Sett filmen Father Goose

Spoilers förekommer! Ytterligare en film från min barndom som jag inte sett sedan jag var liten.

Walter (Cary Grant) "övertalas" att bli en flygspanare på en ö under andra världskriget. När han ska hämta sin ersättare hittar han istället en grupp med skolflickor under en kvinnas ansvar som han måste få med sig till sin ö...och sedan lära sig att stå ut med.

I och med att jag letat upp fler och fler filmer från min barndom (mer eller mindre svåra att hitta eftersom jag från vissa bara kommer ihåg någon enstaka scen) så har jag insett att jag började ha en väldigt bred filmsmak redan som barn.

Till filmen då. Detta är en rätt så rolig film, som dock ändå berör ett viktigt ämne i och med andra världskriget. Den håller sig till större delen borta från detta och fokuserar på det komiska. Filmen är "enkel" och förutsägbar, men ändå så charmig och skoj! Saker stämmer riktigt bra så som jag kommer ihåg dem. När jag såg den som barn så visste jag inte vad whisky var (något som karaktären Walter är glad i) och när det dricks av det, fnissas, avslöjas "hemligheter" och personerna (de vuxna alltså) beter sig "lustigt" så visste jag inte fullt ut vad det innebar. Jag trodde något i stil med att "det måste vara världens godaste saft, typ bumbibjörnssaft för de studsar runt och är roliga när de druckit den"...hehe... Man får ett litet annat perspektiv som vuxen.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 † Lama:

re: jo :) kan tänka mig det

Kommentera här: