Blivit ompysslad på Body Shop

I slutet av april var jag till Body Shop och fick ögonbrynsplock och hudvårdsanalys gratis. Fick testa en del produkter och fick tips om färger som passar min hudton. Några av produkterna jag fick testa föll mig i smaken så det blev lite handlat. Fick med en handlotion på köpet!
 
Ögongelén i mitten var svalkande och superskön! Jag får lätt så "trötta" ögon och det var uppfriskande med denna. Förutom den blev det ett läppstift och en penna med täckkräm för mörka ringar. Min smärtproblematik har konsekvensen att jag sover dåligt och ibland är det bara skönt att kunna dölja och åtminstone kunna låtsas att jag inte är trött. När jag fick välja handlotion så tyckte jag doften British rose var mest jag. Ganska mild och somrig doft.

Vattningsdag för orkidéerna

En gång varannan vecka har jag vattningsdag för orkidéerna. Har 13 stycken just nu. Denna dag sköljs de och får stå i diskhon som är fylld med vatten i 4-5 timmar. Förutom detta vattnande så sprejar jag dem med vatten någon gång i veckan. Efter ett tips som jag läste på nätet om att inte tvinga upp blomstängerna på pinnar så får de många fler blommor också. #växtkärlek
 
 
Här får de stå och gotta sig ett tag.

Blev firad på mors dag 2017

Vi firade min mamma, men jag blev firad själv också. Det började på fredag med en hälsning i lokaltidningen. Så sött! Vi var även till minneslunden med en bukett till Sylvia, min moster <3
 
Connor plockade liljekonvalj till mig. Min favoritblomma <3
 
 Jag fick ett par skor. De Ecco som jag hade skaffade jag innan första Skottlandsresan 2007 så de fyllde 10 år i år. Har känts bra i alla år tills nu 2017. Kändes så tydligt att sulan blivit stel och hård. Så det var perfekt att få nya! <3
 
 Bukett till Sylvia.
 
 Nåt rörde sig i en rätt djup källa på kyrkogården. Det var en groda som satt fast där, så jag hjälpte den upp.

Mors dag 2017

Idag är vi en sväng till mina föräldrar för att grilla och umgås. Firar mamma dubbelt upp då det är mors dag idag och imorgon har hon namnsdag <3
 
Igår fick jag reda på att det finns blått vin. Då det är mammas favoritfärg så blev det en sådan flaska. Hoppas det ska smaka! Kortet på Connor är satt i en magnetisk ram så man kan ha det på kylskåpet.

Sett filmen Rambo (2008)

Spoilers förekommer!
 
I Thailand så blir Rambo övertalad att bli med en grupp som ska rädda kristna hjälparbetare i Burma.
 
Det är en visuellt grym film med mycket blod och överdrivet våld. Nästan ingen handling och inget djup. I första filmen berör man posttraumatiska stressyndrom på ett väldigt bra sätt, men i den här är det bara våld våld våld. Jag förstår inte varför man gjort den här filmen. Den tillför inget till filmserien utan känns mer som ett sätt för Sylvester Stallone att visa att han fortfarande "duger" han också jämfört med yngre actionskådisar.
 

Backa mamma! Unicef Sverige

Jag visar min uppskattning och hyllning till mamma så ofta jag bara kan, men självklart passar jag på att göra det på mors dag också. Mamma vill inte vara med på bild på internet och det respekterar jag så hon slipper...hehe...
 
Inför mors dag backar vi upp alla fantastiska mammor världen över! Du kan vara med och backa upp mammorna genom att köpa ett morsdagpaket till en mamma i din närhet. Gå in här unicef.se/gavoshop
 
#backamamma #morsdag @unicefsverige
 

Inköpen på Ullaredsresan, maj 2017

Som vanligt så visar jag inte presenter då det tar bort lite av det roliga, men här är det övriga som blev inhandlat på majresan till Ullared. Vi hade en riktigt fin kväll i vår stuga på Örnatorpet efteråt, med god grillad mat och lugnet.
 
En varsin ny leksak till katterna...
 
 ...är förstås givet varje gång.
 
 Denna gång fick de även en ny klösmöbel. Denna ca 150 cm höga möbel kostade 379 kronor.
 
 Lite grejer till Connor. Han hade sparat pengar själv också som han shoppade för, så det som syns här är kommande presenter till honom.
 
 Batterier, bilstereo och Powerbank.
 
 Pyjamas, t-shirts och badbyxor till Connor.
 
 Fler t-shirts, underkläder och ett set med regnkläder. Connor valde så det blev inte On the Peak denna gång, som vi kört med i alla år. Hoppas Peek-a-boo håller lika bra!
 
 Närbild på en fluga som Connor vill ha på skolavslutningen. Lila förstås.
 
 Byxor till Connor.
 
 Svarta stretchjeans (samma som jag köpte ifjol. Gillade dem så mycket så jag passade på att skaffa ett par till ifall de slutar sälja dem. 99 kr.), mintgrönt linne (färgen syns inte så väl) och en svart tröja med fina detaljer på ryggen. Jättemjuk!
 
 Sport-bh, tre par kalsonger med Star Wars-tryck, nudie-trosor, regnkläder och en klänning till mig.
 
 Perfekt för vandring och pimpelfiske tänkte jag. 139 kronor för denna ryggsäck med sits.
 
 Nya dynor till köksstolarna. Tjocka och mjuka.
 
 Ram, behållare för tops, post-its och bäddset á la hotellstil. Velat köpa det i flera år och nu i år unnade jag mig det.
 
 Hamstrade hårfärg som vanligt och lite annat smått och gott från kosmetik och accessoarer. Handtvål, borste, eyeshadow primer, lypsyl och två par örhängen med riktigt bling.
 
 Så här ser behållaren för tops ut. Riktigt fin!
 
 Det blev en sväng in på Bloms på hemvägen och där hittade jag pyjamasbyxor till mig. Passade perfekt då de jag har gick sönder.
 
 Lite kulor inför Connors barnkalas och ett drakägg som jag inte kunde motstå. Connor tyckte jag skulle köpa den med lila drake (fanns i rätt många olika färger), så den fick det bli!

Vårigt upplivande av min arbetsplats

Ibland kan det vara fint att piffa upp arbetsplatsen lite, med blommor för säsongen. Ser fram emot liljekonvalj-säsongen (min favoritblomma). #växtkärlek
 
Så här ser min arbetsplats ut för närvarande. Till vänster har jag en hylla med bokföringspärmar och lådor med alla papper jag jobbar med. Ovanför datorskärmen har jag mindre pärmar med fakturor som ska betalas både in och ut. Det finns både fördelar och nackdelar med att ha arbetsplatsen i hemmet, men jag tycker absolut att det positiva överväger!

Gûnnerskemârten 2017

Jag jobbade större delen av Gûnnerskemârten MED Gûnnerskemârten, men hade ledigt så jag kunde ta en sväng runt området med lilla familjen. Det blev lite shopping för både Connor och mig. Robin var nöjd bara han fick mârtensnougat han. Jag hade en riktigt bra dag! Tråkigt att jag alltid får ta "smällen" efteråt, men det är något jag till stor del lärt mig att leva med nu även fast jag är envis till tusen och gärna vill orka mer. Jag tog fler bilder än detta, men de flesta var till mitt jobb så de kommer dyka upp på Gûnnerskemârtens hemsida och Facebooksida. Förutom det här nedan så köpte jag langos till lunch. De som är med på Gûnnerskemârten har sååååå god langos!
 
Ifjol vågade Connor inte klättra hela vägen upp i rutschkanan, men i år var det inga problem.
 
 Vi hälsade på söta kalvar.
 
 Connor köpte sig ballong...
 
 ...ett par snurror...
 
 ...och en sköld (Historiska Föreningen Lindorme).
 
 Jag skaffade ballonger och spislock samt fick infohäfte från Civilförsvaret...
 
 ...och ett par sommarklänningar.

Vila efter Gûnnerskemârten 2017

Ullaredsinlägg har fått vänta för att det varit mycket jobb inför mârten och det kommer även ett inlägg om mârten förstås, men nu är det vila som gäller. Kan lite kort säga att det var en bra dag där vädret till slut blev riktigt fint (efter lite regn på morgonen) och det verkar som att de flesta var riktigt nöjda!
 

Storannons Gûnnerskemârten 2017

I dagens Arvika Nyheter.

Riddarutmaning på Gûnnerskemârten 2017!

En av aktörerna på årets Gûnnerskemârten som hålls imorgon den 20 maj kl. 10-16 på Hembygdsgården och Järvenskolan i Gunnarskog. De har breddat utbudet något i år. Ska bli kul att se!

På bio: Alien Covenant

Spoilers förekommer absolut!
 
En besättning på ett koloniskepp väcks tidigt på grund av en olycka och upptäcker då en signal som kaptenen bestämmer sig för att de ska undersöka.
 
Filmen har både bra och dåliga inslag. Jag gillar till exempel inte att de frångår konceptet att det är en kvinna som har huvudrollen och som leder filmen. Jo, Katherine Waterston verkar vara den som ska fylla den posten, men hon har inte huvudrollen eller närvaron riktigt. Huvudrollen har Michael Fassbender och då han är android så funkar det inte för mig. Katherine lever upp något i slutet av filmen så där blir det bättre, men samtidigt känns det hafsigt på något vis. En scen nära slutet känns väldigt malplacerad. Som att man bara slängt in något som inte är relevant för handlingen. Det är duschscenen jag menar då.
 
I slutet känns det som Alien och i början känns det som Prometheus. Då Prometheus inte var någon favorit hos mig så är det alltså först i slutet som det börjar kännas bra för mig. Det är dock intressant hur de knyter ihop dessa två filmers handlingar, som ska utspelas 10 år från varandra. Hur vi får svar på en del saker från Prometheus. Effektmässigt ser filmen rätt bra ut till större delen. Miljön är fantastisk! Det som kan störa är att med de effekter som finns nu, så är rörelsemönster och snabbhet annorlunda jämfört med de äldre filmerna och de äldre filmerna händer EFTER denna film. Trots att någon scen här och där verkligen sitter, så saknar jag den där ursprungliga Alien-känslan. Den där "i rymden kan ingen höra dig skrika"-känslan. Rymden är SMUTSIG i Alien, men i Prometheus och nu i denna är den väldigt prydlig. Och även karaktärsbyggandet saknas. Det känns som att vi inte får lära känna någon karaktär i den här filmen, så när en efter en dör spelar det ingen som helst roll.
 
*STORSPOILER* I slutet av filmen fick jag även känslan av "hur dumma är ni". Om ni sett en reklamfilm där en man tittar ut ur fönstret och sedan ropar till sin partner på övervåningen "Älskling, det står en man i vår trädgård med en motorsåg. Jag ska höra om han kan hjälpa oss att ta ned björken." innan han går ut till motorsågsmannen... Det är reklam för att man ska se på film och poängen är då att mannen aldrig sett en film då han går rakt ut i motorsågsmassakern typ. Så kände jag i slutet när INGEN fattade att androiden Walter, som såg ut precis som androiden David från Prometheus, hade blivit ersatt av just David, trots att han då och då "glömmer" bort dialekten. Det saknades en del finess där.
 
Filmen landar på ett godkänt betyg för min del. Jag hoppas på en fortsättning som blir mer Alien! Spelet Alien Isolation hade väldigt mycket Alien-känsla, så mer åt det hållet tack!
 

Ordnat vinst till mârtenslotteriet

På Gûnnerskemârten har vi ett stort lotteri - 2 kronor/lott. Det säljs vid Hembygdsgården, men även från hinkar från "vandrande" säljare och vid Mârtens-Alliansens föreningar. Jag brukar försöka att bidra med i alla fall en vinst till detta varje år. Varje förening som är med i Mârtens-Alliansen skänker vinster och jag skänker i min arbetsgivares namn (Gunnarskogs Bygdelag). I år har jag plockat ihop ett litet spapaket. Detta och mycket mer kommer finnas på mârten.
 
Spapaket.
 
 
En blandning av lite allt möjligt. Badskum, läppbalsam, tvål, parfym och hårinpackning.

Djur på Sågudden!

Nu är djuren tillbaka på Sågudden igen. Fick veta det igår då syrran skickade en bild och det blev en spontan promenad dit med hela lilla familjen och en kompis till Connor. Bilden var på en höna med kycklingar och det är en av mina stora "svagheter" så är glad att vi kunde gå dit och hälsa på dem. Det är så härlig miljö på Sågudden med lekpark, hinderbana, djuren, tåget Färdinand som går runt i centrum, café och naturen!
 
 
 
 

Beställt plantor!

När det gäller balkongen så har jag pelargoner som får flytta ut dit varje år, men i övrigt tycker jag det är kul att testa lite nytt. En grej till i år skaffade jag via Botaniska Verden. Och vad dessa plantor kommer bli? En del av er kan säkert gissa med hjälp av bilden här nedan, annars får ni se resultatet OM jag lyckas med dessa. #växtkärlek
 
Rolig post!

Årliga majtrippen till Ullared 2017

I helgen var syrran, våra föräldrar och hela lilla familjen iväg till Ullared för shopping på Gekås, grill och umgänge. Vi hyrde stuga på Örnatorpet, som vi gjort i många år nu. Vi trivs väldigt bra där allihop! Nära till varuhuset, men ändå "mitt ute i skogen" med djur nära. Lördag kväll när vi satt ute och åt grillat så hade vi ett djur lite extra nära. En katt satt hos oss och var väldigt gosig! Det kommer inlägg med inköp framöver, men just nu är det vila som gäller. Det är väldigt kul att göra denna tripp, men det sliter också väldigt mycket så det är en smäll jag får ta efteråt.
 
Selfie med katt.

Glossyboxen i april

Nu har jag hunnit testa nästan allt i aprilboxen. Det mesta jag fått i boxen har varit intressant för mig, men några saker har jag gett bort till vänner. I detta paket fick en tanning lotion hitta ett nytt hem, då det inte riktigt är min grej. Jag är blek, men har inget emot det.
 
Footmender funkade verkligen på mig! Har fått lena fötter. Det återstår att testa det balsam som ligger längst till höger i boxen. Blir intressant! 

Läst klart: Främlingar av Dean Koontz

Från bokens baksida:
 
"De är främlingar. En handfull människor. Med olika bakgrund, bosatta i olika städer och byar spridda över Amerika. De har ingenting gemensamt - utom sin fruktan. De är offer. En okänd skräck smyger sig kall och naken in i deras drömmar. Och gradvis förvandlas också deras dagar till outhärdliga mardrömmar. De är utvalda. De kan inte undkomma. Djupt ur hjärtat av en vidsträckt öken kallar ett svart och undertryckt minne på dem. Och mot sin vilja dras de alla till det ödsliga Motell Lugnet - där den fruktansvärda sanningen väntar..."
 
Jag märker en tydlig skillnad mellan hur Koontz beskriver de manliga karaktärerna och de kvinnliga. Männen presenteras först och beskrivs sedan kortfattat i utseende. Kvinnorna beskrivs däremot i detalj vad gäller utseende, de betygsätts och presenteras till sist. Alltså vinklas det som att det viktigaste med männen är vad de gör och hur de ÄR, medan det viktigaste hos kvinnorna är utseendet och om detta anses till deras favör hos männen. Jag blir lite förvånad då Koontz inte brukar göra så enormt stor skillnad, men här blir det så tydligt att det blir extremt. Det drar ner upplevelsen av boken för mig.
 
Till exempel så nämns en man som kan beundra övertygelsen om att alltid få sin vilja genom hos en annan man, men sällan eller aldrig hos en kvinna. Whaaaaaaaat? Om mannen i övrigt beskrivits som mansgris eller liknande kanske, men det framställs som att han har "rätt". Att det med att få sin vilja genom är "oattraktivt" i en kvinna. Suck...
 
Karaktärer brukar vara Koontz styrka, men i den här är skillnaden så tydlig så det funkar helt enkelt inte. När det gäller själva handlingen så håller han länge på mysteriet och det är ett plus. Jag tycker inte om historier där man avslöjar för mycket på en gång. Han för fram någon viktig punkt kring att nyhetssändningar är skoningslöst förenklade och hur detta är fördärvligt. Det känner jag igen. På bara några minuter går det aldrig att få fram djupet i något och även de gånger när man har med folk i studion och diskuterar frågan efteråt så tycker inte jag att det framförs något väsentligt egentligen. Oftast tar man in två personer som står på olika "sidor" och då kommer folk lyssna på den de håller med. Fakta har fått ge vika för sensationalism.
 
Inte en av Koontz bättre böcker, i mitt tycke.
 

Våra små "hjältar"!

Idag hade Connors skola städdag. Skolan ligger bredvid en skog och det är tradition att de städar den en gång om året. Själv fattar jag inte varför folk kastar skräp där. Vem njuter av en skog om det ligger skräp i den? Finns flera sopkorgar också, men folk orkar inte gå fem meter extra verkar det som eller bära med sig skräpet hem. Barnen blev uppmuntrade och fick beröm efter sitt arbete. Jag tycker det är bra att man uppmärksammar barn på miljö, kretslopp, hållbarhet osv.
 
Barnen fick diplom med lite mer info inuti och ett "miljöspel". Kul!

Satt upp affischer för Gûnnerskemârten

Igår satte jag upp resterande affischer som jag hade ansvar för. I centrum satte jag upp häromdagen, men till utkanterna och orter utanför centralorten tog jag bilen. Isande kallt ovanpå att det faktiskt är en bit mellan de olika platserna gjorde valet självklart. Förutom till exempel Ingesund och Ingestrand som ligger i utkanten av Arvika så var jag till Mangskog och Edane. Sedan är det andra som har ansvar för andra områden i vår kommun och även några grannkommuner. It's a team effort!
 
Välkomna!

Hittat bra byxor!

Jag har säkert nämnt det förut, men byxor är svårt att hitta till Connor. Många sorter sitter inte uppe för de är stora i midjan. Häromveckan beställde jag från ett ställe jag inte testat tidigare och de byxorna är inte bara väldigt mjuka utan sitter perfekt i midjan! Stället heter Popupfynd. De är lika mjuka efter tvätt också. Härifrån kommer det nog bli fler byxor framöver.
 
Pokémon och Paw Patrol. Passade även på att beställa Paw Patrol-strumpor.

"Gräsligt" papper

Jo, det "skämtet" var dåligt... Det tycker jag med. Det handlar nämligen om presentpapper med fotomotiv av gräs. Köpt på Flying Tiger (f.d. TGR) tillsammans med en söt "kruka" till uteblommorna.
 
 
Så här blev den på plats.

Nu är jag 37 år!

Idag har jag fyllt år! Robin och jag hade gemensamt kalas i lördags eftersom vi fyller så tätt, men vi "firade" lite extra idag också med god mat från O'Learys.
 
Blommor, bok och kort från i lördags.
 
 En vattenplanta från syrran.

Kul att så!

I tidningen som Paprikaklubben skickar ut följde det med en påse smörgåskrassefrön senast. Det tyckte Connor var kul att "plantera" och se växa. Sedan ville han inte äta det när det var dags, men det tar vi nästa gång...hehe... Jag vill gärna sprida vidare #växtkärlek till mitt barn och visa vilken glädje plantor kan ge.
 
 

Balettavslutning våren 2017

Igår var vi på Connors balettavslutning i en mycket varm danssal. Vet inte om det berodde på värmen, på att barn är barn eller på nåt annat, men Connor orkade bara vara med på halva uppvisningen. Det är ok förstås, man kan inte alltid vara på topp. Vi firade hans avslutning med att först ge hans lärare en blomma och sedan fick Connor present av mig och Robin.
 
Mitt i en snurr.
 
 Det sliter att dansa.
 
 Vår lille spexare!
 
 Blomman Connor valde till sin balettlärare.
 
 Denna flygande och kvittrande fågel fick Connor av oss. Han har önskat sig en sådan flygande leksak sedan en kompis till honom fick något liknande.

Godis från påsk

Vad tiden springer iväg! Påsk var ett tag sedan nu, men den här bilden har legat och väntat sedan dess. Jag firar inte påsk och jag tycker inte om godis, men skaffade lite smått till Connor ändå. Vad gör man inte för sina barn liksom? Självklart får han fira det han vill och av vilket skäl han vill, även om det "bara" handlar om att få godis...hehe... Det han blev allra gladast för var My Little Pony, då de är storfavoriter just nu.
 
My Little Pony, Paw Patrol och mynt.

Hipp hipp hurra till min älskling <3

Idag fyller Robin år! Tyvärr jobbar han kväll så det blir inte mycket till firande just idag, men vi tar det en annan dag. Födelsedagspresenter blir det i alla fall. Det tycker jag känns kul att ge på rätt dag inom familjen.
 
Grattis önskar din lilla tokfamilj! <3
 
 

Svärmorstungan blommar!

Jag vet inte hur många år vi haft denna blomma... Jag tror att den kom hit efter att jag och Robin blivit sambos, så för kanske 8 år sedan. Den har ALDRIG blommat förut. En dag förra veckan vattnade jag och kollade runt på växterna för att plocka bort vissna blad etc. och det var då jag upptäckte att den inte bara hade en stängel med blommor utan tre! Så otroligt fina! Då känner man verkligen #växtkärlek !
 

Tipspromenad, djurbesök och studsmatta

Igår var det dags för den årliga tipspromenaden som jag arrangerar för Bortans IK tillsammans med mina föräldrar. I år var även Robin ledig så han kunde hjälpa till. Det var strålande fint och varmt väder, men på grund av Valborg så trodde jag att det nog inte skulle komma så många. Jag trodde fel. Vi slog rekord! 88 personer kom! Jag blev så glad och förvånad. Flera stycken sa till mig att de tyckte det var bra frågor och det värmer. Det var riktigt roligt!
 
Efter att alla åkt så satte Robin och min pappa upp studsmattan som Connor längtat så efter. Connor och jag passade på att hälsa på hos grannen för att se de nya lammen. Tyvärr var ingen hemma just då, men ett par tackor med lamm vågade sig fram för att hälsa på oss och vi pratade lite med hönsen och en tupp. Eller snarare jag då... Connor frågade mig hur jag kunde prata så med djuren. Inte på något negativt sätt utan på ett lite impat sätt får jag tillägga...hehe... Vi hade höns när jag växte upp så det faller sig naturligt att jag kacklar tillbaka till dem och Connor tyckte jag härmade väldigt bra. Det är väl smickrande när man får komplimanger från sitt barn. Det är så okonstlat på nåt vis.
 
Sedan blev det gravsättning av kaninen Pelle som dog i vintras. På vägen till djuren plockade vi blommor som Connor satte på graven när den var täckt. Efter det blev det mycket studsande på studsmattan för Connor. Med håret ståendes åt alla håll. Gissa vem som sov gott i bilen på väg hem sen?!
 
Trillingar för denna mamman.
 
 Så små!
 
 Ståtlig frigående tupp!
 
Pelle <3 Vi ska fixa kantstenar till graven när vi har möjlighet.
 
 Många grodägg i mammas och pappas damm.
 
 Katten Stina tog det lugnt...
 
 ...medan Connor hade fullt med energi.

RSS 2.0