Sett filmen Deja Vu

Spoilers förekommer absolut!

En hemsk händelse leder till att många dör. En ATF-agent (Denzel Washington) blir uppmärksammad för sitt detaljöga och rekryterad av en hemlig instans. Kanske kan han hindra händelsen innan den ens tagit plats.

Jag gillar den här filmen! Den engagerar mig från början och skådespeleriet känns äkta. Den är intressant och tankeväckande. Jag funderade på en del saker även efter att filmen slutat och det är ett bra betyg (det vill säga när man funderar på själva handlingen). Saker har hänt innan Denzel åker tillbaka i tiden och sedan händer de exakt likadant fast det är han som orsaker dem eftersom han åkt tillbaka i tiden. Där har jag funderat en hel del.

En i teamet förklarar en teori om att ifall man skulle ändra något i dåtid så skulle den nuvarande nutiden suddas ut för att framtiden skulle ta ett annat spår. Hur kommer det sig då att de i nutiden har sett och upplevt spår av det som hände i dåtid som Denzel har gjort, trots att Denzel ännu inte åkt tillbaka i tiden? Och kan verkligen nutidens Denzel dö i dåtiden så att dåtidens Denzel överlever i nutiden?

Min hjärna slog lite knut på sig själv när jag tänkte på allt sådant. Påminner mig om när jag pluggade filosofi. Första lektionstimmen gick alltid fint, men i andra lektionstimmen kom jag in i det för mycket så hjärnan knöt sig. Det är lite knäppt samtidigt som jag gillar det. Jag gillar utmaningen.

En film som jag verkligen rekommenderar!

Köp DVD på Ginza

Kommentera här: