Sett filmen The Reader

Spoilers förekommer!
 
Ett tag efter andra världskriget studerar Michael Berg juridik och hans klass får bevittna en krigsrättegång där en av de anklagade visar sig vara en kvinna som han hade en affär med när han var yngre.
 
Första delen av filmen handlar bara om naket. Naket, naket, naket, naket. Ja, lite snack emellanåt också. Därför känns det lite knepigt när filmen sedan blir väldigt seriös när det visar sig att kvinnan varit nazist och är anklagad för hemska krigsbrott med många döda. Det är som två olika filmer, som binds ihop av karaktärerna. Det förekommer en del intressanta saker. Som det här krigsbrottet och varför kvinnan får skulden för det. Hur de andra anklagade beter sig, hur folk reagerar och så vidare.
 
Kate Winslet får dock bland världens sämsta "jag är gammal"-makeups. Jag tycker det är lite löjligt när de missar på en sådan grej, speciellt när det ska vara en seriös film. De har gett henne grått hår och några få rynkor, men i övrigt har hennes hud inte åldrats alls och hennes händer ser precis likadana ut hela tiden. Killen har de i alla fall bytt ut till en äldre skådis (Ralph Fiennes). Bruno Ganz gör en bra prestation som lärare.
 

Kommentarer:

1 Gaymasen:

Sv: Ja det blir nästan alltid konstlat och knasigt när det SKA vara sexigt, på beställning liksom. Som om folk är en sexvara..

2 Ellen:

Systern till den gruppvåldtagna kvinnan i sundbyberg bloggar:

http://falpedal.blogg.se


Det är dags att reagera nu!

Kommentera här: