Om folk tar åt sig, varför tar DU åt dig av DET?

Jag är så trött på en grej som förekommer rätt regelbundet i bloggar jag följer och på sociala medier. Först så skriver någon om att de tagit illa vid sig av en grej och mår dåligt. Sedan kommer det en del som bara "måste" trycka ner denna person och totalt förminska hens känslor och upplevelser. "Ta inte åt dig av allt", "ta inte åt dig av struntsaker" och så vidare. Vi är alla individer så vi har alla våra känslor, våra svagheter, våra styrkor... Och till er som skriver sådana saker: Förstår ni inte hur ni själva hycklar? NI tar ju illa upp av att en annan person tar illa upp av något?! Hallå?

Paketjakt utan lycka, men lyckade inköp

Lagerhaus hade nyöppning i Karlstad igår och då var Robin och jag i centrum för deras paketjakt. Vi gick och letade efter 7 olika paket (det hade lagts ut fler, men jag har ju begränsad ork), men hade ingen lycka tyvärr. Det var roligt att delta i alla fall. Vi tog en titt på nyöppnade shoppingstället Valvet också som ligger bredvid Lagerhaus. Myyyyycket folk! Det var invigning där också.
 
Innan vi lämnade centrum besökte jag TGR och hittade en rolig bubbelmaskin. Vet inte om Connor eller jag själv ser mest fram emot att få testa den...hehe... Jag hade bättre tur på Biltema också då jag hittade det jag sökte där. Connor hade barnvakt denna gång då hans hosta förvärrats. Det var nog skönt för honom att slippa vara med.
 
Bubbelmaskinen.
 
 Det jag var ute efter på Biltema. Denna ljusslinga ska sitta under Connors loftsäng. Kommer bli så häftigt!

"Renoverat" katthyllorna på balkongen

Jag köpte två dörrmattor på IKEA och så klippte jag till dem för att passa hyllorna. Först fick jag slita med att få bort den matta som var på hyllorna och behandlade dem sedan med teakolja. Efter att det torkat var det dags för min skräck. Häftpistolen. Det smäller rätt högt och är en stark rekyl och jag är rätt smällkänslig. Jag kan med stolthet säga att det gick bra! Jag var väldigt trött i handleden och handen när jag var klar med den hylla som är färdig (den största). Den lilla hyllan är jag inte klar med än, men det går framåt.
 
Tetris var först att inspektera den nya mattan som var lite grövre än den föregående.
 
 Efter ett tag var det dags för den skeptiska Yatzy att kolla in det nya.
 
 Sträcka på sig är skönt. Hyllan fick godkänt!
 
 Så här såg det ut innan. Mycket slitage då det suttit i cirka 7 år. Här kan ni se när de sattes dit.
 
 Skillnaden.
 
 Den färdiga.
 
 Bra fäste för katterna när de hoppar upp.

"Brödmuffins"

Jag såg ett roligt tips på Hembakat och ville testa. Här är resultatet och vad jag tyckte.
 
Först så gjorde vi bröd till ringar som vi delade i två bitar. Dessa tryckte vi ner i en muffinform och fyllde sedan hålen med överblivit bröd.
 
 
Vi stekte ett paket bacon under tiden.
 
Sedan fyllde vi formarna med bacon och knäckte ett ägg i dem. Det var bra att först knäcka äggen i en skål för hade man i ett helt ägg så svämmade det över. Vi lade ner den hela gulan först och hällde sedan vitan över. Som sista touch kryddade vi med lite örtkrydda.
 
 
Så "bakade" vi i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Klart!
 
De var väldigt mäktiga! Man kan även fylla med lite andra saker efter egen smak.
 

Sett dokumentären Hot Girls Wanted

Spoilers förekommer!
 
En dokumentär som följer några tjejer som vill bli rika och/eller berömda och hur de vänder sig till lättklätt som leder till mer...
 
Detta var en otroligt jobbig dokumentär att se och en jobbig recension att skriva. Jag har utelämnat en hel del som jag tycker blev för grovt och detta är absolut ingen dokumentär att se om man själv varit utsatt för trauma. Den var tillräckligt jobbig att se utan att ha upplevt det...
 
I början av dokumentären visas det upp en lycklig fasad. Tjejerna har själva valt att livnära sig på att sälja lättklätt via nätet och till slut blir det grövre och grövre saker de ställer upp på. Tjejerna är förbrukningsvara som en "säljare" förklarar. Tittarna vill ha nya fräscha ansikten, så ju längre en tjej är i "branschen" desto grövre saker måste hon göra om hon vill vara kvar. Det är väldigt unga tjejer och mycket äldre män. Männen sköter "affärerna" medan tjejerna levererar. Längre fram i dokumentären så framkommer problemen och hur tjejerna mår. De tjänar pengar och lever livet, men hur de tjänar pengar ser ut att tära otroligt på alla de tjejer som är med. De finner sig ha ställt upp på saker som de aldrig någonsin kunde tänka sig i början (det börjar med avklädda bilder och för några av tjejerna fortsätter det att bli mer och mer och mer så till slut gör de våldsporr... samtidigt som de mår otroligt dåligt och säger att de inte ville, men kände sig tvingade när de ändå sagt ja till en början).
 
Många av tjejerna har dåligt självförtroende och de boostas av att någon vill ha dem. Om de själva vill ha den killen eller den uppmärksamheten på det viset verkar de inte reflektera över. De verkar anse att deras självvärde ligger i hur många killar som vill ha dem. De ser "jobbet" som en chans att komma bort från sin småstad. Att få göra något annat än att slava på ett låglönearbete i samma lilla stad med samma personer hela sina liv. De har stora drömmar. I dokumentären får alla tjejer en hård träff med verkligheten. Det är inte så glamoröst som de trodde.

Något som äcklar mig är våldtäktskulturen. När en tjej filmar så får den äldre mannen instruktioner om att han inte ska vänta på ett ja utan köra ändå och tjejen får instruktioner om att hon ska sträva emot och vara motvillig. VEM tycker sådant är attraktivt? Ni får tycka att man får bli attraherad av precis vad man vill (och det tycker jag också i grunden), och på individgrund kan folk säkert hantera det ok. Men jag tror det ger en verkan i samhället, på synen på sex, synen på kvinnokroppar o.s.v. Och synen är tyvärr inte positiv. När tjejer gång på gång framställs som verktyg, som döda objekt, som "slit-och-släng" så påverkar det (ihop med annat förstås).
 

Resultatet från klädbytardagen

För ett tag sedan var Connor och jag på klädbytardagen. Vi hittade inte så många plagg, men några nya blev det ändå. Connor var dessutom glad över att ha hittat ett par shorts så han var nöjd redan då...hehe... Jag gillar konceptet att byta kläder. Det sparar på både miljö och plånbok, något jag gillar skarpt.
 
Ett linne och ett par byxor till mig och ett par shorts till Connor.
 
 Fint mönster på byxorna och jag gillade färgen på linnet. Connor gillade färgen på shortsen som han hittade så han blev glad när de var i hans storlek. Han kallar färgen rosavit.

Nyinvigning av Bergvik i Karlstad

Nyinvigningen pågår fortfarande, men fredagen var mitt mål då det i programmet stod att man skulle få smakprov på Les Misérables som kommer sättas upp på Wermland Opera med start 16 juni i år. Innan det var dags för det så hann jag tävla i flera tävlingar och titta runt. På ett ställe vid ICA Maxi kunde man vaccinera sig mot TBE. Var rätt lockande, men kände att jag inte var helt förberedd på att ta spruta så det fick vara. Butikerna hade en del erbjudanden och på området bjöds det på en del plus att det fanns en del försäljare/demonstratörer även på utsidan. Den stora tävlingen i Bergviksappen var rätt rolig! Håller tummarna för att jag vinner en halv miljon nu då...hehe!
 
Som avslutning på dagen stod jag och avnjöt 6 låtar från musikalen Les Misérables. Jag blev riktigt sugen på att gå och se föreställningen! Jag brukar inte gilla när det översätts till svenska, men det funkade riktigt bra. I mitt huvud kördes de engelska texterna och det är inte en rak översättning. Man måste anpassa till musiken och det ska passa in, men ändå berätta den historia som det är. Måste vara ett klurigt jobb. Men som sagt så tyckte jag det var bra. Christer Nerfont som spelar Jean Valjean har jag sett tidigare i rollen som Lord Farquaad i musikalen Shrek.
 
De fyra som sjöng låtarna. Fick inte med pianisten på bilden tyvärr.
 
 Christer Nerfont (Jean Valjean) inledde med "Vem är jag?". Cecilie Nerfont Thorgersen (Fantine) gjorde mig tårögd med "Jag har en dröm". Kristin Lidström (Cosette) och David Alvefjord (Marius) gjorde starka prestationer i "Av hjärta och själ" med inhopp av Cecilie som Eponine. Kristin hoppade in och sjöng även en sång som egentligen är Eponines - "För mig själv". Sedan sjöng David "Tomma bord och tomma stolar" innan alla fyra tillsammans sjöng "Folkets sång".
 
 En tävling bestod i att ta en selfie vid en reklamvägg, lägga ut på insta, tagga och motivera. Jag har inte tillräckligt lång arm för att få med alla som stod på reklamväggen dock.
 
 Det var inte en shoppingtur, men till Connors glädje lyckades jag hitta strumpor som kombinerade tre av hans favoritgrejer. Star Wars, rosa och glitter. Från H&M.

Underbart jacquard-tyg

Vi ska byta ut det gamla draperiet i husvagnen som vi har tillsammans med mina föräldrar och syrran. Jag hittade ett otroligt vackert jacquard-tyg som dessutom var utgående och därför till nedsatt pris. Det kommer bli så fint!
 
Framsidan. Löven i träden blänker.
 
 Baksidan är lika härlig den! Passar bra för ett draperi som kommer hänga ungefär mitt i husvagnen.

På bio: 10 Cloverfield Lane

Spoilers förekommer!
 
En kvinna vaknar upp efter en trafikolycka fastlåst i en bunker, där två män hävdar att världen utanför är dödlig efter en kemisk attack.
 
Filmen har nästan inget gemensamt med föregångaren Cloverfield, men det gör inte mig så mycket då jag tycker den är intressant och välgjord. Det hade nog inte funkat att göra en "ren" uppföljare då föregångaren till stor del lyckades just på grund av hela konceptet och för att det var relativt nytt. I början är filmen som en psykologisk thriller och sedan blir den som en blandning av Cloverfield och Skyline. Bradley Cooper är endast med som röst och honom kände jag inte igen alls, men fans kanske gör det...?
 
Mary Elizabeth Winstead imponerar och John Goodman når inte riktigt hela vägen tyvärr, men är tillräckligt bra för att filmens illusion ska hållas vid liv. Jag saknade nog lite mer av den där psykologiska spetsen i honom som han påbörjade väldigt bra, men som inte riktigt tog plats i hans ögon (ögon är otroligt viktiga för mig när jag ser skådespelare).
 
Det är först i slutet av filmen som det blir lite action så största delen är mer som en psykologisk thriller, som sagt, så den håller inte samma tempo som Cloverfield. Räknar man med det tempot kanske man blir besviken, men jag gick ganska nollställd för att se den och tyckte att den höll upp bra.
 

Sett filmen Oculus

Spoilers förekommer absolut!
 
En kvinna försöker fria sin bror från mord genom att bevisa att mordet berodde på övernaturliga fenomen.
 
Jag hade inga höga förväntningar på denna film och hade inte hört talas om den innan, men var sugen på skräck. Den var mycket bättre än vad jag trodde och det var roligt! Inte så ofta det händer när det gäller denna genre. Handlingen är verkligen skruvad och bisarr och det slutar med att även jag sitter och ifrågasätter vad som är på riktigt och vad som inte är det. Jag tycker man lyckas väldigt bra med att förmedla den frustrerade och förvirrade känslan som de känner då de till exempel har trott sig vara utanför huset och ringt ett larmsamtal, men att det sedan visar sig att de hela tiden befunnit sig i huset och inte ringt någonstans.
 
Det är en känsla av krypande obehag och man vet redan när filmen börjar att det här inte kommer sluta väl. Trots att det är en skräckfilm och jag vet vad som brukar hända med karaktärer i skräckfilmer, så blir jag indragen i dessa personers liv och börjar bry mig om dem. Med andra ord, bra spelat av Karen Gillan och Brendan Thwaites!
 

Lt. Ellen Ripley actionfigur från Scifishop.se!

Jag har rätt bred smak och gillar mycket, men är lite extra förtjust i Alien och Terminator. Nu har jag fått händerna på en otroligt välgjord Lt. Ellen Ripley från Aliens (den andra filmen i serien) som Scifishop.se säljer. Min sambos första kommentar var också "det ser ju verkligen ut som henne". Detta är Alien utgåva 5 från NECA och figuren har rörliga delar, är cirka 17,5 centimeter hög samt kommer med tillbehör.
 
Boxen är snygg i sig också, som ni kan se mer detaljerat på bilderna här nedan.
 
 
 
Baksidan.
 
 
 
Stort tack till Scifishop.se!

John Cleese i Karlstad 15 april

Häromdagen var det dags för Robins julklapp från mig och Connor, fast Connor fick stanna hemma och leka med sin mormor och morfar. Större delen av föreställningen var mycket roande och jag tyckte det var extra kul när han pratade om gamla minnen från sin karriär både med Monty Python-gänget och själv. En dipp var några skämt som jag inte förstod (vilket troligtvis berodde på att de byggde på någon form av äldre fördom som föregick min generation) och så något enstaka som jag inte tyckte var särskilt roligt. Nästan hela kvällen var dock full med skratt och en och annan intressant insikt.

Som när Cleese påpekade hur folk i Karlstad CCC slutade skratta direkt en person i en sketch grät och visade känslor. Att det bara är humor när personen är oberörd som till exempel i fallet med den svarte riddaren i Monty Python and the Holy Grail, som förlorar diverse kroppsdelar och ändå fortsätter slåss ("it's just a flesh wound"). Och när han efter det sa att det fick honom att känna hopp för empatin i världen så ville jag nästan jubla. Det var så klockrent!

Det var mycket roligt att se John Cleese och de två timmarna i flöt förbi väldigt snabbt!
 
Innan det började.

Vunnit Megabio 7D-biljetter!

Vad lustigt! Den 20 mars testade vi Megabio 7D för första gången och sedan går jag och vinner 4 biljetter i ett korsord. Så roligt! Eftersom vi skulle till Karlstad på John Cleese igår (vad jag tyckte om det kommer i ett senare inlägg) så kunde jag hämta vinsten på kontoret där de bland annat gör Värmlandsmagasinet (som jag vann i). Fick vinsten av den väldigt trevlige Erik Jaime som var så lätt att prata med så det föll sig så att vi började prata skräckfilm...hehe...
 

#FörSofia - Unicef

Sofia är barnen som ingen ser, i katastroferna ingen pratar om. Bli Världsförälder på unicef.se och kämpa för varenda unge. #FörSofia


Varit på pixelart-utställning, Arvika

Imorgon är sista dagen så passa på om ni är i trakten. Det var mycket häftigt att kolla på! Greve Röd och Pixel Art Arvika har slagit sig ihop för denna utställning och det fanns många olika figurer. Finns även chans att testa tv-spel, en chans som vi tog idag. Connor fick spela. Hade jag börjat så hade jag nog suttit där än...hehe... Gillar verkligen retrospel!
 

Sett filmen En julsaga (2009)

Spoilers?
 
En animerad version av den klassiska julsagan om den girige Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) och natten då han får besök av tre spöken.
 
Jag har sett flera filmatiseringar samt läst Charles Dickens saga och jag tycker inte denna skiljer sig så värst från mängden. Den är ganska trogen sagan. Animationerna tycker jag dock är hemska. Särskilt människorna. I animeringens värld så kan det fungera med orealistiska och överdrivna figurer, men just när det gäller denna saga så borde de antingen ha satsat på lågmält eller tagit det flera varv till i det överdrivna. Nu hänger det mest där i mitten och faller mig inte alls i smaken.
 
Det är kul att det är flera röster som jag känner igen. Jim Carrey spelar flera roller, sedan har vi Colin Firth, Gary Oldman, Bob Hoskins med flera. De jag nämnt är de röster jag kände igen. Dessa skådespelare har sina specifika röster som jag känner igen. Connor (5,5 år) såg denna också och förstod den bra.
 

Svårigheter att hitta? Klädkris?

Det blev kris i huvudet för en del föräldrar för ett tag sedan. Det kom en artikel om att det finns föräldrar som önskar att barnkläder kunde delas in i t-shirt, tröjor, byxor, klänningar etc. och efter storlek samt passform. Detta fick förstnämnda föräldrar att förutsätta en mängd saker som inte stämmer.
 
