Sett filmen Wall Street (1987)

Spoilers förekommer!
 
Den unge och otålige aktiemäklaren Bud (Charlie Sheen) vill ta sig till toppen och hakar på Gordon Gekkos (Michael Douglas) olagliga affärer.
 
En klassiker, men jag förstår inte riktigt storheten i den. Kanske är det en film man bör ha sett när den kom för att riktigt till fullo förstå detta. Den är välspelad, men det är inget utöver det vanliga. Ingen wow-känsla över någon av skådespelarna. Väldigt tråkiga ensidiga kvinnoroller, men den är ändå mil från Wolf of Wall Street där det är ren kvinnoförnedring. Dessa två filmer utspelas i samma "värld" och därför blir det lätt att man jämför. Ska man se en av dem så rekommenderar jag den här. Wolf kan man skippa alla gånger om.

Wall Street är alltså en film som man kan se, så jag menar inte att den är värdelös. Det är även en sådan film man bör känna till om man är intresserad av film, då den influerat filmvärlden en hel del.
 

Kommentarer:

1 Georg:

Gällande "Wall Street" tycker jag det är konceptet som faller i mina ögon. Handlingen engagerar inte. Michael Douglas passar mycket bra i sin roll och Charlie Sheen rätt bra också. Än värre än uppföljaren "Wall Street: Money Never Sleeps" ifrån 2010. Där är handlingen helt oengagerad och Shia LaBeouf tar över Charlie Sheens skor. Inte ett bra beslut någonstans.

Wall Street var inte riktigt min grej. Jag fattar inte heller dess klassiska status, men det var ändå en godkänd film. Efterföljaren är INTE det. Skippa den.

Svar: Jag såg den kort efter denna faktiskt :-) Recensionen på den ligger också uppe i bloggen.
Tess

Kommentera här: