Samhället blir hårdare

Varför är det acceptabelt att spotta på en tiggare? Att spotta på en annan människa? Kom igen, skärp er! Ni måste inte skänka pengar och tiggarna sitter inte där för att störa er. De är människor och många av dem har barn. Var inte så fruktansvärt kalla utan ignorera dem bara om det stör er så. Själv säger jag alltid hej, för jag har förmågan att föreställa mig hur hemskt det skulle vara om jag var i deras sits. Jag behandlar dem som människor för att jag är människa. Vet om folk som nog gärna skulle spotta på mig också, långtidssjuk som jag är. En "parasit på samhället" enligt en del. Är man själv i utanförskap så kanske det är lättare att förstå andra. Eller åtminstone trodde jag det, för utanförskap verkar för en del stärka förståelsen men för andra stärka en ilska som man tar ut på andra människor. Jag är också arg. Men skulle aldrig ta ut det på någon annan på det viset. Om det är min uppfostran om människovärde eller den inre känslan om rättvisetänk jag haft så länge som jag kan minnas...det är frågan. Troligtvis båda två. Detta är något vi behöver lära barnen och ungdomarna som växer upp idag. Så krafterna kan användas till det positiva istället för det negativa och destruktiva.

Kommentarer:

1 Carin:

Bra skrivet! Jag hälsar med och ger ofta pengar. De är människor de med som kanske inte har det så lätt. Det är verkligen ingen dans på rosor att vara tiggare.

2 LIL' BABUSTYLE - The truth is mine:

Håller med dig helt! Jag blir så rädd för vart samhället är på väg... Kan inte fatta att folk förstör för tiggarna. Jag gillar inte att de sitter utanför affärerna, men enda anledningen till det är för att jag mår dåligt över att inte kunna hjälpa dem eller att de sitter där ute i kylan. Tyvärr har inte min mamma och pappa samma tankesätt, så de bryr sig inte så mycket. De tänker mer att "om de kunde ta sig hit så kan de väl ta hand om sig själva". Kanske inte just så, de menar väl, men de tror att det är organiserat.

Jag vill så gärna hjälpa tiggarna, men jag kan inte göra så mycket. Jag har knappt pengar att kunna hjälpa mig själv. Jag hatar att se dem sitta ute i kylan... Jag önskar att affärerna tog in dem så de i alla fall får värme...

Kommentera här: