Tv-serien V - lägeravsnittet (originalserien)

Jag såg tv-serien V för första gången som barn. Sedan dess har jag sett miniserien och The Final Battle flera gånger, men inte den följande fortsättningen. Därför fick jag nu se ett avsnitt som jag aldrig sett förut. Avsnitt tre. Det var riktigt kul att få se mer av tv-serien! Dock så blir det lite konstigt när man sedan ser fjärde avsnittet och märker ett "fel" i sammanhanget. Förklaringen på IMDb är:
 
"The third episode, "Breakout", was rejected for network broadcast due to its violence. It was eventually shown, however, when the series was rerun after its cancellation. A continuity error is created when the episode is watched in order with the rest of the series, however, as the fourth episode was rearranged so that Ham Tyler and Kyle meet for the first time, even though they had already met in "Breakout".

När man läser om att avsnittet inte fick sändas på grund av våldet så förstår man hur tv förändrats genom åren. Detta avsnitt skulle kunna räknas som barnprogram med dagens mått. Det är lite skrämmande att tänka på hur avtrubbade folk blivit. Och hur blir det i framtiden?
 
När det gäller min egen avtrubbning så har jag ända sedan barnsben kunnat skilja på fakta och fiktion. Jag är väldigt avtrubbad när det gäller film (har dock tagit några steg tillbaka efter att jag fick barn), men tycker att en vanlig nyhetssändning kan vara fruktansvärd och tragisk. Det tyckte jag även som barn. När jag pratat med vänner så verkar det vara så de flesta upplever det.
 
V - som det såg ut på 80-talet. Då serier fortfarande hade personlighet, karisma, handling och det där lilla extra.

Kommentera här: