The Dictator på dvd/bluray


Här kan filmen köpas: The Dictator
 
Jag såg denna film på en möhippa och även fast humorn inte var av mitt slag så väckte filmen många tankar om fördomar, stereotyper och orättvis behandling. Man kan antingen se den som en lättsam komedi eller se budskapet under, eller kanske både ock?
 
Jag tycker speciellt att en helikopterscen är både rolig och visar på allvarliga fördomar. Då jag recenserade filmen skrev jag:
 
"En helikopterscen är väldigt rolig eftersom den visar hur stereotyper och fördomar kan leda till missförstånd, rädsla och hat. Ni kanske undrar vad jag menar med att en scen som visar något sådant är rolig, men genom humor kan man ibland visa på riktiga dumheter och nå fram till folk på ett annat vis än om man pratar allvar."

Kommentarer:

1 Maria - mamma till Liam ☆:

haha ja men kollar man 4 - 8 avsnitt på raken så blir man tillslut trött på introt :p

Svar: Det blir inte jag :-) Nu när sambon och jag kollar på V som jag har på dvd (originalserien) för att han aldrig sett den så sitter jag och myser till introt varje gång eftersom jag växte upp med det :-) Det gäller alla serier jag skaffar på dvd. De övriga följer jag på tv och då blir det inte så ofta :-)
Highlandertess

Kommentera här: