Film Kärlek och fördom

Spoilers kan förekomma! En mysig Bollywoodiserad Hollywoodfilm baserad på boken Stolthet och fördom av Jane Austen. Den följer boken ganska bra, fast utspelar sig till större delen i Indien och handlar om en indisk familj med fyra döttrar (istället för fem som i boken).

Den är lite väl smörig på sina ställen, men har man en bra dag så funkar det. Som sagt så följer den boken ganska bra. Vi har en Lizzie som här heter Lalita, en Darcy, en Wickham och så självklart mamman vars högsta dröm är att gifta bort döttrarna till rika män. I en liten roll dyker Alexis Bledel upp (Rory från tv-serien Gilmore Girls). Har ni någon dag då ni står ut med lite smör och att folk helt plötsligt brister ut i sång då rekommenderar jag denna "feelgood"-film.

"Ny" soffa

Robin ville ha en tvåsitssoffa till "sitt" spelhörn i extrarummet. Igår hittade jag en liten fin på Miljömyran här i Arvika så idag hämtade vi den. Riktigt bekväm och nu har vi fyllt den med filtar och kuddar. 100 kr! För en hel soffa liksom.


Båda katterna har invigt soffan och gett den sitt godkännande. Här är det Yatzy som testar.

Födelsedag 9 maj

Nu har sista anmälningsdagen gått ut för min 30-årsdag. Det blev mer än vad jag trodde, det ska bli så kul! 55 personer har anmält sig och 3 utöver det står på eventuellt-listan. Yippi! Hoppas vi kommer ha roligt!

Det blir gott att äta och förhoppningsvis lite lekar (om vädret tillåter). Syrran har fixat en "vem känner Tess bäst"-tipspromenad. Så till alla som anmält sig: Vi syns 9 maj! (Kanske syns före det också förstås, men vi syns definitivt då.)