Sett dokumentären This is it

Spoilers?
 
En dokumentär med klipp från planerandet och repetitionerna av turnén som skulle bli Michael Jacksons återkomst.
 
Precis i början av dokumentären står det "For the fans" och jag kan inte annat än hålla med. Detta är nog en dokumentär enbart för fans för jag tycker att den är otroligt tråkig och bara visar samma sak om och om igen. Scenerna består i test av ljud och repetitioner av dans samt en Michael Jackson som förklarar sin svaga röst och inte fullt ut dansande med att han "sparar krafterna". De dansarna som är omkring honom är dock otroliga. Väldigt duktiga dansare!
 
Jag sitter dock och fortsätter titta och tänker att de nog kommer visa något annat till slut och att det blir något mer. Jag hajar till en enda gång och det är när en koreograf nämner Baryshnikov som exempel för en dansrörelse. Men nej... det blir aldrig något mer och det lyfter aldrig. Det blir inget riktigt avslut heller. Av alla låtar som sjungs är det tre stycken jag gillar. Thriller, The Earth Song och Heal the World. Ett bevis på att detta inte är dokumentär för mig utan för fansen.
 
Jag tycker dock att en sak är konstig... Uppenbarligen ska man dö för att stiga i popularitet. Innan Michael Jackson gick bort så var det inte så mycket ståhej kring honom, förutom skvallerpress för när han senast visat sig ute i ansiktsmask eller liknande, och det var aldrig något riktigt "prat" kring honom. Men direkt han dött så var det plötsligt jättemånga som ÄLSKADE honom. Var fanns detta när han levde? Varför uppmärksammades inte hans musik lika mycket som hans "udda" personlighet och skvaller om hans förehavanden?
 
Trots att jag bara gillar några låtar som han gjorde så var han en duktig musiker, det kan jag säga även utan att vara ett fan. Men han slutade göra musik. Vad hade hans comeback kunnat innebära? Ja, det kan man bara spekulera i.
 
Som sagt, så är detta en dokumentär för fansen. Vi övriga klarar oss utan den.
 

Kommentarer:

1 GeorgVanHalen:

Jag såg någon TV-version av denna (ej säker på att det var hela). Vad kan jag skriva om det hela? Ett riktigt sömnpiller. Ett sätt att tjäna in pengar på stackars hardcore-fans som faktiskt förväntar sig kvalitet i sina produkter!

En film som denna har potential. Bygga upp storyn från Michaels uppväxt, Jackson 5, att han ägde 80-talet, skandaler, halva kändisvärlden i intervjuer, klipp från shower genom livet för att sedan avsluta med "vad som kunde varit.... This Is It". Istället blir det nästan som att titta på en amatör som brytit sig in på repetetionerna och bara filmat. Strunt DVD. Tyvärr, lär det inte vara sista struntgrejen för att casha inte heller.

Tips på låtar du kanske inte hört "She's Out Of My Life" från Off the Wall-skivan och "Much Too Soon" från senaste studioalbumet efter hans död!

Svar: Tack för tipsen, ska lyssna på dem! Och ja, jag håller med dig. Dokumentären kändes väldigt amatörmässigt uppbyggd.
Highlandertess

Kommentera här: