Sett filmen 127 timmar

Spoilers förekommer absolut! Baserad på en sann händelse.

Aron, en erfaren ravinvandrare, råkar under en av sina vandringar fastna med armen under ett stort stenblock. För att överleva måste han göra desperata saker.

Efter att Aron, spelad av James Franco, fastnat så är filmen väldigt realistisk. Man känner verkligen med honom och undrar hur man själv hade gjort i den situationen. Jag håller nästan på att smälla av när han håller på att försöka skära av sin egen arm och hittar en nerv som han måste skära av. Den smärtan alltså! Huh! Jag ryser! Nu hoppar jag en bit framåt i historien... Först handlar det om att spara på vattnet, lämna meddelanden på kameran, minnas saker, få lite solljus, värma sig, hallucinera och så vidare. Man hade kunnat göra den ännu mer psykologisk och jobbig för att verkligen framhäva hur han hade det, men det kanske inte hade tilltalat så stor publik då.

Har kollat på en del av de riktiga filmklippen från just denna händelse och filmen har lyckats bra med att få till dem på samma vis.

Effekterna är bra! Skådespelarna känns också bra. Miljön är fantastisk! Jag gillar även plusset med att den riktige Aron är med i slutet när man visar riktigt filmklipp på honom, även från efter händelsen. Han fick barn tillsammans med sin tjej samma år som vi fick Connor. Sånt reagerar jag på, lite mammablödig som jag är.

Rekommenderar denna film!

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 Jeanette:

Riktigt bra film det där! :)



sv: Ja, jag förstår inte grejen alls. Är det så dåligt att man måste ha med naket för att folk ens ska kolla eller vad är det? Jag blir väldigt anti istället för jag vill se en skräckis för att jag vill ha den där spänningen inte för att se en massa naket. Än har jag inte hittat någon skräckis då jag blir riktigt rädd, men asiatisk skräck är mycket mer skrämmande. Fast sen är jag svag för de gamla skräckklassikerna även om jag inte blir rädd när jag ser dem :P

Kommentera här: