Sett filmen Poppers pingviner

Spoilers förekommer!

Popper är en framgångsrik affärsman som försummat sina barn. Genom en oväntad present från sin bortgångne far får han nya insikter i livet.

Jim Carrey passar inte i en sådan här film. Han känns tillbakahållen samtidigt som han är "för mycket" för rollen. Filmen är förutsägbar, men några scener har en viss charm. Jag undrar dock varför en del skaffar barn om de inte har som syfte att de VILL ha barn och att de vill spendera tid med dem. Man ska inte skaffa familj bara för att samhället säger att "det ska vara så". Carrey's karaktär kommer till insikt till slut, men jag tycker det känns knäppt att han bryr sig mer om ett okläckt pingvinägg än vad han gjort med sina egna barn. Han missar jobb på grund av det där ägget, men han missade aldrig något för sina barns skull. Som karaktären säger i filmen så hade han missat matcher, dansuppvisningar och så vidare för sitt jobb, men han skulle INTE missa detta ägg. Jag förstår poängen med det hela...att det ska visas att han börjar förstå vad som är viktigt, men det känns ändå så fel. Varför kunde han inte förstå detta med sina egna barn? Varför krävdes det en grupp pingviner med ägg för det?

Ja, det är meningen att vara en lättsam film så jag vet att jag överanalyserar. Det var bara det att denna sak störde mig till den grad att filmen inte gick att se lättsamt för mig.

Köp DVD på Ginza

Kommentarer:

1 tess:

Vi gillade filmen. Skrattade mycket. Men givetvis undrar man ju... men de visar väl egentligen hur många faktiskt är. Att man bryr sig mer om karriären än barnen. Barnen är en del av något man ska ha... som någon prydnad. Hör allt för ofta att man vill ha barnen mer på dagis så de typ är rakt i sängen. När man införde maxtaxa var ju tanken att man skulle kunna jobba mindre för att dagis blev billigare. Så blev de inte. Istället började folk jobba mera för nu kunde ju ha barnen heltid utan att de kostade som förut då många försökte hålla sig till en halvtid på dagis.



Så syftet kan ju vara att visa detta. Många komedier har ju en viss underton av ett allvar.



Har faktiskt lite svårt får Jim... jag tycker i regel att han alltid är för mycket och liksom spelar över. Så jag får liksom se bort för de å försöka se filmen å inte reta mig på han, skrattar....

2 tess:

Nej jag förstår de inte heller... som haft råd att jobba mindre innan men när man kan jobba mer för att tjäna pengar så gör man hellre de... som du säger man måste försörja sig... de är inte de men även de som är ensamma med sina barn kan säga att de måste ha lediga helger... en del väljer till och med att jobba den helgen de har sina barn för att få va ledig när de inte har de. Säger inte att man inte kan behöva vara ledig men hur gör alla de som är en sk kärnfamilj? Man har väl alltid barnen. Å när vi separerade pratade folk mer om att ha barnen för att få alla bidrag osv än att barnen hade rätt till oss båda. Att vi nu i vår familj alltid har barn hemma tycker folk är såå konstigt. Varför? Vill inte vi ha lediga veckor och helger? Nej vi vill vara med våra barn å behöver vi va lediga för något speciellt så får vi väl ha barnvakt då å i regel vill vi göra saker med barnen. Därför vi skaffade dom.



Ja skolan har ju ansvar att se till att alla barns behov möts och att de får den hjälp de behöver. De är rätt. Men om mitt barn har svårt så säger folk att ja men de där får ju skolan fixa... ja men visst men absolut. Behöver mitt barn hjälp ska han få de men om jag säger att mitt barn ändå inte lär sig säger även skolministern att ja men då får de hitta på nått annat. Men om vi provat allt. Skolans ansvar... men om barnet inte har förmågan? Ska skolan ta bort de som vetenskapen inte ens förstår? Ska jag som förälder inte se min del i ansvaret? Hjälpa skolan hjälpa mitt barn? Hjälpas åt. Som August jobbar efter karlstadmodellen... de innebär att alla runt honom jobbar efter modellen. Klart vi gör om de hjälper honom. Klart jag sätter mig å tragglar läxor med mina ungar och gör mer om de behövs... men inte för alla. Barnen är visst andras ansvar numera....

3 Ida:

Den filmen vill jag se, har inte hunnit se den en :O

Kommentera här: