Annorlunda ifrågasättande av killars val av kost?

Stod i en kö häromveckan och två killar bakom mig kände varandra. Så säger den ene till den andre:

"Pepsi Max? Vad f*n, bantar du eller?"
 
Tror aldrig jag hört någon säga så till en tjej som valt samma produkt. Och så vitt jag vet så är Pepsi Max ingen bantningsprodukt utan en produkt utan vanligt socker, vilket kanske innebär att den som dricker det helt enkelt vill minska på sockerintaget. Men så här brukar det ofta vara. Man hör killar ifrågasätta när andra killar dricker light, dricker cider istället för öl, äter frukt och grönt, tar en sallad istället för en pizza... och så vidare. Kan inte folk bara få äta det de vill?

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Det är en del av "manligheten", eller ja... Jag skulle aldrig säga så. En hel del av folk jag känner och känt skulle inte heller göra det, men samtidigt finns det en liten armé med sånt här beteende.

Antingen är det folk som försöker vara roliga, men oftast är det nog wannabe "alphahanar" (som det ofta pratas om på Flashback) som försöker smyga in en kommentar för att visa vem som bestämmer/är den mer viktiga personen i rummet.. Varför folk gör så när det inte ens finns någon annan i rummet är dock en fråga värd att ställas.

Har själv mött beteendet när jag dricker exempelvis cider istället för öl. Viss öl tycker jag är helt okej annan kan jag knappt dricka så det händer ganska ofta att jag slår till med cider istället.. För att slippa hälla ut eller tvinga i mig 50-100 kronor värdes av dricka när man är ute. Då kan det komma någon som ska poängtera att "varför tar du inte en öl?". Jag är ganska van och bryr mig inte om det, men en något överflödig kommentar! BJUD på en öl istället om man nu måste se mig dricka öl :P

Svar: Det härliga Flashback ja :-S Jag har försökt få kontakt med administratörerna där vid många tillfällen nu. Mitt konto blev spärrat och jag är spärrad på livstid får jag som meddelande när jag försökt logga in. Jag har läst vad man ska ha gjort för att få det "straffet" och har inte gjort något av det. Har därför försökt få en förklaring för jag var orolig för att någon kapat kontot och "gjort grejer". Inget svar från Flashback så det är rätt dåligt tycker jag.
Exakt. Det är skillnad på öl och öl. En del gillar jag och en del tål jag inte smaken av. Ibland känner jag för öl och ibland för cider. Jag har nog tur som är kvinna för vi "klarar oss undan" med sådant utan dumma kommentarer. Det vore väl om jag skulle rapa efter en öl. DÅ kan det komma kommentarer :-S
Highlandertess

2 Georg Hendrix:

Jag skämtade med en kompis om att en gemensam vän antagligen inte är typen som sitter på Flashback. "His loss" sa min vän då, men ändrade sig.. Är det en "loss"?

Jag gillar Flashback i det att man kan fråga, nästan, vad som helst och få svar... Men sorgligt nog öppnar "anonymitet" för alldeles för mycket troll, idiotiska och onödiga trådar/inlägg.

Jag tror människosynen man har blir sämre av att sitta där mycket!

Svar: Ja, men tyvärr är inte Flashback ensamma om det. Överallt där det finns forum där man kan "gömma sig" bakom ett användarnamn och vara någorlunda anonym så vräker folk ur sig en massa skit och "går igång" på att göra andra irriterade. När det gäller de förstnämnda så tycker jag de är patetiska. Vågar man inte stå för något så tycker jag att man inte ska yttra sig alls. Och om de sistnämnda. Att en del tycker det är kul att retas vet jag (förstår dock inte det roliga själv), men trist att sådana ska få förstöra för de som vill ha en vettig diskussion. Jag slutade helt på FamiljeLivs forum för att det alltid var en grupp med folk som rörde sig med mobbarmentalitet och försökte tysta de personer som inte tyckte som dem. Jag hittade ett annat forum istället där folk måste stå med sina egna namn och då blir det inte alls samma sorts mobbing. Trist att man egentligen "blev tystad" då jag försvann från FL, men vill inte ödsla energi på typer som inte ens argumenterar utan bara bråkar.
Highlandertess

Kommentera här: