfort Hotel Bristol Pizzeria & Steakhouse, men det blir lite långt att säga så kommer fortsätta säga Charlies.

Vår första onlinepizza.

Säsongsuppehåll??

Jag avskyr när de säger att det är säsongsuppehåll på en serie när det i tv-tidningen står att det är del 9 av 13 till exempel. Då är det INTE säsongsuppehåll, för säsongsuppehåll är endast när en säsong är slut. Ibland säger de även att det är sista avsnittet för säsongen och det är ännu värre eftersom det stämmer ännu mindre. I-landsproblem, jag vet.

Säsongsuppehåll? Nej. Bara ett uppehåll.

Julgranen klädd

Med lite "hjälp" från Connor så blev granen klädd till slut.

Connor tyckte att allt pynt skulle spridas ut på golvet.


Till slut hamnade pyntet i granen i alla fall.


I toppen sitter en julstjärna i tyg.

Rosa är en färg

Visste ni inte det? Det är en färg precis som alla andra. Jag undrar då och då över varför en del lägger ett kön i färgen... "Rosa ÄR flicka". Skumt tankesätt tycker jag. För mig är det en färg. Det är en färg jag ogillar (förutom en nyans) precis som jag ogillar en del nyanser av brunt och inte är så glad i skarpt rött då det gäller kläder till mig själv (på andra kan det däremot se bra ut).

Annars gillar jag faktiskt alla färger. Lila är favoriten, särskilt ett par nyanser som jag gillar lite mer. Men jag har aldrig lagt ett värde i en färg. Visst skulle jag reagera om en affärsman eller politiker gick på möte i turkos kostym, för det hör inte till vanligheterna, men jag skulle aldrig få för mig att döma efter färg. Det spelar ingen roll om det är flicka eller pojke, jag bemöter barnet utifrån dess individ.

En del barn är mer framåt och en del barn är mer blyga. De blyga är jag mer försiktig med. Det säger sig självt. Jag var ett blygt barn och ville inte att folk var alltför "på". Om det blyga barnet är klätt i blått, svart, lila eller rosa spelar ingen roll. Tyvärr ser man hur andra behandlar olika på grund av färg. Mitt barn blir olika behandlat beroende på om folk tror att det är en kille eller en tjej. INTE av våra vänner måste jag tillägga. De behandlar honom som den han är och har aldrig påpekat någon färg han haft.

Jag hoppas att mitt barn ska ha friheten att välja när han blir äldre. Att han ska känna att han har alla val och inte blir begränsad på grund av att någon fått för sig att retas och säga att "roooosa äääär en tjeeeeeejfääärg". Gör någon det när jag är i närheten så får jag inte bli arg utan försöka förklara att alla färger är för alla. Barn lär sig av vuxna, så det är aldrig barnens fel att de nedvärderar. De härmar väldigt ofta vuxna. Att just "tjejfärgen" nedvärderas blir jag också arg på. Om en flicka har på sig blått så är det accepterat. Har en pojke på sig rosa, så är det en del som inte accepterar det. Detta innebär ett nedvärderande av just "tjejgrejen" och jag anser inte att tjejer är "mindre" än killar på något vis så det irriterar mig.

Mina favoritband/artister: Nummer 8

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.

Nummer 8

The Corrs
- jag skulle beskriva detta band som ett mysigt syskonband som blandar traditionella toner med pop. Jag blir glad av att höra dem och gillar speciellt första skivan där deras irländska influenser är som tydligast.

En av deras mindre spelade låtar, den lugna Love to love you.


Sett filmen Vertige

Spoilers förekommer!

Ett kompisgäng ger sig ut på vandring och klättring i bergen i Kroatien. Rutten de ska gå visar sig vara avstängd när de kommer fram, men de bestämmer sig för att fortsätta ändå. Men någon vill inte ha dem på berget.

Här hade det räckt bra med bara bergets faror och slitningarna mellan individerna i gruppen (en tjej har både sin pojkvän och ex-pojkvän med så stämningen är inte den allra bästa). Men neeeejdå, nu ska vi slänga in en psykotisk totalstörd mördare också. Uh, jag blir så less! Jag avskyr filmer som Wrong Turn när "skurkarna" är inavlade äckeltyper som trots sin låga intelligens uppenbarligen vet allt om fällor, tortyr och "slakt" och ALLTID lyckas fånga de mer intelligenta, men ack så naiva, ungdomarna. Eller, kanske tar tillbaka det där med intelligent för det finns några stolpskott i denna film.

Jag blir bara frustrerad av flera av karaktärerna och sitter ofta med uttryck som "men kom igen nu då" på läpparna. Men fram tills mördaren dyker upp så är filmen faktiskt helt ok.


Köp DVD på Ginza


Connor ringer hem

Igår efter middagen satt vi och spelade Med andra ord i soffan i vardagsrummet. Connor, Robin, Lisa, Adam, Jörgen och jag (fast Connor spelade inte utan var bara med). Så ringer telefonen och jag går ut till hallen för att svara. På nummerpresentatören ser jag ett mobilnummer, men det ser väldigt bekant ut. FÖR bekant. Det är mitt eget. What? Går in i vardagsrummet igen och det är Connor som lyckats få fram senast uppringda nummer och sedan ringt upp det igen. Lillsötisen ringde hem! Hehe...

Bus...

"Halv åtta hos mig", fast klockan 17, hos Robin

Idag var det dags för Robins trerätters middag. Connor och jag tog en sväng till syrran så vi kom undan köksstöket och så Robin fick pyssla ifred. Tidigare middagar kan ni läsa om här, här och här.

Förrätt: Kycklingröra i tunnbröd.


Varmrätt: Kycklingspett med mangochutneysås, serveras med ris och sallad.


Efterrätt: Vaniljbakade äpplen med choklad.
Dryck till alla rätter: valfritt.

Utdöende ansiktsuttryck

Såg på Kvällsöppet häromveckan och undrar fortfarande över varför en del människor vill se ut som plast med trutläppar? Och det här med ansiktsuttryck. Ansiktsuttryck är väldigt viktigt i kommunikationen mellan människor. Hur patetiskt skulle det vara om man i framtiden måste säga: "jag är glad", "jag är ledsen", "jag är arg" och så vidare för att det inte SYNS? Helt otroligt patetiskt! Människor gör vad de vill med sitt eget utseende, men när en sådan hemsk sak verkar vara på väg att bli en norm då blir jag rädd!


Dockor är gjorda av plast. Varför har människor av kött och blod fått för sig att det är något att efterlikna?


Sett filmen Frozen

Spoilers förekommer!

Två bästa vänner och en flickvän till en av dem är på en skidort för att ha kul och åka skidor. Den utan tjej klagar på varför flickvännen var tvungen att bli med på DERAS tradition och att han är trött på att åka i barnbacken. De bestämmer sig för att ta en sista tur i en ordentlig backe. Liften är stängd, men de övertalar liftskötaren till en tur till. En bit upp på berget stannar liften, lamporna släcks. De har glömts bort och natten närmar sig...

Förutom att vargarnas beteende i denna film är totalt orealistiskt (förutom i varghatarens fantasi kanske) så överraskar filmen på ett positivt sätt! Jag lever mig in i den, rycker till, ojar mig och håller för ögonen ibland. Vissa saker gör riktigt ont i mig också. Jag gillar det, för då har filmen lyckats med det den vill. Bra effekter! Jag som sett på så mycket skräck har lärt mig att inte heja på folk i "hemska" filmer, men här kommer jag på mig själv med att göra just det. Absolut sevärd!

Köp DVD på Ginza

Mina favoritband/artister: Nummer 9

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.

Nummer 9

James Horner
- jag vet inte om man kan räkna honom till artist egentligen. Han är en kompositör som gör filmmusik bland annat. Men han är en stor favorit hos mig och jag älskar att han lyckas framkalla precis "rätt" känslor med sin musik. Hans musik har förhöjt flertalet filmer för mig. Det är ett riktigt konststycke att lyckas göra musik som märks, men som inte tar över. Musik som visar och förstärker det som händer i filmen. Han lyckas!

Braveheart end credits.

Nummer 1 på 80-tal! Whihi!

Tog ett litet tv-quiz om 80-talet precis och mitt ego fick en liten boost då jag blev 1:a av 502 deltagare! Vet en kompis som lätt skulle gå om mig i listan dock...hehe... Känn dig manad Jörgen!

Mina poäng.


Testa själva här.

Sett filmen Los 33 de Atacama (33 Gruvan)

Spoilers kan förekomma om ni inte såg nyheterna 2010 då detta hände!

Baserad på den sanna historien om när 33 män fastnade 700 meter ner i en gruva i Chile efter ett ras.

I filmen får man följa händelserna som de utspelade sig. Om allt är som det var? Ingen aning. Vem vet hur de betedde sig nere i gruvan, vad som sades och gjordes. Det vet bara de 33 som var där egentligen. Filmen är intressant och lågmäld. Rätt så realistisk och välspelad. Tror den är välspelad i alla fall. Jag kan inte spanska och vet därför inte om replikerna är bra uttalade eller om det låter som ett "manus". Det mest fascinerande i denna händelse tycker jag ändå är att hela världen engagerade sig i dessa 33 okända gruvarbetare. Missförstå mig inte, jag tycker det är jättebra att det finns sådan empati, men det är inte vanligt att folk bryr sig.

Filmen gick väl an att se, men det gör inte så mycket att missa den heller.

Köp DVD på Ginza

Recept pepparkaksglass med lingon

Som efterrätt till min Halv åtta hos mig-kväll gjorde jag pepparkaksglass. Jag blev inte nöjd med konsistensen, men smaken var som förväntad. Det blev en hel del glass över också så detta recept räcker till fler än 5 personer.

Pepparkaksglass

6 dl vispgrädde
6 dl standardmjölk
2 tsk kanel
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk mörk sirap
4 äggulor
2 ägg
2 dl strösocker
 • Värm grädde, mjölk, kanel, pepparkakskrydda och sirap i en stor kastrull/gryta (obs, det får inte koka).
 • Ställ åt sidan så det får svalna.
 • Vispa äggulor, ägg och socker pösigt.
 • Vispa ner ägg- och sockerblandningen i grädde- och mjölkblandningen.
 • Värm försiktigt igen.
 • Vispa tills smeten tjocknar.
 • Häll upp i bunke och kyl genom att ställa i vattenbad.
 • Ställ in i frysen och rör om då och då tills glassen fått fast konsistens (det tog cirka 5 timmar innan det hände för mig).

Som en sista touch vid servering, strö några lingon över glassen.

 

RESULTATETMina favoritband/artister: Nummer 10

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister. Det har faktiskt krävt en del tanke, särskilt då jag faktiskt har svårt att gradera några av listplacerarna då de, i mitt tycke, ligger nära varandra i hur mycket jag gillar och uppskattar dem. Jag har därmed fått gå in på detaljer då det gäller vissa och det kan tyckas vara petitesser, men något sorts metod var jag tvungen att använda mig av.

Jag kommer göra en nedräkning med en artist/ett band per inlägg.Nummer 10

Erasure - egentligen min systers "band", men jag gillar dem jag också. De har en blandning av dansvänliga hits och tankvärda låtar. Andy Bell har en underbar röst som är både stark och mjuk på samma gång (svårt att förklara).

I love to hate you. Första låten jag hörde med Erasure (som jag vet). Älskar Andy's dans på catwalken!


Sport Science - boxare

Såg ett avsnitt av Sport Science häromveckan. I programmet skulle de undersöka om "du slår som en tjej" verkligen är en förolämpning eller en komplimang. Med i programmet var boxaren Lucia Rijker samt två boxare som jag tyvärr inte kommer ihåg namnen på. De skulle testa på två sätt.

Först fick en sparringtränare ögonbindel och så skulle Lucia och en manlig boxare, i samma vikt- och längdklass som Lucia, slå honom för att se om han kunde känna skillnad. Han kände INGEN skillnad, trots att han före testet var helt övertygad om att han skulle göra det.

Sedan ett mer objektivt test. Båda boxarna skulle slå mot huvudet på en docka som mätte styrkan i slaget. Nu kommer jag inte ihåg exakta siffror, men den manlige boxaren var nånstans på 300 kg i styrka medan Lucia var en bra bit över 400 kg i styrka. Detta var även starkare än vad en världsmästare i manlig boxning lyckades slå.

Hur kommer detta sig, frågade de, eftersom en kvinna har 10-20 % mindre muskelmassa än män? Teknik! Lucia hade med sig hela kroppen och visste precis hur hon skulle göra för att lyckas. Full kroppskontroll! Männen förlitade sig mer på bara styrka (även fast de förstås också hade teknik, men inte till den grad som Lucia).

I ett snack med Lucia så sa hon att flickor ofta får lära sig att "vara i sina huvuden". Om även flickor fick lära känna sina kroppar, träna och upptäcka möjligheter så skulle saker se annorlunda ut. Ett klockrent argument! För det hon sa, om att flickor får lära sig si och pojkar får lära sig så, stämmer. Flickor uppmuntras till stilla lekar, pyssel, omhändertagande. Pojkar uppmuntras till att busbråka, springa av sig energi, klättra. Att uppmuntra till både ock anser jag vara mitt "uppdrag" som förälder.

Jag blev riktigt glad och inspirerad av programmet!


"Halv åtta hos mig", fast klockan 17.45, hos Jörgen

Dags för den tredje middagen av fem. Tidigare middagar kan ni läsa om här och här. Denna gång var vi hos Jörgen. En del saker i hans meny hade jag aldrig hört talas om så det var intressant att lära sig något nytt.

Förrätt: Grössell med en sallad till.


Varmrätt: Fläskfilé i ädelostsås med tagliatelle.


Creme poires med caprice och wienernougatglass.
Dryck till alla rätter: valfritt.

Vänd ryggen åt en katt...

...så hittar den på något fuffens. Igår gav jag kaninen Pelle hö medan han var ute och skuttade runt i lägenheten. Gick för att ta in honom och stängde luckan där vi har hö och spån. Jag fick tag i Pelle och hade in honom i hans bur. Några minuter senare vill katten Tetris ut på balkongen. Jag ropar på katten Yatzy för hon brukar vilja ut hon också. Enda jag hör är ett krafsande till svar. Släpper ut Tetris och undrar var hon är. Kommer då på att luckan till hö och spån stod öppen tidigare.

Och just där var gumman instängd.

Läst klart: Allt för min syster av Jodi Picoult

Spoilers förekommer absolut!

På baksidan av boken står:
"Anna Fitzgerald behöver aldrig på tonåringars vis ställa sig frågan om vad hennes uppgift är i livet. Det vet hon redan. Hon är en så kallad designer baby, resultatet av ett ägg som blivit noga utvalt för att genetiskt matcha systern Kate, som sedan barndomen lider av en ovanlig typ av leukemi. I hela sitt liv har Anna ställt upp för sin sjuka syster.

Nu är hon tretton år och har fått nog; hon uppsöker en advokat och stämmer sina föräldrar för att få rätten att bestämma över sin egen kropp. Stämningen gör att hon hamnar på kollisionskurs med den familj hon älskar. Samtidigt har Kate blivit sämre: om inte Anna donerar sin ena njure till henne kommer hon att dö. Är det ett beslut en trettonåring själv kan fatta och ta konsekvenserna av?

Jag blir överraskad av boken. När jag läst ungefär 3/4 har jag hela tiden haft en viss tolkning av titeln "allt för min syster", men där vänder det tvärt och jag förstår ett ännu större djup och en ännu större uppoffring bakom det hela. Hela boken är spännande och jag har svårt att lägga den ifrån mig, men det är den sista fjärdedelen som verkligen sätter det! Mina ögon tåras och jag grips verkligen av handlingen. Om din syster bad dig om att du skulle döda henne...?

Rekommenderar verkligen denna bok!

Framsidan av boken.
Bokfynd på Ginza.se

Recept ost- och skinkbakad kycklingfilé med grönsakskompott

Som varmrätt på min Halv åtta hos mig-kväll serverade jag ovanstående rätt. Recept på ost- och skinkbakad kycklingfilé har jag haft med tidigare i bloggen så det hittar ni HÄR.

Grönsakskompott

Äggplanta (aubergine)
Paprikor (röd, grön, gul, orange)
Olivolja
Salt
Peppar
 • Skär grönsakerna i bitar och lägg i ugnsfast form.
 • Salta och peppra och strinkla över olivolja.
 • Stek i ugn i cirka 45-50 minuter i 200 grader.

RESULTATETPepparkaksbak

Idag var hela lilla familjen till Kimmi och hennes familj. Det blev pepparkaksbak, utbyte av julklappar mellan barnen och god mat. Mycket skojigt snack också och fina bilder från deras resa till Island. Idag ville det dock inte lyckas så bra för mig med pepparkakor. Hade lite otur och så försvann tålamodet ett par gånger...hehe... Men en del pepparkakor blev det ändå och fick även för mig att göra Connors handavtryck i en. Den hänger nu i kökslampan.

Connors handavtryck. Han tryckte hårdast med nedersta delen av handflatan så där brändes det lite tyvärr.

Sett filmen Rachel getting married

Spoilers förekommer! Visste inget om filmen i förväg förutom att Anne Hathaway skulle vara med i den. Det var en bonus att Debra Wingers namn dök upp i förtexterna.

Kym får permission från rehab för att kunna närvara vid sin syster Rachels bröllop. Familjerelationerna är ansträngda och Kym bär själv på ett enormt dåligt samvete och försöker på sitt sätt att ropa på hjälp.

Jag blev överraskad över att se Anne Hathaway i en sådan här film och i den rollen hon har. Jag trodde att hon bara kunde spela de där "söt"-rollerna. Alldeles i början av filmen känns det obekvämt, men jag tror inte det beror på Anne utan på att jag helt enkelt inte förväntat mig en sådan roll. Efter ett tag så släpper den känslan och jag tycker hon gör ett väldigt bra jobb. Övriga skådespelare är mest bakgrundsfigurer och tar inte så mycket plats.

Jag har lite funderingar över varför de flesta "äldre" skådespelare ser så väldigt botoxade ut... Ni vet, när ansiktet är helt slätt och de inte kan visa några ansiktsuttryck. För mig är kropps-, ansikts- och ögonspråk viktigt i film så att en skådespelare väljer att ta bort möjligheten att göra ansiktsuttryck förstår jag inte. Det ser tokigt ut!

Filmen som helhet känns ändå ganska tråkig och rörig. Att det ofta filmas med skakig kamera hjälper inte. I vissa filmer fungerar det, men inte i en film av denna sort i mitt tycke.

Köp DVD på Ginza

Studiofoton på Connor

Idag fick vi korten på Connor som togs i studion nu senaste gången. Första gången var han inte på humör, men andra gången var det tvärtom. Det var många fina bilder! Vi är otroligt nöjda med dem!

Med fotografens tillstånd. Foton av Studio Nea.

Sett filmen Ring of Bright Water

Spoilers förekommer! En film från Born Free-foundation, samma förening som säljer filmerna Born Free och Christian the Lion. En del av intäkterna går till att hjälpa djur i det vilda. Det är samma huvudskådespelare i denna film som i Born Free och de är även med lite i Christian the Lion.

