Sett filmen En oväntad vänskap

Spoilers förekommer! Baserat på en sann historia.
 
En olycka orsakar förlamning från bröstet och nedåt för en väldigt rik man. När han ska anställa en ny assistent så väljer han den mest osannolike sökande som bara kommit dit för att han måste söka ett visst antal jobb för att få socialbidrag.
 
Det är en väldigt charmig historia! Eftersom det är baserat på en sann historia så undrar jag lite över vad som stämmer och vad som är tillagt för filmeffektens skull. Oavsett vad så är den gripande, roande och väldigt intressant. Den visar även på att fördomar kan begränsa ens liv. Skådespelarna är otroligt bra! Detta är en film jag kan rekommendera till alla!
 

Kommentarer:

1 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Den är inte engelskspråkig va? För jag vill verkligen de den men det finns inget som retar mig så mycket som när jag inte förstå vad de säger.

Svar: Den är fransk. Jag läser undertexterna automatiskt utan att tänka på det så för mig funkar det :-)
Highlandertess

2 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

Usch.. typiskt. Jag läser nog texten undermedvetet men när jag blir tvingad så retat det mig. Jag vill kunna vända blicken mot ett annat håll i två sek utan att riskera ett missa massa saker.. jag läser sakta och därför blir det extra jobbigt när jag inte förstå vad de säger. Då måste jag koncentrera mig mer på texten än på filmen och då missar man ju massa detaljer.

Svar: Där håller jag med. Ibland får jag se filmer med ett annat språk än engelska flera gånger för att lyckas se allt. Det har jag gjort med flera japanska skräckisar t.ex. Upptäckt nya saker varje gång.
Highlandertess

3 Lina - A Film and TV Freak Like Me:

SV: Det finns en fördel med nackdelarna =) Så länge filmen är bra vill säga.

Kommentera här: