Sett filmen Looper

Spoilers förekommer!
 
Joe är en yrkesmördare. När någon år 2074 vill ha någon undanröjd så skickar de personen 30 år bakåt i tiden. Joe är en av dem som "tar emot" dem. Men vad händer när personen man ska avrätta är ens eget framtida själv?
 
Jag hade tyvärr byggt upp höga förväntningar på denna film efter att ha sett trailern. I trailern framstod den som smart, genomtänkt och annorlunda. Jag tyckte inte filmen i helhet var någon av delarna. Istället möts vi av en framtidsversion av Joe som är förblindad av hämnd och löser allt med våld. Vi möter en ung Joe (Joseph Gordon-Levitt) som är kusligt fixad i ansiktet för att likna den äldre Joe (Bruce Willis). Allt går att räkna ut långt innan det händer.
 
Med tanke på grundhistorien så hade filmen kunnat bli riktigt bra, men genomförandet lyckas inte. Det är för mycket fokus på action och blodiga slowmotionscener. Visst så kan jag uppskatta även sådant i filmer, men inte då jag förväntat mig något mer. Jag hade förväntat mig lite mer tanke i den. De försöker "hämta upp" detta i slutet av filmen då den yngre Joe fattar ett beslut, men då är det för sent för mig tyvärr.
 
Filmen går absolut att se, men ha inte de förväntningar som jag hade.
 

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Man ska aldrig ha förväntningar utan låta filmen berätta bara ;)

Jag såg denna utan någon förväntning och tyckte den var rätt bra, förutom något konstigt i slutet och en något "sladdrig" handling. Min kompis tyckte dock som du... Då även han hade förväntningar :p

Svar: Exakt. Att man aldrig lär sig :-S Det borde jag ha gjort efter x antal filmer som fallit på grund av förväntningar.
Highlandertess

Kommentera här: