Mobiler

Connor har mer och mer börjat upptäcka världen omkring sig så idag satte jag upp två mobiler åt honom. En vid skötbordet och en i sängen. Den vid skötbordet blev direkt av stort intresse. Han fokuserade verkligen på de olika djuren. Tidigare har han sprattlat ganska mycket, men nu låg han och tittade istället.Mobilen över skötbordet är den vi skaffade på Kolmården i somras.


Mobilen över sängen är köpt från Wish you wood i Gunnarskog.


Närmare bild på mobilen över sängen.


Otrolig historia

Jag blir riktigt rörd och tårögd när jag läser om den australiensiska kvinnan som skulle föda tvillingar. Förlossningen satte igång alldeles för tidigt, redan i vecka 27. Flickan föddes utan problem, men den lilla pojken vägde under 1 kg och efter många försök att få liv i honom så dödförklarades han av läkarna. Mamman tog honom till sitt bröst, klappade honom och båda föräldrarna pratade med honom och berättade att han hade en syster och vad de villa göra med honom under hans uppväxt. Efter två timmar började man se livstecken. En reflex, sa läkarna. Men han började andas mer regelbundet och när mamman erbjöd lite bröstmjölk på ett finger så sög han i sig det och öppnade ögonen. Nu är tvillingarna ungefär 6 månader gamla.

En helt otrolig historia! Jag kan föreställa mig bergochdalbanan föräldrarna upplevde. Glädjen över dotterns födelse, sorgen över sonen som dödförklarades och sedan glädjen över sonens uppvaknande. Sådana här glädjehistorier önskar jag att man fick höra mer av! Synd bara att en del kopplar ihop det med "guds ingripande" och inte kan se det som det fullt naturliga underverket som det egentligen är.


Läs mer på denna sida.


Tjejkväll på stan och klippning

Igår var det tjejkväll i Arvika centrum. Jag, syrran och Connor tog en tur runt. Köpte inget till mig själv utan bara saker till Connor och Robin. Brukar ofta bli så för mig, men det är så roligt att köpa presenter!

Idag har jag varit och klippt mig. Håret hade blivit ganska tunt efter graviditeten och så har Connor upptäckt att man kan greppa tag i det. Han har haft tussar av hår kvar i händerna när jag burit honom. Därför fick det bli en uppfräschning. Det blev inte så väldigt kort för det är jag obekväm i så det blev till axlarna ungefär och lite uppklippt för volymens skull.

Idag firar jag och Robin dessutom 1 år som förlovade!


Liten kille medsmugglad på tjejkvällen.


Sett filmen Kick-ass

Spoilers förekommer! Denna film var inte alls vad jag förväntade mig. Väntade mig en film med humor som American Pie ungefär. Visst förekommer en del sådana skämt, men jag blev riktigt paff när det visade sig att filmen är riktigt grym.

Med grym så menar jag att den innehåller ganska mycket våld. Jag är van vid filmvåld, men nu förväntade jag mig inte det. Vet inte om jag dessutom blivit blödigare sedan jag blev mamma för jag tyckte att det var lite för mycket ibland. När den unga tjejen Hit-Girl dödar folk till höger och vänster utan att så mycket som blinka så sitter jag och funderar över hur hennes psyke kan ha blivit så totalt förstört. För några år sedan hade jag nog snarare tyckt att det var en tuff karaktär helt enkelt. Det är ju ändå en underhållningsfilm och ska inte tas seriöst, dock så är det just seriöst som jag tar den.

Lite handling kanske... Filmen handlar om "nörden" Dave som undrar varför ingen någonsin försökt sig på att vara superhjälte. Sagt och gjort så testar han själv detta. Till en början går det inte riktigt som han tänkt sig, men så vinner han uppmärksamhet genom att skydda en kille som får stryk av tre andra killar. Det filmas och läggs upp på nätet. En storskurk finns självklart med och Dave upptäcker även att det finns några andra superhjältar.

Jag gillar en sak som Dave säger i filmen. När han skyddar killen som får stryk så säger en av de anfallande killarna "du känner inte den här killen, vad är det för fel på dig?". Får även påpeka att slagsmålet dragit till sig en stor åskådarskara. Då säger Dave något i stil med: "Ni misshandlar en kille medan alla andra står och tittar på och du undrar vad det är för fel på MIG?" Civilkurage är tyvärr ganska sällsynt även i riktiga världen. Folk är rädda för att själva råka illa ut (och andra diverse orsaker) och vågar inte blanda sig i. Jag skrev i början av augusti ett inlägg om en tjej som vågade lägga sig i. Om jag någon gång hamnar i en sådan situation så hoppas jag att jag vågar lägga mig i. Man kan säga mycket innan det händer, men jag tror att det inte är förrän i en sådan situation som man verkligen vet.

Kan nog rekommendera denna film.


Köp DVD på Ginza


Vinterbalkong

Fixade i ordning balkongen inför vintern. Inte så mycket som behövde göras, bara ta bort de vissna sommarblommorna och ersätta det med lite vacker ljung. Jag tycker ljung är en väldigt fin växt och den påminner mig alltid om Skottland, speciellt när det är den naturliga färgen.


Första turen till Charlottenberg

Första turen för Connor alltså. Vi var inte där så länge, men vi hann fixa det vi skulle. Första halvan låg Connor i barnvagnen och efter att han ätit så fick han sitta i bärselen. Har märkt att många tittar när man har bebis. Själv har jag inte varit så fascinerad av bebisar tidigare. Är mest de senaste åren som det vuxit till sig.

Nu ikväll var jag och Connor över till Mirja där vi fick välja och vraka mellan kläder som hennes barn växt ur. Verkligen jättesnällt! Jag är så förtjust i bebiskläder så en del som vi har kommer Connor nog inte ens hinna ha på sig, kanske max 1 gång, innan han växer ur det. Men det är ju så kul!


Jag och Connor på köpcentrat i Charlottenberg.


Katten Stina 8 år

Den 22 september blev syrrans katt Stina 8 år. Hon bor kvar hos våra föräldrar tillsammans med min katt Silla. Som jag skrivit om dem förut så trivdes de inte som innekatter och då hade de turen att få stanna på landet. Jag köpte lite mumsigt torrfoder till Stina i present. Både Stina och Silla tyckte om det.


Silla ger Stina en liten nospuss.


Tetris vaktade Stinas present.


Loppis Tvärud idag

Loppisen idag blev lyckad för min del. Fick sålt en hel del. Självklart så hittade jag något att köpa jag också...verkar vara nästan omöjligt att inte bli sugen på något. Roligt att Mirja med familj tittade förbi också!


Mina fynd. Barnmatsbok för tips då det blir dags för Connor att smaka riktig mat och en jättesöt ram med plats för bilder då han är 1 månad, 3 månader, 6 månader, 9 månader och 1 år.


Loppis 26 september Tväruds skola

Mellan klockan 11-16 imorgon är det loppis i Tväruds skola i Gunnarskog. Jag och syrran ska åter igen vara med och sälja lite grejer. Hoppas det kommer mycket folk! Har ni vägarna förbi så sväng upp till skolan och ta en titt. Har ni inte vägarna förbi, kom och titta ändå.

30-årsdag

Syrrans sambo har fyllt 30 år, men ska inte firas förrän samtidigt som vi firar syrrans födelsedag i oktober. När syrran och Hugo var iväg till Stockholm på en föreställning med Blue Man Group så passade vi ändå på att smyga till lägenheten med presenterna så att han fick dem den rätta dagen i alla fall.


Lite smaklig Mojito och i paketet gömde sig...


...en t-shirt från Shirtstore. Citatet är från tv-serien Big Bang Theory (jättebra serie!).


Babygym

Häromveckan skaffade vi ett babygym till Connor. Han har testat det några gånger. Han kan hålla upp huvudet ganska långa stunder och så kan han snurra från sida till sida (det vill säga ett halvt varv). Är så spännande att följa hans utveckling! Vi vet att vi är lite tidiga med att skaffa babygym till honom, men kan inte låta bli alla söta saker. Ska bli så kul när man kan börja skaffa leksaker! Önskar att ens ekonomi var bättre bara...


Babygymmet heter Music Lovers. Jättesött!


Ingen Tagada på Arvikamârten i år

Vanligtvis brukar Björkmans Nöjesfält finnas på tivoliplatsen i Arvika under mârtenshelgen. De har funnits där i cirka 60 år. Men i år kunde de inte så Axels Nöjesfält axlar ansvaret för tivolit. På ett vis verkar det bli kul med lite förnyelse. 25 attraktioner är ju inte fy skam. Men ingen Tagada! Tagada är den enda karusellen som har varit ett måste att åka varje år. En av mina traditioner går alltså i graven. Lite sentimentalsorgligt...

Kolla vilka attraktioner som Axels har här.


Kompisen Jörgen och jag i Tagada oktober 2008.


Hemska människor

Varnar er för att kolla länken ifall ni är känsliga.

Det handlar om en idiot som dränkt in en kattunge i något lättantändligt och sedan tänt på så att katten levande brunnit upp. Vad gör idioten mer? Jo, han tar kort på hela processen och lägger upp på Facebook! Är ni medlemmar på Facebook kan ni logga in och anmäla bilderna. De SKA bort! (länk till bilderna finns på bloggen som jag länkat till här nedan.) Hur kan en människa göra så och dessutom skryta om det och tycka att det är coolt? Jag mår riktigt dåligt av att se det hela...den lilla kattungen med de stora bedjande ögonen som får lida så mycket. Varför titta på det om jag mår dåligt av det? Jag klarar inte av att blunda för grymhet. Man måste göra något, hur lite det än är, för att sätta stopp för sådant.

Djurens jurister efterlyser även information som kan leda till att man hittar denna idiot så att denne kan få sitt straff. Min primitiva känsla säger att någon borde tända på idioten levande också, men då lägger man sig ju på samma nivå som denne. Hoppas dock att den personen hittas och får någon form av straff. SÅ HÄR GÖR MAN INTE!

Wikipedia - mästerkatten.

Blomma och nalle för blomstercheck

Fick blomstercheck på min födelsedag och så fick jag en till när jag var tvungen att ta om prover på lab. Nu har jag äntligen utnyttjat dessa. Det blev en blomma och så kunde jag inte låta bli att skaffa en liten nallebjörn till Connor.


Blomman som jag skaffade.


Sett filmen Avatar

Spoilers förekommer! Handlingsmässigt tycker jag denna påminner om den tecknade filmen Ferngully, fast jag blir inte ett dugg engagerad i denna. Sam Worthington är en bra skådis, men då hans plats innehas av en animerad figur större delen av filmen så får han inte visa upp sin talang speciellt.

Filmen utspelar sig på planeten Pandora (som ser ut som ett trance-disco ungefär med alla självlysande neonfärger) där människorna råkar i konflikt med infödingar. Människorna vill komma åt något i jorden och där bor dessa Na'vi som vägrar flytta. För att komma fram till en kompromiss har man gjort avatarer (kopior av Na'vi) dit man överför mänskliga medvetanden för att kunna kommunicera med Na'vi. Men människornas plan är hela tiden att, när det blir nödvändigt, utrota detta folk. En del av människorna fattar dock tycke för Na'vi-stammen och ställer sig på deras sida i kampen.

Att denna film tituleras som actionäventyr tycker inte jag stämmer. Då cirka 90% är animerat så borde den kallas för animerat äventyr. Den känns plastig och historien har berättats förut. Det sämsta jag sett av James Cameron som annars har gjort en del av mina favoritfilmer (Terminator, Aliens, The Abyss och Titanic).


Rolig lapp

Någon granne har fått vanan att ställa soppåsar i vårt trapphus. Någon annan granne har tröttnat och satt denna lapp på senaste påsen. Bloggskadad som jag är så tar jag kort och lägger upp i min blogg.


Hoppas "sopgrannen" bär ut soporna nästa gång.


Födelseannons


Annonsen var med i Arvika Nyheter 27 augusti.


Röstat och firat Connor 1 månad idag

Idag har vi självklart varit och röstat. Connor fick bli med till vallokalen och blev genast lite poppis hos kontrollanterna där. Sedan kom Connors mormor, morfar och moster hit och så firade vi att han blev 1 månad gammal idag. Efter det tog jag och "mostra" en promenad på Sågudden med Connor. Han var populär när vi gick ut på gården också, då två tjejer kom fram för att titta och prata. Nu har vi precis sett på Amazing Race och så ska jag se på Brothers and sisters nu innan vi eventuellt börjar kolla lite på valvakan.


Röstat.


Firat Connor 1 månad.


Presenter.


Katterna och Connor

Det började med försiktiga närmanden och trevande sniffar. Direkt Connor skrek så var katterna väck. Under tiden som gått har de blivit tuffare och tuffare och nu kan de till och med ligga bredvid Connor när han skriker. De lyfter bara på huvudet och verkar tycka att "jaha, ska du låta igen" och sedan somnar de om.

Det är lite lustigt att se deras typiska kattbeteende också. De ÄR intresserade, men låtsas som att de är nonchalanta. Häromdagen lyckades jag till och med få det på bild. Tetris kröp nära Robin och låtsades som att han ville gosa. Men väldigt snart struntade han i Robin och låg och tittade på Connor som låg bredvid. Han trodde säkert att han var diskret också...hehehe...


"Vadå, jag är väl inte intresserad..." Snyggt försök av Tetris att spela nonchalant.


Invigning av bärsele

Eftersom vi tvättat allt i barnvagnen så fick det bli selen då vi gick ut på promenad idag. Det var första gången som jag använt den utomhus och det gick väldigt bra. Connor sov hela tiden och bara "gnydde" till lite när jag var där och petade på honom för att se om han hade det bra. När vi kom hem lade vi honom i hans egen säng och för första gången så sov han faktiskt ut ordentligt i den. Tidigare har han protesterat efter 5 minuter.


Mysigt med bärsele.


En försenad födelsedag och en födelsedag på rätt dag

Den 10 september kom vi äntligen iväg och firade min moster som fyllde år i augusti. Vi hade precis fått Connor då så av förklarliga skäl blev det försenat. Efter att vi varit till henne så åkte vi till mina föräldrar och dit kom några grannar för att titta på lillen. Connor sov nästan hela tiden. 

Den 11 september var vi till min farmor då hon fyllde år. Connor var orolig när vi var hemma, sov hela tiden där (cirka 3 timmar) och började skrika efter mat direkt vi kom hem. Folk måste tro att vi har världens lugnaste son i och med att han alltid är så lugn borta.


Fyllde en hink med olika spaprodukter till min moster.


Sett filmen Det perfekta livet (Post Grad)

Spoilers förekommer! Hade inga förväntningar på denna film eftersom jag inte ens hört talas om den innan jag såg den i hyrbutiken. Men gillar Gilmore Girls där Alexis Bledel är med så därför hyrde jag denna. Var även länge sedan jag såg något med Michael Keaton.

Alexis spelar tjejen med planen. Få bra betyg, komma in på bra college, få bra betyg där också, få drömjobbet. Men planer går inte alltid som man tänkt sig. Hon får inte jobbet utan blir istället tvungen att flytta hem till sin konstiga familj, där speciellt Carol Burnett är underbar i sin roll som farmor. Jag tycker filmen säger att grejen inte är att ha en plan utan grejen är hur man hanterar det oplanerade och att det är vad som definierar en som person. Jag är en riktig "planerare" så jag kan känna igen mig i huvudkaraktären, men jag har också (precis som huvudkaraktären) lärt mig att allt inte går att planera och hur man då reagerar och bemöter saker är det viktiga. Inställning och attityd är vad det handlar om.

Filmen var mer sevärd än vad jag förväntade mig. Den hade sina roliga stunder och en stund som absolut inte var det minsta rolig. Jag avskyr verkligen när man försöker sig på en viss sorts komik. I mina ögon är det inte komik alls! Ska inte avslöja i detalj vad jag syftar till, men det har att göra med en kattscen i filmen och jag tycker att den bara är tragisk och att någon manusförfattare försöker göra komik av det får mig att vilja söka upp den personen och ge den en örfil.


Köp DVD på Ginza


Gripande historia

Jag har själv min kamp med Försäkringskassan efter att den borgerliga alliansens nya sjukregler trädde i kraft. Enligt FK är jag frisk, enligt Arbetsförmedlingen är jag sjuk. Var hamnar man då? "Emellan stolarna". Fler och fler liknande och värre historier får man höra om för varje dag som går.

Vad har hänt med solidariteten i Sverige? Hur kan en del tycka att sjuka och arbetslösa får "skylla sig själva och säkert bara latar sig och vill gå hemma" och bara se till sin egen plånbok (att man får någon extra hundralapp i månaden)? Visst finns det säkert folk som fuskar, men ser ni inte de som verkligen behöver denna hjälp? De drabbas hårdast av alla.

Även friska jobbande människor kan en dag bli sjuka och/eller arbetslösa och behöva hjälp. Kommer de då att ångra att de hjälpte till att få fram ett system där man kastar ut folk utan något? En del får till och med självmordstankar (varav en del verkligen begår självmord) för att saker verkar hopplösa. Det är jobbigt nog att vara sjuk, ska man dessutom kämpa för att få det stöd man har rätt till? Inte konstigt att hoppet, lusten och orken tar slut.

Läs detta exempel.
I dagens Expressen kan man läsa om fler exempel.

Vaccination mot pälsdjursallergi

Visste ni att denna möjlighet fanns? Det visste inte jag förrän jag läst om det i tidningen Kattliv som jag fick häromdagen. Man genomgår en behandling på ganska många sprutor under flera års tid, men det kan vara en riktig frihet efteråt då man slipper allergimediciner och inte reagerar negativt om man umgås med vänner som har husdjur. Jag är lyckosamt nog inte allergisk mot pälsdjur, men vore jag det så tycker jag att den här behandlingen vore värd att gå genom.

På Aftonbladet kan man läsa om hur det går till:
"Allergivaccination – så går det till.
Allergivaccination innebär att man sprutar in extrakt av pälsdjur man inte tål under huden för att personen ska kunna bygga upp ett eget immunförsvar. Man börjar med en ytterst liten del av extraktet och trappar sedan successivt upp mängden varje vecka till underhållsdos. Därefter ges sprutorna var sjätte vecka under tre års tid. Varje år påbörjar mellan 300 och 400 personer i Sverige vaccination mot kattallergi. Något mindre än ett hundratal påbörjar vaccination mot hund, enligt uppgift från läkemedelsföretaget ALK
."


Läs mer om vaccinationen här.


Sett filmen Percy Jackson och kampen om åskviggen

Spoilers förekommer! Den här filmen riktar sig till en annan målgrupp än den jag tillhör. Det känns också som att det försökts byggas upp lite av en Harry Potter-värld. Jag har dock ingen aning om ifall dessa Percy Jackson-böcker var före Harry Potter eller om det var tvärtom. Om något blir populärt så blir det lätt så att det följer en del kopior på detta (som kanske egentligen är föregångare, vem vet?).

Denna film handlar mycket om den grekiska mytologin och har man lite koll på denna så blir filmen mer engagerande. Trots att den inte riktas till mig så tycker jag att den är klart sevärd och stundtals till och med intressant. Percy är son till en människa och Poseidon. Han anklagas för att ha stulit Zeus åskvigg. Om åskviggen inte lämnas tillbaka så kommer ett krig starta mellan gudarna på Olympus. Hades är en riktigt rolig karaktär i filmen. Övriga känns lite väl stela och följer en viss förväntad mall. Jag har inte läst någon av böckerna så jag vet inte hur väl filmen följer dessa. Kanske är det som vanligt att böckerna är bättre, men filmen går definitivt att se.


Köp DVD på Ginza


Shoppat barnkläder

Connor har fått en hel del kläder i present, men det har blivit övervägande mörkblått och grått. Fast det tycker jag är kul för då kan jag gå och shoppa kläder jag också för att få lite mer färger. Tycker det är jättekul att köpa barnkläder! Dock så är det lite trist att många kläder med glada färger har spets och/eller volanger. Varför ska nästan alla kläder med ljusa glada färger vara sådana, medan de mörkare färgerna är mer "vanliga" utan något ryschpysch? Lyckades i alla fall hitta några plagg utan sådant men med glada färger.


Toppen med texten "liten" och den pikéliknande t-shirten är från ett utförsäljningställe som jag tror kallas Mega Sale (ligger ovanpå Kappahl i Arvika) och övriga kläder är från Kappahl. Speciellt nöjd med "liten", Star Wars-bodyn och smurf-pyjamasen.


Tips om webbsida


Vill tipsa er om denna sida.


Gott skratt på morgonkvisten

Jag är inte en morgonperson och speciellt inte när man knappt fått sova under natten. Men ska till BMM klockan 9 så det var till att dra sig upp. Därför var det så härligt att få sig ett riktigt gott skratt. Det fick jag när jag besökte Bambis blogg och läste det senaste inlägget.


Har ni samma humor som iag eller är jag mest morgontrött? Kolla in Bambis blogg. Hon brukar skriva riktigt bra om genus och psykologi också så kolla genom fler inlägg när ni ändå är där.


Sett filmen It's Complicated

Spoilers förekommer! Jag var inte helt koncentrerad när vi såg denna film eftersom jag hade en liten kinkig bebis att trösta. Därför skulle jag kanske ha en annan uppfattning om omständigheterna varit annorlunda.

Filmen handlar om ett skilt par (Meryl Streep och Alex Baldwin). Han har gift om sig med en ung tjej, men så händer något och han inleder en affär med sitt ex. Efter 10 år som skilda hade de precis börjat kunna umgås som människor igen så affären rör till det ganska rejält.

Handlingen i sig är inte så spektakulär och nyskapande, men skådespelarna tar det till nästa nivå. När Meryls och Steve Martins karaktärer rökt på innan de går på en fest blir det riktigt roligt. Vad har Steve Martin gjort förresten? Botox, plastikkirurgi? Han ser väldigt konstig ut numera, väldigt plastig. Han ser så konstig ut att det faktiskt distraherar. Lite störande.


Köp DVD på Ginza


Komma-hem-paket

Vi skickade efter ett Komma-hem-paket från Apotekets hemsida. Var en del nyttiga saker i det och det blev billigare jämfört med att köpa var grej för sig.


Tvättservetter, bindor, skumtvättlappar, barntvål, barnschampo, barnolja, kräm till irriterad hud, barnnagelsax, barntops, amningskupor och en fin tygkasse var det i paketet.


Sett filmen The Blind Side

Spoilers förekommer! Denna film är baserad på en sann historia. Den handlar om killen Michael Oher som kommer från den "dåliga sidan" av stan. Han har svårt för att läsa och blir av många stämplad som dum och de flesta tror att han aldrig kan lära sig något. Så kommer dagen då han får flytta hem till en familj på den "fina sidan" där mamman Leigh Anne ser vilken fin kille han är. När han får hjälp och till exempel får göra skolprov muntligt så visar det sig att han kan mer än vad någon trott. Det visar sig även att han har en riktig talang för att spela amerikansk fotboll.

En riktigt gripande film om att man inte ska ge upp på människor utan att alla förtjänar en chans. Jag gillar verkligen att han fick möjligheten att göra skolan på sitt sätt. Så borde det alltid vara, att skolan kan anpassas efter individen så att alla får en chans och inte slås ut. Mer resurser behövs till skolan i Sverige, inte betyghets, neddragning av tjänster och större klasser. Det märks vilka jag inte röstar på... (ursäkta det politiska inslaget där).

Skådespelarna är väldigt bra och trovärdiga. Sandra Bullock gör sitt livs roll (hittills). Väldigt kul detalj också att man i eftertexterna får se filmklipp och bilder på den riktiga familjen som filmen handlar om. Rekommenderar denna film starkt!


Köp DVD på Ginza


Sett filmen Valentine's Day

Spoilers förekommer! I denna film får man följa ganska många karaktärer som på ett eller annat vis hör ihop med varandra. Det skulle kunna bli rörigt att hålla koll på så många, men inte i denna filmen. Det skulle kunna bli ytligt eftersom det är så många karaktärer som ska tas med, men inte i denna filmen.

Handlingen utspelar sig på Alla hjärtans dag där olika människor upplever olika saker. Den är riktigt söt och roande. Ibland kan filmer bli lite väl sockersöta för mig, men denna lyckas balansera sötheten väl. En samling av bra skådisar är pricken över i:et. Förvänta er inte någon djup insikt genom att se denna film utan se den som den är. En romantisk komedi som inte är allt för sliskig.

Min favoritgrej i hela filmen är när Topher Grace (från That 70's Show) säger något i stil med "Att bara veta det man gillar om en person är enkelt, men när man vet om de mer svåra sakerna och fortfarande tycker om personen - DÅ är det kärlek." Smörigt, men så sant.


Köp DVD på Ginza


Besök och promenad

Idag var vi hela familjen och hälsade på hos Mirjas familj. Är alltid så trevligt att prata barn med dem. Eftersom de ligger lite "före" så kan man få svar på lite funderingar och sånt. Alla barn är ju individuella, men känns ändå skönt att ha någon referens.

Efter det blev det hem för matning och sedan tog vi en långpromenad. Lite för lång känner jag i höften nu. Aj! Men det var skönt just för stunden i alla fall. Frisk luft och solsken.


Det var inte många som var ute och gick på stan.


Sett filmen The Invention of Lying

Spoilers förekommer! Tänk dig en värld där alla talar sanning hela tiden. De säger precis vad de tänker och kan inte ens förstå konceptet med en vit lögn. Fiktion existerar inte utan allt är enbart fakta. Det är världen i filmen The Invention of Lying.

På ett sätt verkar det vara befriande att kunna säga precis vad man menar hela tiden, men samtidigt så framstår alla människor som så otroligt taskiga. Tycker de att någon är fet, ful, dum och så vidare så säger de det. En scen mellan Jennifer Garner och Rob Lowe är ett perfekt exempel på hur taskigt det skulle vara om denna värld var på riktigt. Hon vill ha kyckling till sin caesarsallad och han säger att "Nej du får inte beställa delikat, fet kyckling för då blir du överviktig. En dag kommer du vara gammal, ful och rynkig så varför lägga till övervikt på den listan?". Vid bröllop i denna värld så nämns inget om kärlek utan man nämner istället villkor som bra gener, stabil ekonomi och trygghet. "Tager du denna kvinna till hustru för att vara med henne så länge som du vill" har ersatt "Tager du denna kvinna till hustru för att älska i nöd och lust".

Detaljerna i filmen är också roliga. Reklamen är totalt ärlig. Till exempel så säger man i reklamen för Coca cola att det är sockersatt färgat vatten som är "väldigt sött och helt ok". Pepsi råkar ännu värre ut då en reklamskylt lyder "Pepsi - when they don't have Coke". Hehehehe... Jag som gillar detaljer tycker denna film har lyckats fint.

Sedan kommer dagen då det klickar till i hjärnan på Ricky Gervais karaktär och han drar den första lögnen någonsin. Han upptäcker sedan att han kan få vad han vill genom att ljuga, eftersom ingen annan vet vad en lögn är och därför tror honom. Självklart går det överstyr och när han för att trösta sin döende mor hittar på en historia om "mannen där uppe" och att alla som dör kommer till ett härligt land där alla de älskar finns så spårar det ur totalt. Historien om att han "vet" vad som händer efter döden sprider sig och folk vill veta.

En lustig men ändå lite tankeväckande film som jag rekommenderar!


Köp DVD på Ginza


Sett filmen Trubbel i paradiset (Couples retreat)

Spoilers förekommer! När jag såg trailern för denna så tänkte jag att det verkade vara en rolig film. Tyvärr är det så att alla roliga scener i filmen har de lyckats klämma in i trailern, så inget återstår när man väl ser hela filmen.

Filmen handlar om fyra par varav ett par funderar på skilsmässa. För att ta reda på om det är bästa valet så vill de åka till en paradisö där man får gå på parkurser. De har inte råd att åka själva, men får grupprabatt om de får med de andra tre paren. I tron att parkurserna är frivilliga så blir de alla med för att få en vecka av skoj och äventyr.

Kristen Bell och Kristen Davis är skådisar jag gillar och de lyckas ganska bra i denna film. Vince Vaughn däremot har bara ett enda ansiktsuttryck i hela filmen och är lika tråkig som han är i de flesta filmer. Jag förstår heller inte varför Malin Åkerman har fått sådan uppmärksamhet då hon inte direkt märks. Ser man inte trailern före filmen så är den ganska roande eller åtminstone ett inte helt värdelöst tidsfördriv. Jean Reno gör en liten rolig roll också.


Sena blommor på balkongen

I maj satte jag frön från doftklint och först nu i september blommar de. De skulle vara rosa och vita enligt förpackningen, men en blev rosa och en blev vit så färgerna delade visst på sig.


Den vita doftklinten.


Den rosa doftklinten.


Hembesök från BVC

Idag var det dags för hembesöket från Barnavårdscentralen. Vi fick träffa vår nya sköterska för första gången. Hon var verkligen jättetrevlig och man kunde verkligen prata med henne om allt. Vi hade ju en del funderingar och sånt som var bra att få svar på. Connor har gått in i en tillväxtfas för tillfället så han kan vara vaken i många timmar och vilja äta nästan konstant. Tidigare var det mest att han var vaken max en halvtimme åt gången, igår var han vaken nästan 6 timmar med bara två små tupplurar under tiden. Han hade gått upp rejält i vikt! Över 400 gram på 10 dagar så nu väger han 3100 gram.


Äntligen väger vår lilla sötis över 3 kg!


Tuffa t-shirts

Har fått hem min efterskickade t-shirt med posten nu. Den är beställd från Shirtstore och är riktigt "jag".


MacGyver! Min barndomshjälte.


Lite annorlunda etikett på t-shirten.


Vilja ha barn - kvinnligt?

Jag funderar lite på varför det är acceptabelt för en man att säga att han inte vill ha barn, men inte för en kvinna. Om en man säger det så är det ok och inget mer med det. Om en kvinna säger det så blir det genast "du kommer ändra dig", "när dina kompisar skaffar barn så blir du också babysjuk", "när du blir vuxen så kommer du vilja", "det smittar när andra får barn" och kvinnan ses som onaturlig som inte vill ha barn.

När ska vi komma ifrån det gammalmodiga tänkandet och se folk som individer som vill olika saker med sina liv? Förr hade kvinnor inte så mycket val, numera är det åtminstone lite mer jämställt så att fler valmöjligheter finns. Och varför ska så mycket av ansvaret falla på kvinnan (inte bara på själva valet om att skaffa barn utan även på att ta hand om eventuella barn)? Om mannen "hjälper till" så är han så duktig så, medan kvinnan SKA göra det för annars är hon onaturlig. Jag tycker att man är två om att få barn och då är man två stycken som "tillhör" barnet. Biologiskt sett är det kvinnan som bär barnet och föder barnet, men känslomässigt är man alltid två stycken (med några undantag).

Sett filmen The Wolfman (2010)

Spoilers förekommer! Originalet till denna film såg jag en härlig sommarlovskväll när jag gick i mellanstadiet. Hela sommarlovet visade de klassiska skräckfilmer som till exempel Monstret från den svarta lagunen, Dracula, Wolfman och så vidare. Har lite nostalgiminnen från den perioden, därför hade denna remake en svår uppgift redan från början - att göra mig nöjd.

Kan inte säga att den lyckas speciellt bra. Skådespelarna känns som skådespelare, det vill säga att det märks att de följer ett manus. Effekterna var riktigt taffliga emellanåt, trots att man i vissa scener faktiskt försökte göra som i originalet med riktiga effekter istället för data. En enda scen föll mig i smaken. När Benicios karaktär visas upp på ett mentalsjukhus som ett praktexempel på en patient med paranoida hallucinationer. När läkaren som föreläser står med ryggen till så börjar Benicio förvandlas till varulv. Publiken försöker avbryta den föreläsande läkaren som fortsätter babbla på. När han till slut vänder sig om...hehe...den scenen gillade jag! Kanske för att jag känner igen mig själv en aning. Är skeptiker och har svårt för att tro på saker om jag inte själv sett/känt/hört/upplevt på något vis. Den där sortens uppenbara "in your face"-bevis är precis vad som krävs.

Om ni inte tillhör gruppen som dissar film enbart på grund av att den är svartvit och/eller "gammal" så rekommenderar jag originalet från 1941. Den nya går också att se, men är en blek kopia.


Valbarometern

Gjorde testet på denna sida. Men tycker testet ger lite skrämmande resultat för enbart på grund av svaret på en enda fråga (att jag är emot euron) så ökade min procentdel på Sverigedemokraterna rejält. Man tycker att man skulle behöva tycka lite mer som dem än bara angående euron för att det skulle bli ett sådant uppsving för dem. Men med endast 26 frågor att svara på så antar jag att resultatet blir väldigt ytligt. Kommer inte gå på detta test när jag ska rösta i alla fall.


Mitt resultat.


Sett filmen Skottår

Spoilers förekommer! Hade inte hört talas om denna film, men i hyrbutiken läste jag att den skulle utspela sig på Irland och så var Amy Adams med (från bland annat  Förtrollad).

Den följer receptet på en romantisk komedi, men trots sin förutsägbarhet så har den faktiskt en del charm. Kanske är det Irland som står för den charmen, vem vet... Roande är den också emellanåt. Den handlar om den gamla traditionen om att när skottår infaller så får kvinnan fria till mannen den 29 februari. I USA finns inte den traditionen, men lämpligt nog ska Annas pojkvän på ett läkarseminarium i Dublin, Irland, runt det datumet och Anna som är trött på att vänta på honom får för sig att åka dit och överraska honom. En storm får hennes plan på villovägar och hon måste ta sig till Dublin från ett ställe på glesbygden där det går varken tåg eller buss.

Roande emellanåt som sagt och en viss charm finns där. Ogillar man romantiska komedier så ska man nog inte se den eftersom det är en klassisk romantisk komedi. Annars finns inget hinder säger jag. Lite småtaffliga bluescreen-effekter då och då bara, men inte så farligt.


Köp DVD på Ginza


Faderskapsintyg och gemensam vårdnad

Idag var vi till Familjerättsenheten här i stan och skrev under faderskapsintyg och intyg för gemensam vårdnad för Connor.


Sett filmen Universal Soldier Regeneration

Spoilers förekommer! Jag förstår verkligen inte hur en sådan bra actionfilm som den första Universal Soldier kan bli till så totalt usla uppföljare.

Denna film kan tyckas ha det som behövs. Originalbesättningen med Jean-Claude van Damme och Dolph Lundgren är tillbaka. Whoho, tyckte jag, detta kan bli bra! Så man kan missta sig. Filmen ska utspelas i Tjernobyl där en rebellgrupp har minerat kärnreaktorn och hotar med att spränga den (samt döda en högt uppsatt snubbes barn) om inte några politiska fångar frisläpps och att deras nation blir självständig. Denna grupp har hjälp av en forskare/läkare som har hand om en NewGenerationUnisol som de snott från frysen där han förvarades. Självklart kan ingen annan än en original-Unisol ta sig an denna kämpe. Jean-Claudes karaktär Luc får alltså avbryta sitt rehabiliteringsprogram och programmeras än en gång till att bli den perfekta soldaten.

Dolphs karaktär Andrew känns mest som en sidofigur. Han blev ganska rejält styckad i första filmen, men har i denna klonats fram på nytt. Han är inte samma tuffa Andrew utan verkar mest vara på jakt efter svar på livsfilosofi-frågor och då han inte får svar så dödar han den han frågat. Hans fajt med Jean-Claude blir också mest en sak i periferin (jag undrar fortfarande vad han ville säga som han inte hann med innan han blev dödad) då fajten med NewGenerationUnisol är den ultimata. Så otroligt trist! När de hade fått med båda från originalfilmen så hade de kunnat lyckas med något riktigt bra i actionväg, men det totalt struntar de i och flamsar iväg med en totalt oengagerande och actionlös story med totalt "blanka" skurkar. Se gärna originalet, men se inte denna!


Freddie Mercury's födelsedag

Idag skulle Freddie ha blivit 64 år om han levat. Han älskade fester och speciellt att anordna temafester så jag skulle tro att det hade blivit en riktigt härlig födelsedagsfest. Här firar vi med en liten skål (med alkoholfritt innehåll) till världens bäste musiker/sångare/låtskrivare/performer!


Yatzy och skor

Yatzy älskar skor! Direkt vi får besök så tar hon chansen att dyka ner i skorna. Att slappa i vår skohylla är också skönt tycker hon.
"Låt mig få vara ifred med mina skor."


Besök hos mormor och morfar

Idag gjorde vi första besöket för Connor till hans mormor och morfar. Han var så snäll så, bara lite kinkig i bilen på väg hem. Han fick lite fler presenter från min moster också. Ett bankkonto och en vacker broderad tavla. Det har blivit en hel del presenter sedan vi kom hem från Förlossningen. Vill än en gång tacka alla för allt det fina! Ska försöka visa upp lite i bloggen nån gång.


Tavlan som min moster broderat.


Sett filmen Shutter Island

Spoilers förekommer! Som så ofta när man läst boken innan man sett filmen så tycker man att en hel del saknas. Jag känner att en del av bokens mystik är som bortblåst i filmen. När jag läste boken så fick jag klura och tänka hela tiden. I filmen läggs allt fram alldeles för tydligt.

En federal sheriff och hans kollega ska till Shutter Island, en "psykanstalt" där man tar hand om de mest farliga brottslingarna, för att utreda en persons försvinnande. Direkt de kommit fram märker de att något inte står rätt till och att personalen beter sig konstigt. Mystiken tätnar när en gömd lapp hittas med ett gåtfullt meddelande. Vem är patient 67?

Om man inte läst boken så får man kanske ut mer av filmen. Då vet man ju fortfarande inte vad som kommer ske. Filmen visar klart och tydligt vad som händer, medan boken lyckas med konstverket att få en att tvivla ända till sista sidan. Det jag gillade mest med boken uteblir alltså helt i filmen. Liten tankeställare får man sig ändå. Vad är verkligt? Hur vet jag att min verklighet existerar? Lite filosofiskt så där. Kan rekommendera filmen, men rekommenderar boken mer.


Köp DVD på Ginza


Connor 2 veckor gammal

Tänk att det redan är 2 veckors sedan som jag låg på förlossningen och Connor kom till världen.


Idag sussade Connor skönt i barnvagnen under hela tiden som vi var ute.


Sett filmen Till vildingarnas land

Spoilers kan förekomma! Denna film är totalt oengagerande i mina ögon. Jag kommer ihåg barnboken och teckningarna i den från när jag var liten, men har för mig att den kändes mer intressant än filmen.

Filmen känns ytlig och konstig och pojken väcker inga sympatier hos mig. Jag förstår själva poängen med vildingarnas land, att pojken i sin fantasi flyr verkligheten och att han där träffar på dessa figurer som var och en representerar en del av hans egen personlighet. Där lär han känna sig själv och ser sig själv från utsidan på ett vis. Det skulle kunna bli bra, men det blir platt fall. Trots att filmen var kort så kändes den dryg.


RSS 2.0