Sett filmen Cinderella (2015)

Spoilers förekommer!
 
När Ella blir faderlös i ung ålder så hamnar hon under styvmoderns makt. Hennes styvsystrar får allt, medan hon själv knappt får smulor.
 
Detta är en rätt klassisk version av Askungen. Väldigt tråkig och stel. Musiken är fasligt överdriven och skådespelarna är "blanka". Jag är lite förvånad för jag har sett Lily James i annat (t.ex. Downton Abbey) och där har hon haft sådant liv och en stark personlighet som lyst genom hennes ögon. I den här filmen syns det inte alls. Cate Blanchett förvånar mig också. Hon brukar hålla en högre kvalité. Filmen är verkligen ett bottennapp för mig. Den intresserar inte alls och då man valt den klassiska linjen så känns temat väldigt uttjatat.
 
När filmen kom väcktes kritik kring den korsettbärande väldigt smala Lily James, men kanske gjorde kritiken att fler uppmärksammade filmen. Fler än den förtjänade.
 

Kommentarer:

1 Lina - en förvirrad filmnörd:

Jag blev så besviken på denna filmen. Trodde nämligen att live action-versionen skulle skilja sig från den klassiska Disneysagan men icke, den va nästan som en ren kopia och allmänt tråkig..

Svar: Precis. Det var det jag blev mest trött på också. Att man inte gjort något "eget" :-)
Tess

Kommentera här: