Läst klart: För evigt av Maggie Stiefvater

Spoilers förekommer!
 
Från bokens baksida:
"Tiden håller på att rinna ut för vargarna i Mercy Falls. Inget kan stoppa jakten som ska utrota vargarna en gång för alla. Sam är förtvivlad, det är inte sommar än och Grace är fortfarande varg. Ska han och Cole lyckas hitta ett botemedel mot vargviruset innan det är för sent?"
 
Den bästa boken i trilogin. Efter en svag start så tycker jag serien växer och den avslutar fint. Jag blir riktigt ilsken på de blodtörstiga hämndsökande människorna som vill utrota vargarna. Deras hämnd är helt fel ute, men tyvärr vet de inte om det eftersom det är en varghemlighet som vargmänniskorna inte får dela med människor. Tänk att bli så förblindad av hat? Huh!
 
Karaktärerna har växt från tidigare böcker. Det har även skett ett skifte så huvudkaraktärerna känns inte längre som huvudkaraktärer, utan facklan bärs vidare av några andra. Men i den här boken så känns det helt ok.
 
Det enda jag kan klaga på i denna bok är att slutet blir lite väl fixat och fint. Allt löser sig och knyts ihop med en stor rosett, känns det som.
 

Kommentera här: