På bio: A Quiet Place

Spoilers förekommer!
 
En familj måste leva i tystnad för att överleva.
 
När jag hörde om handlingen till denna film så hade jag på känn att det var en film för mig och jag hade rätt. Det var en film helt i min smak! De försöker med några "billiga" hoppa-till-scener, men större delen av filmen bygger på stämning, ett uppbyggande av känslor och spänning. Emily Blunt är den starkaste i hela filmen och hon följs av Millicent Simmonds som bara gjort en film före denna. Därför är hon extra imponerande med tanke på att hon inte har så mycket erfarenhet än. Att en döv tjej får spelas av en döv tjej tycker jag är bra!
 
Man har verkligen tänkt till om mycket i den här filmen. Tänk vad mycket man lyckas förmedla trots att man till större delen inte använder sig av ord. Då det gäller att vara så tysta som möjligt. Jag lever mig verkligen in i födslosmärtorna när Evelyn (Emily Blunt) absolut inte får stöna eller skrika. Varelserna är rätt bra gjorda! Större delen av filmen får man bara se skymtar av dem, vilket bara är positivt! Det är då saker är som mest skrämmande. När man inte ser dem. Jag gillade det plötsliga slutet också. Väldigt effektivt!
 
Det enda som drog ner stämningen berodde inte på filmen utan på tre unga killar i publiken som satt HELA filmen och viskade med varandra, skrattade och lekte med sina mobiler. Jag kommer aldrig förstå mig på folk som betalar pengar för en film och sedan bara larvar sig och håller på med annat.
 
Rekommenderar denna film!
 

Kommentera här: