Sett filmen Another Earth

Spoilers förekommer!

Samma kväll som man upptäcker en ny planet orsakar minderåriga, rattfulla Rhoda en olycka där en professors familj förolyckas. Efter att ha avtjänat ett straff på fyra år släpps Rhoda ut och då har det upptäckts att den nya planeten inte bara kommit närmare jorden utan dessutom är en exakt kopia av vår jord inklusive människorna. Spekulationer cirkulerar kring hur annorlunda eller lik denna jord är vår jord. Lever våra "jag" samma liv eller andra liv? En miljonär ska anordna en resa dit och lottar ut en biljett genom en tävling. Vill man träffa sitt andra jag?

Jag gillar denna film! Den är stillsam och mycket mer drama än sci-fi, men jag tycker den är tankeväckande och riktigt intressant! Det påminner mig mycket om när jag pluggade filosofi. Jag tycker skådespelarna är riktigt bra och känns äkta. Det är inte en "effektfilm", men de få effekter man använder sig av ser riktigt bra ut. Det är inte en film att välja om man vill se något lättsamt, men annars kan jag rekommendera denna!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Lina:

Jag gillar med den och ett plus till Brit Marling som spelar huvudrollen. Hon blev trött på att inte få några bra roller och skrev ett eget manus som blev till Another Earth.

Kommentera här: