Kasta ert skräp där det hör hemma!

"Det är en strålande torsdag i oktober. Det kokas kålsoppa både här och där inför stundande Arvikamârten. Hos oss blir det varken soppkokande eller mârtensfirande. Jag är på väg hem från Karlstad och ska snart berätta för min tioåring att hunden han har växt upp med aldrig kommer hem igen. Något så onödigt som en trasig glasflaska ledde till att hans liv fick sluta i förtid."
 
Källa: Arvika Nyheter 2013-11-08 (läs hela artikeln i det numret).
 
Så otroligt onödigt att en kär familjehund fick sätta livet till bara för att någon inte haft vett och ork nog att kasta glasflaskan i en soptunna!
 
Både djur och människor kan skada sig på sådant som lata idioter kastar omkring sig. Glasflaskor, cigaretter och liknande samtidigt som både det och skräp från McDonalds tar väldigt lång tid för naturen att bryta ner. Vissa saker bryts inte ned utan bara ligger där överväxt av gräs och väntar på nästa levande varelse som kan skada sig på det. Är det långt till närmsta soptunna? So what? Så otroligt lat och odräglig får man inte bli så man bara kastar det man bär på. Undrar även med pricksäkerheten hos en del då sopor kanske ligger slängda 1-2 meter från en soptunna.
 
Det här är en väldigt enkel sak att ta ansvar för så gör det! McDonalds får en del "dålig reklam" i och med att deras påsar skräpar ner här och där efter oansvariga kunder (enligt vad jag sett själv så kan det vara just McDonalds-skräp, cigaretter och glasflaskor som är det vanligaste skräpet här i stan). Kanske kunde McDonalds starta en kampanj som motiverar deras kunder att sluta kasta McDonalds-skräpet ute på gatan, i diket eller i naturen? För uppenbarligen är det många omogna personer som inte förstår detta på egen hand.
 

Kommentarer:

1 Caroline - Foto | Gran Canaria | Mamma:

Jag förstår det!
Jag nöjer mig dock med bilder på kylan, vackert men jag ogillar kylan förmycket för att njuta om jag är där :P

Svar: Ja, för mig ökar min kroniska värk med kylan så just den biten gillar jag inte.
Highlandertess

2 Monstars - Karate Hottie:

Jag läste det i tidningen och blev tårögd.
Att folk inte tar med sig skräpet och slänger det i en soptunna istället. Som sist när jag plockade svamp i skogen. Det såg hemskt ut! Äckligt ut!

3 Maria:

Sådant här gör mig rent ut sagt förbannad...! Jag fattar inte vad som hänt med Svenssons alltså... jag upplever att barnen blir alldeles för bortklemade och lata idag och sen växer upp till odrägliga människor. Ja, nu ska jag inte dra alla över en kant men i stort sett så är det så det kan tyckas. Har de inte vett nog att slänga saker i en soptunna?? Jag har sett en del sen jag flyttade till Arvika. Vi gick strax bakom en ung kille en gång här som inte verkade bry sig alls (vi var fem-tio meter bakom) utan slängde en ölburk åt sidan bara. Likaså har jag sett när folk slänger glasflaskor ur sina bilar på styckåsgatan, etc. *aaaaan, vore vi i Kina skulle de minsann få smaka på deras egna beteende... jag tror jag flyttar dit jag istället där folk iaf uppfostras. Renare land hittar man sällan vad gäller storstäderna. Sådan disciplin är värt att beundra.

Svar: Ja, en gång kastade en ung kille ut en glasflaska ur en bil på Styckåsgatan och den landade precis framför mig. "Hahaha... ojdå, den gick visst sönder....höhöhö" utbrast han bara. Jag fattar inte vad det är för fel på en del människor alltså. Och angående uppfostran så tycker jag också att många föräldrar numera inte vågar säga till sina barn. Men de gör bara barnen en otjänst tycker jag för då växer de upp och blir till odrägliga tonåringar som känner att de inte behöver bry sig om någon förutom sig själv o.s.v. Det finns väl förstås undantag där föräldrarna gjort allt de kan och barnen växerupp och blir på det viset ändå, men jag förstår inte det svåra i att lära sitt barn att vissa saker är inte acceptabla för att det kan skada andra. Här pratar vi och visar empati nästan dagligen (visa gör vi väl dagligen, men prata blir då och då). Det är INTE svårt, men tar förstås en del energi. Men den energin är man väl villig att lägga på sitt eget barn?
Highlandertess

Kommentera här: