Mitt 2011 - en bild per månad

Januari


Gick på babymassage med Connor.

Februari


Connors namngivning.

Mars


Dags för Earth Hour igen.

April


Jag upptäckte den spännande boktrilogin Släktet.

Maj


Den årliga resan till Ullared.

Juni


Vi firade att mamma och pappa varit gifta i 30 år.

Juli


Syrran och jag gjorde en dagstur till Göteborg och var bland annat på Universeum.

Augusti


Connors första födelsedag!

September


Tog högskoleexamen!

Oktober


Halloween.

November


Avslutning på babysim och Connor fick diplom.

December


Jul.

Sett filmen The Green Lantern

Spoilers förekommer!

Testpiloten Hal blir utvald av en döende rymdvarelses ring till att bli nästa Green Lantern och ta dennes plats. Detta innebär uppgiften av att hålla freden i universum och kämpa mot all ondska.

Handlingen är inget nytt, men det funkar någorlunda ändå. Roande för stunden. Dock så tillhör denna film den kategori som jag tidigare skrivit om där det även borde stå "animerad" som genre. Den står under action, äventyr och fantasy, men en väldigt stor del av filmen är animerad så det tar över helt och hållet. Troligtvis är det därför som filmen inte lyckas engagera mig. Dataanimerade saker skrämmer mig inte så varelsen som hotar jorden och allt liv i universum känns bara löjlig. Visst så skulle man kunna säga detsamma om när man använder smink och "dockor", men skillnaden är att de finns på riktigt och skådespelarna kan reagera på något som de verkligen ser. I denna film har man använt en hel massa greenscreen och skådespelarnas reaktioner är ofta tafatta.

Det hela blir ytligt och inte spännande alls. Superhjältefilmer är inte kända för att vara "djupa" filmer, men bättre än detta kan de.

Köp DVD på Ginza

Sett filmen Smurfarna

Spoilers förekommer!

Smurfarna har av en olyckshändelse hamnat i vår värld och måste hitta sin väg tillbaka. Samtidigt jagas de av den onde trollkarlen Gargamel som följt efter dem till denna värld.

Enerverande små idiotiska blå saker! De tecknade smurfarna är stundtals kul, dessa animerade är riktigt tråkiga. Historien är trist och inget av skämten som förekommer är kul. Skämskudden åker fram några gånger, till exempel då Smurfan får säga "I kissed a smurf and I liked it" enbart för att Katy Perry är rösten till henne. Smurfan i sig är inget tillskott i historien. När de andra försöker ta reda på hur de ska ta sig hem så är hon bara intresserad av att prova klänningar. GAH!

Neil Patrick Harris brukar vara bra, men har hålls han tyvärr fast i en väldigt trist roll. Kanske hade jag kunnat se någon charm i filmen om jag varit 7 år, men tyvärr funkar inget för mig nu.

Köp DVD på Ginza