Graham passerar en djuraffär på vägen till sitt jobb i London. En dag upptäcker han en utter i fönstret. Varje gång han går förbi tycks uttern fästa blicken vid honom och bara honom. Till slut kan han inte stå emot längre utan köper uttern som heter Mij. Ganska snart upptäcker han att Mij inte passar för stadslivet så han bestämmer sig för att hyra en stuga i västra högländerna i Skottland. Men även där väcker en tam utter en del uppmärksamhet.

Jag är svag för djurfilmer, i alla fall då de inte är av Disney-slaget och då djuren inte talar. Det här är en rolig och intressant historia, men samtidigt så känner jag på mig att det kommer något jobbigt längre fram. Jag har helt rätt, men trots att jag förutspått det så blir jag så ledsen när det händer. Får en klump i halsen som inte går att svälja bort. När sedan slutet av filmen ska visa en sorts lycka så blir den ändå bitterljuv för mig. Det är så gulligt och härligt, men samtidigt så sorgligt. De små Mij-bebisarna får aldrig träffa sin pappa... Jag vet att jag tillskriver mänskliga kvaliteter till uttrarna i filmen när jag känner så och att det inte är så "på riktigt", men ändå...

Vyerna är fantastiskt vackra! Något som förstås inte är förvånande eftersom de filmat i Skottland. Just dessa ställen har jag inte besökt än, men en dag. Har tänkt mig att ta tåget mellan Fort William och Mallaig någon gång och där filmade de några scener. Glenfinnan, området Argyll and Bute och Oban står också på listan.

Köp DVD på Ginza

Recept kantarellpaj med sallad

Min förrätt till "Halv åtta hos mig" (som jag, Robin och några vänner kör) var en liten kantarellpaj med sallad på sidan. Robin fick quornpaj, men hans paj gjordes på exakt samma vis som kantarellpajen, jag bytte bara ut kantarellen mot quorn.

Pajdeg

1,5 dl vetemjöl
75 gram smör
1 ägg
 • Blanda ihop ingredienser och knåda tills degen är jämn.
 • Kläm ut i en liten minipajform (med 5 minipajformar så blev det lite deg över så det kanske räcker till 6-7 pajer). Jag klämde ut den ganska tunt i och med att pajformen är så liten.
 • Förgrädda i ugn 200 grader cirka 4-5 minuter.
 • Ställ den så den svalnar.

Fyllning

Förvällda och stekta kantareller
Salladslök
Riven ost (jag använde Gouda)
1,5 dl creme fraiche
2 ägg
Salt
Vitpeppar
 • Lägg ett lager ost längst ned i den svalnade pajformen.
 • Lägg valfritt antal kantareller i pajformen.
 • Häll över skivad salladslök.
 • Blanda creme fraiche och ägg i en skål.
 • Krydda med salt och vitpeppar.
 • Häll smeten i pajformen.
 • Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader.

Sallad

1/2 isbergssalladshuvud
Ett paket örtagårdsdressing
3 msk matolja
3 msk vatten

 • Hacka salladen och lägg ut på fat.
 • Blanda till örtagårdsdressingen med matoljan och vattnet (instruktioner står på paketet).
 • Häll försiktigt en del örtagårdsdressing över salladen.

Som en sista touch, klipp av några blad färsk basilika och dekorera pajen.

 

RESULTATET


Lösenordsskyddat inlägg

Ni med lösen kan läsa här.

Yatzy bloggvän med katten Frasse

Följ länken för att läsa.


Finska pepparkakor

Jag glömde ta kort på pepparkakorna vi fick hos Annelie och på nätet hittar jag inget vettigt. Så tyvärr...ingen bild. Vi var alltså till Annelie idag och mumsade på finska pepparkakor + lite annat. Connor lyckades inte förstöra något (puh), men lyckades slita ut en Slipknot-dvd (tror jag det var) som vi fick från honom innan något illa hände. Sedan spelade han lite dramaqueen när han inte fick leka med den. Kastade upp armarna i luften och huvudet bakåt under ett "BUUUUÄÄÄH". Sötisen! Det här med att lära barn att nej betyder nej är riktigt spännande ibland.

Efter pepparkakorna tog vi en tur till affären för att hämta ett paket och fick sällskap av Annelie. Det snöade! Härligt!

SNÖ! Vill åka pulka med Connor. Bilden är från 2005.

"Halv åtta hos mig", fast klockan 17, hos mig då

Igår var det dags för min middagskväll. Den 30:e november var vi hos Lisa, vilket ni kan läsa om här. Det kommer egna inlägg med recepten till rätterna.

Dukat och klart. Har aldrig gjort trerätters förut så det var kul att duka med många bestick.


Fick en mistel av Lisa och Adam. Lila band...hihi...


Förrätt: Kantarellpaj toppad med färsk basilika med en sallad med örtagårdsdressing vid sidan.
Robin gillar inte svamp så han fick quornpaj. Quorn är också en sorts svamp, men smakar inte lika "svampigt". Serveras med isvatten.


Varmrätt: ost- och skinkbakad kycklingfilé med grönsakskompott. Serveras med pärondryck.


Efterrätt: Hemmagjord pepparkaksglass med lingon. Serveras med julmust.

Julig Lambi till Connor

Hade samlat ihop lite mer koder från Lambi toalettpapper så Connor fick denna på posten.

Lambi med tomtemössa och paket.

Julmarknad på Mariebergsskogen och 1-årskalas

Idag var syrran, Connor, Robin och jag till Karlstad. Vi skulle på 1-årskalas för Annas barn och under tiden skulle syrran kika runt i centrum. Men först blev det en tur på julmarknaden på Mariebergsskogen. Jag gillade den verkligen! Det var många försäljare, här och där stod körer och sjöng julsånger för stämning och så fanns det förstås gott om djur! Det var absolut djuren som gjorde det till den ultimata julmarknaden för mig. Inne hos marsvinen fanns bebisar! Såååå söta! De var så små, så de kan inte ha varit gamla. Tyvärr hann jag inte ta kort på dem för de var kvicka.

På ett ställe på marknaden fick barn välja ett paket om de lade en slant i Rädda barnen-bössan. Connor lade själv i en slant och valde sedan ett paket, även det själv. Så kul att ens barn börjar bli "självständigt". Efter det skulle vi ta oss därifrån och då upptäckte vi att det varit bra att vi var där tidigt för det var fullt på parkeringen och det var svårt att köra ut för vägen var fylld med anländande bilar. Det tog lite tid.

Så var det 1-årskalas också! Connor hann somna i bilen på väg dit så han var lite kinkig till att börja med (förstår honom verkligen, vill inte bli väckt jag heller), men sedan hade han jättekul och lekte för fullt. Tack för att vi fick komma! Det var kul! Och grattis än en gång till 1-åringen (+några dagar)!

Kaniner på Mariebergsskogen.


Jag blev rejält "hönesjuk" inne hos hönsen och drömmer om att en dag bo på landet och kunna ha små höns. Hönan längst ned var rolig också. Hon låg ihopkurad och syntes inte i bild. Men så var det nästan som att hon märkte att jag skulle ta kort och då sträckte hon ut halsen så långt hon bara kunde och blev med...hehe...


Connor med sitt paket. Jag ville också krypa ner i åkpåsen för det var så kallt!

Sett filmen PS Sista sommaren

Spoilers förekommer! 80-tal, men på ett annat vis än i filmen G - som i Gemenskap som jag också såg nyligen.

Två killkompisar och den enes tjej spenderar en sommar med att cykla runt och campa på Gotland. Saker blir inte alls vad de förväntat sig.

Jag gillar en enda sak med denna film och det är musiken. Gruppen Trance Dance är till och med MED i filmen och det gillar jag. Jag gillade deras musik som barn. Tycker fortfarande den är helt ok så får nog skaffa en skiva med dem någon gång. Har bara kassettband med dem nu eftersom cd inte riktigt slagit genom än när jag var barn. En ung Ulf Larsson är med i en liten roll. Miljöerna de filmat i är väldigt fina, men tyvärr känns filmen i sig rätt ytlig och tråkig.

Köp DVD på Ginza

Min julkalender

I år fick jag en julkalender av Robin. Jag hade ingen aning om att han tänkt skaffa den så det blev en riktigt glad överraskning! Nu får man bara hoppas på lite tur!

Trisskalender är väl ändå så "jag". Chokladkalendrar är uteslutna eftersom jag inte gillar choklad.

Plastikopererade=bryr sig inte?

Har sett reklam för något program på tv som handlar om kroppsfixering. Någon som tränar hårt, någon som opererar in kulor under huden, någon som sprutar in grejer i läpparna och så vidare. I den är det en tjej som säger att hon inte bryr sig vad andra tycker och säger. Hon är tydligt "fixad", allra minst läpparna. Jag får en lite tveksam inställning när en sådan kommentar kommer från en tjej som tydligt försöker se ut som normen ser ut just nu (det vill säga: inga rynkor, stora läppar, stora bröst och så vidare) för uppenbarligen så bryr hon sig. Hon bryr sig bara inte om de som kommer med invändningar. De som säger att "du behöver inte fixa nåt, du är en härlig person ändå" och "det är alltid riskfyllt med operationer, är du villig att ta en sådan risk då du inte måste" och så vidare.

Hur kommer det se ut på ålderdomshemmen i framtiden? Kommer alla se så där fult och stelt opererade ut? Kommer folk fortsätta att åldras naturligt eller ska allt "fixas" numera? Att åldras naturligt tycker jag är otroligt mycket vackrare än att se ut som en plastig, stel lerfigur som inte kan visa ansiktsuttryck. Ett ansikte som levt är ett ansikte med rynkor! Det finns väl inget finare att få än skrattrynkor?

Uppdatering 14.53: För att förtydliga så tycker jag det är bra att plastikoperationer finns då det gäller någon form av skada eller då man har fysiskt ont på grund av något, till exempel brännskador, sår, ryggbesvär på grund av stora bröst och så vidare.

En tur på stan

Lisa med barn och jag var på stan tidigare idag. Jag var på jakt efter en krage till Connor och Lisa var på jakt efter lite julklappar. Vi passade på att fika också. Efter att vi sagt hejdå mötte jag upp med Connor och Robin. Vi matade änderna med lite bröd och så bjöd jag på thaimat. Connor fick förstås något annat att äta. Medan vi väntade på att maten skulle bli klar gick vi på jakt efter fler strumpbyxor till Connor. Hittade några fina. Hmm...väldigt vad vi var på "jakt" idag då...


Connor fick en badtomte också. I mitten ser ni strumpbyxorna. De är underbara för strumpor vill verkligen inte stanna på hans fötter och jag vill inte att han blir kall. Längst till höger är kragen. Man har den under overall eller jacka.


Dragning av kattkalendern


Jag skrev namnen på deltagarna och vek ihop lapparna.


Lapparna lades i en hatt.


En nybadad Connor fick äran att dra bland lapparna. Ett jobb han tog på stort allvar som synes.


Grattis till Pikachu!
Jag skickar ett mail till dig och frågar om adress.


Julljus

Igår tände vi julljusen här. Fick två stycken kulor med ljus i av mamma (tror de var från ÖoB eller Rusta). En av dem kom upp igår, men den andra måste jag fixa krok till. Tände grangirlangen på balkongen under lite "tada"-ceremoni för Connors skull. Detta är de enda julljus vi har, förutom de som sätts i granen strax före jul då.
Vad har ni för julljus?

Julkulan.

Utlottning av kattkalender

När jag köpte kattmat senast så fick man med en kattkalender på köpet. Den är väldigt fin, men vi har redan en kalender så därför lottar jag nu ut den till er läsare. Allt ni behöver göra är att skriva "Jag gillar katter" i kommentarsfältet nedan så är ni med i utlottningen. Jag står för frakt också. Ni har på er till klockan 14.00 imorgon (den 2:e december).

Det är en familjekalender där upp till fyra personer kan ha sin egen rad.

RSS 2.0