De trodde att barnen skulle göras könlösa - Nej, ingen ska göras könlös.
De trodde att man inte skulle få köpa rosa till flickor eller bilar till pojkar - Jo, det får ni absolut göra.
Det blir rörigt - Nej, det blir inte mer rörigt om plaggen hänger efter vad de är för plagg. Gå in på en Villervalla-butik eller liknande. Ser inte minsta rörigt ut.
 
Jag förstår inte hur en indelning efter plagg skulle hindra folk från att köpa det de vill ändå. Är man verkligen så hjälplös att det blir svårare att hitta en rosa t-shirt om den hänger bredvid en blå och en röd istället för i andra änden av butiken?

Det som indelning efter plagg däremot kan göra är att INGET barn kommer bli retat för att hen har kläder från "fel" avdelning. Det allra bästa vore förstås om föräldrar lärde sina barn att det inte spelar någon roll och att det inte är ok att reta andra barn för att de t.ex. har kläder från "fel" avdelning, har glasögon, har en ovanlig hårfärg, pratar med en annan dialekt och så vidare. Barn lär sig av vuxna och av andra barn som i sin tur har lärt sig av vuxna, så vilka ska tänka sig för? Jo, vuxna! Det är VI som skapar nästa generation och låt oss då göra den bättre än vår egen. Detta innebär INTE att man ska förbjuda färger eller göra "tvärtom". Det handlar om att alla ska få välja det de vill UTAN att någon annan säger något negativt om det.

Tavelhylla med minnessaker i barnrummet

Den rosa tavelhyllan fanns där innan och används till böcker. Nu sitter det en vit ovanför den och där står lite minnessaker. Eftersom hyllan sitter så högt så är det inte praktiskt med sådant man använder ståendes på den, men det passade jättefint med sådant man tittar på. Det blev riktigt bra! En ljusslinga flyttades dit också och ger ett mysigt sken på My Little Pony-slottet (som Connor ärvt efter mig). De fula hålen till höger på nedre bilden ska spacklas igen. Där satt en ljusmobil tidigare, men när ljusslingan "hoppade" dit så kommer ljusmobilen hamna någon annanstans.
 
Ett släktträd, en tavla broderad av min moster Sylvia, samt en månadsstentavla (augusti) och en optisk kristall (med ett lejon i) står på hyllan nu. De två sistnämnda sakerna är efter min moster. Hon och Connor fyllde år i samma månad, så då fick han dem efter att hon gått bort <3
 
Mysigt sken! Boken "Sagan om den lilla lilla gumman" fick Connor av min moster, Hachiko-boken har jag köpt till honom och de böckerna till vänster (det är två likadana som står tillsammans) är "fyll-i"-böcker Till mitt barnbarn, som mina föräldrar fyllt i.

Störa sig på att folk stör sig?

Ibland stöter man på detta fenomen på nätet: Folk som stör sig och beklagar sig över att någon annan stör sig på något. "Åh, vad irriterande att folk stör sig på detta. Har de inga LIV?" kan man få läsa ibland (eller variationer på det). Alltså... vad är konstigast? Att det finns folk som stör sig på diverse saker, stora som små, eller att det finns folk som stör sig på att folk stör sig...? Rejält hycklande att attackera personer som pekat på något de stör sig på, för då är man själv en sådan person som stör sig. Och det som inte engagerar er alls kan vara engagerande för andra. Så nedvärdera inte andras upplevelser, känslor och tankar genom att kalla dem för nedsättande namn, genom att säga att det finns viktigare saker att bry sig om (de flesta människor kan, vad jag vet, bry sig om fler saker än en och som jag skrev tidigare så är inte det som engagerar ER samma för alla andra).
 
Ett tips är att sluta klaga på människor som stör sig, för när ni gör det och ondgör er över hela "störandet" så visar NI att ni säger emot er själva.

Det ska börjas i tid...

Detta uttryck: "Det ska börjas i tid", ser jag då och då, men tyvärr med väldigt stereotypiska inslag. Flickor som bakar, pojkar som skruvar på bilen. Båda saker är ju väldigt bra att kunna för alla. Visst så kan man köpa färdigbakat och man kan få bilen fixad på verkstaden, men när det gäller bakat så har man full koll på ingredienser om man gör det själv och när det gäller bilen så kan det bli väldigt dyrt om man måste lämna in den på verkstaden för minsta lilla grej.
 
Lär era barn ALLA saker de kan behöva inför ett självständigt liv! Lär era barn att laga mat, baka, fixa bilen, tvätta kläder, diska, städa, klippa gräs, laga kläder, bygga, plantera växter, sköta om djur, handla saker på affärer etc. ALLT som är väsentligt för det liv ni lever (inte alla som har djur, trädgård, bil etc.). Det är något som alla kommer ha nytta av!

Sett filmen The Wolverine

Spoilers förekommer!
 
Wolverine får en kallelse att återvända till Japan till en gammal bekant som ligger för döden.
 
Filmen är så otroligt stel och tråkig, jag trodde inte man kunde göra en sådan flopp med en sådan intressant karaktär och en sådan bra skådespelare som Hugh Jackman, men uppenbarligen är det inte omöjligt. Effekterna är dåligt gjorda och ser väldigt fejk ut. Jag kunde lätt ha missat denna film då den inte tillför något alls.
 

Skaljacka från Villervalla

Igår kom Connors skaljacka med posten och han blev jätteglad. Han hade valt ut den själv på Tradera och vi lyckades bli högstbjudande. Fick den för 210 kronor så det var ett bra pris på en jacka i så bra skick! Love återanvändning och love Tradera!
 

Första tussilagon för i år

Jag såg tussilago vid solcellsparken i Arvika när vi var till Granngården iförrgår så när vi skulle förbi minneslunden igår var vi först dit och plockade utanför staketet. Dessa satte jag sedan i minneslunden till min moster. Det var hennes namnsdag igår. Hennes andranamn <3
 

Sett filmen Insidan ut

Spoilers förekommer!
 
Glädje, Avsky, Rädsla, Vemod, Ilska styr kontrollbordet i barnet Riley och därmed hennes känslor och minnen. När familjen flyttar så blir läget kritiskt.
 
Filmen är både charmig och irriterande. Jag irriterar mig verkligen på Vemod som inte kan låta bli att ta på alla minnen trots att hen vet att de då blir sorgsna. Hon förstör verkligen saker. Det finns en del roliga saker i filmen också, samt en del sorgligt. Med undantag för några riktigt usla skämt så tycker jag det är en fin film för barn. En intressant tanke som slår mig är att mamman har bara känslor med kvinnliga attribut i sitt huvud och pappan har bara känslor med manliga attribut i sitt huvud medan deras barn Riley har bådeock. Man kan tolka det på olika vis, men jag tolkar det som att man förlorar något när man blir vuxen. För visst är barn mer öppna och tänker mycket friare än de flesta vuxna?!
 
Helt ok animerat både "i huvudet" och i "verkliga världen"!
 

Följ mig på Instagram

Efter en del funderande så blev det till slut så att jag tog bort min Twitter-profil (som jag nästan aldrig använde) och skaffade Instagram istället (vill inte ha för många ställen, utan fokusera på några få, så nu har jag bloggen, Facebook och Instagram). Vill ni följa mig så är en av mina profiler öppen. Där kommer det mest handla om nostalgi, film, tv-serier, spel, böcker, samlarsaker, leksaker, inredning och andra "nördgrejer".
 
HÄR har ni länken.

Tips om app för bokintresserade

Orsaken till att jag letade efter en bokapp till mobilen var för att jag ofta kollar böcker på loppisar och second hand och då specifikt letar efter Dean Koontz-böcker. Min samling av just Koontz-böcker har dock blivit tillräckligt stor för att jag inte ska kunna komma ihåg om jag har eller inte har en bok som jag ser på loppisen/second hand-butiken. Nu kan jag det! Jag bara bläddrar fram svaret i bokappen.
 
Jag har börjat lägga till fler böcker än Koontz också och rätt många går att bara scanna in via streckkoden. Då dyker info upp som till exempel när utgåvan släpptes, hur många sidor den innehåller etc. Äldre böcker och en del svenska utgåvor (appen är mest baserad på engelskspråkig litteratur) får man lägga till manuellt, men det är inte vidare krångligt. Så tummen upp för denna och ett tips för bokintresserade.
 
Den heter BooksApp.
 
Själva samlingssidan.

RSS 2.0