Svårigheter att hitta? Klädkris?

Det blev kris i huvudet för en del föräldrar för ett tag sedan. Det kom en artikel om att det finns föräldrar som önskar att barnkläder kunde delas in i t-shirt, tröjor, byxor, klänningar etc. och efter storlek samt passform. Detta fick förstnämnda föräldrar att förutsätta en mängd saker som inte stämmer.
 
De trodde att barnen skulle göras könlösa - Nej, ingen ska göras könlös.
De trodde att man inte skulle få köpa rosa till flickor eller bilar till pojkar - Jo, det får ni absolut göra.
Det blir rörigt - Nej, det blir inte mer rörigt om plaggen hänger efter vad de är för plagg. Gå in på en Villervalla-butik eller liknande. Ser inte minsta rörigt ut.
 
Jag förstår inte hur en indelning efter plagg skulle hindra folk från att köpa det de vill ändå. Är man verkligen så hjälplös att det blir svårare att hitta en rosa t-shirt om den hänger bredvid en blå och en röd istället för i andra änden av butiken?

Det som indelning efter plagg däremot kan göra är att INGET barn kommer bli retat för att hen har kläder från "fel" avdelning. Det allra bästa vore förstås om föräldrar lärde sina barn att det inte spelar någon roll och att det inte är ok att reta andra barn för att de t.ex. har kläder från "fel" avdelning, har glasögon, har en ovanlig hårfärg, pratar med en annan dialekt och så vidare. Barn lär sig av vuxna och av andra barn som i sin tur har lärt sig av vuxna, så vilka ska tänka sig för? Jo, vuxna! Det är VI som skapar nästa generation och låt oss då göra den bättre än vår egen. Detta innebär INTE att man ska förbjuda färger eller göra "tvärtom". Det handlar om att alla ska få välja det de vill UTAN att någon annan säger något negativt om det.

Kommentera här: