På bio: Ghostbusters

Spoilers förekommer!
 
Paranormala fenomen stiger plötsligt i frekvens och styrka, vilket binder samman två gamla vänner och två nya som ger sig ut på en jakt efter bevis och en lösning.
 
Jag skrattade mycket mer än jag trodde jag skulle göra till denna film. Humorn var inte alls som i Bridesmaids eller Spy, med något enstaka undantag. Det var en riktig feelgood-film! Jag hade låga förväntningar, vilket jag försöker ha till de flesta filmer för att inte bli besviken. Förutom något skämt som föll platt så var det överraskande mycket som var roligt. Karaktärerna var underbara! Det var så underbart fräscht med kvinnor som var olika, som inte följde en viss norm och som inte var där för "den manliga blicken". Jag älskar sådana roller för kvinnor! Verkligen på tiden om det blir mer sådana roller! Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones och Kate McKinnon får äntligen göra roller som inte förminskar dem eller hånar deras utseenden! Kate McKinnons karaktärs attityd i filmen är nog det bästa! Enda klagomålet jag kan ha är att Leslie Jones fick spela aningen för stereotyp karaktär. Där hade de kunnat bryta ner ytterligare några barriärer.
 
Filmen var annorlunda jämfört med originalet och den innehöll bara några få scener som var som hyllningar till den filmen. Annars var det annorlunda, så kan verkligen inte säga att man bara kopierat rakt av som många dåliga remakes gör. Detta är inte en remake dock, utan en reboot så däri ligger skillnaden skulle jag säga. Jag tycker mycket om originalen och det gör jag självklart än. ....Nämen, se där. Denna reboot förstörde inte originalen! Ja, nu var jag sarkastisk. Det har nämligen hävdats av en del att originalen förstörs av denna film, vilket inte är sant ens om en nyare film är riktigt usel. Jag tycker inte mindre om The Thing från 1982 för att jag ogillar remaken. Jag tycker inte mindre om Highlander för att uppföljaren (2:an) var så usel att jag försökt radera den från mitt minne. Resonerar man så, då vet inte jag hur man tänker.
 
Effekterna var mycket CGI och en del av det gillade jag. Ni som läser mina recensioner vet dock att jag inte är så glad i CGI överlag och särskilt inte om det är för mycket. När det är något enstaka spöke så känns det bra, men det blir för mycket när det är en armé av spöken. Ghostbusters vapen var dock en fin kombo av riktiga modeller och CGI.
 
Chris Hemsworth hade en del roliga scener (särskilt när han höll för ögonen när något var högljutt...hihihi)! Det var även riktigt kul att se Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts och Sigourney Weaver i cameos! Jag såg även hur de lyckades få med avlidne Harold Ramis på ett fint sätt! Ozzy Osbourne var Ozzy Osbourne...hehe... Och klassiska Slimer fick vara med förstås! Jag hoppas att folk struntar i recensioner av folk varav många inte ens sett filmen utan satte sig ner och gav den låga poäng och en dålig recension efter att ha sett bara trailern och istället bildar sig en egen uppfattning! Kanske gillar ni den, kanske inte, men lyssna till dig själv och inte till någon annan (inklusive mig då, för vi har kanske inte samma smak heller).
 

Kommentera här: