Sett filmen Sinister

Spoilers förekommer!
 
En författare och hans familj flyttar in i ett nytt hus där författaren ska jobba på en ny bok. Han skriver böcker om brott som skett på riktigt och kämpar för att få en ny bestseller. Men kanske har han kommit för nära brottet denna gång?
 
Första tanken var att det var kul att se Ethan Hawke igen. Det var ett tag sedan. Filmen innehåller några lite billiga skrämselscener, men i övrigt bygger den upp en härligt kuslig stämning. Vid vissa tillfällen sitter jag och ryser och filmen går framåt i precis den takten så man sitter och längtar efter att få veta. Man är nyfiken hela tiden. Medan det blir allt mer skrämmande så undrar jag hur det kommer sluta. Tyvärr blir slutet en besvikelse. Det blir lite för mycket och det tar bort den kusliga stämningen totalt. Jag måste säga att jag känner ett riktigt antiklimax när eftertexten börjar rulla.

När jag tänkt lite på slutet så inser jag att just förklaringen och handlingen egentligen är riktigt bra. Men det lyckas inte förmedlas i själva filmen. Jag vet inte vad de skulle ha gjort för att det skulle ha blivit bättre, men sättet de framförde det hela på funkade i alla fall inte för mig.
 

Kommentera här: