Loppis

Idag var jag och syrran på loppis i Åmotfors. Tycker det är kul att gå och titta på sådant. Finns så mycket att se och jag gillar loppiskonceptet. Det man inte har användning för kommer till någon annans användning istället för att kastas. Det blev en del inköp till slut men allt som allt bara för 46 kr. Det blev två långa kjolar, två lila blomkrukor, boken Inte utan min dotter och bilderboken Ensammast i världen (om en liten sommarkatt). Köpte även ett seriealbum med Smurfarna till Robin.


Tetris undersöker mina loppis-fynd.

Grillfester

På sommaren verkar svenskar bli grilltokiga! Jag undrar om det är så i andra länder också. När man går ut på promenad så luktar det grillat från var och varannan trädgård och balkong då vädret är fint. Men jag klagar inte. Gillar själv att grilla och har väl på något sätt blivit klassiskt betingad att koppla ihop grillning med sommaren. (Ett exempel på klassisk betingning är Pavlovs experiment på hundar.) Kanske är det även något speciellt med "ljusets årstid" som lockar fram grillkungen i så många.

Nu i helgen var jag på två grillfester. En i Älvsbacka där jag fick träffa en del av Robins släkt. Har bara träffat hans närmsta släkt förut. Trots att bara en bråkdel var med på festen så var det svårt att hålla koll på vilka som var kusiner, tremänningar etc etc. Jag har en liten släkt btw.

Dagen efter var det 50-årsfest på logen i Stavnäs. Det var vännerna Annelie och Jenny som slagit på stort. Annelie har fyllt 25 och Jenny fyller 25 till vintern så de lade ihop det till 50. Där grillades också för fullt och trots att det (tråkigt nog) känns att det blivit kyligare och att en ny årstid är på väg, så fanns det ändå nog värme där för att det skulle vara behagligt utomhus.


Att sitta i gräset och njuta av solens värme, vänners sällskap och grilla - DET är sommar.

Spel

Det finns en del riktigt "beroendeframkallande" spel. Jag brukar spela 3 sådana då och då på Lunarstorm. Ett av dem är Yatzy och inatt när jag inte orkade sova så slog jag personligt rekord och lyckades bli 1:a på topplistan. Jag tycker det kan vara roligt ibland med lite totalt onödigt tidsfördriv. Eller totalt onödigt kanske man inte kan kalla det för om man finner nöje i det och det är avslappnande....då gör det väl någon nytta, eller?


Mitt yatzy-rekord 22 aug.
Suddig text, men det står i alla fall att jag fått ihop 34450 poäng.