Säljer lite på Blocket...


Någon intresserad av fågelbur med tillbehör? Kolla länken.


Läst klart: Gravidchock! av Belinda Olsson

Spoilers förekommer! Trots att detta är en ytlig bok så lyckas huvudkaraktären vara totalt osympatisk och förolämpar män, kvinnor, barn, handikappade, gravida, värmlänningar, kattvänner, hårdrockare och så vidare. Hela tiden som karaktären är gravid så verkar hon inte längta ett dugg efter ett barn. Hon längtar efter att komma i sina gamla jeans och få supa och röka igen. Som sagt...totalt osympatisk. Hon vill bli daltad med hela tiden, samtidigt som hon måste få sin vilja genom annars blir hon grinig. Som en bortskämd unge med andra ord. Rekommenderar verkligen inte denna bok.


Framsidan av pocketutgåvan.

Betyg


Undulaten har gått bort...

Min undulat Molle gick bort inatt. Tråkigt, men samtidigt skönt för honom för han var gammal och hade blivit dålig de senaste dagarna. Nu blir det ingen mer undulat här i alla fall.


Lilla Molle.


Yatzy ville leka i buren istället.


Babytävling


Tävling på Bambis blogg.


Blommande orkidéer

Tre av mina fyra orkidéer blommar för tillfället. Alla i olika färger.


Min allra första orkidé, 5 år gammal.
Rör sig i magen...

Jag undrar om jag är konstig, för jag har känt rörelser i magen i flera veckor nu. Från i förrgår så känns det allt tydligare, men man ska visst inte känna nåt redan nu. Är jag överkänslig? Eftersom jag har IBS (Irritable Bowel Syndrome) så är jag van vid tarmrörelser och detta är något helt annat. Långt ner under naveln känns det ibland som ett litet "fiskpirr". Barnmorskan sa att det är en typisk känsla för babyrörelser. Hon sa även att jag inte har något fett alls på kroppen (inte konstigt eftersom jag mått så dåligt en längre tid), men det påverkar väl inte hur man känner saker?

Det känns skoj i alla fall och det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig. Har äntligen börjat få en liten mage också. Jag undrade lite i början då magen växte låååååångsamt, men brösten däremot ploppade upp direkt. Tror jag ändrat en hel storlek på dem. Idag är jag 16+3. I förrgår fick vi lyssna på hjärtljuden hos barnmorskan också. Mysigt!


Inga magbilder än, så ni får nöja er med gosiga katter.


Spela Playstation 3...

...är uppenbarligen lite långtråkigt enligt Yatzy.


Läst klart: Ljudet av ditt hjärta av Stephenie Meyer

Spoilers kan förekomma! Lika lätt läst som de tidigare två böckerna i Twilight-serien och trots att Bella blir äldre så känner jag mig mer och mer distanserad till henne. På något konstigt vis tycker jag att hon blir mer omogen och velig...är väl därför jag stör mig en aning. Karaktären Alice gillar jag däremot. Önskar jag kunde ha samma härliga humör som hon - lite mer av det där se det roliga i livet och bry dig inte om allt det negativa så mycket.

Jag tycker inte det händer så otroligt mycket i boken. Jag är inte en typisk "nu måste det hända något"-person utan tycker ofta om stillsamma subtila böcker, men något i denna bok får även mig att sucka "det händer ju aldrig något". Förrän i slutet. Då händer en hel del.


Framsidan av pocket-utgåvan.

Betyg


Vårstädat garderob

Det har visserligen snöat idag, men vårstädade ändå mina garderober. En hel del skänker jag till Kupan, men några lite extra fina saker säljer jag billigt på Tradera. Kolla in det här.

När jag kommit hem från sjukhuset så fick jag en gullig blomma av syrran förresten.


Passande med lila ägg.


Läst klart: I should be dead by now av Dennis Rodman

Spoilers kan förekomma! Det jag tycker är allra roligast att läsa är om vad jag kallar basketens höjdpunkt. Då Michael Jordan, Scottie Pippen och Dennis Rodman alla spelade för Chicago Bulls. Efter att detta Dream team splittrades så var det inget kul längre. Denna bok handlar dock inte så mycket om basket utan om Dennis Rodman kamp om att komma tillbaka från att ha varit totalt försupen, oönskad och nere. En bok om hur viljan att vända sitt liv spelar stor roll. Som titeln säger så borde han egentligen vara död nu, men istället vände han helt om.

Vissa kapitel i boken var mindre skoj att läsa. Rodmans kvinnosyn är lite skum ibland, men det verkar som att han är villig att tänka om mot slutet av boken. Helst ska man nog känna till Rodman om man ska få ut något av denna bok.


Framsidan av boken.

Betyg


Inrett med lite nytt

En ljuslila radio till köket (det går även att koppla in MP3-spelaren i den och spela) och två stycken hängande lyktor till balkongen. Har tänt ljus i lyktorna så de invigs nu ikväll. Alla saker från Haléns.


Fin liten radio. Jag gillar den lite gammaldags stilen.


Två stycken sådana här hänger på balkongen.


Livrädd katt

Katten Stina avskyr verkligen sotaren. Han var här till mina föräldrar idag, han är dock bara på taket och i källaren och kommer aldrig in. Trots det freakar Stina ut totalt varje gång. Denna gång satt vi med henne på altanen och försökte hålla henne lugn, men det funkade inte. Efter ett tag kastade hon sig med huvudet först i glasdörren för att hon inte visste var hon skulle ta vägen. Ut kunde vi inte släppa henne tyvärr. Mamma testade det en gång när sotaren var och då kom hon inte in på kvällen. Med tanke på rävar i trakten så vill man gärna ha katterna inne före det blir mörkt.

Nu har hon lugnat sig i alla fall. Jag har en liten teori om att traumat hon upplevde när hon var kattunge sitter kvar. Hon och hennes syskon blev då inmurade (med flit) på ett ställe. När sotaren är här så skrapar det i muren som utgör skorstenen. Kanske är det något ljud hon minns? Vad tror ni? Tror ni djur kan komma ihåg trauman?


Stina gillar sommaren, för då kommer inte sotaren så ofta.


Pyntat

Idag orkade jag ta en liten promenad med mamma i solen. Härligt! Hon plockade lite vår-ris och jag hittade några söta alkottar på marken. Dessa har jag pyntat under dagen och så hängde vi dem i vår-riset. Blev fint!


Kottarna blev pyntade med blått och silvrigt glitter.


Lite avundsjuk

En släkting till mig och hans sambo är på resa i Kina just nu. Fick sms idag om att det är 30 grader varmt i skuggan. De är på den tropiska ön Hainan i södra Kina. I april 2008 var vi dit, en hög med släktingar, så jag vet hur det är där. Lite väl varmt kan man tycka, men höll man sig i skuggan var det härligt! Det var dessutom första gången på cirka 16 år som jag inte hade ont. Min vanliga värk bara rann av mig. Det varade cirka 2,5 dagar och sedan blev jag typiskt nog förkyld och fick förkylningsvärk istället, men det var ändå en sådan lättnad fram tills dess.


"Jag ska krama en palm", sa jag innan resan till Kina. Mitt första (och hittills enda) besök till ett tropiskt ställe, Hainan april 2008.


Skum dröm

Jag drömde att jag och Robin var på semester i Sverige med en liten flicka. Fick mig att bli lite fundersam eftersom jag är gravid. Helt plötsligt är vi i London istället och matar alla fåglar i St. James Park som ligger framför Buckingham Palace. Flickan hade på sig en ljusblå klänning, jag hade mörka shorts och korallfärgat linne, vad Robin hade på sig kommer jag inte ihåg. Det var i alla fall strålande solsken och varmt. Lite skumt att man hoppar från plats till plats i drömmar. Ena stunden är man i Sverige och sedan i London och i drömmen tycker man dessutom att det är helt normalt...hehe...


Senast jag var i London på riktigt var sommaren 2008 med pappa. Då bodde vi här, på Shakespeare Hotel.


Bokrean

Orkade av förklarliga skäl inte iväg på bokrean personligen, men Robin hade med katalogen hem så jag lyckades välja ut några fynd ändå och sedan gick han och köpte dem. Dessa blev det:


Boken längst ned till vänster är lite nostalgi för den hade jag och syrran när vi var små.


Vila och samla krafter

Kroppen är som sagt inte återhämtad från den senaste tidens pärser än. Bor därför mest hos mina föräldrar nu där dagarna går ut på mat och vila. Det blev lättast så eftersom min sambo jobbar. Har passat på att ta igen lite gos med katterna Silla (min) och Stina (syrrans) som bor kvar här. Jag tror förresten aldrig att jag känt någon katt som har samma personlighet som någon annan. Alla är de sina egna. Något alla kattägare märkt, tror jag.


Sötkatterna Stina och Silla (båda 7 år).


Tillbaka

Nu är jag tillbaka efter ett långt uppehåll. Hoppas någon läsare finnas kvar i alla fall! Ska förklara varför jag varit borta.

Den 10 januari plussade jag, det vill säga fick positivt på graviditetstest. Samma dag blev jag väldigt illamående. Det gick så långt att den 18 februari blev jag inlagd i Karlstad på grund av uttorkning och näringsbrist. Fick 5 liter dropp. Fick dock åka hem lite för tidigt (22 februari) så efter bara 3 dagar av ompysslande av mamma fick vi åka till akuten i Karlstad. Jag blev inlagd igen den 25 februari och fick stanna tills 5 mars. Denna gång fick jag ett CVK (CentralVenKateter) insatt så att jag skulle kunna få lite tjockare dropp. Det blev 8 vanliga dropp och 5 tjocka den gången. Två gånger fick jag se bebisen på ultraljud och det var härligt. Känns lite mer verkligt då. Bebisen har mått bra. Den har tagit all näring så det är därför + att jag inte fått i mig så mycket som gjort att jag blev så rejält dålig.

Nu mår jag i alla fall bättre! Illamåendet kommer ibland, men är inte lika överväldigande och jag får behålla mat och dryck. Kroppen är fortfarande seg och blir snabbt slut, så det är något jag långsamt får bygga upp.

Idag är jag alltså 13 veckor och 5 dagar gravid.


RSS 2.0