Nya folksjukdomen: Rastlöshet?

Det är inte konstigt att folk bränner ut sig till höger och vänster, anser jag. Jag vet så många som är så rastlösa. Det ska hända något hela tiden och om de får en stilla stund så börjar de nästan klättra på väggarna. Varför? Det är inte konstigt att kurser i mindfulness drar folk för man har helt enkelt glömt bort hur man kopplar av. Folk blir STRESSADE av att ha INGET att göra. Hur omvänt är inte det?

Kommentarer:

1 Maol:

Eller dåligt samvete.
Jag får ofta tanken när jag ska slappa "borde inte jag göra nånting nyttigt".
Frustrerande.

Svar: Men du gör ju något nyttigt när du slappar. Du tar hand om dig själv <3 Det nyttigaste man kan göra :-)
Highlandertess

2 GeorgVanHalen:

Ja. Det känns som att folk tror att "man inte har något liv" ifall man inte gör något under några timmar.

Det ska ske grej efter grej efter grej. Jag var rätt osocial på fritiden i högstadiet och jag hatade frågan "Vad hände i helgen?" när jag ofta bara satt hemma vid datorn eller så. Spontant känns det som att den pressen ökat 1000 % sedan dess för dagens unga.

Ärligt talat tror jag många stress-vuxna avundas deras bekanta som säger "Ska kanske på bio.." istället för att vara uppe tidigt, göra massa saker dom ofta inte vill och sedan planera inför nästa dag.

Svar: Ja, numera ska det konstant visas upp på olika sociala medier också vilket jag tror blir en stress i sig. Det blir även mer "synligt" om man INTE är aktiv där och visar upp allt "kul" man gjort.
Highlandertess

Kommentera här: