Årets tripp till Ullared

Igår morse styrde vi kosan mot Ullared. Andra året som Connor var med (tredje om man räknar då han fortfarande fanns på insidan). Jag undrade hur det skulle gå med ett äldre barn på en sådan lång bilresa och att vara på ett främmande ställe. Det gick över förväntan bra. Han var mestadels glad på resan ner och vi rastade ibland så alla fick sträcka på benen (alla= Connor, Robin, syrran, mina föräldrar, min moster och jag). På resan hem sov han större delen av tiden och annars var det mest glada miner. För första gången sjöng han Imse vimse spindel SJÄLV. Med rörelser. Orden var hans egna till större delen, men då och då hördes ett bekant ord.

I Ullared blev det självklart shopping på Gekås på ankomstdagen. Förutom det vi handlade till oss så har vi även fixat en del födelsedagspresenter framöver. Det är så kul att handla där för man har råd med mer. På kvällen grillade vi och nästa dag var några av oss in på Gekås igen (hittade inte allt första dagen) och sedan blev det Sko-Boo för att Connor behövde sommarskor.

Connor fick gå själv rätt mycket på affärerna. Han tyckte det var superkul, men ville inte riktigt följa någon "plan" utan gick dit han ville. Jag blev väldigt glad när vi var på leksaksavdelningen på Gekås och han verkligen tittade på ALLT med tindrande ögon. Än så länge är han liten nog att inte förstå när andra människor vill påverka honom och begränsa honom och jag uppmuntrar som bara tusan! Mitt sätt att uppmuntra är förresten att visa intresse för allt (även sånt som jag själv kanske inte tycker är så kul) och att behandla allt som naturligt. Så det är inte att jag står och "hejar på" honom direkt (kan kanske missuppfattas vad man menar med uppmuntrar).

Tillbaka från sidopåret. Direkt Connor såg ett annat barn så kallade han hen för "bebis", även de som var äldre än honom. Hans sätt att säga "jag ser att du är som mig, att du inte är vuxen" tror jag. Gulligt! Jag hoppas inget av de lite äldre barnen tog illa upp. Vi kallar bebisar för bebisar och barn för barn så det kommer nog så småningom även för Connor.

På hemvägen tittade vi (traditionsenligt) in på Bloms utanför Mellerud där vi även käkade. Inköpsinlägg kommer för sig självt.

Nyvaken Connor i bilen.


Återskapande av bild från förra resan.


Tog en kvällspromenad igår innan läggning.

Kommentarer:

1 Diana:

Sugen jag blev på ullared nu då! :) Kul att se vad du köpt sen :)

Kommentera här: