Mina favoritband/artister: Nummer 1

Fick en utmaning av Georg att göra en genomtänkt lista på mina 10 favoritband/artister.
Nummer 1

Queen
- detta är en självklart etta för mig då deras musik har innebärt mycket för mig genom åren. Jag har en väldigt blandad musikstil och Queen erbjuder väldigt blandad musik, dock så hörs alltid något drag av Queen i låtarna. Deras texter är helt underbara och jag har fått lyssna genom låtar flera gånger för att förstå dem. Det går att tolka dem på många vis också och jag har även kunnat applicera en del av dem på mitt eget liv ibland. Blandningen av instrument, kunnigt spelade och "experimenterade", tillsammans med Freddie's underbara (perfekta) röst och showmanship är pricken över i.

Till och med i en lugn ballad som den här nedan så är utstrålningen på max och Freddie har publiken i sin hand. Skulle man få tillgång till tidsresor så skulle jag åka till denna konsert på Wembley 1986. Lovely, darling!

Queen - Love of my life.

Kommentarer:

1 Martina:

Håller med! Freddie va Kung!

2 Georg Hendrix:

Efter mittens "I still love you" skulle han satt sig vid ett piano och kört ena halvan som originalversionen från A Night At the Opera. JÄVLARS vad bra det hade varit!



Här kommer en låt från Brian du kanske inte hört... lite i anda med Queens mer "skämt"-aktiga låtar: http://www.youtube.com/watch?v=azcZBnEwpFc&feature=channel_video_title



Vill även belysa Brian May, Roger Taylor och John Deacon. Visst var Queen lite utav en språngbräda för Freddie Mercury, men MYCKET av deras bästa material är faktist skrivet utav de andra tre =)

Kommentera här: