Läst klart Påtvingat liv av Taina Adolfsson

Från bokens baksida:
" En liten röd väska skickades till Finland innan min avresa till Sverige. Det var den finaste present jag någonsin fått i mitt 5-åriga liv, och jag trodde att min resa till Sverige skulle bli som att komma till paradiset."
 
Denna bok är en biografi om hur Tainas liv kom att se ut efter att hon skickats till Sverige för att tas omhand eftersom hennes släkt i Finland var fattiga. Hon och hennes bröder skickades till olika familjer och Taina hamnar i en familj som utåt sett är väldigt lyckliga. De är välbeställda och vet hur man för sig i de "rätta" kretsarna. Från en väldigt tidig ålder blir Taina dock utnyttjad av sin "pappa". "Mamman" verkar veta vad som pågår och skäller då och då ut "pappan" för att han lägger sig hos Taina, samtidigt som hon är arg på Taina som "lockar" honom. Hon påstår att allt är Tainas fel. Vilka sjuka människor! Båda två. Man ska aldrig någonsin skylla på offret och Taina var ett försvarslöst barn! Boken är fruktansvärd och beskriver så otroligt hemska saker. Barndomen leder till att författaren har problem även som vuxen. Med sitt självförtroende, sin självkänsla och med att hjälpa sig själv.
 
En sådan här bok är svår att kritisera eftersom det är verkliga känslor, en verklig upplevelse... Men tyvärr brister den här och där i berättarspråk, åtminstone i mitt tycke. Det är ett otroligt tungt ämne och det går självklart inte att förringa, men det är även av andra skäl som jag tycker den är tungläst.
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Tack för att du läst min bok. Undrade bara vilka kapitel som du tyckte var tunglästa? Jag har ju aldrig skrivit en bok förut och skrev så gott jag kunde.
Det jag kan tycka i efterhand när jag själv läst boken var att jag kunde ha utlämnat vissa sexuella ord men sådana var männen och det var det jag försökte berätta. Glömde skriva att jag finns på Facebook om du vill svara.

Mvh. Taina Adolfsson

Kommentera här: