Sett filmen The Duchess

Spoilers förekommer!
 
En historia om aristokraten Georgiana, hertiginna av Devonshire, som engagerade sig politiskt och levde ett extravagant liv.
 
Eftersom filmen är baserad på en riktig person så tycker jag den är intressant och tragisk. Riktigt synd bara att huvudrollen innehas av Keira Knightley som inte kan förmedla känslor med sitt ansikte och sina ögon (något jag anser är väldigt viktigt för skådespelare). Till och med när hon går genom det värsta som Georgiana gick genom så är det inget liv i ögonen. Filmen är trots detta gripande och just vid den scenen som jag menar är det värsta hon gick genom så skär det i mitt mammahjärta och jag gråter.
 
Georgiana var en tuff kvinna med skinn på näsan som tog för sig i sociala sammanhang och politiskt. Hon kunde säga vad hon tyckte och stå för det. Därför tycker jag det är så konstigt att hennes privatliv inte alls fungerade för henne. Vad hemskt att leva med en oförstående make som bara vill begränsa och som blir besviken varje gång hon föder ett barn för att det inte är en pojke. Som sedan tar sig en älskarinna som var Georgianas bästa väninna och tvingar sin fru att bo i samma hus som henne. Som behandlar väninnans barn (hon hade varit gift tidigare) bättre än sina egna, på grund av att det är pojkar. Hur stod hon ut? STORSPOILER! Medan maken beter sig på detta vis så får Georgiana inte göra detsamma utan tvingas bryta med den man hon älskar och lämna bort deras barn till en släkting till honom som får uppfostra det på grund av skammen för Georgiana att få ett utomäktenskapligt barn. Hemskt! Jag är så glad att jag inte levde i den tiden!
 

Kommentera här: