Sett filmen Evil Dead (2013)

Spoilers förekommer!
 
Fem vänner samlas för att hjälpa en av vännerna att komma ur ett missbruk. De hittar en udda bok i källaren som startar något de aldrig väntat sig.
 
Jag gillar originalet, särskilt för att det är lågbudget och en sådan udda film. Den går inte att komma upp till med remakes, så därför gillar jag att de ändrat en del på historien så att detta mer känns som en ny film inspirerad av originalet istället för en ren kopia. Effekterna är för det mesta bra och skådespelarna är helt ok. Jane Levy har jag sett i tv-serien Suburgatory och där visade hon på potential fast som tyvärr inte fick komma helt till sin rätt i det formatet. I denna film har hon hittat ett av sina element. Gillar verkligen att hennes karaktär är mångfacetterad trots att det är en karaktär i en skräckfilm. Hon går nog genom alla känsloregister och reaktioner som finns tror jag. Kul att få se en stark kvinnoroll!
 
Filmen är inte skrämmande. När det är mycket gore och effekter så tycker jag inte att det någonsin blir skrämmande, men det kan ändå vara sevärt. Denna film var sevärd, men jag rekommenderar förstås att man ser originalet först.
 

Kommentera här: