Såg Alphaville på Hamnfesten

Jag kände efter och funderade länge på om jag skulle orka gå på Hamnfesten i lördags i och med sista tidens händelser. Jag bestämde mig till slut för att skippa själva "utgåendet" med allt vad det innebär och bara gå dit för att se Alphaville, som var mitt syfte med att köpa biljetten.
 
Jag fick en riktigt bra plats! Det var inte trångt. Musiken var fantastisk! Sångarens röst var fortfarande så bra som på 80-talet! Jag blev dock lite fundersam över att jag bara såg en enda person som, liksom mig, hade öronproppar. Fanns till och med barn på plats utan skydd. Musiken var inte jättehög, men definitivt hög nog för att kunna ställa till med besvär. Folk verkar inte tänka alls ibland...
 
Tillbaka till musiken då. De spelade alla de låtar jag ville att de skulle spela plus några till som jag gillar. Jag kände inte till de nyare låtarna från 2000-talet, men de var bra de också. Forever Young kom mot slutet och direkt den var spelad så gick ungefär hälften av publiken. Folk som säkert inte kände till någon annan låt med Alphaville så smart av bandet att lägga den så sent. Vi som var kvar bjöds på några härliga extranummer och jag stod plötsligt ända framme vid staketet vid scenen.
 
När allt var slut så blev det en snabb promenad hemåt då det var ganska kallt när publiken försvann. Jag har värk av den kylan än idag, trots att jag var ordentlig klädd.
 
Jag sjöng med högt under Forever Young, en underbar låt! Bild tagen under en annan låt.
 
Några av mina favoriter med Alphaville:
 

Big in Japan.
 
 
Sounds like a melody.
 
 
Här kan ni kolla hur Sounds like a melody låter numera. Lite uppdaterad, men ändå samma låt.
 
 
Troligtvis den mest kända låten med Alphaville. Forever Young. Skum video.

Kommentarer:

1 Anna:

Vad skönt att se att man inte är ensam som är rädd om sina öron. Jag har känsliga öron och får lätt ont i dem om jag inte använder öronproppar när det är hög ljudnivå. Tycker till och med att jag hör bättre när jag har öronpropparna på mig. Jag använder ER-20 musikproppar. Tycker de fungerar kanon och dämpar tillräckligt mycket. Propparna har jag på konserter, uteställen, bio samt spinningpass. Så skönt att själv kunna plugga in propparna när man tycker att det är för stark och slippa få ont i öronen eller tinnitus. Jag har precis som du flera gånger reagerat på att det är så få som skyddar sin hörsel och använder öronproppar.

Svar: Jag tycker precis som du att det låter bättre MED proppar. Man slipper det det skräniga allt för höga ljudet och får en perfekt lyssningsnivå. Jo, jag undrar varför inte fler skyddar sina öron. Känner folk som har tinnitus och det är verkligen inget att rycka på axlarna åt. Riktigt jobbigt!
Highlandertess

Kommentera här: