En favorit per musikgenre: 8. Soundtrack

10 favoriter blir det allt som allt. Dags för soundtracks till filmer. Det finns många härliga soundtracks med låtar som det sjungs i. Jag älskar soundtracket till Highlander till exempel. Men det allra bästa är när musiken ligger i bakgrunden och förstärker den känslan som filmen vill förmedla. 
 
8. Soundtrack. När jag lyssnar på detta soundtrack så kan jag avgöra precis var i filmen man är. James Horner har gjort mycket bra filmmusik till många filmer! Här har man fått in det typiskt skotska i det hela vilket verkligen gör det där lilla extra. Säckpipor och flöjter. Varje gång jag hör musiken från Braveheart så får jag rysningar i hela kroppen. Den är otroligt välkomponerad och känslosam!
 
 
James Horner - Braveheart soundtrack Freedom the execution Bannockburn.

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Filmmusik är underskattat i musikens stora debatter. Säkert TV-musik också! Det är lite som "TV-spel" i kulturdebatter.. Kultureliten spelar inte själva så dom dumförklarar spel som medium även om spelkulturen är gigantisk och bra spel har bidragit mycket i folks liv under decennier. Samma med filmmusik. Idag kan något "indierock band" som gör "ok" musik hyllas till absurdum. Medan folk som gör filmmusik som på alla sätt och vis är MYCKET bättre förträngas eller vara glada om dom ens får en liten notis i någon gratis-tidning.

Svar: Jag håller med. Det är ett underskattat medium. TV har fått en statushöjning på sistone då fler och fler "stora" skådisar väljer att göra serier istället för film, men man fnyser fortfarande åt det på en hel del håll.
Highlandertess

Kommentera här: