Återkollat serien Ebba & Didrik

Jag såg denna serie för första gången då den gick på SVT när jag var barn. Det var första gången den sändes, den kanske har gått i repris någon gång... Ifjol sommar var jag på loppis och hittade serien på dvd. Sedan har den legat här och jag har inte hunnit kolla på den, men nu har jag gjort det. Vilken nostalgi! Det sköna 80-talet! Ja, serien började sändas i januari 1990 första gången, men det innebär att den var inspelad på 80-talet så därför kan jag skriva så.
 
Samtidigt som jag känner igen serien från barndomen så ser jag på den med nya ögon. Jag ser saker som jag inte tidigare sett och tänkt på. Jag reagerar på ett litet annat sätt. Ibland är det "farligt" att återse barndomsserier för att de inte håller måttet för vad man har i sitt minne. Men jag tycker denna serie håller. Jag mindes den som längre, men allt känns längre när man är barn. Sommaren var en evighet då, men numera känns det som att man kan blinka och missa den till exempel.
 

Kommentarer:

1 Georg Hendrix:

Ebba och Didrik har nog gått som repris många gånger! Jag såg den också som yngre (fast kanske 1997) och sedan har jag sett klimpar av den några gånger vid olika tillfällen efteråt :P

2 Syster Vegan:

åh, bästa serien!

Kommentera här: